25/11/2015

*עיצובים חדשים (גם לחובבי ינשופים) + עוגת שוקולד בננה חדשה

1.
 מאפייה יפה בניו יורק
Mah-Ze-Dahr Bakery      
לקחתי על עצמי לבחור עבורכם צילום אחד מייצג משפע הצילומים המשובחים בדף האינסטגרם של המאפייה. לטעמי (אתם סומכים על הטעם שלי, נכון?) משימה בלתי אפשרית.. מכיוון שזהו אחד מדפי המאפיות היפים ביותר שנראו כאן, אם לא היפה ביותר
 ! EVER
.לחובבי האפייה, הדף הזה מהווה השראה של ממש
.אז זהו, לא הצלחתי להביא לכם צילום אחד משובח, כי כולם כאלו- התרשמו בעצמכם
לאתר הבית של המאפייה - כאן
מקור
2.
Infographic - Cocoa Caravan
.?..ארבעים ותשעה (49!) ממתקים מרחבי הגלובס חוברים יחד בפוסטר מתוק במיוחד.האם הספקתם לטעום כבר את כולם

23/10/2015

* כך מכינים מוס שוקולד משני מרכיבים בלבד




המתכון למוס שלושת השוקולדים הזה מגיעה מאוסטרליה הרחוקה. מוס המורכב משלוש שכבות שוקולד-מריר, חלב ושוקולד לבן. ההכנה מצריכה היערכות מראש אך היא פשוטה וכוללת קוביות שוקולד מ- 3 הסוגים ומים בלבד
המתכון המפורט - כאן
---
:מרכיבים
:למוס השוקולד הכהה
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד מריר
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 70 מ"ל = 1/4 כוס + כפית
 -
:למוס שוקולד חלב
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד חלב
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 60 מ"ל = 1/4 כוס
-
:למוס שוקולד לבן
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד לבן
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 40 מ"ל = 2 כפות + 2 כפיות מים
הערה: לא ניסינו בבית, אבל בקרוב בהחלט ננסה

18/10/2015

**~~~קרקרים משולשים מלוחים מקמח מלא ושיבולת שועל~~~~


קרקרים חדשים נולדו השבוע במטבח מקמח מלא, שיבולת שועל (עבה), שומשום, פרג שלם, גרעיני חמניה, קצת חמאה (חובה) ועוד כמה מרכיבים טובים. הקרקרים קלים להכנה ובכל ביס יש הנאה רבה.
אגב, לפי הקצב שהחבר'ה שלי אוכלים את המשולשים הללו (מתי אכלתם לאחרונה קרקר.. משולש ?) , יהיה נחוץ שידור חוזר.. בקרוב מאוד
 

קרקרים משולשים מלוחים
16 :הכמות
:מרכיבים
כוס שיבולת שועל עבה - לא אינסטנט
שני שליש כוס קמח מלא, מנופה
חצי כפית מלח דק
רבע כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
תשעים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
שני חלבונים מביצים גדולות
שלוש כפות שומשום בהיר או מלא
שתי כפיות פרג שלם - לא פרג טחון
שתי כפות גרעיני דלעת קלופים
--
מעבד מזון עם להב פלדה
--
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לשים את שיבולת השועל במיכל מעבד המזון. לטחון עד דק- לא לטחון לקבלת אבקה
.להוסיף את הקמח המלא, מלח ואבקת סודה לשתייה. לעבד יחד שניות אחדות
.להוסיף את חתיכות החמאה הקרות, לעבד לקבלת תערובת פירורית
להוסיף את החלבונים, השומשום והפרג. לעבד בפולסים קצרים עד קבלת כדור בצק- זה יקרה מהר מאוד
להעביר את הבצק למשטח רידוד מקומח קלות, ללוש לתוכו את גרעיני הדלעת, לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים
:עיצוב ואפייה
לרדד כל מחצית בצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ. להניח את העיגול על נייר האפייה שבתבנית. אפשר לאפות כל מחצית בצק בנפרד או יחד בתבנית אחת גדולה
לחתוך כל עיגול בצק ל- 8 משולשים שווים. להשאיר את עיגול הבצק כפי שהוא חתוך, אין צורך להפריד את המשולשים לתבנית
.לאפות 15 דקות במרכז תנור המחומם לחום 200 מעלות עד שמזהיב היטב והקרקרים פריכים
לקבלת קרקרים פריכים וטעימים יותר- לאחר 15 דקות אפייה, העלו את תבנית האפייה למדף העליון של התנור והמשיכו לאפות עם תוכנית הטורבו מופעלת עוד 3-4 דקות
.לצנן בתבנית דקה. להעביר את הקרקרים לרשת לצינון מלא. לשמור בצינצנת אטומה
 


