28 May 2016

כעכים מלוחים - ע"פ יותם אוטולנגי Ka'ach bilmalch

.יותם אוטולנגי מציין שאביו נהג להתגנב למטבח הבית באמצע הלילה לאכול בחשאי מהכעכים הללו. כמובן, מבלי שאף אחד ידע
המוני סוגי כעכים הכנתי עד היום, כולם טעימים היו, אך אלו, ע"פ המתכון של יותם (מהספר ג'רוזלם), טעימים לנו במיוחד. הכעכים לא קשים מדי ולא רכים כלל. הבצק מכיל גם חמאה וגם שמן, גם שמרים וגם אבקת אפייה. והיי, כל כך קל להכין אותם
...!ואני?..הכפלתי כמויות וארזתי צינצנות מתנה אחדות, לפנק.. לפנק
 
 
ערכתי שינויים מזעריים במתכון: הפחתתי מעט מכמות החמאה, שיניתי את סוג השמן ובעיקר בזקתי על חלק מהכעכים זעתר ולא רק שומשום לבן או שחור. קיבלתי 32 כעכים קטנים יחסית במרקם מושלם. ליותם אוטולנגי יש הצעת הגשה מעניינית לטבילת הכעכים- רוטב יוגורט וטחינה (הנה המתכון). בקיצור- רוצו להכין והעבירו את הכעכים המוכנים והמתכון הלאה
.לקבלת תוצאה מדוייקת, השתמשו בכפיות מדידה
:המתכון המקורי נקרא באנגלית
Ka'ach bilmalch
 
 
כעכים 
הכמות: 30-40 יחידות 
:מרכיבים
חמש מאות (500) גרם קמח לבן רגיל מנופה
מאה (100) מ"ל שמן חמניות - אני שמתי שמן קנולה
מאה (100) גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות - אני שמתי 80 גרם
כפית אחת שמרים יבשים
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
כפית אחת סוכר לבן
כפית וחצי מלח דק
חצי כפית כמון טחון- ויתרתי
כף וחצי זרעוני שומר קלויים וכתושים - ויתרתי
כ- 100 מ"ל מים - שמתי קצת יותר מי ברז

:לציפוי
ביצה בינונית טרופה
שומשום לבן/שחור/זעתר
--
תבנית גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה- את הכעכים נאפה בשני סבבים

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות
.בקערת מיקסר (עם וו הגיטרה ולא וו לישה) או בקערה גדולה לערבוב ידני לשים את כל כמות הקמח, ליצור במרכז גומה
להוסיף לגומה את השמן, החמאה, השמרים, אבקת האפייה, הסוכר, המלח והתבלינים ולהתחיל ללוש לבצק. להוסיף בהדרגה את המים, להמשיך ללוש לקבלת בצק חלק. ללוש את הבצק דקות אחדות
ליטול מהבצק פיסות קטנות במשקל 25 גרם כל אחת (32 כדורים לערך). לגלגל לכדורים, כל כדור לגלגל לחבל באורך 12-13 ס"מ
.לסגור את החבלים לטבעות ולהניח על נייר האפייה שבתבנית במרחקים של 2 ס"מ זה מזה
..להבריש את הטבעות בביצה הטרופה, לפזר שומשום לבן או שומשום שחור או זעתר- או גם וגם
.להניח את התבנית לתפיחה במשך 30 דקות
.לאפות את הכעכים 20-22 דקות עד שהם זהובים היטב
.להעביר את הכעכים לרשת לצינון מוחלט. לשמור בצינצנת אטומה כ- 10 ימים
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License