07/03/2015

שמונה לחמניות קינמון רכות : הפתעה לשעת הקפה

!!יש (הרבה) קינמון בלחמניה שלי

לחמניות בגודל ענק, רכות וטעימות להפליא. הלחמניות ממולאות בסוכר זהוב וקינמון. בצק הלחמניות מכיל גם כמות קטנה של קורנפלור המקנה רכות נוספת לבצק העשיר. כמות השמרים בבצק קטנה באופן מכוון, הבצק מצריך תפיחה ארוכה מהרגיל. גם הלחמניות יתפחו שעה לפני כניסתן לתנור. הטעם שבאיטיות. האפייה תהיה בחום בינוני מעל מחצית השעה. הלחמניות תופחות וממלאות את שטח התבנית. במידה ופני הלחמניות משחימים מהר מדי במהלך האפייה, כסו אותן ברדיד אלומניום והמשיכו לאפות עד שהן זהובות חומות. הלחמניות רכות ובמיטבן כשהן עדיין חמימות או ביום שנאפו, שעות ספורות מתום האפייה. לטעמנו, אפשרי ששניים יתחלקו בלחמניית ענק אחד, בתנאי שרק אחד מקבל את לב הלחמניה הרך והמתוק... נותרו לחמניות ? - הקפיאו אותן שלמות או חצויות. אצלנו, הלחמניות היו אהובות מאוד גם על ידי הקטנים שבחבורה

06/03/2015

**~~~עוגיות פפרנוטס- עוגיות מתובלות בגודל ביס~~~

מייפל : קינמון : וניל : קפה : מולסה

עוגיות קטנטנות, פריכות ומתובלות, קל להכין, כייף להגיש ולנשנש. העוגיות מוכנות בזריזות ב- 3 קערות. עוגיית הפפרנוטס פופולריות במדינות אירופה, דנמרק, גרמניה ובלגיה. באופן מסורתי נהגו להוסיף לבצק, אגוזים (נוטס) וגם פלפל שחור (פפר). בגירסאות מודרניות משמיטים 2 מרכיבים אלו, אך השם המיוחד נשמר
.בצק העוגיות (אינו מכיל ביצים) מצריך קירור קצר והוא טעים (!!) גם ללא אפייה
מכמות הבצק נקבל תבנית וחצי גדולות מלאות בצפיפות בעוגיות ביס. כמובן שאפשר בקלות להכפיל כמויות. המתכון מתורגם ומעובד-מהמקור של מריל הוגס (מניסוטה) שמכינה 3 תבניות, מוסיפה לבצק גם תמצית אניס (חצי כפית) ותמצית מייפל- קורט בלבד, ויתרתי

 
עוגיות פפרנוטס
:מרכיבים
מאתיים ארבעים וחמישה (245) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
רבע כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית מלח דק
שישית כוס מים פושרים
חצי כפית אבקת נס קפה
חצי כפית תמצית וניל
מאה ועשרים (120) גרם חמאה, חתוכה לקוביות, מרוככת
שליש כוס סוכר לבן
שישית כוס מולסה כהה
כף סירופ מייפל אמיתי
--
תבנית שטוחה וגדולה מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
.בקערה אחת לערבב: קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח, להניח בצד
.בקערה שנייה לערבב: מים פושרים, נס קפה, ווניל ותמציות במידה ומשתמשים
.בקערת מיקסר עם קרס לישה לטרוף במהירות בינונית את החמאה הרכה, סוכר, מולסה וסירופ מייפל במשך 4-5 דקות
.להוסיף לקערת המיקסר בזילוף דק את תערובת המים, לערבל עוד כחצי דקה
.להנמיך את מהירות המיקסר, להוסיף בהדרגה את תערובת הקמח ולערבל קצרות
.להעביר את הבצק לקערה, לכסות ולצנן במקרר שעה
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 165/170 מעלות
.להעביר את הבצק המקורר למשטח רידוד מקומח קלות. לחלק ל- 6 חלקים שווים
.שלושה חלקים לשמור במקרר. לגלגל חלק ראשון של הבצק לחבל בעובי 2.5 ס"מ
.לחתוך את החבל לעוגיות באורך 1.25 ס"מ. להניח את העוגיות במרחקים קטנים על נייר האפייה שבתבנית
.ליצור עוגיות באופן זה משני חלקי הבצק הנוספים
.לאפות את העוגיות 15-17 דקות עד שהן זהובות חומות. לצנן דקות אחדות בתבנית. להעביר לרשת לצינון מוחלט
.לאפות את יתר 3 חלקי הבצק המקורר על התבנית שבינתיים התקררה
.לאחסן בצינצנת אטומה ויפה
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

