18 June 2016

המדריך הקל להכנת כרוב כבוש עם תוספות ירק ותבלין

המדריך להכנת כרוב כבוש-100% פרוביוטיקה טבעית
:הקדמה
זה קל עד מאוד להכין בבית כרוב כבוש עם תוספות ירק ותבלינים. הכרוב הכבוש מהווה תוספת נהדרת, הוא עשיר בפרוביוטיקה ויישמר במקרר גם מספר חודשים. פורסים כרוב עם ירקות ותוספי טעם ומניחים להם להיכבש בתחמיץ טבעי של מים (הנסחטים מהכרוב) ומלח בטמפרטורת החדר. הכרוב המוכן יהיה חמצמץ וטעים ללא תוספת של חומץ (או מיץ לימון). יש סיכוי גדול.. שתרצו לאכול את הכרוב (כסלט) עוד טרם הספיק להיכבש. הכרח (למניעת גדילת בקטריות לא רצויות בתהליך הכבישה) הוא שהכרוב בצנצנות יושרה היטב בנוזלי הכבישה (הטבעיים) ולא יהיה יבש. אין צורך להשאיר את הצינצנת פתוחה ולאטום לגמרי מאוויר
:חשוב
למניעת בועות אוויר בצינצנת הכרוב, יש להדק היטב את הכרוב והירקות שבצינצנת, להניח מעל צינצנת קטנה מלאה במים כמשקולת או משקולת מתאימה אחרת שתשמור על פני הכרוב רטובים. בנוסף, יש להסיר שאריות קטנות (בודדות) של כרוב/ירק מדפנות עליונות של הצינצנת ולאטום היטב עם המכסה
תפקיד המלח בכבישה
.השתמשו בכמות מדודה (מדדו בכפיות 'מדידה' סטנדרטיות
.המלח ימנע 'צמיחת' בקטריות לא רצויות בכרוב שלכם וגם- על ידי 'סחיטת' הוזלים מהכרוב יתרום לכרוב המוכן להישאר קראנצ'י
צינצנות כבישה
השתמשו בצינצנות זכוכית. יש להקפיד על ניקיון צינצנות הכבישה. בקלות נקבל צינצנות (זכוכית) סטריליות בעזרת מים רותחים או ניקוי במדיח כלים. ליבש היטב באוויר הפתוח
רצוי שמכסי הצינצנות יהיו מפלסטיק (אחרת הם עשויים להחליד מהחומציות). חשוב לאחסן את צינצנות הכבושים בזמן הכבישה במקום קריר בטמפרטורה שבין 15-22 מעלות , מכאן שרצוי להכין את הכבושים בחורף או לחלופין, בימים חמים לאחסן במרתף או בארון מוצל וקריר
.במידה ועובש עלה בתוך צינצנת הכבישה, זרקו את כל התכולה והתחילו מחדש
?..אז מתי זה כבר מוכן
.כשאפשר לראות תסיסה (ובועות) וטעם הכרוב כבר חמוץ והארומה שלו טעימה לכם. הימנעו מכבישת יתר, או אז אל תשתמשו בכבושים
?כמה כרוב כבוש נקבל מהמתכונים שכאן
.בין 450 גרם ל 700 גרם כרוב כבוש
:לפני שמתחילים- מה צריך
כרוב לבן יפה ונקי מפחת
מלח דק - היחס 3 כפיות (כפיות מדידה) לכל קילו כרוב נקי- ללא פחת
תבלינים/ירקות לטעם
קרש חיתוך גדול וסכין חיתוך טובה
כפפות לערבוב/לישת הכרוב בידיים - כפפות דקיקות מלטקס או כפפות אחרות ח"פ יתאימו
צינצנות זכוכית סטריליות בעלות פתח רחב יחסית ואטימה טובה- את הצינצנות חובה לעקר/לחטא עם מים רותחים
צינצנת נוספת (קטנה) או משקולת לדחיסת הכרוב בזמן הכבישה
 

:מתכונים
כרוב כבוש עם גזר ופלפל צ'ילי
הכמות: צינצנת אחת גדולה
הכרוב יהיה מוכן תוך כשבוע עד כשבועיים בתלות במזג האוויר
:הצעות הגשה
.כתוספת למנות דג או בשר. לצד קטניות או ביצים, כמנת פתיחה או בתוך כריך משובח


:מרכיבים
קילו כרוב ירוק = כרוב קטן או מחצית כרוב גדול מאוד- להסיר מעט מהעלים החיצוניים, במידה ופגומים, לשטוף וליבש
שלוש כפיות (מדידה) מלח דק, מחולקות
שני גזרים קטנים, קלופים ופרוסים דק
מעט פלפל צ'ילי יבש גרוס
:תוספת אופציונלית
כף אורגנו יבש

