29/06/2020

דברים יפים ליום שלישי 30.6.2020 - לחם לימפה, עוגת תפוחים נהדת ועוד

פודפורנו אחד ביום-מנת 'שווארמה' פטריות-מסעדת "שוק", וושינגטון
 מסעדת שוק - האינסטגרם שלהם
מנה המוגשת בקערה במסעדת שוק הצמחונית, המגישה מנות בהשראה ישראלית. דניס פרידמן מציין כי המנה נותנת חווית 'שווארמה' אולטימטיבית ומכילה סוגי פטריות שונות בעלות טעם, טקסטורה ורמת לחות שונה. למנה מוסיפים שמן זית ותבלין שווארמה והיא מוגשת על מצע אורז ועדשים. 'טופינג' נוספים למנה מכילים ארגולה, טחינה, כרוב כבוש ועוד וזה נראה טעים
[ע"פ פלוור אנד דה מניו]
---------------


לחם לימפה משוודיה
קוראים לו לימפה והוא שוודי. לחם שיפון מסורתי משוודיה- 2 כיכרות ארוכות, רכות מבפנים ומבחוץ שיקבלו בברכה כל ממרח. מתכוני לימפה אחדים דורשים תוספת גלוטן בגלל אחוז הגלוטן הנמוך בקמח השיפון, אך לא כאן. הבצק תופח יפה ומצריך 2 תפיחות: ראשונה למשך שעה וחצי והשנייה לעוד כשעה ורבע. טעם הלחם מפתיע, נסו עוד היום


לחם לימפה
הכמות- 2 כיכרות גדולות
:מרכיבים
שליש כוס פחות כף סוכר דמררה זהוב
רבע כוס מולסה כהה או דבש- אפשר להפחית מעט
חמישים גרם חמאה רכה
כף מלח דק
כוס מים רותחים
כוס מים קרים
חמש כפיות מדידה שמרים יבשים +1/2 כוס מים חמימים להמסתם
חמש כוסות קמח לבן רגיל, מנופה
ארבע כוסות קמח שיפון, מנופה
אופציונלי- כפית זירעוני קימל או אניס וכף גרידת תפוז
-
מעט קמח תירס
כף (15 גרם)חמאה מומסת - אופציונלי
--
תבנית גדולה ושטוחה של התנור מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה

בקערה גדולה או בקערת מיקסר לערבב את הסוכר, מולסה, 50 גרם חמאה ומלח. במידה ובחרתם להוסיף את הקימל או אניס וגרידת התפוז הוסיפו אותם כעת
.לצקת לקערה כוס מים רותחים, לערבב עד שהסוכר והחמאה נמסים
.להוסיף לקערה כוס מים קרים או מי ברז, לערבב ולהניח עד שפושר
.בקערית נפרדת לערבב להמסה את השמרים בחצי כוס מים חמימים, להוסיף לתערובת שבקערה הגדולה, לערבב היטב
.בהדרגה להוסיף את 5 כוסות הקמח הלבן + 1 כוס קמח שיפון. לערבב לאחר כל הוספה לקבלת תערובת חלקה
.כעת להוסיף בהדרגה 3 כוסות קמח שיפון
הוסיף לבצק את יתרת הקמח. ללוש בעזרת המיקסר (עם וו לישה) או על משטח מקומח קלות עד קבלת בצק חלק וגמיש משך 5-10 דקות
.נשים את הבצק בקערה משומנת קלות, נכסה ונניח לתפוח במקום חמים כשעה וחצי או עד שמכפיל נפחו
:עיצוב ואפייה
.לפזר את קמח התירס על נייר האפייה או ישירות על תבנית משומנת קלות
.להוציא מהבצק התפוח את האוויר ונחלק אותו ל- 2 חלקים שווים
.נגלגל כל מחצית בצק לכיכר אובלית באורך כ 30 ס"מ ונניח בתבנית האפייה מעל קמח התירס
.בעזרת סכין חדה נחרוץ כל כיכר ב- 4 חתכים אלכסוניים בעומק 1/2 ס"מ
.נכסה את הכיכרות ונתפיח שעה עד שעה וחצי או עד שמכפילות נפחן
.לקראת סוף התפיחה נחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.נאפה את הכיכרות קרוב ל- 40 דקות
.נעביר לרשת לצינון
.ניתן להבריש את הכיכרות החמות (מיד לאחר הוצאן מהתנור) במעט חמאה מומסת
.נשאר לכם לחם? פרסו והקפיאו בשקיות הקפאה
--
עוגת תפוחים אגוזים בציפוי פירורים
את עוגת התפוחים הזו מכינה קלי יאנדל (דלאס) כתבת מזון, צלמת ועוד. הפחתתי סוכר ושומן מהכמויות שהיא שמה בעוגה ולטעמי, יש עדיין עודף מתיקות שיש לחשב ולהוריד מהעוגה וגם מהציפוי הפירורים הפריך והטוב (!). בעוגה הטעימה יש קוביות קטנות של תפוחי עץ (מומלץ להשתמש גם ב- 2 סוגי תפוחים שרק אחד מהם גרני סמיט), יש בעוגה אגוזים  וקינמון גם בעוגה וגם בציפוי
העוגה נהדרת ונאפת בתבנית ריבועית 22 ס"מ. הנה הכמויות כאן כפי שאני הכנתי
-
:לעוגה