05/03/2015

*סלט חצילים מרוקאי בגירסא אישית

חצילים - עגבניה - שום- כמון
שלחתי לה את תמונת החצילים הקלויים בוואטסאפ. היא השיבה מיד ובקצרה שהיא אוהבת חצילים בכל צורה והאם אני עושה משלוחים. גם אני אוהבת מאוד חצילים ובעצם הכול נשאר במשפחה... השבוע, גיליתי טעמים חדשים בחצילים שלי וזה היה כייף גדול
 
 
סלט החצילים הזה מתבשל לאט, לאט. בתחילה קולים את החצילים השלמים על להבת הגז, גם כאן אין למהר. מסירים את בשרם הרך והטעים, קוצצים ומבשלים בסיר עם עגבניה, שום ושמן זית לקבלת סלט/ממרח מעודן
הסלט
 משביח לאחר מספר שעות במקרר. ואני ? יכולה להתייחד איתו, עם מזלג או כפית בלבד

**גוולש צמחוני עם כופתאות : ארוחה חמה ונפלאה בסיר אחד

גולש צמחוני עם כופתאות, נהדר

מנה טעימה להפליא, מנחמת, עשירה, בריאה וצבעונית. מנה שהיא ארוחה מלאה. הטעם כמו של ארוחה בשרית משביעה, מנה שתתחבב על הקטנים והגדולים.  מומלץ להכפיל כמויות !.


מומלץ להגיש סלט ירק כפתיח ולאחר מכן מנת גולש עשירה.
זמן הכנה : כ- 45 דקות
הכמות: 4 מנות
מרכיבים:
לתבשיל:
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה או שמן תירס
1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס
2-3 שיני שום קלופות וקצוצות דק
1 גזר בינוני (100 גרם) קלוף, חצוי לאורכו וחתוך גס
2 גבעולי סלרי עלים  (+מעט עלי סלרי לכופתאות ולקישוט המנה)
500 גרם תפוחי אדמה (מכל סוג), לקלוף ולחתוך לקוביות בגודל בינוני
1 כפית פפריקה מעושנת
1 קופסא (400 גרם ברוטו) עגבניות קצוצות – להשתמש בתוכן הקופסא כולל נוזלים- מומלץ להשתמש בקופסא מיבוא איטלקי
450 מ"ל ציר עוף או ציר ירקות או מי ברז
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
לכופתאות:
1/2 כוס קמח לבן מנופה (70 גרם)
1/2 כפית אבקת אפיה מנופה
1/2 כפית מלח דק
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
קורט פלפל שחור גרוס טרי – לא חובה
מעט (ככף) עלי סלרי קצוצים או עלי פטרוזיליה/שמיר טריים קצוצים דק
כ- 4 כפות מי ברז
כלים: סיר בישול בינוני (4 ליטר), קערה לערבוב הכופתאות
אופן ההכנה:

04/03/2015

*פאי "חלף עם הרוח" - מרנג, מוס לימון וקצפת

פאי "חלף עם הרוח"- מרנג, מוס לימון וקצפת


פאי חלומי המורכב מ- 3 שכבות: שכבת מרנג פריכה, מוס לימוני ומעל הכול קצפת ממותקת קלות
הפאי זכה אצלנו השבוע להצלחה אדירה. מתי את מפרסמת את המתכון נשאלתי שוב ושוב, אז הנה הוא



מתכון משנות ה- 50, מעובד ומתורגם מהחוברת "המתכונים האבודים" של
Cook's Country
פאי "חלף עם הרוח"
הכמות: 8 מנות

