30/01/2015

*דפדפו במגזין: אומנות בצלחת האוכל- TK15 Ode to Italy



לחצו למעלה על החיצים ימינה/שמאלה לשם דפדוף קדימה/אחורה. לחיצה נוספת על דף המגזין תגדיל את הטקסט/תמונה
:דוגמא לדף מהמגזין

29/01/2015

*ממקסיקו באהבה: מרק תירס קרמי וסלט אורז, שעועית ואפונה


 סלט מקסיקני מאורז, שעועית אדומה ואפונה
הסלט צבעוני, עשיר ומזין. סלט-ארוחה היכול להוות ארוחה קלה בערב (או בכל שעה ביום).  הסלט יישמר בקירור ימים אחדים ויהיה חביב על בני המשפחה גדולים כקטנים
המלצת הגשה: עם לחם, זיתים שחורים, פרוסות או קוביות אבוקדו פרוסות עגבניה וביצי עין ליד בצלחת. 

טיפים והכנות מראש:

28/01/2015

*מאסטר שף VIP - משימת בלוגרים: סלט קוסקוס צבעוני ושמח

.! יצאתי משם כשאני מלקקת את השפתיים, היה לי כל כך טעים
.הם יודעים לבשל !" מלמלתי לעצמי כשאני כבר בדרכי צפונה "
תוכנית מאסטר שף חוזרת בעונת וי. איי. פי. וזה יקרה ב 3.2.2015 , יהיה טעים וגם מעניין. השבוע פגשנו את 12 המתמודדים וזכינו לטעום ממנותיהם
המתמודדים מוכרים לכולכם, לאו דווקא מתחום האוכל, אלא מתחומי הבידור, המשחק, בימוי, אופנה, ספורט, עיתונות, טלויזיה וגם סופרת אחת, נחמדה במיוחד. הנה הם כולם
קרדיט צילום: קשת- יחסי ציבור ודוברות
את 12 המתמודדים ישפוט פאנל השופטים הקבוע של תוכנית מאסטר שף: חיים כהן, מיכל אנסקי, אייל שני ויונתן רושפלד
המתמודדים, טיפוסים מעניינים ומסקרנים אחד אחד, כולם בעלי כשרון וידע בבישול. הם יקבלו העונה משימות בישול ברמת קושי זהה לעונת מאסטר שף רגילה, וכן, יהיו גם משימות הדחה
:מתמודדי העונה שתשודר בשידורי קשת
 אבי נוסבאום, שלמה שרף, שי אביבי, נועם טור, עדן הראל, דורית רביניאן, בטי רוקאווי, שלומי אלדר, איה קרמרמן, נורמן עיסא, פנינה טורנה ואתי לוי
 
קיבלתי משימה עד הבית: מערכת קשת (ותודה לחן !) ציידו אותי בכל הדרוש להכנת קוסקוס. טוב, כמעט בהכול, סיר אידוי לא היה בנמצא.. קבלתי גם מרשם מפורט מבית מאסטר שף הכולל 4 שלבים להכנת קוסקוס אמיתי ויד חופשית לגמרי מה לעשות עם הקוסקוס המוכן, כשאין הכרח להכין ממנו מנה מסורתית
כמו כן, צויידתי בסלסלה קטנה עם מדגם ירקות שהגיע מארגון "לקט ישראל". הירקות מוצלים משדות חקלאיים ברחבי הארץ, הם קצת 'מכוערים' וצורתם לעיתים פחות סטנדרטית, אך הם טעימים ובריאים. במתכון הסלט שלי שילבתי את הבטטות והלימון (הנהדר!) מהסלסלה הקטנה שקיבלתי
ארגון לקט ישראל עושה עבודת קודש בהצלת הירקות והעברתם להמוני בתי אב נזקקים בשבוע, דרך עמותות ברחבי הארץ. קראו כאן על פעילות הארגון
והערב.. הגיע המוזה לבקר אצלי וזה היה משמייח ביותר. החלטתי שאני מכינה סלט עשיר שהוא ארוחה בפני עצמה- סלט עם הרבה קוסקוס טעים וגם הרבה ירקות צלויים. לתיבול הוצאתי את צינצנת הענק עם הלימונים הננסיים שכבשתי לפני כחודש. עלי פטרוזיליה, שנתלשו אחד אחד.. ורבעי עגבניות שרי שגדלו לתפארה במושב הדרומי, השלימו לי את המנה המשגעת. המיוחד בסלט שלנו שבכל ביס תקבלו הפתעה אחרת: מי אוהב לימון כבוש ?..בטטה נימוחה בפה וכך הלאה
.הסלט שלנו מכיל קוסקוס אמיתי הנעשה ביד מיומנת ואוהבת
..כמובן שהמתכון יעבוד גם עם כל סוג קוסקוס, אינכם מחוייבים לגלות את סודכם מניין הקוסקוס שלכם
.הקוסקוס שלנו מכיל: 100% סולת, מים, שמן (רגיל) וגם קצת מלח