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

06/10/2015

*בראוניז הכי טעימים

שיבולת שועל - קמח מלא - סוכר חום - צימוקים בעוגיה אחת נפלאה
אני שמחה לפתוח את רשומת היום שלאחר החגים (היה כייף ..), עם עוגיות בריאות טעימות מאוד!. המרכיבים הטבעיים מקנים לעוגיות שלנו צבע שזוף ויפה וטעמן נפלא, מסוג עוגיות האנרגיה שיתאימו לכל שעה ביום, או בלילה.
שפע שיבולת שועל משני סוגים (מהירת הכנה + עבה), סוכר חום כהה, קמח מלא והמון צימוקים מקליפורניה (ועוד כמה דברים טובים).
הכנת העוגיות פשוטה וקלה ביותר - מערבבים מעט חמאה מומסת בקערה עם ביצה גדולה. בקערה שנייה מערבבים את כל יתר המרכיבים. מאחדים הכול, ומערבבים מעט. לא נוצר 'כדור בצק' אלא פירורים גדולים ולחים
 

 
מרטיבים ידיים במי ברז (זה חובה ואני בטוחה שרחצתם קודם ידיים) . מגלגלים 24 כדורים שווים בגודלם. קצת מועכים להם את הצורה כשהם כבר בתבנית האפייה. ואופים כרבע שעה עד 18 דקות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.
חטאתי בשתי עוגיות וזה נדיר שאוכל 2 שלמות ביממה. הו, הגיזרה הטובה ! (טפו, טפו, טפו)
.תקבלו 24 עוגיות בגודל בינוני, פריכות אך לא קשות מדי. יפות להגשה גם כמתנה מהמטבח. רוצו להכין
 

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים
הכמות: 24 עוגיות
:מרכיבים
שבעים (70) גרם חמאה מומסת פושרת
ביצה אחת גדולה בטמפרטורת החדר, לטרוף קלות בקערית קטנה
--
מאה חמישים (150) גרם סוכר חום כהה, אפשר להפחית הכמות בכף
מאה (100) גרם שיבולת שועל עבה- נמכרת בשקיות
מאה (100) גרם שיבולת שועל מהירת הכנה - לבישול
ממאה ועשרה (110) גרם קמח מלא, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
חצי כפית מלח דק
מאה וחמישים (150) גרם צימוקים כהים - מומלץ לחלוט לשנייה, לסנן ולייבש על מגבת נייר- רצוי להשתמש בצימוקי איכות, ללא תוספים/גפרית - יבוא מקליפורניה
כשתי כפות מי ברז
--
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה גדולה או קערת מיקסר לערבב את החמאה המומסת הפושרת ואת הביצה הטרופה
.בקערה נפרדת לערבב יחד את כל יתר המרכיבים היבשים - מלבד המים
.להוסיף בבת אחת את כל המרכיבים היבשים לקערה עם החמאה והביצה
.לערבב או לערבל במיקסר קצרות. להוסיף את שתי כפות המים ולערבב
.לא יתקבל 'כדור בצק' אלא תערובת לחה ופירורית שניתן ליצור ממנה כדורים
:עיצוב ואפייה
להרטיב את הידיים במי ברז וליצור בעזרת היד 24 כדורים שווים בגודלם. מומלץ להרטיב שוב את הידיים לאחר כל 4-5 עוגיות
.להניח את העוגיות במרחקים על נייר האפייה שבתבנית
.בעזרת האצבעות לשטח מעט (לא לגמרי) כל עוגיה
לאפות בתנור החם (חום בינוני 180 מעלות) 16-18 דקות עד שפני העוגיות מוצק. העוגיות מתקשות לאחר קירור- להימנע מאפיית יתר
.להעביר את העוגיות לרשת לצינון מוחלט. לאחסן בצינצנת אטומה
---
וכעת, רעיון. לקחתי את מתכון הבראוניז הותיק והוספתי לו דובדבנים חמוצים לפני האפייה. מוצלח מאוד. זה יעבוד גם עם דובדבני אמרנה
:כאן בצילום לפני ואחרי האפייה
 