מרכיבים:
4 ביצים L, בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 כפית אבקת קרם אוף טרטר מנופה או חצי כפית חומץ בהיר או חומץ תפוחים
3/4 כפית מלח דק
1 1/2 כוסות סוכר לבן = 300 גרם סה"כ
1 כף גרידת לימון + מעט גרידה לקישוט
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כוסות שמנת מתוקה 38% = 2 מארזים של 250 מ"ל כל אחד- (אין צורך בשמנת מתוקה עמידה)
תבנית פאי עגולה בקוטר 22/23 ס"מ עם שוליים מוגבהים, רצוי לרפד את התבנית בנייר אפייה : לגזור מגיליון נייר אפייה עיגול שיכסה תחתית ודפנות התבנית.
אופן ההכנה:
הכנת שכבת המרנג:
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 150 מעלות. לדאוג שרשת התנור תהיה במרכז התנור. שכבת התחתית (הקצף) תאפה במרכז התנור.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה לשים את החלבונים. חשוב שקערת ההקצפה תהיה נקייה והחלבונים לא קרים. (רצוי להוציא את הביצים יום לפני ההכנה מהמקרר ולהניח בקערית על השיש), לפני הכנת הפאי להפריד את החלבונים והחלמונים לשתי קערות נפרדות. את החלמונים לשמור מכוסים  בקערה (בקיץ במקרר) עד להכנת המוס הלימוני.
מעל החלבונים לפזר חצי כפית מלח דק. להתחיל להקציף, לפזר מעל את אבקת הקרם אוף טרטר המנופה או מעט החומץ ולהקציף דקה במהירות בינונית נמוכה.
להגביר את מהירות המיקסר ולהמשיך להקציף לקבלת קצף רך במשך 2-3 דקות.
בזמן שהמיקסר עובד, להוסיף בהדרגה (זילוף עדין) כוס סוכר (מכמות הסוכר הכוללת), להמשיך להקציף עד שמתקבל קצף מוצק ומבריק 3-6 דקות.
למרוח את הקצף על נייר האפייה שבתבנית (או ישירות על תבנית פאי משומנת). ליצור שולי קצף עד גובה שולי התבנית, ליישר את הקצף יפה בתבנית.
לאפות בתנור המחומם כשעה עד שהקצף זהוב חום. הקצף תופח יפה בזמן האפייה. לכבות את התנור. להשאיר את התבנית עם הקצף בתנור המכובה למשך 3 שעות. בזמן שהקצף מתקרר בתנור, הוא נסדק בחלקו וצונח מעט, זה בסדר.
להוציא את התבנית מהתנור , להניח על השיש לעוד 30 דקות.
בינתיים להכין את קארד הלימון לשכבת המוס לימון:
בקערה בינונית לטרוף מעט ידנית את החלמונים. להוסיף את גרידת הלימון, מיץ הלימון ,רבע כפית מלח דק וחצי כוס סוכר נותרת.
להעביר לקלחת או סיר קטן. לחמם על להבה בינונית נמוכה. להמשיך לטרוף את הקרם (לטרוף ללא הפסקה) , לבשל עד שהתערובת מתעבה מעט, (קרובה לרתיחה אבל אין להרתיח אחרת תתקבל חביתה) ), משך כ- 5 דקות. להעביר את קרם הלימון דרך מסננת צפופה בכדי שיהיה חלק לגמרי. לאחסן את הקרם במקרר כשעה.
הכנת מוס הלימון והרכבת העוגה:
להקציף את 2 מארזי השמנת מתוקה (עם טיפונת סוכר) במיקסר עם בלון הקצפה במהירות בינונית נמוכה לקבלת קצף רך, כדקה.
להגביר מהירות המיקסר ולהמשיך להקציף לקצפת מוצקה יותר- 2-3 דקות נוספות.
לקפל מחצית מכמות הקצפת בהדרגה לתוך קרם הלימון- בהתחלה להוסיף כפות אחדות מהקצפת לקרם הלימוני, לקפל בעדינות, להוסיף יתרת הקצפת לקבל מוס אחיד וחלק בצבע צהבהב.
למרוח את מוס הלימון על שכבת המרנג המוכנה שבתבנית וליישר.
מעל הקרם למרוח מחצית שנייה(יתרת)  של הקצפת. אפשר לקשט כעת בגרידת לימון.
לאחסן את הפאי במקרר לשעה או עדיף ללילה לפני ההגשה.
:תמונות משלבי ההכנה
:שכבת המרנג לפני האפייה
 