:אופן ההכנה
לפרוס את הכרוב דק ולשים בקערה גדולה, להוסיף כפית מלח דק. בעזרת הידיים (עם כפפות דקות) ללוש יחד כ- 4 דקות עד שהכרוב מתרכך מעט ומפריש מעט נוזלים
.להוסיף לקערה את יתר המרכיבים- הגזר והתבלינים וכפית נוספת של מלח דק
בעזרת היד (עם כפפות דקיקה) להמשיך ללוש את המרכיבים עם המלח 3-4 דקות נוספות עד שהכרוב מתרכך ומפריש נוזלים נוספים בתחתית הקערה
.כעת, טעמו את הכרוב. במידה ואינו מלוח מספיק, הוסיפו כפית נוספת של מלח דק (הכפית השלישית) וערבבו מעט עד להמסת המלח
.כעת העבירו את הכרוב עם הירק והתיבול, כולל הנוזלים לתוך צינצנת זכוכית. יש לדחוס/להדק את הכרוב פנימה בזמן המילוי
.במידה ונותרו נוזלים בקערה, צקו אותם מעל הכרוב שבצינצנת. חייבת להיות בצינצנת שכבת נוזלים (לפחות 1.5 ס"מ) מעל הכרוב
מומלץ להכניס לתוך צינצנת הכבישה, צינצנת קטנה מלאה במים/משקולת אחרת שתלחץ את הכרוב (או באופן יזום על ידכם) להפרשת הנוזלים, בכל מקרה, במידה ואין מספיק נוזלים הוסיפו מעט מים מורתחים מעל
.חשוב להסיר חתיכות קטנות של כרוב מחלקו הפנימי של המכסה וגם מהשוליים הגבוהים של הצינצנת מעל שכבת הכרוב המהודקת
לסגור היטב את הצינצנת עם המכסה. להניח את הצינצנת במקום חשוך וקריר. לחלופין, ניתן לכסות את הצינצנת בבד אטום (אני שמתי ציפית כותנה עבה מעל הצינצנת) ולהניח במקום הקריר ביותר בבית, כמובן שלא במקרר
הכרוב יהיה מוכן תוך ימים אחדים ועד שבועיים, בתלות במזג האוויר. מומלץ לבדוק לעיתים (אפילו פעם ביום) שפני הכרוב מכוסים בנוזלים ולדחוס מעט בעזרת כף נקייה או משקולת. לסגור היטב עם המכסה
.טעמו את הכרוב מדי ימים אחדים וכבשו אותו עד דרגת החמיצות האהובה עליכם
.כשהכרוב מוכן, רשמו ע"ג הצינצנת תאריך או העבירו לצינצנות אחדות קטנות יותר ואחסנו במקרר
.הכרוב המוכן יישמר במקרר במשך חודשים אחדים
 
כרוב כבוש עם גזר, לימון וכורכום

הכמות: צינצנת אחת גדולה
הכרוב יהיה מוכן תוך כשבוע עד כשבועיים בתלות במזג האוויר
:הצעות הגשה
.להגיש לצד עוף/הודו, בתוך כריך מושקע. יחד עם סלט קטניות או ירוקים, לצד אורז. הכרוב הזה משלב חומרים 'נוגדי' דלקת

 

 :מרכיבים
קילו כרוב ירוק = כרוב קטן או מחצית כרוב גדול מאוד- להסיר מעט מהעלים החיצוניים, במידה ופגומים, לשטוף וליבש
שלוש כפיות מלח דק, מחולקות
גזר אחד קלוף ומגורד
לימון בינוני (רצוי אורגני) פרוס דק, להרחיק גלעינים
כף ג'ינג'ר טרי מגורד או קצוץ דק
מעט פלפל צ'ילי יבש גרוס
כפית וחצי (או כפית) אבקת כורכום טחון- עודף מהתבלין יגרום לכרוב להיות מריר
:תוספת אופציונלית
חצי בצל לבן קצוץ דק
שן שום כתושה