22/01/2015

*מאפינס מרציפן ושקדים

מאפינס - מרציפן - יוגורט - שקדים
 
מאפינס גדולים ורכים עם הפתעות טעימות בפנים: מרציפן (גם מרציפן מצופה שוקולד), זסטים של תפוז, יוגורט ושקדים משובבים מלמעלה. קל להכין את המאפינס, בשתי קערות מטבח, ללא צורך בהקצפה או שימוש במיקסר. האפייה מהירה ולא תעלה על 20-22 דקות
.צפו למחמאות
 
 
:טיפ בנוגע למרציפן
אפשר להשתמש ב- 200 גרם מרציפן רגיל או במארז מרציפן מצופה בשוקולד (ניתן לרכוש במרכולים, זה נקרא "חטיף מרציפן מצופה שוקולד" של חברת זנטיס גרמניה) או לשלב את שני הסוגים: 100 גרם מכל סוג. את המרציפן מגררים במגרדת גסה ומוסיפים לקערת המרכיבים היבשים
.אישית, אני אוהבת את המרציפן המיובא, הוא גם טעים יותר
.לגיוון: החליפו את גרידת התפוז בלימון
 מאפינס מרציפן ושקדים
הכמות: 12 יחידות
:מרכיבים
שתי כוסות קמח לבן מנופה= 280 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתי כפיות אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
מאתיים גרם מרציפן - 2 מארזים של 100 גרם כל אחד
זסט או גרידה מחצי תפוז או מתפוז שלם
כפית תמצית וניל
שמונים גרם חמאה מומסת פושרת
כוס יוגורט לבן בכל אחוז שומן שתבחרו - אני שמתי יוגורט 4.5%, אפשר גם יוגורט בלקני/יווני
ביצה אחת גדולה בטמפרטורת החדר

דלורית צבעונית ושמחה במילוי תרד, פלפל אדום וגבינת פטה

דלורית ממולאת בתרד, פלפל אדום וגבינת פטה
המלצת הגשה : להגיש מחצית דלורית לכל סועד, לצד ביצי עין, סלט ופרוסות לחם .
זמן הכנה,  בישול ואפייה: כשעה
הכמות: 4  מנות
מרכיבים:

19/01/2015

*זיתים כבושים בתבלינים, המרק הכתום של אמא ועוגיות קיחלך

:הפעם יש לנו שלושה מתכונים קצרים, קלי הכנה וטעימים במיוחד
המרק הכתום של אמא - אותו אכלנו (וביקשנו תוספת) ביום שבת. המרק קרמי וכתמתם, הוגש בקערות מרק לבנות בוהקות והיה טעים באופן שאי אפשר לתאר. כמובן שהרעפנו על אמא מחמאות, ולמחרת, אמא הכתיבה לי בטלפון מתכון. נהדר
עוגיות הקיחלך- כשאני רוצה לשמח את אימי, אני מכינה לה הרבה עוגיות קיחלך. אלו עוגיות רידוד פשוטות וקלות להכנה. העוגיות פריכות אך לא קשות נגיסה מדי, נשמרות זמן רב ואפשר לחתוך אותן בכל צורה שתרצו. בנוסף, העוגיות הן על בסיס שמן ומתיקותן עדינה. תבלו את הבצק בקצת ברנדי או וניל והגישו קיחלך בצינצנת כמתנה מהמטבח
זיתים וגבינת פטה כבושים מהירים עם תבלינים ושמן זית- מצאתי בחנות כלים (ח"פ) סט חמישיית צינצנות קטנטנות (ממש קטנות) עם סגירה הרמטית. צינצנות הפלסטיק נתנו לי השראה ל'כבוש' בהן ולהגיש מתנות טעימות מהמטבח. ההכנה פשוטה: מסדרים בצינצנות זיתים/קוביות גבינת פטה ותבלינים ומכסים בשמן זית. את הזיתים והגבינה אפשר לאכול כבר למחרת, אך מוטב להניח להם להיכבש כמה ימים
.מכיוון ששמן זית מתגבש בקירור, מומלץ להוציא את הצינצנות כרבע שעה לפני האוכל
.עדכון בנוגע להגרלה בבלוג: ההגרלת ספר הלחמים התקיימה במועדה. שני זכתה בספר שנשלח לכתובתה לפני כשבוע
!תודות לכל מי שהשתתף ושלח מיילים
 
