07 January 2016

**ריבועי קוקוס ודובדבנים- מתכון חדש ונהדר

קוקוס - דובדבנים - סוכר זהוב
לא יאמן.. אני האמא הבוגרת סובבת בימים אלו בבית בגרביים עבות מפוספסות כשל ילדים.. אוזניים קטנות ובולטות להן וגם פרווה רכה וצחורה מבפנים. וככה חם, ונעים. קרה גם שיצאתי כך החוצה, עם כפכפי עור רחבים תחת הגרביים. אזי, במידה ותראו אישה נחמדה עם גרבי ילדים ברחוב, אוחזת באיזה מאפה חמים וריחני, שערה הארוך מתבדר ברוח, אנא עצרו, ואמרו שלום
 
 
האופנה העכשווית וברת החלוף בתחום המתוקים היא מאפים עשירים בממתקים. תופעה ויראלית ממש המוני שיתופים ולייקים. ימצאו שם עוגות מקושטות (מבחוץ) בממתקים כדוריים ובכל מיני צורות וגם ממולאים בשפע מיני מתיקה מוכנים, עתירי סוכרים ושומן ותוספים. יתכן שזה קל הכנה, וכמה מוזר .. (קרמבו מעוך בפיתה, מישהו?!) ואינו בריא בעליל. אצלנו לא מתחברים לאופנה המתוקה הזו. כתכנון מוקדם לט"ו בשבט ההולך וקרב (25 לינואר), נזכרתי בריבועי הקוקוס שלנו. אין קשר לחג וזה ממכר בכל ימות השנה. מה יש בעוגה שלנו ? - תחתית בצק פריך קל הכנה (הכנתו אינה מצריכה שימוש במעבד מזון וגם לא ידרש קירור הבצק), ומעל שכבה עבה ורכה של קוקוס, סוכר זהוב ודובדבנים. בתום האפייה פני המאפה יתקשו מעט אך התוך ישאר רך וקרמי, חלומי ממש
ריבועי קוקוס ודובדבנים
הכמות: 16 ריבועים קטנים
:מרכיבים לבצק
שמונים (80) גרם חמאה רכה
חמישים (50) גרם סוכר דמררה זהוב
מאה ושלושים (130) גרם קמח לבן, מנופה
 
:מרכיבים לציפוי הקוקוס
שתי ביצים
מאה ושבעים (170) גרם סוכר דמררה זהוב
שלושים (30) גרם קמח לבן, מנופה
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה
מאה ועשרים (120) גרם קוקוס
שבעים (70) גרם דובדבנים מזוגגים, חצויים- אלו הנמכרים בשווקים או - מה ששמתי: דובדבנים קפואים מבושלים בסירופ סוכר
כפית אחת תמצית וניל
--
תבנית ריבועית 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה

:הכנת בצק השכבה התחתית
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה קטנה להקרים את החמאה והסוכר
להוסיף לקערה את הקמח, לערבב ליצירת גרגירי בצק גדולים. אין צורך לאחד את מרכיבי הבצק לכדור בצק
להעביר את גרגירי הבצק על תחתית תבנית האפייה. להדק בעזרת האצבעות ליצירת שכבה אחידה (אפשר לחעביר מעל הבצק המהודק כף הפוכה לקבלת שכבה חלקה). לאפות את הבצק בתנור החם 12-14 דקות עד שהבצק מתייצב וצבעו זהוב בהיר. בינתיים להכין את הציפוי
:הכנת ציפוי הקוקוס
.בקערה בינונית לטרוף ידנית (בעזרת מטרף) את הביצים והסוכר להמסת הסוכר
.להוסיף לקערה את הקמח המעורב באבקת האפייה
.להוסיף לקערה את יתר המרכיבים- הקוקוס, הדובדבנים ותמצית הוניל, לבחוש הכול קצרות
.להוציא את תחתית הבצק האפויה והחמה מהתנור. מיד לצקת מעל את ציפוי הקוקוס, ליישר
להחזיר את התבנית לתנור ולהמשיך לאפות עד שהעוגה מתייצבת, מזהיבה היטב ומתקבל קרום דק ופריך מעל, למשך 17-20 דקות
במידה והעוגה מזהיבה מדי לקראת תום האפייה, כסו בנייר כסף הפוך והמשיכו לאפות עוד דקות ספורות ולא מעל 20 דקות
להוציא את העוגה מהתנור, להניח על רשת ל 4-5 דקות. בעדינות לחתוך ל- 16 ריבועים שווים שתי וערב
.להשאיר את הריבועים לצינון קל בתוך התבנית
.להעביר את הריבועים לרשת לצינון מוחלט. לאחסן בקופסא אטומה
--
?איך לשמור
.כיומיים בקופסא סגורה בחוץ או בהקפאה למשך מספר שבועות. להפשיר בטמפרטורת החדר
.יפה להגשה כמתנה מהמטבח

*** 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License