22/07/2017

עוגיות הטחינה הטובות בעולם, אשלייה אופטית על עוגה, מלון התאבון ועוד

קוראים יקרים שלי , לא הייתי כאן לאחרונה, התגעגעתם, נכון?.. כי אני מאוד. עבודה והחיים גזלו ממני כוחות וזמן. אבל היי, קפצתי ולא לרגע עם מטעמים חדשים, המשך כתמיד, יבוא 
?..מה שלומכם ומה בשלתם או אפיתם לאחרונה

 מתוק וקל הכנה
אלו ללא ספק עוגיות הטחינה הטובות ביותר שאכלנו. אני לא יכולה לספור את מספר הפעמים שהכנתי אותן ומסרתי גם כארוזות למתנה, כו-לם אהבו וביקשו ממני נוספות. מדובר בעוגיות קלות להכנה המכילות 4 מרכיבים בלבד. את המתכון מצאתי באתר הישראלי הזה.  שיניתי מעט את הנוסח הכתוב. המלצה חמה שלי: לרוץ ולהכין
עוגיות טחינה
הכמות:40 עוגיות
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 175 מעלות. לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה

:במעבד מזון או במיקסר מערבבים יחד

 כוס וחצי קמח לבן רגיל =210 גרם
 חצי כוס סוכר לבן =100 גרם
מאה גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

.לערבל הכול קצרות לקבלת תערובת פירורית
לזלף פנימה 1/2 כוס טחינה גולמית = 115 גרם
.לערבל קצרות לקבלת בצק אחיד
-
.לחלק את הבצק ל- 40 חתיכות שוות. לגלגל לכדורים
.להניח את הכדורים על נייר האפייה במרחקים קטנים
.לשטח מעט כל עוגייה באצבע
.לאפות בתנור החם כ- 13 דקות
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגיות עוד דקה/דקה וחצי בתנור כבוי
.להוציא את העוגיות מהתנור ולהשאירן בתבנית כ- 15 דקות לצינון
.להעביר לרשת לצינון מוחלט
.להעביר לקופסא אטומה
העוגיות האפויות תשארנה בהירות, התחתית שלהן תהיה זהובה. להימנע מאפיית יתר

↝↝↝↝↝↝

בדקתי והמלצתי: מלון התאבון
צילום: יחצ"ן

?מה זה

.ערכה חדשה המיועדת ללימוד הרגלי אכילה נכונה. הערכה מיועדת לילדים בגילאים 5-10

הערכה פותחה ע"י יעל חן רביע, תזונאית קלינית לילדים בשיתוף מומחית התפתחות ומפתחת תכנים לילדים. הערכה כוללת חוברת צבעונית ושני לוחות מגנטים לבנים/לבנות, המתארים תחושות רעב/שובע. מטרתה העיקרית של הערכה (נמכרת ב49 ש"ח -באתר של יעל חן רביע), לזהות תחושות רעב/שובע והקניית הרגלי אכילה נכונים לילד וגם למשפחתו

בכל עמוד בחוברת תמצאו שעשוע/אתגר לילדים. לדעתי, ילדים גדולים יותר יקראו את ההוראות וימלאו בעצמם, הקטנים יותר ירצו יד מכוונת לידם. דוגמאות מההפעלות שבחוברת המלווה בטיפים רבים

מבוך חטיפים ואוכל, מקו לקו למזונות המצויירים, יומן ארוחת הבוקר,  סודוקו ארוחה, חידות, עידוד שתיית מים (ופרי וירק)  וגם מעקב שתיית מים שבועי. אכילה רגשית, ארוחת החלומות, תפזורת, מצא את ההבדלים, משחק זכרון ועוד דפי עבודה משעשעים
הערכה הינה משחקית ולא טיפולית והשימוש בה אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי
הערה אישית: הנסיין המשפחתי בגיל המתאים, התחבר למספר דפי עבודה ומלא אותם חיש קל
↝↝↝↝↝↝
:שוויץ: אשלייה אופטית על עוגה 
חברת אינקרדיבל קואיזן מז'נבה, שוויץ מתמחה בהכנת עוגות רבות רושם
בעוגה האומנותית והאכילה שבסרטון, שולבו  530 (!) פיסות פונדנט בשחור/לבן על מנת ליצור את האשלייה האופטית המפורסמת
Ouchi Illusion -  Hajime Ouchi
באשלייה האופטית היפנית הזו, נראה שהדיסק המרכזי צף מעל לוח הקוביות 
INCREDIBLE CUISINE
↝↝↝↝↝↝
עדשים בהפתעה
לאחרונה הכנתי במטבחנו ממרח 'חומוס' מעניין' הנראה לגמרי כממרח חומוס וקל הרבה יותר להכנה. עם 'אבל' מסויים בעניין עמידות הממרח - לטעמי קצרה, מבחינת הטעם בלבד- הממרח טעים יותר בעודו טרי וחמים ביום הכנתו
.למי מכם שרוצה להכין חומוס מעדשים (כתומות!) רשמו מתכון
חומוס מעדשים

:מרכיבים
כוס אחת עדשים כתומות * ראו
הערה למטה לגבי סוג העדשים
כחצי כפית מלח או לפי הטעם
 רבע כוס טחינה גולמית
שן שום כתושה
 שלוש כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
(כפית חומץ (חומץ תפוחים או חומץ בן יין אדום/לבן
:להגשה
שמן זית נוסף
פפריקה מתוקה/חריפה
פלפל שחור גרוס טרי
מעט פטרוזיליה קצוצה
:אופן ההכנה

לשטוף את העדשים מספר פעמים במי ברז. לסנן ולהכניס לסיר קטן, סיר 2 ליטר יתאים
להוסיף לסיר שתי כוסות מים, להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולאדות (ללא מכסה) כ- 20 דקות
 במידה ואתם משתמשים בעדשים כתומות שלמות ולא חצויות תהיה נחוצה כמות מים נוספת, בין רבע לחצי כוס מים נוספים

.להסיר את סיר העדשים הבושלות מהלהבה ולהניח למספר דקות
להעביר את העדשים המבושלות למיכל של מעבד מזון

:להוסיף
.מלח, טחינה, שום, שמן הזית, מיץ לימון וחומץ. לעבד לממרח חלק
להגשה: לצקת לכל צלחת ממרח חמים. לזלף שמן זית ותיבול לטעם. לאכול מיד

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2017 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License