:שכבת המרנג האפויה והצוננת, מעל מוס הלימון


עדכון 30.12.2015 
ליאור, האופה המוכשרת מראש פינה, אפתה את הפאי חלף עם הרוח. לשמחתי, ליאור שיתפה בתמונה שלה. אז קודם כל ליאור, תודה וכל הכבוד, אני שמחה שהכנת ויצא מוצלח כל כך. הנה הצילום של ליאור

צילום: ליאור מראש פינה
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

02/03/2015

**תמרים בקפה והל: קינוח בהפתעה

תמרים . קפה. הל. קינמון וגם לאבנה

את הקינוח הזה מכינים ב- 5 דקות: תמרים עסיסיים מזן מג'הול טבולים בקפה ותבלינים. הקפה השחור מחוזק בתרמילי הל, ומעט קינמון. וליד, גבינת לאבנה שהוכנה מיוגורט בלקני לפני יומיים. שילוב טעמים נהדר. הגישו את התמרים בקפה בצינצנת יפה יחד עם משלוח המנות
 
 
תמרים בקפה - קינוח מהמטבח הערבי
מומלץ להכין 24-48 שעות מראש
הכמות: צינצנת קטנה
:מרכיבים
מאתיים (200) גרם תמרים, רצוי תמרים מזן מג'הול
מאתיים וחמישים (250) מ"ל קפה שחור חזק וחם
חצי כפית סוכר לבן
חמישה עד 10 תרמילי הל, לכתוש בעזרת עלי ומכתש
חתיכת מקל קינמון או רבע כפית קינמון טחון
:להגשה
גבינת לאבנה
:אופן ההכנה
לעשות חתך לאורכו של כל תמר, להוציא את הגלעין. לשמור על התמר שלם. לסדר את כל התמרים בצינצנת זכוכית
לערבב את הקפה השחור עם הסוכר, תרמילי ההל והקינמון. להביא לרתיחה ולהסיר מהאש. להניח ל- 2 דקות
לצקת את הקפה על התמרים (אפשר להוציא את תרמילי ההל ומקל הקינמון- לא חובה), לכסות את הצינצנת במכסה ולאחסן במקרר
.לכל מנה- להגיש תמרים אחדים קרים לצד כפיות אחדות של הקפה וגבינת לאבנה ליד

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

01/03/2015

*אמבה - קולאז'ים מירקות ופירות 'Raw Vegan Blonde'

"AMBA"
אמבה הוא מותג אומנותי מיוחד במינו. בעלת הבית הבריטית, אמבר, בלונדינית נאה, יוצרת קולאז'ים של ירקות ופירות חיים המשמשים אותה בתזונה היומית ואורך חיים בריא. באתרה, היא מוכרת תדפיסים מצולמים של הקולאז'ים במהדורה מוגבלת (ממוספרת, חתומה+הלוגו), קומפוזיציה נהדרת של צבע ודיוק
:ברשתות החברתיות אמבר מוכרת בכינוי
'Raw Vegan Blonde' (@rawveganblonde)

EAT THE RAINBOW

**~~~מאפינס שוקולד ובננה, הכי טעימים~~~

שוקולד  -  בננה

 שתי בננות שמנמנות, חבילה וחצי שוקולד מריר, סוכר זהוב, חלב..2 ביצים ושתי קערות...זה כל מה שנחוץ כמעט להכנת המאפינס שוקו בננה שלנו. מתכון קל, טעים ומהיר הכנה. במידה ותחתכו את השוקולד מעט גס, חלקו ישאר מומס ורך גם בתום צינון המאפינס
.שמרו מעט שברי שוקולד לקישוט כל מאפינס, רגע לפני האפייה
!אפשר להחביא מאפינס אחדים בפריזר,הם יהיו כטריים לאחר ההפשרה, תהנו
 
