12/11/2010

*דגלים עשויים פיצה

:ג'ין בלוגרית אוכל בעלת הבלוג
תושבת קמברידג' בהווה החליטה לתעד את מסעותיה בעולם ע"י יצירת דגלי המדינות אותן ביקרה. הדגלים נעשו מבצק פיצה אמיתית ואכילה. בפוסט גדוש הסברים ותמונות היא מסבירה שלב אחר שלב כיצד יצרה את הפיצות הצבעוניות ויש גם מתכון. כל מסע בעולם מתועד למזכרת עם צילום המקום. בנוסף למרכיבי ציפוי פיצה סטנדרטיים היוצרת נתנה דרור לדמיונה. לדוגמא : דגל קנדה קושט בעלה עץ מייפל עשוי נקניק פפרוני. מחית תפודים שנצבעה בכחול שימשה בסיס לדגלי בריטניה, צרפת, ארה"ב וטייוון . פיסת דג טונה (חיה) מעטרת את דגל יפן
למי שמעוניין להכין ריבועי פיצה מגוונים או רגילים מוצע בפוסט גם מתכון והוראות הכנה לבצק
:הרכב בצק הפיצה
שלושת רבעי כוס מים חמימים
כף שמן זית
שתיים ורבע כוסות קמח רגיל
כפית מלח
כפית סוכר
כפית שמרים יבשים


מקור הצילום ,המתכון המלא וצילומים נוספים
http://www.tinyurbankitchen.com/2010/10/pizza-tour-of-my-travels.html

לצפייה בכרזות פרסומת שלא תוכלו עוד לראות,לוגואים חכמים ועוד : לחצו כאן
לצפייה בתכשיטים אוסטרליים בהשראת פרטי מזון : לחצו כאן
 

*סיפור אהבה פשוטה (וטעימה):שורטברד שקדים וקינמון איטלקי

העוגיות עדינות מפנקות וטעימות מאוד. כמו אהבה אמיתית לילד, לאיש אחד. עוגיות שקדים בניחוח קינמון מבית איטלקי טוב
געגועיו של הנחוש והרץ למרחקים ארוכים לאוכל של בית, עגבניות טריות והרבה בשר ('לא עוף צבאי!') וגם משהו מתוק ואיכותי בצד הריצו את אימא שלו (אותי) למטבח. הפעם העוגיות יארזו היטב שלא יחמדו אותן הנמלים השחרחרות כמו בפעם הקודמת
זו עוגיה נפלאה. שורטברד עדין בצבע שזוף, זרוי בשקדים ובריח קינמון. עוגיה מדוייקת, כמו האהבה
המתוק בדיוק כפי שצריך להיות ,עוגיה לא קשה ולא רכה, נמסה בפה ויש בה כל טוב, גם אצלו. פשוט צריך לנגוס


:הערות לפני שמתחילים
.כמות העוגיות המתקבלת היא כ- 40 עוגיות בתלות בגודל החיתוך. אפשר להכפיל כמויות
.העוגיות מכילות סוכר חום כהה, קינמון ומעט שקדים - אל תוותרו על אף מרכיב
.בצק העוגיות רך ומצריך קירור של שעה מראש
.העוגיות נאפות שליש כמות בצק בכל פעם ביחידה אחת
.מרדדים את הבצק משטחים לתוכו שקדים ומניחים את הבצק המרודד על תבנית האפיה שלם ולא חתוך
לאפייה של 20 דקות. מוציאים מהתנור ובעוד הבצק חם ורך, חותכים אותו לריבועים ,4 או 5 ס"מ
מחזירים לאפייה קצרה נוספת. העוגיות עוברות 'אפייה כפולה' קצרה בשונה מעוגיות ביסקוטי
.טעמן ומראן של העוגיות 'מקצועי' לגמרי
. יש לאחסן את העוגיות בצינצנת אטומה
cucina la italiana מתכון מעובד מהמגזין האיטלקי המשובח
שורטברד קינמון -שקדים
:החומרים
כוס ושלושת רבעי הכוס קמח לבן רגיל(= 245 גרם) + 2 כפות
חצי כפית אבקת אפיה = 2 גרם
מאה שמונים גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר חום כהה
קורט מלח דק
ביצה גדולה
 כפית קינמון טחון
רבע עד שליש כוס שקדים מולבנים משובבים קצוצים גס
-
:אופן ההכנה
.לקערה מנפים קמח ואבקת אפייה
.בקערת מיקסר או קערה ידנית נפרדת טורפים
.חמאה, סוכר ומלח. כשהכל מעורב היטב להוסיף ביצה וקינמון
.להוסיף פנימה את תערובת הקמח ב- 3 פעמים
.לאחד את הבצק לכדור (כהה ורך) לעטוף ולאחסן במקרר כשעה
:אפייה
לחמם את תנור האפייה לחום בינוני נמוך= 160 מעלות. לרפד את תבנית האפייה הגדולה בנייר אפייה
.ליטול שליש מהבצק. את יתר הבצק לשמור במקרר
לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של מעט יותר מחצי ס"מ. לזרות מעל שליש מכמות השקדים הקצוצים
להעביר מעל את המערוך ולרדד פנימה את השקדים בעדינות. תתקבל יריעת בצק דקה יותר. לא לרדד ממש דק
.בעדינות להעביר את הבצק על נייר האפייה. במידה והבצק נקרע אפשר להעבירו בשני חלקים
.לאפות את הבצק קרוב ל- 20 דקות
.להוציא מהתנור ובעוד הבצק אפוי וחם לחתוך אותו בתוך התבנית לריבועים בגודל של כ- 4 ס"מ,או 5 ס"מ
.לרווח מעט את העוגיות על נייר האפייה
.להחזיר לתנור לאפייה נוספת של 5 דקות באותו החום -160 מעלות
.להעביר לרשת לצינון מוחלט
.חשוב לצנן את התבנית בין כל סבב אפייה
.לשמור את העוגיות בכלי אטום


