22 May 2016

*מתכון לעוגיות מלוחות עם אנשובי, צנוברים וגבינה, נהדר

!!יש אנשובי.. צנוברים.. וגבינה בעוגייה שלי וכמה זה טעים

קבלתי שקית קטנה עם צנוברים בקליפתם..והם, שחומים ויפים כל כך. ישבתי ופיצחתי אותם אחד אחד.. בעזרת פטיש.. הרי קליפתם נוקשה ואני רוצה להכין מהם עוגיות עם צנוברים

בצילום: מימין -שקית הצנוברים עדיין בקליפתם, באמצע- צנוברים קלופים, משמאל - העוגיות האפויות
נתחיל פעם נוספת ... קיבלתי שקית קטנה של צנוברים בקליפתם, אכן, לא שיעמם לי ולא פיצחתי אותם מקליפתם הקשה (מאוד) אחד אחד. החבר'ה שלי התענגו על עוגיות הצנוברים המלוחות הללו (המכילות גם אנשובי וגבינה קשה), מכאן, שהצנוברים השלמים בקליפתם נועדו לצילום הדוגמנות שברשומה. מלאכת הפיצוח של כל צנובר לא פשוטה (הקליפה קשיחה לגמרי) ולכן אין פלא שמחירם בשווקים כה גבוה. קרוב ל- 30 שקל למאה גרם (!!) צנוברים במרכול הקרוב לבית, יתכן שתמצאו צנוברים בתפזורת זולים משהו
את העוגיות המלוחות הללו קל מאוד להכין- מערבבים ידנית את כל המרכיבים, יוצרים גליל בצק ומניחים בפריזר לדקות אחדות עד שתנור האפייה מתחמם. פורסים לפרוסות ואופים כעשרים דקות בתנור החם, זה הכול
:מילה על המרכיבים
אנשובי- מומלץ להשתמש מיבוא מספרד/פורטוגל/איטליה. מארזים הקטנים מכילים 30 גרם אנשובי, הצינצנות מכילות בדר"כ 75 גרם
צנוברים- בחרו צנוברים יפים, טריים מאיכות טובה וספק אמין. רצוי לקלות אותם בבחישה קצרה במחבת יבשה, זה לא חובה
גבינה - הגבינה המגוררת הופכת לאחר האפייה את צבעה לכתום. בחרו גבינה קשה הטעימה לכם
.אפשר לוותר על תוספת הפלפל האדום החריף
!!רוצו להכין


המתכון המקורי התפרסם לאחרונה בגרדיאן הבריטי במסגרת תחרות מאפים אביבית. בעלת המתכון המכונה 'מיצפפרפוט' (קרול הריס) יצרה מתכון לעוגיה פריכה הנמסה בפה ובעלת שילוב מרכיבים יחודי
הצעת הגשה: לצד יין לבן או כנשוש מלוח
עוגיות אנשובי, צנוברים וגבינה
הכמות: 30 עוגיות
:מרכיבים
מאה ועשרה (110) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
(מעט (או יותר לפי הטעם) פלפל אדום חריף גרוס (במקור כפית
כפית אחת סוכר לבן
שמונים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
עשרים (20-30) גרם אנשובי, מסונן משמן, קצוץ דק- במקור 50 גרם, שמתי 30 גרם ואפשר להפחית מעט
חמישים גרם גבינה קשה מגוררת- במקור גבינת צ'דר, אני שמתי גבינת מנצ'יגו, לגרד את הגבינה במגרדת גסה
חמישים גרם צנוברים, קצוצים גס- אני קליתי אותם מעט במחבת יבשה
--
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה 
 
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה בינונית לערבב את הקמח, אבקת האפייה, פלפל אדום חריף והסוכר
.להוסיף את חתיכות החמאה, לערבב הכול יחד לקבלת תערובת פירורית עם פירורים גסים
להוסיף לקערה את האנשובי, הגבינה והצנוברים. לערבב קצרות לקבלת בצק מוצק ואחיד. ניתן להוסיף מעט (מאוד) מים קרים במידה והבצק אינו מתאחד
.לחלק את הבצק לשני חלקים שווים. לגלגל כל חלק לגליל באורך 10 ס"מ
.להניח את גלילי הבצק בפריזר למשך כ- 15 דקות או במקרר למשך כ 30 דקות
:אפייה
לפרוס כל גליל ל- 15 עוגיות שוות בעובי 4-5 מ"מ כל אחת. להניח את העוגיות במרחקים בתבנית האפייה. אנו נאפה את העוגיות בשני סבבים. את הגליל הנותר שמרו בינתיים במקרר
אפו את העוגיות 20-25 דקות או עד שהן מזהיבות בשוליהן. צננו אותן מעט בתבנית והעבירו לרשת לצינון מלא
.לאחסן בצינצנת אטומה

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License