 
מרק כתום של אמא
הכמות: 6 מנות
:מרכיבים
שני בצלים לבנים בגודל בינוני או בצל אחד גדול קלוף וקצוץ דק
מעט שמן זית+ מעט שמן קנולה
שלושה עד 4 גזרים לא גדולים במיוחד, קלופים וחתוכים גס
שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
שתי בטטות בינוניות, חתוכות גס
חתיכת שורש ג'ינגר - 2 ס"מ
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
 
:אופן ההכנה
בסיר בינוני לאדות את הבצל במעט שמן זית מעורב בשמן קנולה, בתחילת האידוי לפזר על הבצל מעט מלח. לבשל בסיר ללא מכסה דקות ספורות, לערבב מדי פעם
.להוסיף לסיר את כל הירקות החתוכים גס
.לערבב ולאדות ("לשם הוצאת טעמי הירק")את הירקות דקות ספורות (בסיר ללא מכסה)
.בסיום האידוי, להוסיף לסיר חתיכת ג'ינג'ר טרייה, קלופה וקצוצה דק. כמות הג'ינג'ר והחריפות, לפי טעמכם האישי
.לתבל בפלפל השחור
.להוסיף לסיר מים רותחים או מי ברז לכיסוי + 1-2 ס"מ מים מעל הירקות ולהביא לרתיחה
.לכסות את הסיר ולבשל כ- 30 דקות על להבה נמוכה. לערבב מדי פעם
.בזמן הבישול לבדוק אם נחוצה תוספת מים
.לקראת סוף הבישול להוסיף מיץ מחצי לימון- זה לא חובה אך מוסיף הרבה טעם למרק
.להוסיף לסיר כף שמן זית ולערבב
.להסיר מהאש, לטעום שוב ולתקן תיבול במידת הצורך
.לטחון את המרק לקרם בעזרת בלנדר מוט
.המרק יישמר ימים אחדים במקרר. ניתן להקפיא מרק במנות, להפשיר/לחמם ישר בסיר על להבה נמוכה

 
עוגיות קיחלך
הכמות: כמה עשרות עוגיות בתלות בגודלן- כ- 4 תבניות גדולות של התנור
:מרכיבים

09/01/2015

**צייר לי ינשוף או איך להכין עוגיות ינשוף או בצורות אחרות

?.מה תעשו כשינשופים כאלו יביטו בכם בשעת לילה מאוחרת



!!..לא סתם יביטו, ינעצו בכם עיניים
.ועוד עיניים עשויות שזיפים, יבשים
...או שוקולד מריר


