01/07/2020

גלילות פרג ואגוזים - מתכון קלאסי הונגרי Makos-dios beigli

Makos-dios beigli גלילות פרג ואגוזים מהונגריה
....בבקשה אל תאכלו את כל מליות הפרג והאגוזים הטעימות האלו לפני האפייה
מתכון מוצלח ומהיר הכנה (יחסית) לגלילות נהדרות שמכינים ואוכלים כבר באותו היום. חשוב להשתמש באגוזים ובפרג (טחון) שרכשתם טריים. את המליות צננו קצת לפני המריחה על הבצק. אפשר להקפיא את הגלילות האפויות שלמות או פרוסות. נפלא גם כמתנה מהמטבח שלכם
גלילות פרג ואגוזים - המתכון
הכמות - 4 גלילות גדולות
:לבצק
חצי קילו עד 600 גרם קמח לבן רגיל, מנופה
מאתיים גרם חמאה, רכה
שלוש ביצים
שמונה עשר גרם שמרים טריים - אפשר לשים חצי חבילה שמרים טריים
שליש כוס חלב חמים
כף אבקת סוכר
שני שליש כוס שמנת חמוצה 15% = 140 גרם
מעט מלח דק
-
:למלית האגוזים
שלוש מאות גרם אגוזים טחונים
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
רבע כוס חלב = 60 מ"ל
כפית תמצית וניל
מעט גרידת לימון
חמישים גרם צימוקים שהושרו קודם ברום או במים חמים וסוננו
תפוח גראני סמיט קלוף ומגורד
-
:למלית הפרג
מאתים וחמישים גרם פרג טחון טרי
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
מיץ וגרידה מלימון אחד
עשרים גרם חמאה
חצי כוס נוזלים = חלב מעורב במים
תפוח גראני סמיט קלוף ומגורד
-
:לזיגוג
חלמון אחד טרוף קלות בקערית קטנה
חלבון אחד טרוף קלות בקערית קטנה
-
תבנית גדולה ושטוחה (של התנור) מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה

.בקערה גדולה או בקערת מיקסר לשים את הקמח,  לחתוך פנימה את החמאה
.ליצור גומה במרכז הקמח ולשים בתוכה את השמרים שעורבבו בחלב החמים ובכף הסוכר
.להניח לשמרים לתסוס כ- 3 דקות
.להוסיף לקערה את הביצים, השמנת החמוצה וקורט מלח
.לערבב לבצק חלק ורך. במידת הצורך יש להוסיף לבצק 70-100 גרם קמח נוסף
לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים. לעטוף כל חלק (בנייר שעווה/נייר אפייה), לשים הכול בקערה במקרר למשך 30 דקות
-
:בינתיים נכין את המליות. כל מלית נבשל בנפרד בקלחת ונכיו אותן באותו האופן
.לקלחת לצקת את הנוזלים, להוסיף את הסוכר ולהביא לרתיחה מתונה
.להוסיף לקלחת את יתר מרכיבי המלית. לערבב ולבשל על להבה נמוכה מאוד כ- 5 דקות
.את מלית הפרג ניתן לבשל 2-3 דקות נוספות
.המליות צריכות להיות פושרות לפני מריחתן על הבצק
:עיצוב ואפייה
.על משטח מקומח קלות לרדד חלק ראשון של הבצק למלבן לא דק מידי
למרוח על הבצק חצי מכמות מלית הפרג או חצי מכמות מלית האגוזים, להשאיר שוליים של 2 ס"מ ללא מלית מכל צד
.לגלגל את הבצק לגלילה מהצד הארוך ולהדק קצוות
.להניח את הגלילה על נייר האפייה שבתבנית. להמשיך לרדד ולמלא באותו האופן את יתר 3 חלקי הבצק
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.להבריש את הגלילות בחלמון (אפשר לדלל אותו במעט מים). להניח למספר דקות
.כעת להבריש את הגלילות בחלבון שטרפנו מעט קודם במזלג בקערית קטנה, להניח למספר דקות
.לחרוץ את הגלילות, כ- 5 חריצים בכל גלילה
.להתפיח את הגלילות עוד קצת עד שהן תופחות יפה
.לאפות את הגלילות בתנור החם 35-40 דקות
.לאבק את הגלילות באבקת סוכר מנופה


מוזיקה אלקטרונית עם דבורים



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2020 דליקטסים הום-מייד: ריבות, מעדנים, רטבים, ממרחים, כבושים ,מתנות מיוחדות מהמטבח, קרושה וכתיבת תוכן איכותי
!בקרו אותנו ועשו לנו (בבקשה) לייק
 https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License