 
מאפינס שוקולד בננה
הכמות: 12 יחידות
:מרכיבים
שש כפות חלב = 90 מ"ל
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
מאה וחמישים (150) גרם חמאה, מומסת פושרת
מאתים ושלושים (230) גרם קמח לבן, מנופה
קורט מלח דק
כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כוס+3 כפות מדידה סוכר דמררה זהוב = 130 גרם
מאה וחמישים (150) גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב קצוץ גס
מחית מ- 2 בננות גדולות ובשלות
-
שניים עשר עטרות נייר או 12 קוקטים

27/02/2015

*הקונדיטוריה של דומיניק אנזל





דומניק אנזל הוא קונדיטור מליגה אחרת. הוא גדל בצפונה של צרפת למשפחה עובדת בת שש נפשות. בגיל צעיר, ובאופן מקרי הוא מצא עבודה במאפייה מקומית. עם הזמן, התקדם והשתלם במסלול הקונדיטאות והגיע לניו יורק. בסוף שנת 2011, החליט דניאל לפתוח מקום משלו. המאפייה נקראת על שמו [קישור לאתר המאפייה] ואינה דומה לשום מקום אחר. בנפרד מבתי מאפה צרפתיים המוכרים מאפים קלאסיים, דומיניק משתדל להיות יצירתי ומקפיד על שינוי התפריט בכל 6-8 שבועות. דומיניק סובר שאפייה הוא מפגש מרתק בין אומנות למדע, כשכל נגיסה במאפיו מהווה סיפור קטן, מקורי וייחודי. לקראת סוף הסרטון, תוכלו לצפות בפרשנות האישית של דומיניק ל'חלב ועוגיות', כשהוא אוחז בכוסות מבצק עוגיות להן נמזג חלב (גם כאן תמצאו כוסות חדשות אכילות, מתי בארץ?..). הברקה נוספת שלו: ממתק שמרכזו עשוי גלידה, עטוף בבצק עוגיות ומעל שכבת מרשמלו


מקור הצילום


מקור הצילום

 דף הפייסבוק

*טבעות קעק עם שומשום: מתכון פריך ונהדר

קעק - טבעות שומשום פריכות
הכעכים הללו גדולים ממש ומזכירים לי גריסיני פריך, שוברים לחתיכות כמו חטיף בין לבין (הארוחות) או טובלים במטבל טעים. מתכון קל להכנה ומדוייק שיניב 16 טבעות קעק גדולות. אפשר לשמור אותן בחוץ, הפריכות תישמר, אפשר לחמם מעט בחום בינוני-נמוך. אצלנו הקעק הפך ללהיט בין יום, אני בטוחה שגם אצלכם


 
קעק - טבעות שומשום פריכות
הכמות: 16 יחידות
:מרכיבים
ארבע כוסות (560 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אחת מלח דק
שני שליש כוס חלב
שלושים (30) גרם חמאה לא מלוחה
שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים
כף סוכר לבן + כפית וחצי סוכר לבן
חצי כוס (120 מ"ל) מים חמימים
:לציפוי
ביצה טרופה עם 2 כפות מים
חופן שומשום
-
שתי תבניות גדולות מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לנפות את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה (אפשר להכין את הבצק ידנית), להוסיף את כף הסוכר והמלח ולערבב
.בקלחת קטנה על להבה נמוכה לחמם את החלב עד סף הרתיחה. להסיר מהאש, להוסיף את החמאה ולצנן בחוץ עד שפושר
.בינתיים להכין את השמרים: לערבב את השמרים וכפית וחצי סוכר במים החמימים. לכסות ולהניח לתערובת לתסוס ולתפוח משך 5 דקות
.להוסיף את תערובת השמרים התוססים לקלחת עם החלב החמים. לצקת הכול לקערת הקמח. לערבל הכול יחד לקבלת בצק אחיד
.להמשיך ללוש את הבצק במיקסר כ- 8 דקות או 5 דקות נוספות במידה ולשים ידנית
.להניח את כדור הבצק בקערה משומנת מעט, להפוך פעם אחת. לכסות ולהתפיח להכפלת הנפח כשעה וחצי
:עיצוב ואפייה
.על משטח מקומח מעט, לחלק את הבצק ל- 16 חלקים שווים
.לגלגל כל חלק בצק לחבל דק באורך כ 33 ס"מ
.להדק יחד קצוות החבל לקבלת טבעת בקוטר 15-16 ס"מ
.להכין באופן זה את כל חלקי הבצק. להניח את הטבעות במרחקים בשתי תבניות האפייה - 8 טבעות בכל תבנית
.להבריש כל טבעת בביצה הטרופה במים ולפזר שומשום
.להניח לטבעות לתפוח במקום חמים כ- 30 דקות
.בזמן שהטבעות תופחות, לחמם תנור לחום גבוה 220 מעלות
.להכניס תבנית ראשונה לתנור, לאפות בחום הגבוה כ- 7 דקות או עד שהטבעות מתחילות להשחים מעט
.להנמיך את חום התנור לחום בינוני נמוך 165 מעלות, להמשיך לאפות עוד 15-17 דקות עד שהטבעות זהובות/שחומות ופריכות
.להעביר לרשת לצינון
.להעלות חזרה את חום התנור ל 220 מעלות ולאפות תבנית שנייה באותו האופן
.הטבעות יישמרו פריכות בחוץ 2-3 ימים (גם יותר) או בהקפאה
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

