07/04/2014

*סיפורה של כיכר לחם על מאפייה קטנה באונטריו קנדה ועוד

מאפייה קטנה, עבודה ידנית ברובה, לחמים על בסיס מחמצת שאור הנאפים בתנור לבנים , חומרי גלם פשוטים וטובים, ייצור פחות המוני
!יופי של לחמים

כאן הסרטון בפורמט גדול
דף האינטרנט של המאפייה
אתר המאפייה

**
להתחדש לפסח : בדקנו ואהבנו
:סדרת כלי הגשה חדשה של החברה הצרפתית
Luminarc
 
צילום: יחצ"ן
:התקבלו אצלנו להתרשמות פריטים מסט כלי ההגשה מסדרת
Magda  
כלי הזכוכית בצבע לבן ,מעוטרים בפרחים, עלים ובצבעים אביביים. הקולקציה כוללת: צלחת למנה עיקרית (27 ס"מ),קערת מרק (20 ס"מ) צלחת קינוח (19ס"מ),קערת סלט וקערה רב תכליתית
אישית, אנו משתמשים ואוהבים את הכלים של המותג הצרפתי. הזכוכית גם בסט זה -עמידה, חזקה והעיצוב יפה

מחיר לדוגמא: צלחת 27 ס"מ למנה עיקרית/להגשה כ 39.90 ש"ח . ניתן להשיג ברשת המשביר לצרכן ובחנויות המובחרות ברחבי הארץ
**
:ידיעה

מרכז הירידים תל אביב יקיים לראשונה אירוע יין וקולינריה ראשון מסוגו בישראל:
Wine & Dine Tel Aviv
האירוע יתקיים בין התאריכים 4 – 6 בנובמבר 2014, בין השעות 16:00 – 23:00, במרכז הירידים תל אביב, ביתן 10.

האירוע מיועד לקהל רחב חובב יין, בישול וקולינריה המעוניין לחוות ולטעום את החידושים בתחום באמצעות אירוע מעוצב וחוויתי הכולל חגיגת צבעים, ריחות וטעמים, לצד הרצאות תוכן קצרות וסדנאות מעשיות, בנושאי תוכן המחוברים לעולם היין והקולינריה
סרטון , אתר
**
וכך מכינים לחמים במאפייה אהובה בפריז:

la Maison Kayser


05/04/2014

*עוגיות שוקולד - קוקוס בקערה אחת

לחמם תנור אפייה לחום בינוני, בינתיים להמיס שוקולד מריר, חמאה וכמה גרגירי קפה ריחני , להוסיף למרכיבים שבקערה. לגלגל לכדורים, לאפות דקות אחדות ויש !... יש עוגיות. עכשיו אפשר להכין קפה
 
 
עוגיות שוקולד וקוקוס בקערה אחת
הכמות: 24 עוגיות
:מרכיבים
שלושים גרם שוקולד מריר 70%, קצוץ גס
חמישים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
כף נס קפה
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם, אפשר להפחית כף
שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל =100 גרם, מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
שתי כפות חלב
כפית תמצית וניל איכותית
רבע כוס קוקוס
חמישים גרם שוקולד קצוץ לבן או מריר בכל טעם או שוקולד צ'יפס בהירים או כהים

**משהו טעים: ממרח גבינת פטה,לימון כבוש, שום אפוי ונענע

ממרח קרמי נפלא המכיל מרכיבים טעימים אחד אחד, וגם לימון כבוש. ארומטי, מלוח ובעל צבע ומירקם נהדר(כמה הריח טוב!). הממרח יתאים לכריכים מכל סוג לחם וגם למריחה על מצות. רוצו להכין
.צולם הלילה: 5.4.2014
 

ממרח גבינת פטה,לימון כבוש, שום אפוי ונענע
הכמות: צינצנת קטנה
?איך מכינים
שוטפים ראש שום שלם. חותכים מעט את חלקו העליון. זורים עליו מספר גרגירים מלח אטלנטי או מלח גס, מזלפים לתוכו מעט שמן זית. עוטפים בנייר כסף הפוך ורופף. אופים בתנור או בטוסטר אובן בחום 200 מעלות עד לריכוך (כ- 40-50 דקות) . מצננים מעט
במידה ורוצים ממרח חלק (כמו שלנו- בצילום) טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון. לממרח בעל מרקם גס, יש למעוך הכל במזלג
 
