31/03/2010

*March 31 מעשה ב- 5 תפוחים :עוגת תפוחים לפסח

מעשה ב- 5 תפוחים :עוגת תפוחים לפסח
 
האם גם אצלכם זה קורה ? מגירת הירקות במקרר מלאה תפוחי עץ מכל מיני סוגים ובכל מיני צבעים חלקם עבר זמנם ואף אחד לא רוצה כבר לאכול
בערב החג אפיתי מחלק מהתפוחים הללו כקינוח לחבר'ה ששומרים על גיזרתם (כולם בעצם..) זילפתי מעט דבש על התפוחים השלמים ושילחתי אותם לתנור. חמישה תפוחי עץ נוספים נותרו במגירה
 

המתכון (מספר הבישול היהודי של ארתור שוורץ ) הגיע בדיוק בזמן. מדובר בעוגת תפוחי עץ קלה להכנה המשלבת שכבות של בצק רך מוקצף, שכבות תפוחי עץ ושכבות אגוזים בסוכר וקינמון. העוגה נאפית כשעה והיא טובה גם כמנת קינוח. אפיתי את העוגה בטוסטר אובן וכיסיתי בנייר כסף לאחר 20 דקות אפייה. לדעתי כדאי יותר לאפות את העוגה דווקא בתנור וכך להימנע מקבלת תחתית מעט כהה המתקבלת בטוסטר. יופי של מתכון המכיל קמח מצה (ללא אבקת אפייה) מעט שמן ובאמת בכלום עבודה. טעם העוגה לא 'פסחי' והריח המתפשט בבית נהדר

עוגת תפוחים לפסח
:החומרים
:ציפוי
חצי כוס אגוזים קצוצים- אגוזי מלך או פקנים
שלושת רבעי כוס סוכר לבן - שמתי רק חצי כוס סוכר=100= גרם
כף קינמון טחון או תערובת תבלינים שתכיל קינמון, מוסקט וג'ינג'ר - שמתי 2 כפיות קינמון

:לבצק
שלוש ביצים גדולות
שלושת רבעי כוס סוכר לבן
שליש כוס שמן קנולה
שלושת רבעי כוס קמח מצה
חמישה תפוחי עץ מסוג אחד/כמה סוגים עדיפות לתפוחים זהובים ופריכים-לקלוף את התפוחים, לחצות, להוציא ליבתם ולפרוס דק
שליש כוס צימוקים- לא חובה, אני לא הוספתי

תבנית פיירקס ריבועית 20 ס"מ
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות. לשמן היטב את תבנית האפייה
להכנת הציפוי: בקערית לערבב את האגוזים, סוכר וקינמון. לשמור בצד
:הכנת הבצק
בקערת מיקסר במהירות בינונית לטרוף את הביצים. בהדרגה להוסיף את הסוכר, 2 כפות בכל פעם. להמשיך להקציף את התערובת עד שהיא קצפית והיא מסמיכה. להמשיך להקציף ולזלף פנימה את השמן
.להוציא את קערת המיקסר וידנית לקפל פנימה את קמח המצה. לערבב היטב

.לצקת מחצית מתערובת העוגה לתבנית המוכנה
.לפזר מעל מחצית מכמות ציפוי האגוזים
לסדר למעלה מחצית מכמות התפוחים. במידה ואתם מוסיפים צימוקים פזרו כעת את כולם מעל התפוחים
.כעת לנטף את המחצית השניה של הבצק מעל התפוחים
.לסדר מעל את יתרת התפוחים. למעלה לפזר את יתרת ציפוי האגוזים
לאפות את העוגה כשעה ורבע או עד ששולי העוגה נפרדים מהדפנות. הציפוי יימס ויתקרמל מעט. (אין צורך לבדוק את העוגה עם קיסם כי הוא כן יתקבל לח וזה בסדר)
.לפני ההגשה לצנן את עוגה לגמרי בתוך התבנית
המתכון מתורגם ומעובד קלות לפי ספרו של ארתור שוורץ
Arthur Schwartz's Jewish Home Cooking: Yiddish Recipes Revisited