26/02/2015

**להכין בבית מלח מתובל: מלח אורגנו

.מצאתי עצמי רוכנת מעל עלים רבים של אורגנו טרי, בוררת את היפים יותר ותולשת אותם אחד אחד מהגבעולים
 
 
..כל שרציתי זה לשמר את ריחם הנפלא של עלי האורגנו, לכמה שיותר זמן

24/02/2015

*מרק עוף, חומוס וקוסקוס מרוקאי

עוף. חומוס. קוסקוס ועוד כמה דברים טובים
 
מרק שהוא ארוחה ויתאים מאוד לימים האפורים שבחוץ. קודם כל, למרק צבע כתמתם ויפיפה, הוא עשיר, מזין וטעים. סלט ירקות ופרוסת לחם טרייה ליד, ויש לכם ארוחה
 
 
מרק עוף, חומוס וקוסקוס מרוקאי
הכמות: 6-8 מנות
:מרכיבים
כוס גרגירי חומוס יבש או 400 גרם גרגירי חומוס מבושל/חומוס שטוף ומסונן מקופסא
כף שמן זית
כף שמן רגיל, קנולה למשל
בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
שש שיני שום קלופות וקצוצות גס
קילו ורבע (1.25 ק"ג) חלקי עוף עם העור- אני שמתי במרק 4 ירכיים גדולות- לשטוף ולייבש את חלקי העוף במגבת נייר
שני עלי דפנה יבשים- לא חובה
חצי כפית אבקת כמון טחון
חצי כפית עד כפית פפריקה אדומה חריפה טחונה
רבע עד 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
שתי כפות רסק עגבניות מרוכז -התרכיז של מוטי האיטלקי מצויין או מכל תוצרת
כפית עד 2 כפיות אריסה - לא חובה
עשר כוסות מים רותחים
-
שתי כפיות מלח
-
כוס קוסקוס כבר מבושל
:אופן ההכנה

*בלוגים מהעולם - מאפים לוהטים מארצות הקור

הכירו את הבלוג של סיני הפינית 

  My Blue and White Kitchen שם הבלוג
 
מאחורי הקלעים: "הנה זוג גרבי צמר בשבילכם. אתם מוזמנים להיכנס ולהרגיש כמו בבית. יש צלי עשיר שמבעבע על הכירה ולחמניות קינמון טריות בתנור. בואו נדליק כמה נרות, נאזין למוזיקת ג'אז, נשתה יין אדום ונהנה יחד מאוכל טעים


לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן 

: בכתבה מתכונים מפורטים ל

:לחמניות מתוקות עם הל, לחמניות גזר סקנדינביות, וגם - בצילום למטה

פרפרי קינמון בנוסח פינלנד - Korvapuusti
כך מעצבים פרפר קינמון : Sini Ellen: צילום