תשעים גרם חמאה נמסה
מאה ושבעים גרם סוכר לבן 

ביצה
שני תפוחי עץ, לקלוף, להרחיק גרעינים ולחתוך לקוביות קטנות
 שני שליש כוס אגוזי מלך (או פקאן) קצוצים = 60 גרם - אני קולה אותם קודם במחבת יבשה
כוס קמח לבן, מנופה
 כפית אבקת אפיה, מנופה
 חצי כפית מלח דק
 כפית קינמון טחון איכותי
-
לפירורים: התערובת ניראת כמו חול ים רטוב, פשוט לקחת ביד חתיכות ולפזר על פני העוגה

שליש כוס סוכר לבן פחות כף = 60 גרם
 שליש כוס  סוכר דמררה זהוב פחות כף (או סוכר חום) = 60 גרם
 שלוש כפות קמח לבן
 רבע כפית קינמון
 ארבעים וחמש גרם חמאה נמסה
-
:ההכנה
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. לשמן תבנית ריבועית 22 ס"מ או לרפד תחתית בנייר אפייה ולשמן מעט דפנות
העוגה

בקערה בינונית לערבב את החמאה והסוכר. לטרוף היטב
לטרוף פנימה את הביצה
לקפל פנימה את קוביות תפוחי העץ ואגוזים קצוצים
בקערה קטנה נפרדת לערבב
קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון
להוסיף תערובת הקמח לתערובת עם תפוחי העץ. לערבב קלות
לצקת את תערובת העוגה לתבנית וליישר
:הפירורים
.בקערה לערבב את 2 סוגי הסוכר, קמח וקינמון
.להוסיף את החמאה המומסת ולערבב
.לקחת ביד חתיכות מהתערובת ולשים על העוגה עד שכל פני העוגה מכוסים
:אפייה
לאפות את העוגה 43-45 דקות בתנור החם (180 מעלות) או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. להוציא את העוגה מהתנור ולהניח לחצי שעה. לחתוך ל- 16 ריבועים שווים ולהתענג


 פריטים שסרגתי לאחרונה
.השועל לבוש בסוודר וצעיף,  יושב לו מרוצה על מדף ליד ספרי הבישול

את המפלצות הכחולות והשעירות סרגתי ללא כוונה. התחלתי לסרוג משהו אחר לגמרי, תוך כדי עבודה ראיתי שלא אקבל את מה שרציתי והחלטתי להפסיק את הסריגה ולחבר עיניים זזות.. ופה רחב. ה'בובות' מפארות את שולחן העבודה של הדוקטורנט שלא האמין שסרגתי אותן והתפעל מיופין


מיניאטורות


No comments:

assets Creative Commons License