:אופן ההכנה
לפרוס את הכרוב דק ולשים בקערה גדולה, להוסיף כפית מלח דק. בעזרת הידיים ללוש יחד כ- 4 דקות עד שהכרוב מתרכך מעט ומפריש מעט נוזלים 
.להוסיף לקערה את יתר המרכיבים- הגזר, הלימון (הבצל), הג'ינג'ר (השום), פלפל צ'ילי גרוס וכורכום וכפית נוספת של מלח דק
.כעת לבשו כפפות דקיקות על הידיים, למניעת 'צביעת' הידיים בצהוב מתבלין הכורכום
.בעזרת הידיים המשיכו ללוש את כל המרכיבים עם המלח 3-4 דקות נוספות עד שהכרוב מתרכך ומפריש נוזלים בתחתית הקערה
.כעת, טעמו את הכרוב. במידה ואינו מלוח מספיק, הוסיפו כפית נוספת של מלח דק (הכפית השלישית) וערבבו מעט עד להמסת המלח
כעת יש להעביר את הכרוב עם הירק והתיבול, כולל הנוזלים לתוך צינצנת זכוכית, לדחוס/להדק את הכרוב פנימה בזמן המילוי שלא יהיו בועות אוויר
במידה ונותרו נוזלים בקערה, צקו אותם מעל הכרוב שבצינצנת. חייבת להיות בצינצנת שכבת נוזלים (לפחות 1.5 ס"מ) מעל הכרוב
מומלץ להכניס לתוך צינצנת הכבישה, צינצנת קטנה מלאה במים/משקולת אחרת שתלחץ את הכרוב (או באופן יזום על ידכם) להפרשת הנוזלים, בכל מקרה, במידה ואין מספיק נוזלים הוסיפו מעט מים מורתחים מעל
.יש לנקות שאריות כרוב בודדות מדפנות הגבוהים של הצינצנת על מנת שלא ירקבו
לסגור היטב את הצינצנת עם המכסה. להניח במקום חשוך וקריר. לחלופין, ניתן לכסות את הצינצנת בבד אטום (שמתי ציפית כותנה עבה) ולהניח במקום הקריר ביותר בבית, לא במקרר
הכרוב יהיה מוכן תוך ימים אחדים ועד שבועיים, בתלות במזג האוויר. מומלץ לבדוק לעיתים (אפילו פעם ביום) שפני הכרוב מכוסים בנוזלים ולדחוס מעט בעזרת כף נקייה או משקולת
.טעמו את הכרוב מדי ימים אחדים וכבשו אותו עד דרגת החמיצות האהובה עליכם
.כשהכרוב מוכן, רשמו ע"ג הצינצנת תאריך או העבירו לצינצנות אחדות קטנות יותר ואחסנו במקרר
.הכרוב המוכן יישמר במקרר במשך חודשים אחדים

:בדקנו ואהבנו
התקבל אצלנו לבדיקה סוטאז' מסדרת טלנט (תוצרת צרפת) של חברת טפאל. למעשה גם השבוע, כשתנור האפייה הותיק הלך לגמרי לעולמו (שלחו לנו בבקשה המלצות לתנור אפייה משולב איכותי), הסיר הזה הציל אותנו ברגע האחרון והעמדנו ארוחה נהדרת
מוצר השנה הזה הוא אכן מוצר נהדר- העיצוב נקי ויפה, פונקציונלי וקל מאוד לניקוי (מעט סבון כלים וספוגית רכה). הסיר עשוי יציקת אלומניום עם ציפוי נון סטיק והנקודה האדומה (טרמו ספוט) לבישול בריא בעוצמת להבה מותאמת

לחצו על התמונה להגדלתה
בכל הבישולים האחרונים בסוטאז', היה צורך במעט שמן יחסית, דבר לא נדבק לא לתחתית ולא לדפנות. הכלי בעל הידית הארוכה מתאים לכל סוגי הכיריים ומגיע בגודל 26 ס"מ כולל מכסה
.המוצר נמכר בניופאן גורמה, רשת 4שף ובחנויות כלי הבית ורשתות מתמחות במחיר החל מ 369 ש"ח
.רשמו מתכון של אהרוני (מגזיר עיתון ישן) אותו הכנתי (לצערי לא צולם) בסוטאז' שלנו ולא אפיתי בתנור כפי שמומלץ במתכון
עוף עם שיני שום שלמות
:מצרכים
עוף אחד מחולק ל- 6 חלקים
שש כפות שמן זית
עשרים וארבע (24!) שיני שום שלמות לא קלופות
שניים עשר תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לרבעים- שמתי פחות
שלושה גבעולי טימין
גבעול רוזמרין
מלח
פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס יין לבן יבש
חמישים גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
:ההכנה
.מחממים במחבת גדולה וכבדה (הסוטאז') את השמן ומטגנים את העוף כ- 5 דקות עד שמשחים מעט
.מוסיפים את שיני השום ואת תפוחי האדמה, התבלינים ומטגנים עוד כ- 5 דקות, מערבבים מדי פעם
.ממליחים ומפלפלים
להוסיף למחבת את היין, להביא לרתיחה - במידה וממשיכים לבשל על האש, להנמיך את הלהבה לבינונית נמוכה, לכסות במכסה ולבשל עוד כשעה (אפשר לוותר על תוספת החמאה). להפוך את העוף מדי פעם
.במידה ואופים בתנור, יש לחממו לחום בינוני 180 מעלות
להעביר את כל תכולת הסיר לכלי חסין חום, לפזר את קוביות החמאה ולאפות כשעה. מדי פעם להפוך את העוף ולצקת עליו את הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית


צילום: יחצ"ן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License