אני מתנצלת מראש על הצילומים הפחות משובחים. אתם יודעים, חורף, וחשוך אצלנו, אור היום חיוור, עדיין. שתדעו- בעלת הבית עושה כל מאמץ לצלם בחצי חושך, יחד עם זה שהיא נכבת בידה מתנור האפייה, נתקלת עם תבנית גדולה במקרר ועושה לעצמה סימן כחולללל גדול וכמעט מחליקה עם המגפיים השחורים שלה.. על העלים הרטובים שעל המדרכה. נו, שויין, הכי חשוב.. חם בבית, התנור האיטלקי המבוגר עובד ללא הפסקה. אפילו הטוסטר אובן שכבר הציע מי שהציע שנשליכו וירכש חדש, ממשומע: מאז ששמע שרוצים להחליפו בחתיך חדש.. הוא עובד במלוא אונו. אני לא נפרדת מחברים ותיקים, יד ימיני וגם יד שמאלי. טפו, טפו
את הרעיון לעוגיות ינשוף אפשר ליישם כמעט על כל בצק עוגיות מרודד. מכינים את צורות הינשוף אחד אחד בזריזות, לטעמנו הם מצחיקים וגם יפים
הערה לגבי עוגיות שיבולת השועל שברשומה זו - טחנו את שיבולת השועל מעט במעבד מזון שתהיה קמחית לפני ערבובה עם המרכיבים היבשים הנוספים
.העוגיות אינן מכילות ביצים והן במתיקות עדינה. אפשר לפזר לפני האפייה מעט סוכר זהוב על כל עוגיה
ליצירת ינשופים: קורצים עוגיות עגולות גדולות יחסית. בעזרת כוס או חותכן עגול לוחצים מעט משני צידי פני הינשוף בשני חצאי עיגולים. בעזרת מזלג מסמנים מעט למטה. לוחצים על פני הינשוף שקד שלם (זה נדבק ללא תוספת ביצה). לעיניים- מגלגלים כדורי בצק קטנטנים ותוקעים בהם מעט שוקולד או כל דבר כהה ואכיל שיש לכם בבית
עוגיות גם בצורת ינשופים
הכמות: 18 עוגיות עגולות 8 ס"מ קוטר בצורת ינשופים או כמה עשרות עוגיות קטנות יותר
.ליצירת עוגיות ינשוף השתמשו בחותכן בקוטר 8 ס"מ או בכוס רחבה 
לקישוט הינשופים: 18 שקדים שלמים- לא מולבנים, לעיניים: מספר שוקולד צ'יפס קטנים או שברי שוקולד
:בקערת מעבד מזון או בקערת מיקסר עם קרס לישה לערבב את כל המרכיבים היבשים
שלוש מאות גרם קמח מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
מאה גרם שיבולת שועל להכנה מהירה (לבישול, לא השלמה)- שנטחנה קודם בנפרד
מאה גרם סוכר לבן
קורט מלח
קורט קינמון
זסט או גרידה מתפוז שלם
:מוסיפים לקערה
מאה ושבעים (170) גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
מיץ מחצי תפוז סחוט טרי= 50 מ"ל
כף חלב
כפית תמצית וניל
-
.מערבבים הכול יחד לבצק אחיד. תהליך הערבוב יקח דקות אחדות בתלות בגודל/חוזק מעבד המזון או המיקסר שברשותכם
.לקרר את הבצק כשעה במקרר או רבע שעה בפריזר
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה
.לחלק את הבצק ל- חלקים. חלק ראשון לרדד דק- לא דק מדי על משטח מקומח קלות
.לקרוץ עוגיות עגולות או עוגיות בצורות ולהניח במרחקים קטנים על נייר האפייה
. לאפות 10-11 דקות
.לצנן על רשת ולאחסן בכלי אטום
.להכין באותו האופן את מחצית הבצק השנייה

חניתה בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

07/01/2015

*פאדג' אישי מ- 3 מרכיבים בלבד:דבש, קקאו, שמן קוקוס

דבש - קקאו - שמן קוקוס
 
.פאדג' שוקולדי המורכב מ-3 מרכיבים בלבד: שמן קוקוס, דבש ואבקת קקאו. הפאדג' מוכן תוך דקות ספורות בלבד, לא כולל זמן התמצקות
. ממתק בריא במנה קטנטנה ואישית, נטול גלוטן, טבעוני ועשוי ממרכיבים טבעיים וגם ללא צורך באפייה

:טיפ מתכון
השתמשתי בתבנית סיליקון קטנה וחומה בגודל 20 ס"מ על 11 ס"מ. התבנית מיועדת ליצירת פרלינים ונמכרת ברשת נעמן. התבנית מתנקה בקלות עם ספוג רך ומעט נוזל כלים
לאחר שהסרתם את תערובת הפאדג' מהאש היא מתקררת מהר ומתחילה להסמיך בעודה על השיש. על מנת שתקלו פאדג'ים אחידים ויפים (ללא שכבת שמן קוקוס לבנה), צקו מיד את התערובת כשהיא פושרת ונוזלית לגמרי לתוך שקעי הסיליקון. במידה והתערובת עמדה מעט, בחשו עם כף לפני יציקה לכל שקע ושקע
.אפשר לאכול את הפאדג'ים ישר מהפריזר או כשהם מעט רכים מהמקרר
רוצים לגוון ? - שימו דובדבן אמרנה אחד בכל שקע ואז צקו מעל את תערובת הפאדג'. על מנת שתקבלו פאדג' מושלם ולא חסר כמו זה הימני שבצילום שלי.. צקו קודם טיפה מתערובת הפאדג' לשקע ורק אז שימו את הדובדבן המסונן היטב מהנוזלים, צקו עוד מתערובת הפאדג' עד למילוי השקע לגמרי
:דובדבני אמרנה - מצאתי מיכל דובדבנים בסירופ מיבוא איטלקי