 
בראוניז בחמש דקות
?מה צריך
מאה גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
מאה עד 120 גרם חמאה קרה
מאה ושמונים עד 200 גרם סוכר לבן = כוס סוכר
  חצי כפית אבקת אפייה מנופה
רבע כפית מלח דק
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר=ביצים לארג'
כפית אחת תמצית וניל איכותית
מאה גרם קמח לבן רגיל מנופה = 2/3 כוס קמח
שישה עשר דובדבנים קפואים
-

תבנית ריבועית 20 על 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
? איך מכינים
.בקלחת ממיסים את השוקולד והחמאה, מצננים מעט
בקערה בינונית מערבבים סוכר, מלח, אבקת אפיה וביצים.
מוסיפים את תערובת השוקולד חמאה לקערה ומערבבים.
מוסיפים תמצית וניל
.מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות
.יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה
.מסדרים מעל 16 דובדבנים- ראו צילום למעלה
.אופים בחום בינוני 180 מעלות כ- 25 דקות
לאחר צינון קל, לחתוך ל -16 ריבועים שווים בגודלם


-------
הסרטון הבא מציג ניצול כמויות המים בהם נשטפים זיתים טריים לפני תהליך ייצור שמן הזית
 


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog  

27/09/2015

**סלט כרוב וקולורבי + ממרח חציל מתובל

סירופ מייפל. סירופ מייפל
בשתי המנות החדשות יש ממתיק טבעי ומשובח : סירופ מייפל !. דאגו להחזיק בבית (לאחר הפתיחה בקרור) בקבוק סירופ מייפל אמיתי. בנוסף לזילוף על פנקייקים ומנות קינוח, הסירופ ימתיק גם מנות אוכל נוספות
סלט כרוב וקולורבי
את סלט הכרוב/קולורבי המרענן הזה תרצו לאכול בצהריים, כתוספת וגם לארוחת הערב. סלט בריאות קל הכנה, שיהיה טעים מיד לאחר הכנתו וגם קר מהמקרר
? איך מכינים
לקלוף קולורבי אחד גדול (כ- 300 גרם) ולגרד גס (במעבד מזון או במגרדת גסה). לנקות כרוב לבן קטן (650-700 גרם) לגרד גס או לחתוך דק. לשים הכול בקערה בינונית. להוסיף 1/3 כוס חמוציות יבשות ו- 1/4 כוס שמיר (ללא גבעולים) קצוץ דק
בצינצנת קטנה להכין את רוטב הסלט- להכניס את כל המרכיבים לצינצנת, לנער את הצינצנת ולצקת מיד על הכרוב והקולורבי שבקערה
:מרכיבי הרוטב
רבע כוס שמן זית + 3 כפות סירופ מייפל אמיתי + זסט/גרידה מלימון בינוני + מיץ משני לימונים + שן שום גדולה כתושה/קצוצה דק + מלח רגיל או אטלנטי לטעם (1/4- 1/2 כפית) + פלפל שחור גרוס טרי
.לערבב את הסלט והרוטב ולהניח ל- 20 דקות לפני ההגשה
 
