23 January 2016

**~~~מתכון לעוגת השיש הטובה ביותרְ~~~

שיש - שוקולד - קקאו - שמנת
 
.עוגת השיש הנפלאה הזו, לא צולמה על ידי, תודה אוחתי
העוגה שלנו נאפתה אתמול אחר הצהריים, נסעה כברת דרך (לא ארוכה מדי) ונמסרה שלמה לגל המקסימה שחגגה יום הולדת, רק יומיים לפני. "צלמי ושלחי לי בבקשה תמונות יפות מהעוגה (אם יישאר משהו) .." ביקשתי כשעזבנו . בעוגת השיש שלנו תמצאו כל מה שאתם אוהבים בעוגה אחת: עוגה רכה, לחה, טעימה בטירוף וקלה להכנה. בניגוד למרבית עוגות השיש האחרות, את העוגה שלנו נכין משתי תערובות שונות (כהה ובהירה) וננטף אותן לסירוגין על תבנית האפייה
 
צילום: נועה ש. - אחותי
השתמשו רק בחומרי גלם איכותיים : שוקולד מריר איכותי (70%), קקאו איכותי, חמאה (יש יבוא של חמאה הולנדית צהובה וטעימה), תמצית וניל (או משחת וניל). הוציאו את כל המרכיבים הנמצאים בקירור לפחות שעה לפני תחילת האפייה והכינו 2 קערות בינוניות לבחישת כל תערובת בנפרד
 
 
.אפיתי את העוגה בתבנית בצורת לב שבחלקה הרחב הקוטר הוא 24 ס"מ. גם תבנית קפיצית 24 ס"מ תתאים או השתמשו בתבנית טבעת
.העוגה האפויה תישמר בחורף כיומיים בחוץ, מכוסה או מעבר לכך במקרר או פרוסה, ארוזה בשקית להקפאה,  בפריזר
 
עוגת שיש עם שוקולד
הכמות: עוגה אחת
:מרכיבים
:לתערובת השוקולד
שבעים וחמישה גרם שוקולד מריר 70% , שבור לקוביות
מאה וחמישים מ"ל חלב
מאה גרם חמאה רכה
כוס סוכר דמררה (200 גרם) זהוב
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
מאה וחמישים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
עשרים וחמישה גרם אבקת קקאו, מנופה
 
:לתערובת הוניל
מאה גרם חמאה רכה
מאה וחמישים גרם סוכר דמררה זהוב
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
מאה ושמונים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
מאה וחמישים גרם שמנת חמוצה 15%
כפית תמצית וניל או חצי כפית משחת וניל
--
:לזיגוג - לא חובה
שלוש כפות אבקת סוכר + כף וחצי אבקת קקאו + מעט מים רותחים (או קפה רותח)- לערבב לקבלת זיגוג נוזלי
תבנית קפיצית 24 ס"מ או תבנית בצורת לב בקוטר דומה או תבנית טבעת - לשמן ולקמח קלות את התבנית
 
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
:הכנת תערובת השוקולד
בקלחת לחמם על להבה בינונית נמוכה את החלב והשוקולד. לערבב את השוקולד להמסה. לכבות ולהניח בצד
.בקערה בינונית לטרוף את החמאה והסוכר לקבלת תערובת רכה. להוסיף את הביצים ולטרוף יחד
.להוסיף את תערובת השוקולד והחלב החמימה, לערבב
.לערבב פנימה בעזרת כף את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקקאו. להניח בצד
:הכנת תערובת הוניל
.בקערה בינונית לטרוף את החמאה והסוכר לקבלת תערובת רכה. להוסיף את הביצים ולטרוף
.להוסיף את השמנת החמוצה והוניל ולערבב
.להוסיף את הקמח המעורב באבקת האפייה, לערבב לתערובת חלקה
-
לנטף לתוך תחתית תבנית האפייה, כפות מתערובת השוקולד ולסירוגין כפות מתערובת הוניל. בשכבה הבאה, נטפו תערובת וניל על השוקולד וכך הלאה עד שסיימתם לנטף את שתי התערובות
.בעזרת סכין או מזלג לערבל מעט את התערובת שבתבנית לקבלת דוגמת שיש יפה לאחר האפייה
.לאפות את העוגה בתנור החם 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
לצנן את העוגה בתבנית מספר דקות, לזלף את הזיגוג במידה ואתם רוצים. את חומרי הזיגוג ערבבו דקות לפני תום האפייה
.לשחרר את העוגה מהתבנית ולהניח על רשת לצינון מלא
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License