יצרן הדובדבנים האיטלקי: טוסצ'י ויגנולה סרל, ויה ג'נובה. יבוא: אימפורט פור יו מרשפון. עלות המיכל הקטן (400 גרם) משקל מסונן 180 גרם, היא 27 ש"ח (ממש לא זול). המיכל המתכתי נרכש בחנות פרטית למוצרים לבישול ואפייה. הדובדבנים משמשים אותנו לקישוט ומנות קינוח וגם נהדרים עם סחלב חמים

פאדג' משלושה מרכיבים
:הנוסחא
ל- 15 יחידות קטנות בגודל 10 מ"ל כל אחת
שמונים (80) גרם שמן קוקוס חצי מוצק = 1/2 כוס מדידה
שמונים (80) גרם דבש נוזלי= 1/4 כוס מדידה
ארבעים (40) גרם אבקת קקאו - רצוי קקאו הולנדי, לנפות = 1/2 כוס מדידה
מעט מלח אטלנטי - לא חובה
--
תבנית סיליקון קטנה המיועדת ליצירת פרלינים = שקעים בתכולה של 15 מ"ל, אין צורך לשמן את שקעי התבנית
 
:ההכנה
.בקלחת על להבה הכי קטנה והנמוכה ביותר, להמיס בבחישה עם כף את שמן הקוקוס והדבש
.חשוב ששמן הקוקוס לא יתחמם רק ימס
.להוסיף את אבקת הקקאו (המנופה) ומעט גרגירים של מלח אטלנטי. לערבב לקרם חלק, להסיר מהאש
.בעזרת כף, לצקת מיד לשקעים הקטנים שבתבנית, כמות של ככף לכל שקע
.להניח את תבנית השקעים על משטח ולהקפיא עד שמוצק, למשך שעה עד שעתיים
.להוציא מהפריזר, לשחרר כל פאדג' על ידי לחיצה על גב כל שקע שבתבנית
.להעביר לקופסא אטומה
.לשמור במקפיא או במקרר

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

06/01/2015

**מצאתי את העוגיה הטובה בעולם

שזיפים-אגוזי מלך-אגוזי פקאן-סוכר חום-לימון-קינמון-ציפורן-וניל:בעוגיה אחת נמסה בפה
זו היתה מלאכת מחשבת להכין את העוגיות הללו. (ותודות לאמא שלי על סיעור המוחות, אמרתי לך שאת גאון!) וזה קרה הלילה. ימים של אפייה ללא הפסקה. הרבה עבודה וכייף גדול. ושוב חישובים על גבי חישובים אצלנו במטבח הקטן והחמים : לחשב את הכמויות של המלית והבצק, ושיתאימו אחד לשני, ליצור בצק נמס בפה, עוגיה מושלמת, לא פחות, ממכרת לגמרי. צורתה של העוגיה מזכירה משהו (רק) את עוגיות ה'ערגליות'. המלית עשירה בכל טוב, כהה וטעימה, ומעל אבקת סוכר. אלו בהחלט עוגיות המתאימות לשינוע וגם עוגיות מתנה. רוצו להכין

 
!למטה, מצורף צילום ליילי, מחר/מחרתיים (בתלות בסופה..) נעשה לעוגיות צילום דוגמנות
 
 
עוגיות שזיפים בנוסח סיציליה
הכמות: 48-50 עוגיות
:מרכיבים
:לבצק
חמש מאות וארבעים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
חצי כפית (4 גרם) אבקת סודה לשתייה , מנופה
חצי כפית מלח דק
מאתיים גרם חמאה - לחתוך לקוביות ולהשאיר לריכוך
מאה ושבעים גרם סוכר לבן
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
רבע כוס חלב = 60 מ"ל
 
:למלית
שלוש מאות וחמישים גרם שזיפים יבשים ללא חרצנים
שישים גרם אגוזי מלך, לקלות מעט במחבת יבשה
שישים גרם אגוזי פקאן, לקלות מעט במחבת יבשה
חמישים גרם סוכר חום כהה
שתי כפות מיץ לימון סחוט טרי
זסט/גרידה מחצי לימון
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית ציפורן טחונה
אופציונלי: רבע כפית מוסקט טחון
 