 
ממרח חציל מתובל
לקלות על הגז חציל אחד גדול או 2 חצילים קטנים יותר. לצנן מעט, להסיר את הקליפה החרוכה, להעביר לקערה קטנה ולמעוך עם מזלג
:להוסיף לקערה ולערבב
כף טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
רבע כפית כמון טחון
מעט מלח אטלנטי או מלח רגיל
מעט פלפל שחור גרוס טרי
כפית (או מעט יותר לפי הטעם) סירופ מייפל אמיתי
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog  

25/09/2015

*דברים יפים וביסקוטי דבש- 24.9.2015

Charity Lynne Burggraaf :צילום מזון
צלמת מזון מסיאטל המתמחה בעיקר בצילום ספרי בישול, מסעדנות, גינון וצילומי מסעות. יופי של עבודות צילום הן של חומרי הגלם וגם מנות האוכל המוכנות. הנה מגמה של חזרה לפשטות בצילום מזון (כן ירבו) . מצורפת דוגמא


מקור הצילום
:מגזין אוכל נהדר
:מנות אוכל נהדרות, אחת אחת. לרוץ למטבח ולהכין
Quench May/June 2015
 
 
:כלי מטבח מעוצבים כפטריות
.כלי המטבח אלו קבלו השראתם מפטריות יער מרומניה. הכלים, הקרמיים מצויידים במכסים העשויים שעם
 
מקור הצילום
.פרטים [קישור] וצילומים נוספים
  
 
UBIKUBI מותג

:עוגיות סתיו טעימות
ביסקוטי דבש 
.ביסקוטי בטעם עדין של דבש. שזופים, פריכים וקלים להכנה - כל המרכיבים מעורבים בקערה אחת
הכמות: 30 עוגיות גדולות
.מזגו את הדבש מאותה כוס מדידה בה מזגתם קודם לכן את השמן


:מרכיבים
שלוש כוסות (420 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
חצי כוס סוכר חום כהה
חצי כפית קינמון טחון
מעט תבלין ציפורן ו/או מוסקט טחונים- לא חובה
קורט מלח
כפית אבקת אפייה, מנופה
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס דבש
שתי ביצים גדולות
רבע כוס נס קפה מוכן או אספרסו

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לרפד תבנית אפייה גדולה ושטוחה בנייר אפייה, להניח בצד
:בקערה גדולה לערבב
.קמח, סוכר חום, אבקת אפיה ותבלינים
.להוסיף לקערה את השמן, הדבש, הקפה והביצים. לערבב בעדינות בעזרת כף
.בעזרת ידיים לחות, לחלק את הבצק לשני חלקים שווים
.ליצור מכל חלק מלבן במידות 25 עד 30 ס"מ אורך וברוחב 10 ס"מ. להניח על נייר האפייה שבתבנית במרחקים אחד מהשני
.אפשר להניח מחצית בצק על התבנית ולמתוח למלבן במידות הרצויות על נייר האפייה
.לאפות 30-35 דקות או עד שהכיכרות מתייצבות ומשחימות מעט בתחתית
.להוציא מהתנור ולהניח לדקות אחדות. להעביר (בזהירות, זה חם) לקרש חיתוך
.לפרוס כל כיכר ל- 15 פרוסות בעובי של כ 2.5 ס"מ
.להניח את הביסקוטי בחזרה על נייר אפייה (נייר חדש) כשצידן החתוך כלפי מעלה
.לאפות עוד 5-10 דקות מכל צד עד שהביסקוטי מתקשים מעט
.להעביר לרשת לצינון ולאחסן בכלי אטום

:מגזין לייף סטייל מסן פרננדו

Ventura Blvd Magazine - Summer

.מרהיב ומעורר תיאבון
 

 
 