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

30/03/2010

*March 30 מרק כרישה תפוחי אדמה ופטריות

 מרק אביבי של כרישה-תפוחי אדמה ופטריות
מרק מכרישות, תפוחי אדמה ופטריות. בסיום הבישול מזלפים למרק החם בלילה של ביצה ומיץ לימון- לא מומלץ לוותר על זה. צבע המרק ישתנה והטעם מעולה. כדאי לתבל בנדיבות במלח, פלפל שחור גרוס. תתקבלנה כ 8 מנות מרק נדיבות
מרק כרישה-תפוח אדמה ופטריות
:החומרים
שש כרישות בגודל בינוני
רבע כוס שמן
ארבעה תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
מאתיים עד 250 גרם פטריות לבחירתכם=סלסלה אחת-נקיים ופרוסים
שמונה כוסות מרק עוף או מים
ביצה
שלוש כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס

:אופן ההכנה
לחתוך את קצוות הכרישה:בחלק של השורש ומצידה השני, לחתוך את מרבית החלק הירוק. לשטוף ולחצות כל כרישה לאורכה. לפרוס לחתיכות בגודל של כ- 2 ס"מ. להניח את הכרישה הפרוסה בקערת מים גדולה לשטוף עד שהיא נקייה ולסנן
בסיר גדול על להבה בינונית לחמם את השמן. להוסיף את הכרישות, תפוח האדמה והפטריות. לערבב ולבשל במשך 5 דקות בבחישה
להגביר את הלהבה ולהוסיף לסיר את הנוזלים. להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל את המרק במשך כארבעים דקות או עד שהירקות מתרככים
קערית לטרוף את הביצה עם מיץ הלימון. להוסיף לקערית מספר כפות של המרק- החם והמתבשל- נוזלים בלבד ולערבב
להנמיך את הלהבה,לצקת לסיר את תערובת הביצה בזילוף עדין ובבחישה מתמדת. לבשל דקה בלבד לא להרתיח
לתבל את המרק במלח ופלפל שחור לפי הטעם/בנדיבות. להגיש חם/חמים או לאחר חימום

24/03/2010

* March 24 חדשות מזון - דברים יפים

[ג'יין פיטרס - צלמת מזון - [אתר
ג'יין תושבת המבורג אינה מצלמת רק מזון אבל צילומי האוכל שלה תופסים את העין. הדוגמאות המצולמות-מאתר של ג'יין

לאשלי הוא אתר מקסים העוסק בלייף סטייל- אומנות,עיצוב וסטייל
האתר הפועל מסוף שנת 2008 מהווה אוסף של פריטים מעוצבים המהווים מקור השראה לרבים וכולל גם: אביזרים, כלי מטבח, פריטי אופנה והרבה טעם.
קחו הצצה
 
פילה בקר אספרגוס ותפוחי אדמה- מהגלרייה של רוני יופה בקפה דה מרקר
ציורים אמיתיים" כך קוראת רוני לגלרייה שלה, מעט אוכל ,הרבה פורטרטים ויופי.מקור התמונה וכל הגלרייה כאן "
ממש כצילום- ציור הידיים הקולפות את התפוח של הציירת יהודית שני  
מקור הציור בגלריה של יהודית שני בקפה דה מרקר. הנה האתר של יהודית שני - נהדר
טינה רופ - צלמת
טינה מתמחה בעיקר בצילום ילדים, מזון וספרי בישול- הנה האתר שלה- יופי של עבודות
דברים יפים נוספים אפשר לקרא את מלוא הפוסט גם כאן - פוד פורנו להמונים
 