:לציפוי
ביצה טרופה עם טיפונת מים
--
מעט אבקת סוכר
--
תבנית גדולה (של התנור) ושטוחה, מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
:הכנת המלית
במיכל מעבד מזון לשים את כל מרכיבי המלית. לעבד עד שכול המרכיבים מתאחדים יחד לכדור. התערובת צריכה להיות אחידה וטחונה במרקם מעט גס
:הכנת הבצק
.בקערית לערבב את הקמח המנופה, אבקת סודה לשתייה ומלח, להניח בצד
בקערת מיקסר במהירות בינונית (עם המלוש ה"קיי") לטרוף את החמאה והסוכר לקבלת תערובת תפוחה מעט
.להוסיף לקערה את הביצה ותמצית הוניל
.להוסיף את החלב ולערבב עד שנבלע
.בהדרגה, להוסיף את תערובת הקמח. בעזרת לקקן לגרד לפי הצורך את צידי הקערה
.להעביר את כל הבצק למשטח רידוד מקומח מעט. ללוש מעט לקבלת כדור בצק. הבצק ישקול 1 קילו
לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים (500 גרם כל אחד). חלק אחד לעטוף ולאחסן במקרר, את החלק השני נעבד לעוגיות
 
:עיצוב ואפייה
. לחמם תנור לחום גבוה- 200 מעלות
כמות העוגיות תמלא 2 תבניות אפייה גדולות ושוטוחות- אפו בתבנית אחת בשני סבבים, או הכינו מראש 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה
לרדד חלק ראשון של ההבצק על משטח מקומח קלות, לגודל 30 ס"מ על 40 ס"מ. לדאוג שהחלק הצר של הבצק יהיה מולנו
לחתוך את הבצק לרוחבו ל- 4 חלקים שווים, כלומר 4 רצועות רוחביות. כל רצועה תהיה ברוחב 10 ס"מ ובאורך 30 ס"מ
לחלק את המלית ל- 2 חלקים שווים. חלק אחד לבצק המרודד, חלק שני לבצק שבקירור. כל מחצית מלית תשקול 237 גרם
.לחלק את מחצית המלית הראשונה ל- 4 חלקים שווים, חלק אחד עבור כל רצועת בצק
.לשמן מעט את הידיים (בשמן רגיל, שמן קנולה למשל), לגלגל כל חלק מליתל לגליל דק באורך 30 ס"מ
.להניח את גלילי המלית על כל רצועת בצק
לגלגל כל רצועת בצק סביב המלית במהודק. להמשיך לגלגל עוד מעט: באופן זה, שולי הבצק יתהדקו והגליל יתארך מעט
.לחתוך כל גליל בצק לכ- 6 חלקים. לגלגל כל עוגיה מעט ביד על מנת שתישמר הצורה הגלילית
.להניח את העוגיות (24-25 יחידות) על נייר האפייה. 24 עוגיות יכנסו בתבנית אחת, במרווחים קטנים
.להבריש את העוגיות בביצה הטרופה
.לאפות את העוגיות בתנור החם 12-13 דקות או עד שהן זהובות היטב
.בזמן שהעוגיות נאפות, להוציא את המחצית השנייה של הבצק מהמקרר, ולהכין בדיוק באותו האופן
.אפשר ומומלץ לבזוק אבקת סוכר על העוגיות החמות
.לצנן את העוגיות לחלוטין על רשת. לאחסן בכלי אטום
- -

 !הגרלה, יש לנו הגרלה 
.ספר אפייה שווה יוגרל בין קוראי הבלוג. ספר האפייה נקרא: 100 לחמים נהדרים מאת פול הוליווד
.הספר (2004) בכריכה קשה, מכיל 144 עמודי צבע עם מתכונים ללחמים ומאפי שמרים מתוקים ומלוחים
:כללי ההגרלה
.ההגרלה פתוחה לכל קורא
.ההגרלה נפתחת היום 7.1.2015 ותיסגר ביום שבת הקרוב:  13.1.2015 בחצות
.הספר יישלח לכם במתנה כולל דמי משלוח (על חשבוננו), לכתובת שתמסרו לי במייל במהלך שבוע הבא
.אז מה אתם צריכים לעשות בכדי לזכות בספר האפייה? - להשיב על 3 שאלות ולשלוח אותן במייל
.מייל המאשר השתתפותכם בהגרלה יישלח לכם. במידה ולא קבלתם אישור תוך מספר שעות- אנא שלחו שנית
.בתום ההגרלה אשלח לכם מייל המאשר זכייתכם (זוכה אחד) עם בקשה למסירת כתובת למשלוח הספר באמצעות דואר ישראל
:השאלות
?מה אתם אוהבים בבלוג האוכל שלנו
?מה הייתם רוצים לשנות/להוסיף בבלוג
?איזה מתכון הכנתם/אהבתם במיוחד בשנים/בשנה האחרונה
.שלחו לנו מייל לכתובת הזו

