10 January 2016

*עוגת/לחם בננות הקל/ה בעולם

לחם בננות - שמנת חמוצה - אגוזים - צימוקים
גם הלילה, מאוחר, נכנסתי למטבח הקטן שלנו. דחף בהחלט מוסבר, דחף אותי להכין מאפה חדש וטעים, וזה הצליח, בגדול
את לחם הבננות הזה קל להכין ידנית, בשתי קערות ו- 5 דקות עבודה. בחרו בשתי בננות רכות ודאגו להוציא מרכיבים (חמאה, ביצים ושמנת חמוצה) מהמקרר כחצי שעה לפחות לפני תחילת העבודה. הלחם הזה, למעשה, עוגה פשוטה הוא בעל מתיקות עדינה, רך ועשיר באגוזים וצימוקים. ניתן לשנות את יחס האגוזים/צימוקים או לשים סוג אחד בלבד בכמות של כוס אחת
.המאפה יישמר כיומיים בחוץ או מעבר לכך במקרר או פרוס בפריזר בשקית הקפאה



 
לחם בננות הקל והטעים בעולם
כמות: כיכר אחת גדולה
:מרכיבים
חמישים גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%, בטמפרטורת החדר
שתי בננות בשלות קלופות ומעוכות במזלג = כוס מחית בננה= 220 גרם מחית
שתיים ורבע (320 גרם) כוסות קמח לבן מנופה
כפית וחצי אבקת אפייה, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
שלושת רבעי כוס אגוזים - אגוזי פאקן או אגוזי מלך, קצוצים = 80 גרם
רבע כוס צימוקים
--
תבנית כיכר במידות 30 ס"מ על 14 ס"מ לערך, מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה קטנה לערבב: את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה
.בקערה בינונית לטרוף חמאה וסוכר
.להוסיף לקערה את הביצים והשמנת החמוצה, לערבב היטב
.להוסיף לקערה את מחית הבננות, לערבב
.להוסיף לקערה את המרכיבים היבשים, לערבב קצרות
.לבחוש לקערה את האגוזים והצימוקים
.לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה המרופדת בנייר אפייה, ליישר
.לאפות את העוגה 50-60 דקות עד שהיא מזהיבה היטב, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
.להוציא מהתנור, להניח עם התבנית על רשת. לאחר 5 דקות להוציא מהתבנית ולצנן על רשת
.לצנן לגמרי לפני פריסה

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License