**March 24 פירוגי -גברת קוסטירה(אמא של מרתה) וסוד הכיסנים המושלמים

~~~~פירוגי - כיסנים ממולאים תפוחי אדמה~~~~

פירוגי או - גברת קוסטירה(אימא של מרתה סטיוארט) וסוד הכיסנים המושלמים
הידעתם שאמא של מרתה סטיוארט -הגברת קוסטירה היא אימא פולניה אמיתית? או
בואו נחסל קצת ממלאי הקמח שבבית .. חג הפסח קרב ובא
מרתה סטיוארט כותבת השבוע על פירוגי.הכתבה שלה
"The hands-on goodness of pierogi"
התגלגלה למייל שלי לא במקרה באותו היום שהועלתה לרשת. קראתי כל מילה בכתבת שלושת העמודים וצפיתי בסרטון המתעד את מרתה ואימא מכינות יחדיו פירוגי - כיסנים ממולאים בתפוחי אדמה. מיד כשסיימתי הלכתי לצייץ על זה בטוויטר שלי, מאז מרתה סטיוארט עוקבת אחרי, מזל שרק בטוויטר
היום לעת ערב הכנתי את המתכון המפורט (רק בשבילכם קיצרתי אותו עד כמה שניתן) במטבחי הקט עם שינויים קלים. המתכון הפולני הזה נדיב בטיפים ומדויק לגמרי, זהו למעשה תיעוד שלב אחר שלב מפי אימא הבשלנית של מרתה סטיוארט (ידעתם שאימא של מרתה היתה בשלנית? אני לא ידעתי ..). מרתה תיעדה את מתכוני האם במשך שנים על מנת שישמרו לעד
 

 
בפתיח הכתבה של מרתה היא תוהה מהו המאכל/המטבח שהיא אוהבת במיוחד. ה- מאכל החביב כל כך מבית אימא הם הפירוגי. האם הכינה אותם שנים רבות וכעת, כותבת מרתה ,שנתיים לאחר מות אימא, זה הזמן להכינם שוב. אוכל נוסטלגי, מנחם ורך. הבצק הוא רב שימושי לכיסנים מבושלים וניתן למלא אותו במליות מלוחות או מתוקות. מגוון המילויים מלבד תפוחי אדמה כולל: כרוב (לבן)אפרסקים, פירות יער, שזיפים ומשמש- כל אחד לחוד. מעניין היה לצפות בסרטון הוידאו (מרתה אומרת השבוע שזה אחד מנפלאות הטכנולוגיה) המתעד את שתי הנשים במטבח מכינות את הפירוגי. חלוקת העבודה, הערות האם שנראית כמו סבתא טובה, פחות מודרנית. אחד הסודות של הפירוגי המשובחים הם חומרי גלם טובים ומתאימים- בשימוש בכרוב כמלית יש לבחור כרוב לאו דווקא טרי מאוד. בחירת זן תפוחי האדמה שיתאימו יותר למלית הכיסנים: בעלי צבע צהבהב (לאחר הקילוף) וטעם עשיר

בצק הכיסנים מכיל שמנת חמוצה. גברת קוסטירה אומרת שמנסיונה השמנת יחד עם החלב מעניקים לבצק הכיסנים רכות. את הבצק ניתן לרדד דק אך יש צורך בזמן הרידוד ביותר קמח מרגיל. את הבצק המרודד יש לחתוך לעיגולים עם חותכן עוגיות או כוס בקוטר של כ- 7 ס"מ. יש לחתוך עיגולים צפופים על מנת לקבל כמה שיותר עיגולי בצק ברידוד הראשון. שאריות מהבצק יש לאחד יחד וללוש שוב ,לרדד ולחתוך לעיגולים רק פעם אחת נוספת. עם הרידוד מתווספת לבצק כמות מסויימת של קמח ויוצרת כיסן עבה ומעט קשה יותר. שני רידודים מכל חלק בצק ולא יותר
ההמלצה בכתבה ובסרטון ללוש את הבצק ידנית. ניסיתי להכינו במיקסר וזה מוצלח מאוד. הלישה הסופית על משטח סיליקון מקומח נעשתה ידנית. שיניתי מעט את מרכיבי המלית המוצעת והפחתתי את כמות תפוחי האדמה (במקום 2.2 ק"ג שמתי 1.8 ק"ג ונשאר אפילו קצת עודף מלית ). בנוסף, למלית לא הוספתי כפי שהוצע גבינת שמנת והרבה חמאה. במקום זה שמתי בצל מטוגן, הרבה פלפל שחור, מספר קוביות חמאה שנמסו על המחית החמה ומספר כפות שמנת חמוצה. המתכון המלא נמצא כאן
לצפייה בסרטון הכנת הפירוגי לחצו כאן -6 דקות שוות במיוחד
~~~פירוגי במלית תפוחי אדמה~~~
:החומרים לבצק
ביצה גדולה
שתי כפות שמנת חמוצה 15% ,כדאי לרכוש מיכל שלם של שמנת לשימוש גם למלית
כוס חלב
כוס מי ברז
חמש כוסות קמח לבן רגיל = 700 גרם

