14/02/2017

חדשות מזון 14.2.2017: פרוייקט משקה הבירה בת 5000 שנה

👲משקה בירה בן 5000 שנה
. סטודנטים מאוניברסיטת סטנפורד בישלו בירה עתיקה במהלך לימודי ארכיאולוגיה
הפרופסורית המנחה, לי ליו מצאה במחקר חדש הוכחות על כך שבסין הוכנה בירה עוד בשנים קדומות. קבוצה קטנה של סטודנטים התכנסה סביב שולחן גדול באחד מחדרי הפקולטה ללימודי ארכיאולוגיה סינית באוניברסיטת סטנפורד. על השולחן הונחו מיכלי זכוכית, המשקה בתוכם היה צהבהב וקצפי וריחו חמצמץ. זה היה רגע סיום מרתק לפרוייקט הגמר בקורס עם לי ליו העוסקת בין היתר בלימוד ארכיאולוגיה של מזון בסטנפורד משנת 2010
:שם הקורס 
Archaeology of Food: Production, Consumption and Ritual
.התערובת שבכוסות המשקה הינה בירה ביתית שהוכנה בשיטה עתיקה ממתכון בן 5000 שנה
שיחזור אופן הכנת המשקה מחזירים את הסטודנטים אחורה בזמן ומסייעים בהבנת התנהגות אנושית מימים עברו
 המתכון מורכב בעיקר מסוג של דוחן+ עשב הגדל בסין (+ שורש צמח הלילי) ושעורה המהווה מרכיב נפוץ גם בתעשיית הבירה בת ימנו
משקה הבירה הסינית העתיקה דמה יותר לדייסה וטעמו היה מתקתק ופירותי יותר ממרבית הבירות בנות ימנו. בנוסף, הבירה בסין לא עברה סינון מחומרי התסיסה. הסטודנטים נטלו חלק פעיל בהכנת הבירה- על ידי שימוש בחיטה, שעורה ודוחן. הזרעונים כוסו במים ועברו נביטה. לאחר מכן נכתשו וכוסו מחדש במים. התערובות הוכנסו לתנור וחוממו בחום של 65 מעלות לשעה. בהמשך, המיכלים הוצאו מהתנור, שמרים הוספו, כוסו בפלסטיק והונחו לתסיסה בטמפרטורת החדר לשבוע עד שבועיים. המשקה שהתקבל היה פירותי, בטעם הדרי מודגש המזכיר סיידר בעל רמת אלכוהול נמוכה יחסית

No comments:

assets Creative Commons License