14/09/2015

**להיט חדש במטבח- מקלוני לחם רכים בטעם שום ותבלינים

!שנה טובה קוראים יקרים  
.שתהיה זו שנה נהדרת לכולנו - שנה בריאה, מאושרת, עשירה בבשורות טובות וטעמים חדשים
.את הרשומה החגיגית הזו, ברצוני להקדיש לאופה צעירה ומוכשרת עד מאוד, הבת האמצעית היפה והמתוקה של אחותי
הנערה החלה בחודשים האחרונים לאפות. היא מגלה עניין, כשרון טבעי ורצון גדול להצליח וללמוד. היא מציבה לעצמה אתגרים (בחיים ובאפייה), גם מורכבים ונרתמת למשימה. לשמחתי הרבה, היא מתייעצת, ומנסה בהצלחה מתכונים שאכלה ואהבה מהבלוג שלי ומספרי בישול ואפייה שאני מעבירה לה ויש לה בבית. אתמול קינחנו את ארוחת החג בעוגת שזיפים נהדרת שהיא אפתה - לא צילמנו (היינו רעבים למתוק..), אך האמינו לי - העוגה היתה דוגמנית מושלמת וטעימה


את מקלוני הלחם האלו, טעמה יקירתי הצעירה ואהבה. היא ביקשה שאקדיש לה רשומות בבלוג שלי ובכלל, שאעביר לה מתכונים "להיטים", כי היא נחושה להכין - אפייה וגם מנות אוכל טעימות. הנה יקירתי, דודה.. מבטיחה ומקיימת, וגאה בך מאוד, תהני 
.!מקלוני הלחם הללו קלים מאוד להכנה. בתום האפייה הם רכים מאוד וריחם - שום ותבלינים, רוצו להכין
 !כמה שאני אוהבת לחמים, כמובן שגם להכינם
 
מקלוני לחם רכים בטעם שום
הכמות: 12 מקלונים
:מרכיבים לבצק
כוס מים חמימים = 250 מ"ל
כפית וחצי (6 גרם) שמרים יבשים
שתי כפות סוכר לבן
ארבעים גרם חמאה מומסת חמה
כפית וחצי מלח דק
שלוש כוסות (420 גרם) קמח מיוחד לאפיית לחם

:מרכיבים לציפוי
ארבעים גרם חמאה מומסת
חצי כפית מלח דק
חצי כפית אבקת שום או חצי כפית תערובת תיבול ללא מלח (מקורמיק) המכילה שום ועשבי תיבול

:אופן ההכנה
.שימו את כל מרכיבי הבצק (מלבד המים) בקערת מיקסר. התקינו את המלוש ללישת בצק
.זלפו פנימה לקערה בהדרגה את כוס המים החמימים. לושו לבצק אחיד ורך במשך 6-7 דקות
.הניחו את הבצק לתפיחה עד הכפלת נפחו, למשך כשעה וחצי
.העבירו את הבצק למשטח רידוד, חלקו ל- 12 חלקים שווים, גלגלו לכדורים
.גלגלו כל כדור בצק לגליל באורך 17.5 ס"מ
.הניחו את כל גלילי הבצק במרחקים על נייר אפייה שהונח בתבנית אפייה גדולה
.הניחו לתפיחה, מכוסה עד להכפלת הנפח, משך כשעה
:אפייה
.כחצי שעה לפני תום תפיחת מקלוני הלחם, חממו תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.אפו את המקלונים כ- 12 דקות במרכז התנור עד שהם מזהיבים/משחימים היטב
.בזמן האפייה, המיסו את החמאה (בחומרי הציפוי). הוסיפו לחמאה מלח ותיבול
.הוציאו את מקלוני הלחם מהתנור, בעודם לוהטים ומונחים על נייר האפייה, הברישו בחומרי הציפוי
.להגיש מיד
--
נשארו לכם מקלוני לחם ? - הקפיאו בשקית רכוסה למשך מספר שבועות.לפני ההגשה, חממו היטב בחום בינוני


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog  

12/07/2015

*סרטון : חריף אש - כך תכינו בבית רוטב סרירצ'ה

 