18/03/2010

*March 18 חדשות מזון ועוגת שוקולד לבן חגיגית

:מדור האוכל של הלוס אנג'לס טיימס
מקור התמונה
This no-bake cheesecake is drizzled with a stout and sugar syrup, wow! (Andre J. Jackson/Detroit Free Press/MCT)

הצעה לעוגת גבינת שמנת מיוחדת במינה המכילה גם בירה מרפי'ס אירית וגם ליקר אייריש קרים בעוגה עשירה עם סירופ כהה על בסיס הבירה- מקור התמונה והמתכון כאן
 
לא רק סופרבאול מעתה יש גם את המצהבאול - הפרטים כאן
--
מארק ביטמן מדגים בסרטון מעורר תאבון במיוחד כיצד מכינים סטייק טוב. תיבול בסיסי וגם לעסות בהרבה שום משני צידי הבשר. להגיש עם חסה וללקק את האצבעות. רואים שהאיש נהנה- לצפייה בסרטון לחצו -כאן
--
Fast Company

ליצור עם קשים לשתייה בכל מיני צבעים. מקור התמונה ודוגמאות נוספות כאן

פרצוף מחייך על הצלחת עם דבר מזון מעל גרם לי לחייך - מקור התמונה ופרטים - כאן
--
ביצים קשות, מעט גזר, פלפל אדום וזיתים שחורים, זה כל מה שנחוץ ע"מ ליצור את המשפה השלמה. פוסט עם תמונות שלב אחר שלב כולל מקור התמונה - כאן

השעה שלוש ומשהו לפנות בוקר, אני יושבת במטבח. ערמות של עוגיות מעל מפיות פרחוניות מסודרות כבר בתבניות. על השולחן עוגת שוקולד לבן. אני מזלפת עוד קצת עיטורים מסביב. אורזת את העוגה שתסע ביום המחרת לבסיס."תודה רבה אימא" ו- "העוגה היתה הצלחה! " זה הטלפון שהגיע אחר הצהריים. האמת ? חיכיתי לו. עוגה עם מרכיב פחות שיגרתי אינה לטעמם של כולם. כמובן שזה לא המקרה (ולא חייבים לגלות מראש על הבטטה שבפנים..) . העוגה הזו גדולה מכל בחינה והפעם יש הרבה עבודה. העוגה שווה כל ביס. הצילום ישן מהפעם הקודמת
עוגת בטטה ושוקולד לבן
חומרים לעוגה
קילו בטטות שוות בגולדן,רחוצות ולא קלופות
כוס+רבע כוס שמן קנולה
שתי כוסות קמח לבן= 280 גרם קמח
ארבע ביצים גדולות
כוס ושלושת רבעי הכוס סוכר לבן = 350 גרם
שתי כפיות אבקת אפייה= 8 גרם
חצי כפית מלח
שתי כפיות קינמון
קורט מוסקט
שתי כפיות תמצית וניל
שלוש כפות ברנדי
כוס אגוזי מלך קצוצים
:החומרים למלית הקרם
ארבע מאות וחמישים גרם שוקולד לבן
שתי כוסות= 2 מיכלי שמנת מתוקה= 500 מ"ל