:מכניסים למעבד מזון
מאה שישים עד 180 גרם גבינת פטה עיזים 16% מפוררת ביד, או גבינת פטה מכל סוג ואחוז שומן
את תוכן כל שיני השום האפוי (ללחוץ על כל שן שום, תוכנה יחליק החוצה)
רבע כוס שמן זית
רבע לימון כבוש קצוץ גס
חופן קטן - ככף עלי נענע טריים , לתלוש גס ביד
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים גס - כשתי כפות

04/04/2014

**לימונים כבושים במלח: הנוסחא + ממרח טונה,חמאה ולימון כבוש

לאחרונה ערכתי סוג של 'ניסוי' בהכנת לימונים כבושים. הכוונה היתה להכין לימון כבוש במלח בלבד בתוך פחות משבוע ימים ושרמת המליחות תהיה פחותה מהפעמים הקודמות
מדוע 'ניסוי' ? : הועמדו 2 צינצנות רבעי לימונים עם שני סוגי מלח. רבעי הלימון הוקפאו קודם, לא היו מרכיבים נוספים מלבד לימונים (תודה לאח_שלי) ומלח
 

רבעי הלימונים בדרכם להקפאה של 8 שעות
הניסוי ערך קצת פחות משבוע, התוצאה טעימה ומספקת. המרכיבים: הלימונים והמלח נשקלו מראש עם כוונה ליצור 'נוסחא' מוצלחת שאינה תלויה בגודל לימון (שאינו אחיד) או סוג הכף בה תמדדו את המלח
 

רבעי הלימונים בשקית ההקפאה
הלימונים נשטפו, נוגבו ונחתכו לרבעים. גלעינים גלויים לעין, הורחקו .לאחר מכן הוכנסו לשקיות הקפאה (שקיות המיועדות להקפאה עם רכיסה חוזרת יבוא תוצרת 'דיימונד'- טובות, השתמשו בכל סוג של שקית המיועדת להקפאה או שקית רגילה) והוקפאו למשך 8 שעות
 
 

בררר.. רבעי הלימון כבר קפואים
בתום 8 שעות הקפאה רבעי הלימון מתקשים וקפואים לגמרי. כעת יש להעבירם לצינצנת עם כמות מלח מדודה , לערבב. קל לערבב על ידי ניעור הצינצנת . זהו. כעת יש להניח את הצינצנת בחוץ /על השיש למשך כ-6 ימים
[אפשר לערבב את רבעי הלימון בקערה ולא בצינצנת ואז להעביר לצינצנת לא גדולה]
 
 
:משקל הלימונים והמלח היה זהה בשתי הצינצנות , מלבד ההבדל בסוג המלח
לצינצנת אחת הוכנס מלח אטלנטי (גם מלח גס יתאים) לשנייה , הוספתי מלח דק . רציתי לבחון האם סוג המלח ישפיע על כבישת הלימון הגרת הנוזלים וכמובן על הטעם
 
יום ראשון לכבישה
רבעי הלימונים הפשירו לאיטם בצינצנות. ההפשרה האיטית על השיש ארכה שעות. הצינצנת היתה קרה. בזמן ההפשרה, הלימונים הגירו מיץ לימון
דאגתי לשקשק כל צינצנת בכל עת שעברתי במטבח, על מנת שהלימונים, גם העליונים בצינצנת יכוסו ויצופו בנוזלי הלימון והמלח
.מהר מאוד, המלח נמס לגמרי לתוך מיץ הלימון
 
