08/05/2020

הגיעו ימי התום TOUM - מתכון לתום ממרח שום לבנוני

תום - TOUM
חובבי שום, יש כאן משהו טוב עבורכם!. בטוחה שאתם משתמשים בשום והרבה ממנו, נכון?. היום יש לנו פטנט שיקל עליכם בזמן בישול והכנת האוכל והוא גם טעים מאוד. כך זה החל: התקבל מייל ממלבורן שבאוסטרליה הרחוקה ולא, הפעם זה לא היה מייל מקרובי המשפחה שלנו. במייל הייתה כתבה גם על מסעדת מאהה במלבורן, מסעדה מזרח תיכונית בה מכין שף הבית (שמה של המסעדה כשם אשת השף) ממרח בשם תום (כן, קוראים את זה כמו שום= הירק החריף)
מקור הצילום אתר המסעדה - כאן  mahago.com.au
תום הוא ממרח/מטבל המורכב בעיקר משום טרי הנטחן עם מיץ לימון ושמן זית ונוצרת (בזכות השום) אמולסיה הדומה למיונז. הממרח על בסיס מרכיבים טבעיים וללא צורך בבישול והוא קרמי ומוכן תוך דקות ספורות בתנאי שתקלפו.. קודם שיני שום בכמות נאה. השתמשתי בשום טרי שרכשתי השבוע באחד המרכולים, ראו בצילום שלי.
השף מציין שהוא מכין את ממרח השום בכל מסעדותיו וגם בביתו ומשתמש בו היכן שצריך שום טרי. כשיש לכם את הממרח המוכן ,הוא מוסיף, אין צורך במלאכת קילוף השום, כתישתו, גם לא לרחוץ לאחר מכן את קרש החיתוך
ממרח השום יתאים להוספה לתבשילים המוקפצים בווק, לתבשילי פסטה, למריחה על עוף בגריל (העוף המוכן) וגם קצת לפני הצלייה ואצלנו גם פינק מחית תפודים חמה
תום TOUM - ממרח/מטבל שום לבנוני
הממרח קרמי, ריחני ודמוי מיונז (בזכות טחינה בבלנדר ולא במעבד מזון או בעלי ומכתש). כך תכינו : לטחון למחית חלקה 150 גרם שיני שום (=משקל נקי) יחד עם כ 40 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי. לזלף פנימה לאט תוך כדי ערבול כ - 100-120 מ"ל (או יותר) שמן זית. לטחון עד קבלת ממרח הדומה למיונז. להמליח לטעם. חשוב להימנע מטחינת יתר ע"מ לא ל'שבור' את האמולסיה. להעביר לצנצנת, לצקת מעל שכבת שמן זית לכיסוי. לשמור במקרר עד מס' שבועות
המקור עם שינויים קלים מ broadsheet
מקור- 300 גרם שום, 500 מ"ל שמן זית, 60 מ"ל מיץ לימון, מלח לטעם
הערות - השף מכין כמות כפולה של רוטב עם כמות מכופלת של שמן. כלומר, לכמות המצוינת כאן הוא שם 250 מ"ל שמן זית. לא ניסיתי להקפיא את הממרח ואיני חושבת שהוא יעבור היטב הקפאה, חשוב להשתמש בשום יפה, ללא פגמים, לחתוך קצה ולהסיר כל חלק ירוק במידה ויש.
ממרח התום שלנו - לחצו על הצילום להגדלה
קרקרים
בחודש נובמבר 2016 פרסם מגזין סוואר כתבה עם מתכון לקרקרים של אניה פרנלדס (מספרה- הום קוקד)  הקרקרים עשויים קמח מלא וקמח לבן באותו היחס, מכילים גם מעט שמן זית, מים ומלח בבצק. הטריק במתכון הזה - הבצק חייב לנוח בחוץ למשך שעה, מכיון שבמכוון כמות המים בבצק אינה גדולה. מצאתי שקל לאחד הכול לבצק (וללוש וללוש..) בעזרת הגיטרה של המיקסר. חשוב לרדד את הבצק דק ממש כמעט שקוף ולמרוח כל קרקר במברשת (זו עם השיער הרך ולא מברשת סיליקון) בטיפונת שמן זית משני הצדדים. מעט שמן זית זה טבילה קטנה של המברשת בכוסית/צלוחית שמן זית שתספיק לכמה קרקרים. ההמלצה במקור להשתמש בקמח מלא בטחינה גסה, שמתי קמח מלא רגיל, שני הקמחים מנופים יחדיו בנפה צפופה. הקרקרים ישמרו פריכים בקופסא אטומה למספר ימים:ל- 60 קרקרים

1 כוס קמח מלא מנופה
1 כוס קמח לבן מנופה (אצלי 2 כוסות הקמח שקלו יחד 260 גרם)
כף שמן זית כתית טהור+ שמן זית נוסף להברשה
כפית מלח דק

אופציה - מעט מלח אטלנטי לזרייה (שמתי בחלק - אפשר לוותר)
ההכנה: -
בקערת מיקסר (אפשר לערבב ידנית) לערבב 2 הקמחים, חצי כוס מי ברז, כף שמן זית והמלח.
ללוש הכול, להוסיף טיפונת מים במידה והבצק אינו מתאחד (בכל פעם כפית מים נוספת). הבצק חייב להיות מוצק וטיפה יבש). להמשיך ללוש את הבצק בעזרת הגיטרה של המיקסר או ידנית עד לקבלת בצק גמיש, משך כ- 15 דקות (לא האמנתי אבל זה קורה יש בצק אחיד בפחות זמן..!).
להניח את הבצק בקערה (אני משאירה בקערת המיקסר), לכסות ולהניח למשך שעה.
-
אפייה -
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית אפייה גדולה ושטוחה בנייר אפייה.
להעביר את כדור הבצק למשטח עבודה (אפשרי טיפה לקמח את המשטח), לחתוך ל- 4 חלקים שווים. להחזיר 3 חלקים לקערה המכוסה.
את רבע הבצק הראשון לרדד דק מאוד אבל שלא יקרע (אפשר לקמח קלות את המערוך). לחתוך את הבצק לריבועים בגודל כ 5 ס"מ או בכל צורה רצויה (בעזרת סכין הכי קל ואין פחת לרידוד מחדש).
להניח את הקרקרים על הנייר בתבנית, אפשר קרובים מאוד אחד לשני אך לא צמודים. להבריש את כולם במעט שמן זית. להפוך את הקרקרים ולהבריש גם את הצד השני. כעת אפשר לזרות מעט מלח גס- לא חובה.
לאפות בתנור החם 11-12 דקות או עד שהקרקרים זהובים היטב וטיפונת שחומים.
לצנן על רשת ולאחסן בכלי אטום.


Homemade sauerkraut
לעדכונים יומיים הצטרפו לעמוד שלנו בפייסבוק -

1 comment:

effyba said...

תודה רבה!!!!!!!

assets Creative Commons License