23/02/2015

פטייר בגירסא אישית - מאפה תרד מהמטבח הערבי

פטייר
.הריח במטבח היה משגע
.תערובת התרד, הבצל המתובל בסומק, הצנוברים, היתה משגעת. הבצק פשוט מרכיבים, קל הכנה ומתמסר לגמרי
היום יש לנו פטייר בגירסא אישית - כיסני בצק אפויים ממולאים בתרד ובצל בטעם חמצמץ. הפעם ההכנה כוללת מספר שלבים, אך אל בהלה, זה פשוט ומהנה ביותר. אפשר לקרוץ מהבצק עיגולים, למלא ולקפל לכיסן אך אפשר גם להדק כמו אוזן המן. ההפתעה היא בדמות המלית הירקרקה שאינה מבושלת קודם ונאפת נהדר בתנור. לאכול חם מהתנור או לחמם מחדש. כן, אפשר להקפיא, במידה ונשאר משהו
:הערות
.סומק נמכר בחנויות תבלינים במשקל או במארזים מוכנים כבר. מומלץ לנפות אותו בנפה גסה לפני השימוש
.מדליוני תרד קפואים נמכרים במרכולים במארזי 800 גרם, לעיתים מיבוא אירופאי

פטייר - מאפה תרד מהמטבח הערבי
הכמות - 45 יחידות
:מרכיבים לבצק
שלוש כוסות (420 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כפית מלח דק
שליש כוס שמן זית
מאתיים (200) מ"ל מי ברז
:מרכיבים למלית
חמש מאות וחמישים (550) גרם מדליוני תרד קפואים, להפשיר (לא לגמרי) ולסנן מנוזלים
שתי כפיות מלח דק
שש מאות וחמישים (650) גרם בצל לבן, לקלוף ולקצוץ דק
שתיים עד 3 כפות תבלין סומק טחון או יותר לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
רבע כוס שמן זית
רבע עד חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי או סירופ רימונים לחמיצות
כף עד 2 כפות צנוברים
להברשת הבצק: כפות אחדות של שמן זית
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק במעבד מזון
.במיכל מעבד מזון (עם להב פלדה מותקן) לערבב את הקמח והמלח
.לזלף פנימה את שמן הזית, ולערבל קצרות
.לזלף את המים באיטיות, בזמן שהמנוע עובד. לערבל עד קבלת בצק אחיד ורך
.להעביר את הבצק למשטח רידוד או קערה, לכסות ולהניח למשך שעה על השיש
:הכנת המלית
.לסנו ולסחוט את מדליוני התרד מהנוזלים. מדליונים שעדיין מעט קפואים לקצוץ גס. להעביר הכול לקערה גדולה
.לפזר על התרד כפית מכמות המלח, לערבב עם הידיים דקה/שתיים
.בקערה נפרדת : לערבב את הבצל הקצוץ, תבלין הסומק, פלפל שחור וכפית נותרת מהמלח
.לערבב הכול בידיים (בתנועות לישה) במשך דקות אחדות עד שהבצל מתרכך מעט ונפחו בקערה יורד
. להוסיף את תערובת הבצל לקערה עם התרד
.להוסיף לקערה את שמן הזית ובהדרגה (ולפי הטעם) מיץ לימון. להוסיף את הצנוברים. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות. לרפד תבניות אפייה שטוחות וגדולות בנייר אפייה
.לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים. חלק אחד להעביר למשטח רידוד מקומח קלות, את היתר לכסות
.לרדד את הבצק דק (אך לא דק עד כדי שקיפות). בעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס, לקרוץ עיגולים בקוטר 7.5 ס"מ
.ליטול עיגול ראשון ביד ולמתוח אותו מעט. למלא במרכזו כפית גדושה ממלית התרד
בעזרת האצבעות להדק יפה את שולי העיגול. להניח על נייר האפייה שבתבנית. להכין באופן זה את כל הכיסנים. שאריות מהבצק ניתן לאחד ולרדד מחדש- לשים לב להשתמש במינימום קמח על מנת לא להקשות את הבצק
.להבריש את כל הכיסנים שבתבנית במעט שמן זית
.לאפות בתנור החם 17-20 דקות
.להגיש חם
assets Creative Commons License