 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

*סיפור אהבה פשוטה (וטעימה):שורטברד שקדים וקינמון איטלקי

העוגיות עדינות מפנקות וטעימות מאוד. כמו אהבה אמיתית לילד, לאיש אחד. עוגיות שקדים בניחוח קינמון מבית איטלקי טוב
געגועיו של הנחוש והרץ למרחקים ארוכים לאוכל של בית, עגבניות טריות והרבה בשר ('לא עוף צבאי!') וגם משהו מתוק ואיכותי בצד הריצו את אימא שלו (אותי) למטבח. הפעם העוגיות יארזו היטב שלא יחמדו אותן הנמלים השחרחרות כמו בפעם הקודמת
זו עוגיה נפלאה. שורטברד עדין בצבע שזוף, זרוי בשקדים ובריח קינמון. עוגיה מדוייקת, כמו האהבה
המתוק בדיוק כפי שצריך להיות ,עוגיה לא קשה ולא רכה, נמסה בפה ויש בה כל טוב, גם אצלו. פשוט צריך לנגוס


:הערות לפני שמתחילים
.כמות העוגיות המתקבלת היא כ- 40 עוגיות בתלות בגודל החיתוך. אפשר להכפיל כמויות
.העוגיות מכילות סוכר חום כהה, קינמון ומעט שקדים - אל תוותרו על אף מרכיב
.בצק העוגיות רך ומצריך קירור של שעה מראש
.העוגיות נאפות שליש כמות בצק בכל פעם ביחידה אחת
.מרדדים את הבצק משטחים לתוכו שקדים ומניחים את הבצק המרודד על תבנית האפיה שלם ולא חתוך
לאפייה של 20 דקות. מוציאים מהתנור ובעוד הבצק חם ורך, חותכים אותו לריבועים ,4 או 5 ס"מ
מחזירים לאפייה קצרה נוספת. העוגיות עוברות 'אפייה כפולה' קצרה בשונה מעוגיות ביסקוטי
.טעמן ומראן של העוגיות 'מקצועי' לגמרי
. יש לאחסן את העוגיות בצינצנת אטומה
cucina la italiana מתכון מעובד מהמגזין האיטלקי המשובח
שורטברד קינמון -שקדים
:החומרים
כוס ושלושת רבעי הכוס קמח לבן רגיל(= 245 גרם) + 2 כפות
חצי כפית אבקת אפיה = 2 גרם
מאה שמונים גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר חום כהה
קורט מלח דק
ביצה גדולה
 כפית קינמון טחון
רבע עד שליש כוס שקדים מולבנים משובבים קצוצים גס
-
:אופן ההכנה
.לקערה מנפים קמח ואבקת אפייה
.בקערת מיקסר או קערה ידנית נפרדת טורפים
.חמאה, סוכר ומלח. כשהכל מעורב היטב להוסיף ביצה וקינמון
.להוסיף פנימה את תערובת הקמח ב- 3 פעמים
.לאחד את הבצק לכדור (כהה ורך) לעטוף ולאחסן במקרר כשעה
:אפייה
לחמם את תנור האפייה לחום בינוני נמוך= 160 מעלות. לרפד את תבנית האפייה הגדולה בנייר אפייה
.ליטול שליש מהבצק. את יתר הבצק לשמור במקרר
לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של מעט יותר מחצי ס"מ. לזרות מעל שליש מכמות השקדים הקצוצים
להעביר מעל את המערוך ולרדד פנימה את השקדים בעדינות. תתקבל יריעת בצק דקה יותר. לא לרדד ממש דק
.בעדינות להעביר את הבצק על נייר האפייה. במידה והבצק נקרע אפשר להעבירו בשני חלקים
.לאפות את הבצק קרוב ל- 20 דקות
.להוציא מהתנור ובעוד הבצק אפוי וחם לחתוך אותו בתוך התבנית לריבועים בגודל של כ- 4 ס"מ,או 5 ס"מ
.לרווח מעט את העוגיות על נייר האפייה
.להחזיר לתנור לאפייה נוספת של 5 דקות באותו החום -160 מעלות
.להעביר לרשת לצינון מוחלט
.חשוב לצנן את התבנית בין כל סבב אפייה
.לשמור את העוגיות בכלי אטום


