25/05/2016

*שוקי ולואיזה מכינים פלאפל ישראלי במלבורן, אוסטרליה


פלאפל ישראלי באוסטרליה

.!!פיתות תפוחות, חומוס חם, חמוצים נוסח ישראל ופלאפלים זהובים.. הצילומים הללו פתחו לי את התיאבון הבוקר ואני כבר רעבה
שוקי רוזנבוים ולואיזה אלן הכינו פלאפל שנים בשווקי איכרים באוסטרליה הרחוקה. פעמיים ביום הם טחנו את גרגירי החומוס (שמגדל אביה) יחד עם בצל, שום ותבלינים. התערובת מוכנסת ל'מכונת פלאפל' שנשלחה לשוקי הישר ממשפחתו בישראל ואז מטוגנת ומוכנסת חיש קל לפיתה טרייה וחמה (בנוסח ישראלי) יחד עם טחינה וחמוצים
שוקי ולואיזה הם חברים חובבי אוכל מזרח תיכוני. שניהם יודעים שאין 'חדשנות' בכל העניין אבל להם יש פלאפל סופר טרי וטעים. שוקי גדל בישראל על אוכל מזרח תיכוני שבושל על ידי אמו. לואיזה גדלה בחווה בא גידלו בעיקר חיטה וחומוס
בשנת 2013, החליט הצמד לאחד כוחות, ולהכין ממרח חומוס אותו מכרו בשווקים ברחבי מלבורן. חומוס שגדל בחווה ומתכונים מבית אמא מישראל יחד עם ממרח חצילים, הריסה ומטבלים מזרח תיכוניים נוספים. הסחורה נחטפה במהירות, שעתיים לאחר העמדת הדוכנים לא נותר דבר
:מקום ההסעדה שלהם נקרא
Very Good Falafel
במסעדה יש מטבח פתוח, על הקירות מדפי ספרים הכוללים ספרי בישול גם בעברית ונוספים של אוכל לבנוני ומזרח תיכוני, צינצנות תבלינים ואווירה ביתית. המקום מציע גם מגוון סלטים טריים :גזר עם רימונים, ארטישוק, דלעת, תרד וגבינה.הלימונדה מוגשת עם מיץ לימון טרי ונענע, מנת החומוס תהיה חמה עם שפע גרגירי חומוס, פפריקה ופיתות חמות בצד
?!ואני שואלת... מתי גם בישראל


הבלוג גם עם מתכונים, טוויטר עם צילומים מעוררי תיאבון

No comments:

assets Creative Commons License