18/10/2019

לחם (עוגת) פנקייק, לא מה שחשבתם

Pancake Bread- לחם (עוגת) פנקייק
.יש את הרגע הזה במהלך אפייה שלא תמיד נמדד בזמן מדויק בו ריח טוב מתפשט לו בבית
זה קרה גם השבוע, נכנסנו לבית מבושם בריח מתקתק. מתברר שהעגבניות שנאפו שעות קודם בחום_איטי 11 שעות בישמו לנו את המטבח
.אך הפעם היה ריח מבושם שונה, ריח של קינמון
.הקינמון מהעוגה או 'לחם' בחוש/ה עם טוויסט בציפוי דקיק ופריך


בדיוק לפני שבוע, כתבה פאם בט על העוגה הזו. היא מספרת שבפעם הראשונה שטעמה מלחם הפנקייק (אין קשר לפנקייקים) של רשת טריידר ג'ואי, היה בבית חברה שהזמינה לארוחת בראנץ'. הלחם היה טעים, בעל מרקם לח, מתובל בקינמון עם ציפוי פריך של סוכר וקינמון
.כחסידה ותיקה של המאפים של טריידר ג'ואי, החליטה לנסות לשכפל בבית גרסה משלה ללחם העוגתי הזה
.לאחר מספר ניסיונות נבחרה הגרסה המנצחת המובאת כאן. לדבריה.. אף זו טעימה יותר בזכות היותה מתוצרת ביתית
הלחם ספק עוגה מתקתק ויתאים לארוחת בוקר או בראנץ' ואצלנו פרוסה עבה ('פיידה 'כפי שאימא פרסה לי אתמול) ליד ספל הקפה או התה
!אז רצתי להכין
עוגת פנקייק
:מרכיבים לעוגה
שתי כוסות (280 גרם) קמח לבן, מנופה
כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
מאה גרם חמאה רכה
מאה ושבעים גרם סוכר- במקור כוס סוכר= 200 גרם
חצי כפית קינמון טחון
שתי ביצים גדולות
חצי כוס מדידה סירופ מייפל אמיתי - שמתי 80 גרם סירופ מייפל +2 כפות מים
מאתיים גרם שמנת חמוצה (גביע) 15%
כפית תמצית וניל
:מרכיבים לציפוי סוכר
שלוש כפות סוכר לבן
שתי כפיות קמח לבן
כפית וחצי קינמון טחון
--
תבנית כיכר קטנה בגודל 22.5 ס"מ על 12.5 ס"מ
:ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
לשמן את התבנית במעט חמאה, ולקמח במעט קמח. לחלופין ניתן לרפד את התבנית בנייר אפייה. מצאתי שהעוגה הצוננת מחליקה מהתבנית ויפה יותר ללא שימוש בנייר אפייה
-
.בקערה קטנה לערבב חומרי ציפוי ולהניח בצד
.בקערה בינונית לערבב את המרכיבים היבשים- הקמח, אבקת הסודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון ומלח
.בקערה נפרדת (לערבוב ידני או במיקסר) לטרוף חמאה וסוכר לקבלת תערובת קרמית
.להוסיף לקערה את הביצים אחת אחרי השנייה ולערבב
.בהדרגה להוסיף את סירופ המייפל, שמנת חמוצה ווניל. לערבב
.כעת, להוסיף בהדרגה תערובת המרכיבים היבשים. לערבב לקבלת תערובת אחידה
:אפייה
.לצקת את תערובת העוגה לתבנית האפייה המוכנה
.לפזר ציפוי הסוכר על פני העוגה
.לאפות את העוגה בתנור החם כ - 55 דקות. העוגה מוכנה שקיסם עץ (או טסטר) הננעץ במרכזה יוצא יבש
.לצנן את העוגה שבתוך התבנית המונחת על רשת כ- 25 דקות
.להעביר סכין סביב שולי העוגה. להעביר לרשת לצינון מלא
.לפרוס את העוגה לאחר צינון נוסף על השיש של 15 דקות לערך
--
?מי אוהב לאכול פתיתים


-------
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2019 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

1 comment:

ostwestwind said...

Just wondering, if you are still blogging! Yes you are, in Hebrew, I go on in German

Hearty Greetings from Northern Germany

Ulrike now at kuechenlatein.com

assets Creative Commons License