 
:תמיד זה עכשיו


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

01/01/2015

* עוף בתנור עם עגבניות, זיתים וטימין, ותודה לשף נייג'ל סלייטר

עוף- עגבניות- זיתים שחורים- טימין- לימון- שמן זית
השנה שלנו נפתחה ברגל ימין, עבודה מעל הראש (גם בדיי ג'וב שלי שאינכם מכירים) ובכלל, העומס מביא הספק נוסף וסיפוק רב. בימים שהשמש מאירה לנו לסירוגין ואם הבית עדיין מסתובבת לעיתים במכנסונים דקים מדי ובכפכפי אצבע (ללא גרביים!), המטבח שלנו פעיל, חמים ונעים. מטבח קטן מדי, ללא חלון שמש.. , מאובזר, מנוצל בכל פינותיו, שוקק עשייה. רעיונות חדשים מתבשלים בו וכל מיני מטעמים מלוחים ומתוקים. לכל האוכל נוסף פן בריא, טבעי, מופחת שומן וסוכר, גם אם זה פחות פופלרי, ככה אנו אוכלים. היום אני שמחה לשתף אותכם במתכון של עוף בתנור. הקסם במתכון (ותודה לשף נייג'ל סלייטר, המתכון בהשראתו המלאה עם שינויים קלים) הוא הפשטות : מרכיבים מעטים במיוחד, שתמיד יש בבית לצד תיבול בסיסי המניבים מנה נהדרת
השף ממליץ להגיש את העוף לצד אורז או קוסקוס, או פרוסת לחם עבה בה אפשר לספוג את הרוטב הטעים. אני, ממליצה בפה מלא (כפל) לאכול את העוף רגע לאחר שהוצאתם אותו מהתנור, ועם הידיים
! איזה כייף, הצלחות מתנקות מעצמן
.שתהיה שנה טובה - הנה לוחות שנה [קישור] , לכל חודש להורדה חופשית
 
:ולפני האפייה 
 
הכנת העוף בתנור מתחלקת לשניים: הזהבה של חלקי העוף ולאחר מכן העברתם לתבנית אפייה, ציפוי בתערובת (רוטב) של עגבניות ותבלינים ואפייה לא ארוכה מדי בתנור
:הערות לפני שמתחילים
.השף ממליץ על שימוש ב- 8 ירכי עוף גדולים. אני השתמשתי ב- 9 שוקיים במשקל כולל של 1.3 ק"ג כולל העור
.אפיתי זמן ממושך יותר מההמלצה (כ- 10 דקות נוספות) והפעלתי לסירוגין את הטורבו
.הרוטב של העוף בעל חמיצות עדינה ורעננה
עוף בתנור עם זיתים וטימין
הכמות : 4-6 מנות
:מרכיבים

**עוגת שיש שוקו תפוז, רכה וטעימה - 1.1.2015 שנה טובה

פותחים שנה עם עוגת הבית: עוגת שיש. שוקו. תפוז
.עוגה רכה וטעימה היא עוגת השיש שלנו. בטעם שוקו תפוז עם תוספת קטנה ומפתיעה בבצק 
.כל פרוסת עוגה מתקבלת בדוגמא שונה של שיש


עוגת שיש שוקו תפוז
:מרכיבים
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן= 200 גרם, אפשר להפחית כף/שתיים ולהשתמש ב 170 גרם סוכר
ארבע ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
שלוש כפות שמן זית
מאתים ושלושים גרם קמח לבן מנופה
שתי כפיות אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
שתי כפות חלב
חצי כפית תמצית וניל
שתי כפות אבקת קקאו, מנופה
זסט או גרידה מתפוז כתום שלם
כף מיץ תפוזים
-
תבנית כיכר בגודל לערך 11 ס"מ על 26/27 ס"מ (או קטנה מעט יותר) משומנת מעט. לשים בתוכה נייר אפייה מקופל על מנת שייקל להוציא את העוגה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה לערבב את הקמח, אבקת האפייה והמלח, להניח בצד
בקערת מיקסר (עם קרס לישה) או בקערה לערבוב ידני לטרוף את חתיכות החמאה הרכה והסוכר. לטרוף דקות אחדות לקבלת תערובת קרמית וקלה
.להוסיף לקערה את הביצים, אחת בכל פעם, לטרוף לאחר כל הוספה. לערבב פנימה את שמן הזית
להוסיף לקערה את תערובת הקמח, לערבב רק עד שהיא נבלעת בעיסת העוגה. במידת הצורך לגרד את דפנות הקערה בעזרת לקקן
.לחלק את התערובת שווה לשתי קערות
.לקערה אחת להוסיף ולערבב את- החלב, וניל והקקאו
.לקערה השניה להוסיף את מיץ וגרידת הלימון
.לנטף כפות גדושות משתי התערובות לסירוגין לתוך תחתית תבנית האפייה, ליישר מלמעלה
.ליצירת דוגמא יפה של שיש, לעבור עם סכין חדה מעט בתוך התערובת ולערבל קלות
לאפות את העוגה בתנור החם 45-55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש והעוגה נפרדת מדפנות התבנית
.להניח לעוגה בתבנית דקות אחדות. בעזרת נייר האפייה להעביר לרשת לצינון מלא
.העוגה נשמרת נהדר במקפיא כשהיא פרוסה לפרוסות לא דקות כשבין כל פרוסה נייר אפייה