 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

08/11/2010

כמה רך (הוא הלילה) גם הבראוניז

טוני באנט שר לו ברקע ואני במטבח מכינה בראוניז . כל רגע הוא מגיע ואני 'חייבת לו' משהו מתוק . החלטתי לגוון את מתכון הבראוניז הקבועים . הפחתתי מעט מכמות הסוכר והשתמשתי בשוקולד שוויצרי 50% מוצקי קקאו בטעם תפוז ובתוספת שבבי שקדים . תרגישו חופשי לגוון את המתכון גם אתם. אפשרי להוסיף תמצית וניל , להשתמש בשוקולד מריר או בכל טעם אהוב
!מתכון קל ומהיר = 5 דקות הכנה .פינוק קטן המכיל כל טוב

בראוניז
:החומרים
מאה = 100 גרם שוקולד מריר 50-60% מוצקי קקאו ,או שוקולד בכל טעם מועדף, שבור לקוביות
מאה ועשרים = 120 גרם חמאה קרה
כוס סוכר (אפשר להפחית ולשים 175 גרם ולא 200 גרם
חצי 1/2= כפית אבקת אפיה = 2 גרם , לא לוותר
רבע =1/4 כפית מלח שולחני דק
שתי = 2 ביצים
שני שליש = 2/3 כוס קמח רגיל = 93 גרם
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ
:ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להמיס את השוקולד והחמאה בקלחת קטנה על להבה נמוכה, לערבב מעט עד שנמס. לצנן קלות
בקערה בינונית לערבב יחד: סוכר, אבקת אפייה,מלח וביצים. (את החומרים יש להוסיף בהדרגה ולבחוש לאחר כל הוספה
.לטרוף לקערה את תערובת השוקולד
.לערבב פנימה קלות את הקמח ,רק עד שנבלע
לצקת את העיסה לתבנית האפייה. לרפד בנייר אפייה אבל אפשרי רק לשמן
לאפות את הבראוניז כ- 25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש . להימנע מאפיית יתר
לצנן על רשת

07/11/2010

**גלויות מהשוק

 העגבניות חזרו לשווקים ! האם שמעתם ? יש עגבניות
החזק את הענבים ככה.." קרוב לחולצה שלך .." אני מבקשת ממנו. (בגלל הרקע הלבן לסלסלה לעומת האפור של הריצפה הדהוייה של השוק). והוא, גבר זר שאינני מכירה מצייט לי. מברר אם אני הולכת לפרסם אותו בעיתון או להעלות את התמונה לפייסבוק
-
אני מסבירה לו שאני כותבת על אוכל ובמתעדת את השוק בכל תקופה. ושלא ידאג, אינני מפרסמת דבר ללא רשות, במיוחד אנשים. האיש שמח וכמו אב גאה מציג לי את כ-ל הסחורה וגם את המוכרים שאיתו
בואי תראי איזה תפוחים יש לי.." .אני מתעדת את כל המגוון ושואלת אם ירצה לומר לי את שמו. הרי חצי עולם כמעט צריך לדעת שיש בשוק את 'שושן' ומלבד פירות טובים הוא גם מחייך יפה
התקהלות קטנה וכרזה קטנה של אחד מהחבר'ה 'לבא לראות.. כי מצלמים.." ואני זזה (בזינוק)משם עם מצלמת הפוקט הקטנה. מחכים לי עם ארוחת הצהריים ...
!בצילום: שושן עם סלסלת הענבים. רואים את השמש והמתיקות בענבים ? רואים