כך [קישור]  מכינים את הרוטב התעשייתי + אלו [קישור] המרכיבים

08/07/2015

**ריבת תפוחי עץ וקינמון וגם -הקוסקוס של סמי - Apple Butter

לפני המתכון החדש שלנו שמעו 'סיפור' קצר שקרה לי לאחרונה:
נהגי מוניות ואוכל
נכנסתי למונית, התיישבתי בספסל האחורי, כך נוח ופרטי יותר. נאה, אנרגטי, מציץ בי מקדימה הנהג, שואל אם אני נוסעת לכפר סבא למשמרת שלי ("את רופאה או אחות..?"). גבר צעיר ממני בעשור לערך.. מספר על חווית בית החולים שלו. ואיך טיפלו בו ומה מצאו אצלו..ועכשיו הכל בסדר. ו"אני לא שוכח שאמא היתה מאושפזת.." ממשיך הוא לספר. והמשפחה אמרה לי: "סמי, תעשה אתה השבת קוסקוס.. וגם חמין..." . והסירים הגדולים... את יודעת, עד היום, שעברו כבר שנים טובות.. מדברים על הקוסקוס של סמי.
באותו הרגע אני כבר מפשפשת בתיק הקטן שלי, למצא מהר עט ונייר, בז
מן שהוא שולח לעברי פנקס רב דפים עם לוגו של תחנת המוניות. וזה מה שהוא הכתיב לי, מילה במילה, הקוסקוס (לא שלושת השלבים, כן הכי טעים) של סמי, טעים כמו זה "של הסבתות אבל עם פטנט"...
הקוסקוס של סמי
בסיר רגיל ("לא טפלון", כזה מברזל או אלומינים, סיר של פעם.. "שנדבק לפעמים האוכל לתחתית..") לשים-
ליטר מי ברז
200 מ"ל שמן
כף מלח (לא כף מלאה.. ולא שטוחה)
להביא לרתיחה. כשמבעבע ממש, להנמיך את הלהבה, לשפוך פנימה 1 ק"ג סולת, לערבב מהר והיטב.
לעשות מלמעלה עם כף 'כמו חורים' בתוך הסולת "כמו מניפה".
לכסות במגבת מטבח, מעל זה מכסה ("לקשור את המגבת מלמעלה") ולבשל על להבה נמוכה 22 דקות.
לשפוך הכול לתוך מסננת גסה מיוחדת לקוסקוס (תודה למאסטר שף, גם יש לי כזו!), "לא לגרד את השרוף מהסיר...".
בעזרת כף להעביר דרך המסננת.
זהו, הקוסקוס מוכן

 


הרגע הכייפי יותר בהכנת ריבה (מלבד טעימות פה ושם.. האם זה כבר מוכן??) הוא המזיגה לצינצנות הסרטים והפתקים הנלווים לתשורה מהמטבח...וזה קורה כאן בעוד רגע
ולזו שניסתה לנחש מה יש בריבה שלי, וציינה ..את כל הפירות 'הגדלים על העצים'... שתדעי: קילו תפוחי העץ שלי (שבתוך סיר הריבה המתבשלת לאט ..עם סיידר התפוחים וקצת קינמון) .. קצת נעלבו
לריבה זו יש טעם של עוגת תפוחים עשירה ולא, לא תוכלו למצא אותה על מדפי המרכולים. קל להכין ריבת תפוחים טובה אך מלבד תפוחי עץ (בעיקר), סוכר וסיידר תפוחים יש להתעזר בסבלנות. הריבה תתבשל בשני חלקים למשך כ- 3 שעות. אל תבהלו, כל שיש לעשות, זה לתת בחישה קלה מדי פעם בסיר הכבד ולהמשיך להתענג על ריח התפוחים שבבית
 
:טיפמתכון
אפשרי להוסיף לריבה בזמן הבישול תיבול נוסף כגון- ג'ינג'ר טחון, ציפורן טחונה, מוסקט טחון וגם הל
:וצילומים משלבי ההכנה