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

31/12/2014

**~~מתכון ללחמניות הבייגלה הקלות בעולם ~~~

.ערב אפייה בבית. ריח של לחמניות טריות במטבח
אני מעצבת בעדינות כל לחמנייה, מבשלת בסיר מים גדול, מברישה בחלבון ומפזרת שפע שומשום מעל. נהנת כל כך ומרגישה הכי הכי, דווקא ביום האחרון של השנה, קודנדיטורית לרגע או אולי הרבה יותר מזה. צעירה, צעירה.. :-), וכבר אופה כבר 40 שנה
.הצילום שכאן צולם הלילה בנייד.. מחר יהיה כאן צילום מואר קצת יותר

:הבטחתי צילום, אז הנה הוא, הלחמניות האחרונות שנותרו


.הלחמניות הללו קטנות יחסית, עשויות בצק שמרים שקל להכין, כייף לעצב וטעים לאכול. תוך הלחמנייה רך וקרומה פריך
.הבצק עובר התפחה אחת בלבד למשך כשעה, מעוצב חיש קל ללחמניות, מבושל קצרות במים, מצופה ונאפה בתנור חם
.המתכון מדוייק על הגרם והמ"ל, אל תשנו דבר. יתקבלו 12 לחמניות שטעים לאכול חמות מהתנור או להקפיא לימים אחרים
: לגיוון
החליפו את ציפוי השומשום בפרג שלם טרי
לחמניות בייגלה
הכמות: 12 לחמניות קטנות
:מרכיבים
חמש מאות גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כוס מים חמים = 250 מ"ל
ביצה אחת גדולה טרופה קלות
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.5 כפיות מדידה או 15 גרם שמרים טריים
שתי כפיות מלח דק
כפית סוכר לבן
כפית שמן זית
--
לבישול : סיר (4 ליטר) מלא במים רותחים - הבייגלה מבושלים קצרות משני הצדדים במים ללא תוספים
--
:לציפוי
חלבון מביצה גדולה טרוף מעט במזלג
כפות (4 כפות לערך) אחדות שומשום- כ 30 גרם
:אופן ההכנה

*בלוגים מהעולם: טרישה בייס עושה קסמים עם עוגיות

: הכירו את הבלוג של טרישה בייס   

  Saving Room for Dessert (שומרים מקום לקינוח)
טרישה בייס מכורה למתוקים, והרווח כולו שלנו - היא מפרסמת בבלוג שלה מתכונים מעולים שלהם. קבלו ממנו טעימה עם מגוון עוגיות, משיבולת שועל עד מגדל של עוגיות שוקולד 


לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן 

: בכתבה מתכונים מפורטים ל

עוגיות שוקולד דקיקות עם קרם שוקולד- בצילום

בצק כהה במיוחד- עוגיות שוקולד דקיקות עם קרם שוקולד ( Tricia Buiceצילום )
:וגם
עוגיות שיבולת שועל כמו של פעם
עוגיות סנדוויץ' במילוי ריבת חלב
 עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים

30/12/2014

פיתה ערבית עם זעתר

!הבו לי זעתר.. ושמן זית.. וקצת לאבנה ליד
קל מאוד להכין פיתות עם זעתר, והטעם ממש ממכר: פיתות ללא כיס המוכנות מבצק שמרים ונאפות דקות ספורות בתנור חם מאוד כשהן מצופות בתערובת זעתר ושמן זית. הפעם הגשתי אותן עם גבינת לאבנה שהוכנה יום קודם מיוגורט 4.5%. הפיתה הלוהטת עם הגבינה הרכה והקרירה - צירוף נהדר


assets Creative Commons License