: יש לו תפוחים מסודרים לפי צבעים ובערמות
הבוקר העיר אותי הטלפון. מנהלת החנות לכלי בית הודיעה לי שהמוצר שהזמנתי הגיע. נכון, היא עשתה עבורי שמיניות. השרות שקיבלתי ולאחר תלונתי היה יוצא דופן ומצויין ובעצם ככה יש לתת שירות. על הטיפים שקיבלה ע"מ לשפר ואת ברכת הדרך לחנות הרשת שיצאה לדרך רק לפני כחודש היא קיבלה בחינם. במידה והמוצר יהיה 'שווה' אספר אודותיו כאן בימים הקרובים. משם קפצתי לשוק, רציתי קצת צבע בעיניים
בכניסה לשוק מקדם את פניי דוכן חדש (כנראה) של מיצים טבעיים, הקונים הצמאים באים מכל עבר


הרבה 'פירות טרופיים' היום בשוק. העגבניות על אשכולות חזרו ונמכרות כאם בשפע . 10 שקלים לקילו עגבניות יפות. הרבה רימונים, אנונות, אפרסמונים, בננות, תפוחים, גויאבות, ענבים, קלמנטינות. הירקות דווקא היו קצת מבויישים ובצד ..בואו קחו טעימה מהשוק הססגוני של היום .נתחיל עם העגבניות

ורימונים , הכי טעימים ויפים

אחד הרוכלים הציץ לי למצלמה התפעל מערימת הורודים הללו שהזכירו לו קקטוסים
לסיום קחו קינוח אפרסמונים ותפוחים
אני מקוה שמתוק לכם כמו שלי ...
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

03/11/2010

*גרעיני חמנייה 'הנד מייד', לראותם בלבד

.מאה מיליון (אבל מי סופר) של 'גרעיני חמנייה' הנראים אמיתיים כל כך..רק לפצח ולאכול

אל תטעו , הגרעינים הללו המוצגים בתערוכה במוזיאון טייט שבלונדון נעשו אחד אחד ובעבודת ידנית . כל 'גרעין' קטן עשוי פורצלן .1600 סינים עבדו (בחדווה וגם צבעו את הגרעינים
 :פרוייקט מיוחד של האמן הסיני
יליד בייג'ין
בימים הראשונים להצגת התערוכה ניתנה הרשות למבקרים לפסוע על משטח הגרעינים. היום מפאת האבק הנוצר הדריכה נאסרה
מדהים לראות כה הרבה גרעיני חמנייה יציר אדם .סינים . אומנים בעצמם שכל אחד מהם יצר מעל 60 אלף גרעינים

התגובות לפרוייקט ברשת מעניינות. חלק מהקוראים מעריצים את עבודת האומנות הזו, אחרים חשים ביטול לאור העובדה שהפרוייקט דרש משאבים רבים. האומן מצידו מצדד בעבודת האומנות הבלתי שיגרתית שלו
האומן מציין שהפרוייקט הפגיש והעסיק אנשים שונים שעבדו 'כמו פעם' בתהליכי עבודה (שלבים) שונים עד ל'מוצר' המוגמר. כל גרעין פורצלן נמשך ב- 4 משיכות מכחול שחורות. אנשים עסקו במלאכה לצד חיי השיגרה וגם בביתם הפרטי

.אפשר לאהוב את העבודה או לא.. ללא ספק אי אפשר להתעלם ממנה

!יום הלחם העולמי 2010 : לחם תפודים רוסי

כשטנא הרגשות מתמלא ,הים מהווה מקום מילוט קרוב ממש. ארזתי את עצמי בשמלה חדשה שחורה ,מפתחות, טלפון נייד ושפתון אדום חדש וקטלני. מהעבר השני של הקו היא מציעה לי לנשום היטב את האויר , להביט על הים הכחול הזה ולא להטריד עצמי במחשבות. ."צלמי את הים ..." היא מציעה ."המצלמה איננה איתי .." אני אומרת לה. הפוקט הקטנה נותרה בבית
לכי ליצור משהו ..אפי לחם ..פרסמי משהו טעים לעולם ..את עושה את זה טוב