תבנית :קפיצית 24 ס"מ

אופן ההכנה
לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות. לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפיה
להניח את הבטטות בתבנית המוכנה. למרוח אותן ברבע כוס שמן מכמות השמן הרשומה. לאפות עד שהבטטות רכות 30 עד 40 דקות
לצנן מעט, לקלף - קל לעשות את זה עם היד בלבד. למעוך למחית חלקה, לצנן את מחית הבטטה
להנמיך את חום התנור ל160 מעלות.
לרפד את תחתית התבנית בנייר אפייה. לשמן מעט את דפנות התבנית
בקערת מיקסר (אפשר להכין את העוגה ללא מיקסר) לטרוף את הביצים והסוכר במהירות בינונית במשך 5 דקות. תתקבל תערובת תפוחה מעט בצבע צהוב בהיר. לזלף פנימה ולהמשיך להקציף את כוס השמן הנותרת
להוסיף למיקסר את מחית הבטטה הצוננת לבחוש היטב בעזרת המיקסר
בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון ומוסקט. בזמן שהמיקסר עובד להוסיף תערובת זו ולבחוש היטב
להסיר את קערת המיקסר. לקפל פנימה ידנית את האגוזים הקצוצים
לצקת את עיסת העוגה לתבנית המוכנה וליישר
לאפות כחמישים דקות או עד שקיסם מתקבל יבש
לצנן את העוגה לגמרי
בינתיים להכין את מלית הקרם
לשבור את השוקולד לקוביות לתוך קערה בינונית עמידה בחום. להביא לרתיחה כוס שמנת מתוקה ולצקת אותה מעל השוקולד. לנער את הקערה ולבחוש עד שהשוקולד נמס. להכניס למקרר למשך 40 דקות לפחות
כשקרם השוקולד צונן, להקציף במיקסר את כוס השמנת מתוקה הנותרת במשך 3 דקות עד קבלת קצפת יציבה. לקפל את הקצפת לקרם השוקולד הלבן
לערבב בעדינות עד שכל הקצפת נבלעה לקרם הצהבהב
לחתוך את העוגה הצוננת ל 4 שכבות שוות
להניח שכבה אחת על צלחת הגשה או מגש עגול ונאה
למרוח מעל שכבה בעובי בינוני מהקרם
להניח מעל שכבת עוגה נוספת, למרוח בקרם ולסדר באותו האופן את כל שכבות העוגה
את יתרת הקרם למרוח על פני העוגה וסביב
לצנן לילה במקרר, להגיש למחרת
טיפ קישוט
להשאיר בצד בקערית קטנה מעט מקרם השוקולד הלבן לפני הוספת הקצפת. בעזרת כפית ניתן יהיה לצקת ממנו על העוגה. אותו הדבר עם הקצפת
העוגה מומלצת במיוחד
 
:הנה הבטטות שהשתתפו בחגיגה

15/03/2010

*March 15 רשימת הטופ- עשרת בלוגי האוכל הנבחרים

ארגון פרזנטנס שמשרדיו שוכנים בעמק רפאים שבירושלים ועוסק בעידוד חדשנות ויזמות חברתית מפרגן לבלוגי אוכל יהודים ולבלוגרים בפרט.[אודות הארגון ניתן לקרא כאן
הכתבה החדשה פורסמה אתמול במהדורה מספר 10 ונכתבה על ידי ג'ו מנדל כהן. ג'ו ילידת לונדון ותושבת ירושלים בהווה היא בעלת בלוג אוכל משובח משל עצמה. היא אוהבת לטייל, לבשל, את בעלה וגם לקפוץ. באודות בבלוג שלה היא מצולמת על גמל
בכתבה שבמגזין ברשת מצויינים לשבח עשרה בלוגרים שעוסקים באוכל וכתובים באנגלית. לשמחתי והפתעתי גם בלוג האוכל שלי דובר האנגלית בן ה- 5 שנים - מתכוני אימא זוכה לאזכור בכתבה (בלוג מספר 3 ברשימת הנבחרת של המגזין
הכתבה חושפת לנו הקוראים ,לעולם היהודי בפרט ולכל המתעניין בלוגי אוכל איכותיים, מושקעים הכתובים על ידי בשלנים מנוסים, חלקם בקבוצת גיל הביניים וכולם כותבים ומצלמים בטוב טעם. על חלק מהבלוגים הומלץ בעבר גם כאן בבלוג



