08/11/2019

חדש במטבח: גריסיני מקלוני לחם איטלקיים Grissini

... גריסיני, גריסיני,  גריסיני,  ג ר י ס י נ י  פ ר י כ י ם
   ! וברקע נשמעות נגיסות רמות. כל כך טעימים, רוצו להכין


גריסיני פריכים - הנוסחה
יש להשתמש בכלי מדידה
: מרכיבי הבצק
כוס ורבע מים חמים
כף דבש נוזלי
שתי כפיות סוכר לבן
שתיים וחצי כפיות מדידה שמרים יבשים
--
שתי כפות שמן זית
שלוש כוסות מדידה קמח מיוחד ללחם, מנופה
חצי כוס קמח מלא, מנופה
כפית ורבע מלח דק
--
לרידוד: מעט סולת
-
:לציפוי
ביצה טרופה עם כף מים קרים
שומשום ו/או פרג שלם ו/או תבלין לפיצה או תבלין ציפוי מאפה מלוח + מלח גס

:אופן ההכנה
:בקערת המיקסר לערבב
.מים, סוכר, דבש ושמרים. להניח ל- 5 דקות מכוסה עד שהתערובת תוססת
-להוסיף
.שמן, שני סוגי הקמח והמלח
.עם וו לישה ללוש הכול לבצק אחיד במשך כ 5 דקות. במידה והלישה נעשת ידנית יש להכפיל את זמן הלישה
--
.לפזר סולת על משטח רידוד. אפשר לרדד על משטח עץ או מסיליקון
.להניח את הבצק על המשטח, לרדד למלבן באורך 30 ס"מ
.למרוח את פני הבצק במעט שמן זית. לכסות בנייר אפייה, להתפיח למשך שעה
.לפני תום זמן ההתפחה חממו את תנור האפייה לחום גבוה 230 מעלות. רפדו תבנית אפייה גדולה של התנור בנייר אפייה
:עיצוב ואפייה
.להסיר את נייר האפייה מעל הבצק התפוח. לחתוך את הבצק המלבני לרוחבו ל- 3 חלקים
לגריסיני ארוכים ועבים (צילום למעלה) חתכו כל חלק בצק מלמעלה למטה. לגריסיני קצרים ודקים (צילום למטה) יותר חתכו פסים דקיקים לרוחב
למתוח כל רצועת בצק (את הקצרים אפשר לגלגל) ולהניח על נייר האפייה. מכל שליש בצק יתקבלו כ- 12 גריסיני. יש לאפות ב- 3 סבבים ולכסות את הבצק הנותר כדי שלא יתייבש
.לחתוך ולגלגל את יתר פסי הבצק מהשליש הראשון של הבצק
.לטרוף את הביצה וכף המים
להבריש את כל הגריסיני שבתבנית במעט ביצה. לפזר מעל חלק שומשום, על חלקם פרג או כל תבלין שתרצו, לפזר גם מעט מלח גס. לאפות בתנור החם 12-14 דקות עד שהגריסיני בצבע זהוב חום והם פריכים
.להעביר את הגריסיני לרשת לצינון. להגיש חם או פושר. להכין את יתר הבצק באותו האופן
.לשמור בכלי אטום. ניתן גם להקפאה למשך שבועות אחדים
.הערה: הגריסיני טעימים יותר חמים מהתנור. במידה והתרככו, חממו דקות ספורות בתנור/טוסטר אובן

----------------------

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2019 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License