לארוחה המשפחתית אני מביאה עימי כמה פרוסות מהלחם החדש . מציעה טעימות וממתינה לחוות דעת ראשונות.היא קורעת חתיכה וטובלת בסלט .. הוא לוקח ביס קטן. אני מריחה את הלחם וטועמת . איזה יופי של לחם ! . חיכיתי ללחם הזה בצפייה מספר שעות . לשתי את בצק הלחם ,התפחתי אותו ואז נוצרה צורת הכיכר והלחם הונח בתבנית. כשליטפתי אותו בעדינות במעט קמח מלא, נזכרתי בו ..
מגע מסויים מאוד אפשר לתת לאנשים הקרובים ללבך .אפשרי להביט לתוך עיניו ולהרגיש את הרעד הנעים הזה שרק את יכולה.. כמו לסרק את השיער עם האצבעות.. .הליטוף האוהב הזה מגיע יחד עם רכות כזאת ואז מבלי משים העיניים מצטמצמות ברוגע
סיפרתי לה שהלחם צולם במיוחד ליום הלחם החל היום. לצידו על המפית הונחה סכין הלחם הלבנה הישנה. " השוודית" . זה מה שידעתי על הסכין הזאת שהגיע למשפחה משוודיה עוד לפני שנולדתי. לא ידעתי על גלגולה של הסכין ומניין הגיעה . אח של סבתך (מצד אבא א') חי בשוודיה . הוא כבר לא בחיים היום.. הבן שלו שמבוגר ממך בשנה חי שמה. מתברר שכשהייתי תינוקת רכה נהגנו לקבל משלוחי בגדים יפיפיים שהיו קטנים כבר על אדי . מכאן ,היא מספרת לי על קשרים משפחתיים .כשזה מגיע לאיש שהתחתן (פעם שנייה) עם האישה השוודית ונוגע בצאצאים שלו,שלה של ההוא ..אני מסתבכת ומאבדת כיוון. "תטעמו מהלחם .." אני דוחקת בהם
?..ידעת שיש לך גם קרובים בברזיל
-
ביום ה -16 לחודש אוקטובר כבכל שנה חל יום הלחם הבינלאומי. כמדי שנה בשנים האחרונות המוני אופים (גם אני) מציגים לעולם את הלחם שאפו
.כל משתתף מכין את הלחם ומתעד את כל הפרטים בפוסט שמפורסם בדיוק באותו היום

הלחמים מרוכזים ע"י המארגנים ומפורסמים בסדרה מרהיבה של פוסטים שכולה לחם טעים וכל כך מגוון. כל סדרה כוללת רשימה של מדינות, את סוגי הלחמים ואיזכור ליוצרים. ישראל חייבת להכלל , דאגתי לזה
.עקב עיסוקים שונים לא הייתי בטוחה עד הרגע האחרון שאטול חלק ביום הזה גם השנה
.בהחלטה של רגע נכנסתי למטבח והתחלתי ליצור את הלחם הזה
?איזה לחם זה  
לחם המוכן מחומרים זמינים ,הוא טעים מאוד וקל להכנה גם למי שלא הכין בצק שמרים מעולם. הלחם מורכב מ- 3 סוגי קמחים המקנים לו צבע מעט כהה. הבצק כולל מרכיב נוסף : מחית מתפוחי אדמה מבושלים כולל הנוזלים שבהם בושלו התפודים
מהכמות המצויינת תתקבל כיכר לחם בגודל בינוני בעלת קרום פריך וטעם נהדר. אחרי פרק זמן לא ארוך ניתן לפרוס את הלחם ,לאכול או לארוז בשקיות הקפאה ולהקפיא
לקראת סוף החודש תפורסם גם כאן תצוגת הלחמים העולמית. שווה לעקוב ,זה הולך להיות טעים ובקלות יכול להחליף כל ספר אפיית לחמים