: הינה החמישייה הפותחת את הכתבה ומה זה בלוג אוכל יהודי כדאי לבדוק
My Mom’s Recipes and More (http://momsrecipesandmore.blogspot.com/
The Jew and the Carrot (http://www.jcarrot.org/
לקריאת הכתבה המלאה - עשרת הבלוגים הנבחרים - לחצו כאן
כרזה של פרזנטנס


13/03/2010

**March 13 פיצוחי חומוס-זה ממכר

~~~~!פיצוחי חומוס-זה ממכר ~~~~~


! חומוס אפוי- פיצוחי חומוס -הלהיט הבא שלכם -באחריות
פיצוחי חומוס -זה ממכר!. לא להאמין עד כמה פשוט להכין בבית פיצוחים מחומוס. החומוס האפוי (שרק נראה מטוגן) פריך, קראנצ'י ונהדר. החומוס מהווה נשנוש בריא ומשביע. אצלנו ,החומוס הפך ללהיט. פרסום ראשון למתכון ברשת הישראלית. החומוס ישמר ימים אחדים בחוץ בקופסא אטומה ..אך יגמר מהר עוד לפני
:החומרים
שלוש מאות גרם גרגירי חומוס יבש
שמן זית
מלח גס
פלפל
כמון
תבלינים לטעם
:איך מכינים
להשרות את החומוס לפחות ללילה בהרבה מי ברז. למחרת לבשל בהרבה מים במשך כמחצית השעה (סיר רגיל) או עד שהחומוס מתרכך. (לא להוסיף מלח וגם לא סודה לשתייה למי הבישול).לסנן את החומוס מהמים. בעודו חם לתבל אותו בשמן זית, מלח גס (אני אוהבת לתבל במלח אטלנטי אפור) כל מלח גס אחר לטעמכם יתאים, פלפל שחור גרוס טרי, מעט כמון/תבלינים לפי הטעם. מכמות החומוס היבש המצויינת תתקבל כמות של 650 גרם חומוס מבושל שתתאים לתבנית תנור בגודל סטנדרטי. לשטח את החומוס על נייר האפייה שבתבנית בשכבה אחת של חומוס

**March 13 פיצוחי חומוס-זה ממכר

~~~~!פיצוחי חומוס-זה ממכר ~~~~~


! חומוס אפוי- פיצוחי חומוס -הלהיט הבא שלכם -באחריות
פיצוחי חומוס -זה ממכר!. לא להאמין עד כמה פשוט להכין בבית פיצוחים מחומוס. החומוס האפוי (שרק נראה מטוגן) פריך, קראנצ'י ונהדר. החומוס מהווה נשנוש בריא ומשביע. אצלנו ,החומוס הפך ללהיט .פרסום ראשון למתכון ברשת הישראלית. החומוס ישמר ימים אחדים בחוץ בקופסא אטומה ..אך יגמר מהר עוד לפני
:החומרים
שלוש מאות גרם גרגירי חומוס יבש
שמן זית
מלח גס
פלפל
כמון
תבלינים לטעם
:איך מכינים
להשרות את החומוס לפחות ללילה בהרבה מי ברז. למחרת לבשל בהרבה מים במשך כמחצית השעה (סיר רגיל) או עד שהחומוס מתרכך. (לא להוסיף מלח וגם לא סודה לשתייה למי הבישול).לסנן את החומוס מהמים. בעודו חם לתבל אותו בשמן זית, מלח גס (אני אוהבת לתבל במלח אטלנטי אפור) כל מלח גס אחר לטעמכם יתאים, פלפל שחור גרוס טרי, מעט כמון/תבלינים לפי הטעם. מכמות החומוס היבש המצויינת תתקבל כמות של 650 גרם חומוס מבושל שתתאים לתבנית תנור בגודל סטנדרטי. לשטח את החומוס על נייר האפייה שבתבנית בשכבה אחת של חומוס