 
:כאן בצילומים הלימונים לאחר יומיים/שלושה, שפע מיץ לימון בצינצנת
 
 
.פתחתי מדי פעם את צינצנות הלימונים, הריח חמצמץ מלוח וטוב
לקראת סוף השבוע רבעי הלימון התרככו. החלטתי שהגיע זמנם, ולאחר טעימות הצינצנות הוכנסו למקרר
:מסקנות
לטעמי, הלימונים שנכבשו במלח אטלנטי מוצלחים עוד יותר -רמת המליחות פחותה במעט מהצינצנת השניה עם המלח הדק. משקל המלח היה זהה
.כף מדידה מלח אטלנטי/גס וגם מלח דק שוקלת 14 גרם
.בשתי הצינצנות , ובכלל, רמת המליחות טובה - אין צורך ל'שטוף' את הלימונים במים לפני שימוש
הלימונים רכים אך לא מדי. קל לפרוס או לחתוך מהם גם קוביות. היום נטעמו בסלט ירק שכלל הרבה אבוקדו, עגבניה, בצל לבן ושמ"ז
.קל להכין לימונים כבושים. הם יפים בצינצנת וגם כמתנה מהמטבח הפרטי
במהלך הימים הקרובים ובתום ניסויי המטבח, יובאו לכאן רעיונות ומתכונים העושים שימוש בלימונים הכבושים. מתכון ראשון כבר כאן: ממרח טונה,חמאה צלפים ולימון כבוש -ממרח קל, יתאים למריחה על לחם וגם על מצות הפסח
 
 
לימונים כבושים: הנוסחא
הכמות:16 רבעי לימון כבושים
ארבעה לימונים רצוי בגודל זהה במשקל כולל של 440-560 גרם
ארבע כפות מדידה שטוחות מלח אטלנטי או 4 כפות מדידה מלח גס סה"כ כמות המלח = 56 גרם מלח
צינצנת בינונית או שתיים
-
.לשטוף את הלימונים במים וסבון. לייבש. לחתוך לרבעים, להרחיק גלעינים
.להכניס את רבעי הלימון לשקית הקפאה, לסגור ולהקפיא בפריזר למשך כ- 8 שעות או ללילה
.להעביר את רבעי הלימון הקפואים לצינצנת או שתיים. לפזר מעל את המלח, לנער היטב
.להניח את הצינצנות למשך כ- 6 ימים. לנער מספר פעמים ביום
.כשהלימונים מוכנים, לשמור במקרר

 


ממרח טונה,חמאה ולימון כבוש
.בבלנדר (או בעזרת מזלג) טורפים 80 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות עד שהחמאה חלקה
.מוסיפים 100 גרם טונה (מקופסת שימורים) מסוננת מהמים או השמן
:מעבדים עד קבלת ממרח חלק ואחיד. מעבירים לקערה ומוסיפים
כף וחצי צלפים קטנים קצוצים,רבע לימון כבוש- הקליפה הצהובה בלבד, כף וחצי עלי פטרוזיליה קצוצה וכפית וחצי מיץ לימון או ממי כבישת הלימונים
.מתבלים במעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי
.יתאים למריחה על כריכים . אפשרי לקשט בפטרוזיליה קצוצה
.המתכון לממרח מעובד ע"פ סופיה יאנג- מאסטר שף אוסטרליה 2011
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

*שוקולד על פי אלן דוקאס

Bean to Bar :

03/04/2014

*בננה אפויה בבצק פריך עם רוטב לימוני וצימוקים

את המשחק הזה עם הבננות תכננתי כבר מזמן: לעטוף בננות בבצק פריך ולאפות אותן בתנור. ארבעת הבננות היתומות במטבח לא יכלו עוד להמתין ורואים עליהן (כאן בצילום). ניגשתי השבוע לשחק, בידיעה שהתוצאה לא וודאית ומאוד מסקרנת 
 
 
? איך מכינים בננות בבצק
מכינים בצק פריך בכמות קטנה. מצננים מעט במקרר או בפריזר . מרדדים דק. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים. אורכו של כל מלבן בצק יכיל את אורכה של הבננה ועוד קצת בצדדים, רוחב הבצק צריך לעטוף את הבננה מכל צד
 
 
בכל חלק (רבע) בצק מניחים בננה קלופה. אפשר (רצוי , מכיון שהבצק אינו מכיל סוכר) קודם לגלגל את הבננה בסוכר לבן או סוכר חום/זהוב או סוכר מעורב בקינמון. מהדקים את הבצק סביב הבננה
assets Creative Commons License