19 January 2016

*~~~חלת תאנים , מתכון מיוחד~~~


חלת תאנים (גם) לט"ו בשבט – "התאנים כבר בפנים"



חלה רכה וטעימה מאוד עם ביסים טעימים (נגיסות טעימות) של תאנים. חמאה רכה מלמעלה (וכמובן ספל קפה ליד).. ואתם מסודרים !.
את בצק השמרים לחלה שלנו קל להכין במיקסר וגם ללוש ידנית בקערה גדולה. מאחדים את כל המרכיבים לבצק רך ורק בסוף מוסיפים תאנים יבשות קצוצות. מומלץ לחלוט את התאנים היבשות לדקות ספורות ואז לסנן מנוזלים. החליטה במים, מנקה את התאנים ומסירה משהו מחומרי השימור וגם מחזירה לתאנה לחות והיא מתנפחת מעט וכך, קל לחתוך אותה, בנוסף -בתוך החלה חתיכות התאנים רכות ועסיסיות הרבה יותר. מניחים לבצק העשיר לתפוח (במקום חמים) כשעה עד שהוא תופח יפה. כעת, נחלק את הבצק ל- 3 חלקים ונקלע צמה יפה. את הצמה הגדולה (הכינו תבנית גדולה) נבריש בביצה טרופה עם טיפונת מים (להברשה, מומלץ להשתמש במברשת עם שיער רך על פני מברשות אחרות, באופן זה ההברשה תהיה יפה ואחידה יותר). כעת נפזר מעט סוכר על החלה רגע לפני כניסתה לתנור. את החלה האפויה מומלץ להניח על רשת לצינון קל (או צינון מוחלט). באופן זה יהיה קל לפרוס אותה.

החלה טעימה כפי שהיא או מרוחה בחמאה טובה וריבה


 טיפ של מקצוענים : נפו את הקמח דרך נפה דקה ישירות על גיליון נייר אפייה פתוח. במידת הצורך בשלב זה הוסיפו לקמח גם את המלח (אין צורך לנפות את המלח). בזמן שיהיה נחוץ להוסיף את הקמח לבצק, קפלו את נייר האפייה שבתוכו הקמח וצקו ישירות לקערה.
איך לשמור את החלה ? כיממה בחוץ או פרוסה ובשקית הקפאה בפריזר. החלה תישמר בפריזר משך מספר שבועות.
חלת תאנים
הכמות: חלה אחת גדולה
מרכיבים:
1 כוס חלב (3%) חמים = 250 מ"ל
2 1/4 כפיות מדידה שמרים יבשים = 7 גרם
1/3 כוס סוכר לבן (כ- 70 גרם)
550 גרם קמח לבן רגיל, מנופה (כמעט 4 כוסות מדידה)
1 כפית מלח דק
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
80 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
200 גרם תאנים יבשות (כ- 10 יחידות), לחלוט קודם במים רותחים ולסנן, להרחיק קצות ולקצוץ
כלים נחוצים:
קלחת לחימום החלב.
קערה בינונית לערבוב מרכיבים יבשים.
קערת מיקסר עם וו לישה או קערה גדולה ללישה ידנית.
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה.
לזיגוג:
1 ביצה (בינונית)
מעט סוכר לבן
אופן הכנה:

לצקת את החלב לקערת המיקסר, להוסיף כף וחצי סוכר (מכמות הסוכר לבצק) ואת השמרים. לערבב להמסה, להניח לתסוס במשך 10 דקות.

בקערה נפרדת לערבב את הקמח, המלח ויתרת כמות הסוכר. להוסיף לקערת המיקסר. להוסיף את הביצים. ללוש לבצק רך 2-3 דקות.

בזמן שהמיקסר עובד, להוסיף בהדרגה את קוביות החמאה. ללוש כ- 10 דקות עד שהחמאה נבלעת לגמרי בבצק.
בידיים מקומחות, להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות.
לשטח את הבצק מעט, לפזר את התאנים הקצוצות וללוש עד שהן נטמעות בבצק.
ליצור מהבצק כדור, להניח בקערה משומנת או מקומחת קלות. להניח לתפיחה כשעה, עד הכפלת הנפח.
עיצוב ואפייה:
לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים (כל חלק ישקול כ- 400 גרם).
לגלגל כל חלק בצק לגליל באורך 40 ס"מ. להניח את 3 הגלילים אחד ליד השני. להדק שלושת קצוות עליונים ולקלוע לצמה.
להעביר את החלה לתבנית המוכנה, לכסות ולהתפיח כ – 45 דקות או עד שהחלה תפוחה.
בינתיים לחמם את תנור האפייה לחום בינוני 180 מעלות.
לזיגוג, לטרוף את הביצה במעט מים, להבריש את החלה מכל צדדיה. לפזר מעט סוכר לבן על פני כל החלה.
לאפות את החלה בתנור החם 30-35 דקות עד שהיא מזהיבה היטב. להעביר לרשת לצינון.
 
:גיוונים
החליפו את הסוכר הזרוי על החלה ופזרו חופן שקדים פרוסים במקום
 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License