26/06/2015

קרוסטטה (טארט) דובדבנים איטלקי/ת - Crostata di Ciliege

 ..יש דובדבנים ושמנת בטארט שלי
? קחו בצק פריך עדין, מלאו אותו בשמנת מתוקה, ביצים, גרידת לימון ודובדבנים, הרבה דובדבנים. אפו הכול יחד בתנור החם, מה תקבלו
..הנה

קרוסטטה (טארט) דובדבנים איטלקי/ת - Crostata di Ciliege
:מרכיבים
:לבצק
מאה שמונים (180) גרם קמח לבן, מנופה
חמישים (50) גרם סוכר לבן = רבע כוס
מאה ועשרים (120) גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
חלמון מביצה אחת גדולה
כפית תמצית וניל איכותית

24/06/2015

*לואיזה ברימבל- צלמת מזון ולייף סטייל מסידני: Luisa Brimble

לואיזה ברימבל, תושבת סידני היא צלמת מזון ולייף סטייל. עבודות צילום שלה מפורסמות תדיר במגזינים, ספרי בישול ואתרי עיצוב ואוכל ברשת. האתר שלה מרהיב ומענג, מהיפים שנראו כאן לאחרונה. צילומיה מלאי השראה, יופי, אווירה וטעם. תענוג

 
 
Photography by Luisa Brimble
עבודות נוספות של לואיזה
 
מקור
***
Alphabet Family Journal- לואיזה מוציאה לאור של
 


**~~~מתכון למקלוני לחם ממולאים: חטיף מושלם לכל המשפחה~~~

* מקלוני לחם ממולאים *
חטיף חדש נולד השבוע במטבחנו :מקלוני לחם ממולאים. הכול יש פה- הבצק הרך, קל להכנה, לאחר תפיחה מהירה, יש לרדד, לחתוך, למלא בטונה (משומרת) או בשוקולד, לסגור ולהניח בתבנית אפיה גדולה
.המקלונים הארוכים (כאצבעות) דומים ללחמניות דקות, רכות וממולאות. כייף להכין ויותר מזה לאכול
 

מימין במאוזן- מקלון לחם ממולא טונה, זה משמאל במלית בשוקולד
בצק השמרים עובר התפחה אחת ויתאים למלית מלוחה או מתוקה. המתכון יניב 24 מקלוני לחם שזופים (כן, מעט..יותר ממני) וטעימים. מומלץ לאכול את המקלונים בעודם חמים מהתנור או להקפיאם ולחמם היטב (בתנור, בחום בינוני) לפני האכילה
ומילה לגבי המליות: ניתן להכין מקלונים (כולם) במלית מלוחה או כולם מתוקים. למלית הטונה השתמשו בטונה איכותית בלבד- מומלץ להשתמש בטונה איטלקית (ריו מרה) בשמן זית או טונה איטלקית מתובלת (עם פלפל חריף): מעבירים את הטונה לצלוחית, מפוררים במזלג או ביד ומפזרים ישר (תמונה למטה) על הבצק
למלית השוקולד, השתמשתי בנשיקות שוקולד שהן שוקולד צ'יפס גדולים במיוחד. אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס רגילים (ולשים מעט יותר) או שוקולד איכותי קצוץ דק
:ותמונות משלבי ההכנה

22/06/2015

*מתכון לריבת משמש ווניל


ריבת משמש קלת הכנה - בוחרים קילו משמשים יפים, חוצים אותם, מגלענים וקוצצים גס. מערבבים עם הסוכר, מקל הוניל ומיץ מלימון עסיסי .כעת, מעמידים את הסיר לבישול
כשעה לאחר מכן, נקבל ריבה טעימה, חלקה (כמעט לגמרי), מנוקדת בגרגירי וניל. את מרבית צינצנות הריבה שהכנתי, אני מוסרת כבר השבוע מתנה

.הריבה מופחתת סוכר ותישמר במקרר מספר חודשים
.הערה: בצילומים הריבה עדיין חמה, הריבה תסמיך מעט לאחר הקירור
:ותמונות משלבי ההכנה 
assets Creative Commons License