02 May 2016

**עוגיות טחינה שוקולד ודברים יפים במיוחד

1.
עוגיות שוקולד וטחינה
ג'וליה מוסקין (מהניו יורק טיימס) כתבה על עוגיות משובצות בחתיכות שוקולד ומתובלות בטחינה ומלח (!). היא מאזכרת את השפית דניאלה אורון שגדלה בניו ג'רסי, משפחתה של השפית נהגה לזלף טחינה על גלידת הוניל, למרוח חלווה על טוסט. תוספת טחינה מוסיפה טעם אגוזי ומעניין. מתכון העוגיות הזה שמקורו בשפעת אורון יניב עוגיות מיוחדות. דאגו להכין את בצק העוגיות מראש מכיוון שהוא מצריך קירור ואל תאפו אותן יותר מדי. הוציאו מהתנור בעודן מעט רכות
כהרגלי הטוב, ערכתי שינויים במתכון המקורי- יצרתי כמות כפולה של עוגיות, הפחתתי מכמות הסוכר, הורדתי 100 גרם שוקולד (השתמשתי בשוקולד 70% קצוץ), הפחתתי מעט מלח וברגע האחרון... (זה לא תוכנן) נשכח ממני זריית המלח על העוגיות החמות האפויות. המלצה: העוגיה החמה ממש מהתנור תשתלב נהדר עם גלידת וניל, את זה אתם חייבים לנסות
 
 
הכמות: כ 24 עוגיות
:מרכיבים
מאה גרם חמאה רכה
חצי כוס (120 מ"ל) טחינה גולמית
כוס סוכר לבן פחות 2 כפות
ביצה גדולה בטמפרטורת החדר
חלמון מביצה גדולה בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
כוס +2 כפות (150 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כפית (או כמעט כפית) מלח דק
מאה וחמישים (150) גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס. במקור:230 גרם
--
מעט מלח גס/שבבי מלח לזרייה על העוגיות החמות
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר במהירות בינונית, להקרים משך 5 דקות את החמאה, הטחינה והסוכר
.להוסיף את הביצה, החלמון והוניל. להמשיך להקציף 5 דקות נוספות
.בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה. להוסיף את המלח ולערבב
.להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת הקמח, לבחוש מעט רק עד שכל הקמח נבלע
.לבחוש פנימה את השוקולד הקצוץ או השוקולד צ'יפס
יתקבל בצק רך. לצנן את הבצק במקרר למשך כ 12 שעות, כך תקבלו עוגיות רכות. אני ציננתי בפריזר עד להתגבשות הבצק
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך- 160 מעלות
.לרפד תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה
בעזרת כף ליטול כמות מבצק העוגיות. ליצירת עוגיות גדולות- ליצור 12-18 כדורים. לעוגיות כמו שלי, קטנות יותר ליצור כ- 24 כדורי בצק
להניח את הכדורים בתבנית במרחקים גדולים אחד מהשני. בתבנית אחת גדולה יכנסו 16 כדורי בצק. מומלץ לאפות בשני סבבים
עוגיות גדולות יש לאפות 13-16 דקות. עוגיות קטנות יותר לאפות כ- 12 דקות. להוציא את העוגיות מהתנור כשהן זהובות ושוליהן עדיין בהירים
לבזוק על העוגיות החמות מיד מעט מלח (לא חובה) . לצנן את העוגיות היטב על רשת לפני אחסון בצנצנת אטומה

2.
צלם השנה בתחום המזון 
:שם התחרות
Pink Lady Food Photographer of the Year competition
:הזוכה הצלם הבריטי
Mark Benham
קרדיט-  Mark Benham
Flour Frenzy by Mark Benham (UK) - overall winner of the Pink Lady Food Photographer of the Year 2016, and winner of the The Philip Harben Award for Food in Action category.
http://www.bbc.com/news/magazine-36074328
אופה, היוצר מערבולות קמח גבוהות סביבו, בזמן שהוא לש בצק לחם- זהו הצילום הזוכה בתחרות צילומי מזון שנערכה לאחרונה. הצילום הזוכה צולם על ידי הצלם מארק בנהם. יושב ראש חבר השופטים ג'י ריינר ציין
"It's a scene that gives you the smell of the bakery before the ovens are turned on."
! ג'י וכל השופטים שאיתו הכריעו פה אחד, זוהי התמונה הזוכה 
.הצילומים נבחנו בשני מובנים עיקריים, האם הם עוסקים במזון ומהו הסיפור העומד מאחוריהם
כל הצילומים הזוכים בכל הקטגוריות- כאן

:הזוכים הנוספים לפי קטגוריות
Kids' table - by Lucy Pope (UK)
Winner of the Food Sn-apping category
-- 
Octopus on Ice - by Petra Novotna (Czech Republic)
Winner of the Cream of the Crop category
-- 
Treasure of the Sea - by Olimpia Davies
Winner of the Food Bloggers category
-- 
The Grand Kitchen - by Shoeb Faruqee (Bangladesh)
Winner of the Champagne Taittinger Food for Celebration category
-- 
Go home - by Viktoriia Moskalenko (Ukraine)
Winner of the Bring Home the Harvest category
-- 
Appreciate every piece - by Marcin Jucha (UK)
Winner of the Politics of Food category
-- 
Salmon still life - by Susan Bell (UK)
Winner of the Production Paradise Food off the Press category
-- 
Floating Vegetable Market - by Paula Watts (USA)
Winner of the Partridges Food for sale category
-- 
Mayasara Winery - by Robert Holmes (USA)
Winner of the Errazuriz Wine Photographer of the Year category
Winner of the Food Sn-apping category
-- 
Puno, Lake Titicaca - by Robert Holmes (USA)
Winner of the Marks and Spencer Food Adventures category
-- 
Chicken Cheese toastie - by Jean Cazals (UK)
Winner of the Marks and Spencer Food Portraiture category
-- 
Picnic - by Maja Danica Pecanic (Croatia)
Winner of the Food for the Family category
-- 
Unstill life - by Polina Plotnikova (UK)
Winner of the Pink Lady An Apple a Day category
-- 
The wild garlic carpet - by Robin Goodlad (UK)
Winner of the Food in the Field category

צפו בכל צילומי הפיינליסטים - באתר התחרות
מקור
3.
.השף השוודי (בעל 2 כוכבי מישלן) ביורן פראנצן חבר למספר מעצבי אופנה מפורסמים ליצירת דגמי אופנה אכילה
אופנה ומזון משחקים רבות בהרמוניה נפלאה. ביורן קיבל השראה מהמעצבים רלף לורן, ולנטינו, דיאן פון פירסטנברג ונוספים. אחד מפריטי ה'לבוש' עשוי פקקי שעם, אחר מעוגיות מקרונים. פרטים בוידאו המצורף 
 

 
4.
סוג של אפליקציה המתאימה את שמן הזית למזון
 
לחיצה כאן באתר, בחירת סוג המזון ואופן ההכנה המבוקש, תתקבלנה המלצות על שמן זית
5.
stephen mcmennamy
:מר בוטן' הוא אחת היצירות של סטפן מקמנאמי'
.לעבודות נוספות שלו, בלתי שיגרתיות בעליל, באינסטגרם שלו וגם באתר

 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License