09/11/2017

כך תכינו בבית עוגיות קניסטרלי נוסח קורסיקה Canistrelli

עוגיות קניסטרלי מקורסיקה מ-5 מרכיבים בלבד
את מארז העוגיות המסתוריות הללו קבלתי בהפתעה לפני שבועות אחדים. ידיים אוהבות הגישו לי אותן
 מוזר, אך לא הכרתי לפני כן את עוגיות הקניסטרלי. מתברר שזו העוגיה הנפוצה והאהובה ביותר בקורסיקה  
לעוגיות הקניסטרלי שפע גירסאות- בחלקן מוסיפים לבצק אניס או יין לבן או שניהם גם יחד. מקובלות גם גרסאות של העוגיות בתוספת שקדים או לימון או החלפת הקמח הלבן בקמח ערמונים. הכנת העוגיות כה מהירה, טרם יספיק תנור האפייה שלכם להגיע למידת החום הרצויה, העוגיות תהיינה מסודרות בתבנית וממתינות לאפייה
ואתם? כבר לבטח נגשתם להכין קפה. במחצית זמן האפייה לערך, ריח טוב של עוגיות מתפשט במטבח. האמינו לי, מדדתי זמן

למעלה - העוגיות שקבלתי מקורסיקה
את בצק העוגיות נערבב ידנית בעזרת כף בקערה בינונית. אין צורך להפעיל מיקסר בשביל זה. חיש קל נקבל בצק ריחני ורך. נרדד את הבצק (לא דק מדי) על משטח רידוד (אצלי לא היה צריך לקמח את המשטח) , נחתוך או נקרוץ עוגיות ונשים מיד בתבנית האפייה. את שאריות הבצק, נאחד מחדש, נרדד ונקרוץ שוב עוגיות. יפה לבזוק מעט סוכר לבן מעל כל עוגיה. כעת נותר רק לשגר את הקניסטרלי שלנו לתנור לכ- 20 דקות
העוגיות נאפות בשתי מידות חום, דבר המקנה להן פריכות עדינה וצבע נהדר
העוגיות קריספיות- נגיסות, טעימות לכרסום במהלך היום, יחד עם ספל תה או קפה וגם הילדים אוכלים אותן בהנאה
כך תכינו בבית עוגיות קניסטרלי 
הכמות: כמה עשרות עוגיות תלוי בגודל/צורת החותכן
:מרכיבים
כוס ועוד 3/4 הכוס (250 גרם סה"כ) קמח לבן רגיל, מנופה
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה
שמונים גרם סוכר לבן
שמונים גרם שמן קנולה
שמונים גרם יין לבן
---
מעט סוכר לבן לבזיקה על העוגיות לפני האפייה
תבנית גדולה ושטוחה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה בינונית ורחבה לערבב את הקמח, אבקת האפייה והסוכר
.לצקת לתוך כוס את השמן והיין הלבן, להוסיפם לקערה
לערבב הכול בעזרת כף. ללוש מעט את הבצק שנוצר לקבלת כדור בצק אחיד
לרדד את הבצק לא דק מדי (בקורסיקה מרדדים לעובי 1.5-2 ס"מ ואז העוגיות האפויות נראות ככריות קטנות). לקרוץ עוגיות בעזרת כל חותכן רצוי. להניח את העוגיות במרחקים קטנים על נייר האפייה בתבנית. לפזר מעט סוכר לבן על כל עוגיה. כמות הבצק תספיק לכ- 2 תבניות
:אפייה
.לאפות את העוגיות 10 דקות בחום בינוני 180 מעלות
להנמיך את חום התנור ל 150 מעלות, להמשיך לאפות 10 דקות נוספות או עד שהעוגיות זהובות
.משך זמן האפייה תלוי בעובי העוגיות
.להעביר את העוגיות לרשת לצינון. לאחסן במיכל אטום


?מה כדאי לקרא עכשיו 
 מאמר [כאן] מעניין עם הסתייגות מהתועלת הבריאותית של תבלין הכורכום

?אצל מי כדאי להציץ עכשיו
.מדהים ! 'קינוחים' עשויים זכוכית ופורצלן
:היוצרת
Shayna Leib
אומנית הזכוכית שיינה לייב חובבת מתוקים אך לצערה איננה יכולה לאכול מהם. לכן מצאה רעיון ליצור אותם בחומר ולשמר יופיים לעד. מיטב הקונדיטוריה הצרפתית מככבת בקולקציה שלה. עבודה מדוייקת ויפיפיה. האינסטגרם שלה
האתר


:תמונות משמחות - מסיק זיתים מרחבי העולם



בדקתי והמלצתי
.כף מדידה עם שנתות לבישול/אפייה מדוייקים
?מי האבא
COOKA
.כף מדידה מקורית בעלת שיפוע פנימי ואפשרות לכוון (ע"י לחצן קטן) את כמות המדידה הרצויה
אפשר למדוד בכף (יבוא מחו"ל) חומרי גלם, הן נוזלים או יבשים בטווח של בין 30-130 מ"ל וגם כמויות לפי 'כוסות' מדידה או כפות. באופן זה הבישול, ובייחוד מלאכת האפייה מדוייקת ומוצלחת יותר
.הכף מצויידת בכפתור מגנט ונצמדת בקלות לדלת המקרר, או היכן שתרצו לשמור אותה
מחיר: 32 ש"ח
.היכן לרכוש? בחנויות כלי בית ברחבי הארץ
צילום כף מדידה : עדי קראוס
לחצו על התמונה להגדלתה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2017 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,מתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License