12/03/2010

**March 12 עוגת שוקולד - עוגת נמסיס להמונים


~~~~~נמסיס- עוגת השוקולד~~~~~
הקדמה: את הפוסט הזה על עוגת השוקולד יכולתי להתחיל במספר דרכים: הכנתי אתמול עוגת שוקולד,אינני בטוחה שהתוצאה נפלאה, מחקתי את מרבית התמונות שצילמתי והמשכתי הלאה, לא הולכת לכתוב על זה כלום. או גם- עוגת שוקולד היא מילת חיפוש מובילה במרבית במנועי החיפוש מאז ועד היום. זה מכבר חדלתי להתעמק בסטטיסטיקות והעמקתי את ענייני בתחביב האפייה שלי. וגם: עצור רגע (באמצע הביס הבא מהעוגה) אני רוצה ל-צ-ל-ם !. האמת שכל הפתיחים מדוייקים. אתמול פחות התלהבתי מעוגת הנמסיס. השארתי אותה בחוץ במטבח מכוסה וטעמתי עכשיו שוב. כן, כן היא טעימה. זו גירסת לייט של העוגה הגדולה של הריבר קפה המכילה לפחות מחצית הקילו שוקולד. כעת אפשר לפתוח שוב: עוגת הנמסיס מנת הדגל של הריבר קפה הלונדוני, עוגה שזכתה למספר גירסאות בגדלים שונים. זו עוגת שוקולד ללא קמח המכילה 4 מרכיבים בלבד. קינוח מהיר וקל הכנה. העוגה מתאימה גם לחג הפסח ולאוהבי עוגות שוקולד לחות בעיקר. לדעתי מומלץ להכין את העוגה יום לפני אכילתה, להניחה בחוץ מכוסה וכך היא מתייצבת, הקרום הדקיק שהתקבל מהאפייה מתרכך. בשונה מעוגות שוקולד אחרות העוגה הזו מכילה סירופ סוכר הנמזג לתערובת השוקולד והחמאה. העוגה נאפת כשעה בחום לא גבוה בעדינות באמבט מים בתנור האפייה. העוגה מתקררת לה לאט וחייבת להתייצב על מנת לפרוס ממנה. רצוי להניח לה לשעתיים טרם ההגשה. מירקם העוגה לח מאוד בפנים עם מעטה דקיק מלמעלה. שוקולד נטו. כן וגם חמאה, סוכר וביצים. עוגה נמסה בפה,ממש.. נמסיס להמונים. לאכול ולפנק מישהו אהוב ובמנות קטנות
נמסיס - עוגת השוקולד
Italian Easy by Rose Gray and Ruth Rogers:מקור המתכון- הספר
:החומרים
שלוש מאות וארבעים= 340 גרם שוקולד 70%
מאתיים עשרים וחמש =225 גרם חמאה
חמש= 5 ביצים גדולות
כוס סוכר דק= 225 גרם

תבנית: עגולה רגילה או קפיצית 25 ס"מ
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום של 150 מעלות
.למרוח חמאה בתבנית. את התחתית בלבד לרפד=להדביק עם החמאה בעיגול נייר אפייה בקוטר התבנית ניתן לנפות לתבנית מעט אבקת קקאו
לסיר קטן לשבור את השוקולד ולהמיסו יחד עם החמאה על להבה נמוכה מאוד או מעל קערה מעל מים חמים
.במיקסר להקציף את הביצים השלמות יחד עם 5 כפות מכמות הסוכר הכוללת
.להקציף עד שנפח העיסה פי ארבע מגודלו המקורי. זה יארך כ- 5 דקות לערך
בקלחת קטנה לשים את יתרת הסוכר יחד עם 7 כפות מים, לבחוש ולבשל על להבה בינונית עד קבלת סירופ, מספיק להביא לרתיחה ולהרתיח במשך דקה או שתיים
לצקת את הסירופ החם לתערובת השוקולד -חמאה ולצנן קלות
להפעיל את המיקסר עם תערובת הביצים המוקצפת במהירות הנמוכה ביותר, לצקת פנימה בזילוף עדין את תערובת השוקולד. לערבב קצרות עד שהתערובת נבלעת בלבד
לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה
