17/05/2020

עוגת בבקה שוקולד: המתכון

**עוגת בבקה שוקולד
הביטו בעוגת הבבקה שוקולד: יפה, עשויה בצק שמרים משובח ומלית שוקולדית עשירה (ונדיבה) ממש כפי שהכינו הסבתות שלנו
.עוגת בבקה טעימה ביותר ביום הכנתה, זמן קצר לאחר שהיא יוצאת מהתנור ואפשר כבר לפרוס, פרוסות עבות
מומלץ להשתמש במרכיבים איכותיים - השוקולד (אצלי שוקולד שוויצרי), החמאה (אצלי פינית), הקקאו והווניל. הוציאו את המרכיבים מראש מהמקרר על מנת שיהיו בטמפרטורת החדר
.הבצק רך ממש לכן חובה לאחסן אותו במקרר למשך הלילה או למספר שעות
הבבקה אכן עוגה המצריכה השקעת זמן וסבלנות, אך מובטח לכם שהטעם המשובח , מראה העוגה היפה, וכמובן המחמאות.. מפצים על כל אלו. אז בואו ! וניגש לעבודה

עוגת בבקה
הכמות - כיכר אחת גדולה
תבנית: תבנית כיכר מוארכת באורך 26 ס"מ  ו - 11 ס"מ רוחב לערך או בגודל דומה (מדידת אורך/רוחב התבנית נעשתה בדפנות החיצוניים). (התבנית צריכה להיות בתכולת קילו). יש לשמן מעט ולקמח את התבנית או מומלץ יותר רק להדק לתוכה נייר אפייה
:לבצק
רבע כוס חלב חמים = 60 מ"ל
כפית מדידה אחת שמרים יבשים

שתי ביצים גדולות
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
חצי כפית מלח דק
כפית אחת תמצית וניל
שתי כוסות קמח לבן מנופה = 280 גרם
שישים גרם חמאה רכה
:למילוי
תשעים גרם חמאה
שמונים גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
שליש עד 1/2 כוס סוכר לבן= 70 עד 100 גרם
ארבע עד 5 כפות מדידה אבקת קקאו מנופה
:לציפוי
ביצה קטנה טרופה עם כף שמנת מתוקה או חלב
:לזיגוג סוכר
שמינית כוס סוכר לבן = 25 גרם
שמינית כוס מים
הכנת הזיגוג : בזמן שהעוגה נאפת יש להרתיח את הסוכר והמים על להבה נמוכה למשך כ- 2-3 דקות. להניח בצד עד השימוש

:אופן ההכנה
.את הבצק נכין יום לפני או כ 10 שעות לפני האפייה
:הכנת הבצק
.לצקת את החלב החמים לקערת מיקסר, להוסיף את השמרים וטיפונת סוכר (קורט), לערבב ולהתסיס  כ-5 דקות
להוסיף לקערה את הביצים, הסוכר, המלח ותמצית הוניל
.לערבב מעט בעזרת כף
להוסיף את הקמח וללוש במהירות נמוכה לקבלת בצק רך. לשתי עם וו הגיטרה של המיקסר. כמובן שניתן ללוש הכול בקערה ידנית
.ללוש את הבצק כ- 5 דקות
כעת נוסיף לבצק את החמאה, בהדרגה: לשים כף חמאה לתוך הבצק, נערבל באיטיות עד שהחמאה נבלעת, להמשך כך עם יתר החמאה
.ללוש את הבצק 5 דקות
[במידה והבצק רך מידיי, להוסיף עוד כ- 2 כפות קמח]
.להתפיח את הבצק מכוסה כשעה או עד שמכפיל נפחו
.לכסות את הבצק בשקית ניילון גדולה ולשים במקרר בקערה למשך הלילה או לפחות למשך- 6 שעות
:לקראת סיום תפיחת הבצק שבמקרר יש להכין את המלית
בקלחת ועל להבה נמוכה וקטנה להמס חלקית בבחישה את השוקולד והחמאה. לכבות את הלהבה, לבחוש עד שנמס
.לערבב לקלחת את הסוכר והקקאו
:עיצוב ואפייה
להוציא את הבצק מהמקרר ולהעבירו בעזרת מרית למשטח מקומח היטב. לקמח מעט גם את פני הבצק והמערוך
.לרדד את הבצק למלבן בגודל 25 ס"מ על 30 ס"מ
.במידה והבצק נדבק למשטח הרידוד, להוסיף מעט קמח מתחת
.למרוח על הבצק את מלית השוקולד (מלבד בשוליים הדקים סביב). לגלגל את הבצק לגליל הדוק מהצד הארוך
לאחוז בידיים את גליל הבצק, לקפל כמו האות 'חת'. לכרוך את שני החבלים העבים לסוג של צמה עבה, להניח על נייר האפייה בתבנית
.לכסות את הבבקה ולהתפיח כשעה וחצי
כחצי שעה לפני האפייה להדליק את התנור לחום בינוני 180 מעלות. נבריש את הבבקה (רצוי במברשת שיער ולא מברשת סיליקון) בציפוי הביצה
.[לאחר מספר דקות ניתן להבריש את פני הבבקה פעם נוספת, לא חובה]
לאפות את העוגה בתנור החם עד שהיר שחומה כ- 40 דקות. מומלץ לכסות את הבבקה בערך במחצית זמן האפייה בפיסת נייר כסף הפוך על מנת שהעוגה לא תכרך יותר מידיי
.בזמן שהעוגה נאפת (לקראת סיום האפייה) נבשל קצרות את זיגוג הסוכר- ראו הוראות למעלה במרכיבים
.להוציא את העוגה מהתנור ולהניחה על רשת לצינון
.לאחר מספר דקות להבריש את פני הבבקה בזיגוג הסוכר
.בעזרת נייר האפייה להוציא את הבבקה ולהעביר לרשת לצינון
העוגה טעימה ביותר ביום אפייתה. ניתן לשמור אותה בכלי סגור היטב למספר ימים או להקפיא בפרוסות בקופסה/שקית הקפאה
.ותודה לתרזה פלויד על מתכון משובח זה שעבר במטבחנו מעט שינויים, גם בצורת הקליעה
--
עוגת גבינה לימונית ללא אפייה
העוגה היפה הזו (מתכון) מורכבת מ -4 מרכיבים ואינה אפויה: שכבות ביסקוויטים פתי בר וקרם מגבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה וקארד לימון

-

No comments:

assets Creative Commons License