להניח מגבת מטבח (אני שכחתי את המגבת) בתוך תבנית אפייה גדולה יותר. להניח מעל את התבנית עם העוגה. למלא במים חמים (שמתי בטעות מי ברז קרים) עד שלושת רבעי גובה לערך
לאפות את העוגה בתנור החם משך כשעה, העוגה צריכה להיות יציבה למגע
לצנן את העוגה באמבט המים

למעלה:העוגה לפני האפייה באמבט המים

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

11/03/2010

*March 11 על תנור אפייה ופלפל שושקה כבוש

זה פוסט עם מתכון וגם הנאה פשוטה שלי,ממש מהיום. ליצור משהו חדש בתנור אפייה זו הנאה גדולה ומספקת. יושבת אני מכרסמת טוסט חצי שרוף כפי שאני אוהבת, חם ממהתנור המתוקן ולוגמת כוסית (קטנה) מהקמפרי האדום אדום
.אני ממששת, יד ימיני במקום. אוו יה
.כמה מהנים הרגעים הפשוטים הללו
לגלות בעל מקצוע הגון שיתקן לך את תנור האפייה (יד ימיני) ובכלום כסף. לא זוכרת כמה פעמים הודתי היום לאיש הזה
קצת לפני חג הפורים בעודי אופה עוגיות לקחת לצבא לחייל שלי אני שמה לב שהעוגיות לא מוכנות בזמן. ממתי הופכים עוגיות שוקולד צ'יפס על מנת שייאפו היטב?. החיילים אכלו ואמרו שטעים ולא נודע לקירבם תלאות העוגיות. מזל שהטוסטר אפה עבורם את העוגה היטב בזריזות
קרוב מאוד לחג פורים הוכנו בצקים משובחים. כבר תוכנן במה למלא אותם. והתנור ..לא מתחמם כמעט. לא אכלנו אוזני המן ..וכל הבצקים הוכנסו להקפאה עמוקה
?מה עושים
שיחה עם טכנאי תנורים העלתה את האפשרות שאנו נבדוק בעצמנו ידנית את גופי החימום של התנור ונאבחן את הבעיה- מי בעצם עובד מבין גופי החימום. זה קרה אבל לא מיד. בסוף השבוע אובחן התנור בדרך פשוטה עם פיסת מגבת נייר לחה. המסקנה : גוף החימום התחתון בדלונג'י שלי לא עובד לחלוטין
הטכנאי שהגיע הבוקר הגיע בזמן, פיניתי לו את המטבח סביב התנור והוא החל בעבודת הפירוק
זמן קצר לאחר מכן הוא שלף את גוף החימום התקול - בתמונה


גוף החימום שאיבד זה מכבר את צורתו המקורית היה שבור ובחלק מסויים מפורר ממש. הטכנאי לא ראה כזה לפני כן.. והודה שהתנור עבד אצלי קשה ..(לא פלא שהקצרים בבית אחת ל.. נבעו מהבעייה הזאת). הטכנאי יצא מחזיק בידו את גוף החימום המפורק כמסוכם בדרכו להביא לתנור שלי תואם חדש."האיטלקי שלך בנוי טוב, לא כמו שמייצרים היום.." שווה לתקן אותו..."
זמן קצר לאחר מכן הוא סיים את עבודת התיקון קיבל תשלום כפי שסוכם במדוייק מראש, תשלום נמוך=גוף חימום חדש+עבודה
לפני שיצא ועל מנת לוודא שהתנור עובד כשורה ביקש שאביא פרוסת לחם ושימי בתנור .. זה הטוסט שאכלתי לאחר שהלך
.על הדרך קיבלתי לבקשתי המלצה על בעל מקצוע מסוג אחר. כמה שאני בעד בעלי מקצוע הגונים ומקצועיים
עכשיו אפשר לחזור לשיגרה.. המשך טעים וחם מהתנור יהיה אני מקווה בקרוב הבעיה כעת מרב תכנונים עם מי מתחילים קודם
שושקה אוהבת שמן זית, מיץ לימון וגם דבש

? איך הכנתי

assets Creative Commons License