ברוסיה נוהגים להחליף בחלק מהלחמים את הקמח (באחוז מסויים) בכמות של מחית תפוחי אדמה . התוספת הזו מסייעת לשמירה על טריות הלחם. חובבי קימל יכולים להוסיף מעט (רבע עד חצי כפית לתוך בצק הלחם יחד עם הקמח) אני וויתרתי
לחם תפוחי אדמה בסגנון רוסי
:החומרים
מאתיים עשרים וחמישה = 225 גרם תפוחי אדמה ,קלופים וחתוכים לקוביות גדולות (=תפוח אדמה בינוני+אחד קטן-עדיף לשקול
שבעה = 7 גרם שמרים יבשים = 2.25 כפיות מדידה
מאתיים וחמישים= 250 גרם קמח מיוחד ללחם
מאה = 100 גרם קמח לבן רגיל
מאה ועשרים= 120 גרם קמח מלא
שתי = 2 כפיות מדידה מלח דק, אפשרי מעט פחות
שלושים = 30 גרם חמאה קרה (= 2 כפות
מעט קמח מלא לזרייה על כיכר הלחם
אופן ההכנה
לבשל את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. לסנן מהמים (לשמור בצד 150 מ"ל מנוזלי הבישול) . את התפודים למעוך למחית חלקה ולצנן
בקערת מיקסר עם וו לישה (או קערה לערבוב ידני) לערבב את כל סוגי הקמחים, מלח והשמרים. לחתוך פנימה את החמאה (חתוכה קטן) ולערבב מעט
להוסיף לקערה את מחית התפודים ואת הנוזלים בהדרגה. ללוש הכל לבצק חלק ורך .(במידת הצורך ניתן להוסיף עוד ככף מים לאיחוד הבצק
.ללוש את הבצק במיקסר/ידנית קרוב ל- 10 דקות
ליצור מהבצק כדור ולהניח להתפחה (אפשרי להשאיר להתפחה בתוך קערת המיקסר) למשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו
ללוש מעט את הבצק התפוח .ליצור כיכר מוארכת באורך של כ- 20 ס"מ . להניח על תבנית אפייה גדולה. לפזר עם היד מעט קמח מלא על פני הכיכר. לכסות קלות את הכיכר ולהתפיח למשך כ- 30 דקות
.בינתיים לחמם את תנור האפייה לחום גבוה - 200 מעלות
.לפני הכנסת הכיכר לתנור לחרוץ אותה בעזרת סכין חדה (או תער) - 3 חריצים לאורך ולרוחב
לאפות את הלחם בתנור החם במשך כ- 35 דקות או עד שהכיכר מוכנה . הכיכר תהיה אפויה היטב ועם נקישה על ותחתית הלחם ישמע צליל חלול
תצוגת לחמים מכל העולם- לצפייה : לחצו כאן


World Bread Day 2010 (submission date October 16)

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

01/11/2010

נקניק התאנים האיטלקי שעשה לו כנפיים

..!ותראו לאן הוא הגיע

לפני כשנה ולאחר תחקיר מעניין הכנתי במטבחנו הקט 'נקניק' תאנים טוסקני . המטעם הזה שהוא פצצת אנרגיה מכיל שפע מרכיבים טבעיים כגון פירות יבשים ואגוזים. הכל מגולגל במהודק לצורה של נקניק עטוף בנייר.פורסים פרוסה מהנקניק ונהנים. כתבתי על הנקניק הזה גם כאן בבלוג פודפורנו להמונים [קישור] וגם בבלוגי האוכל שלי מחוץ לעכבר קפה [גם כאן] וגם כאן

:הרכב הנקניק
מאתיים חמישים =250 גרם תאנים יבשות
זסטים של תפוז ולימון
כחמישים גרם שקדים מולבנים
כחמישים גרם פיסטוקים קלופים
כארבעה = 4 מישמשים יבשים
מעט מי פריחת תפוז
מיץ מלימון קטן
חמישים גרם שוקולד מריר לפחות 50%
.מתברר שאיגוד התזונה האמריקאי גם כן אהב את המתכון הזה
הפנייה המשמחת שהתקבלה אצלי במייל הפרטי מאיגוד התזונה האמריקאי שאלה לרשותי לפרסום המתכון המזין הזה לציבור הענק של קוראי האיגוד .לאתר קוראים מרחבי ארה"ב ולמעשה מכל העולם . לאיגוד התזונה האמריקאי אתר ברשת ,הוא איגוד רציני שמטרתו להנחיל לציבור הרגלי תזונה נכונים, להפיץ חדשות בתחום התזונה והבריאות וכולל רשימה מכובדת של רופאים

.השבוע החליט האיגוד להפיץ את מתכון התאנים בניוזלטר החדש שלו

הנה הקישור למתכון שפורסם בניוזלטר החדש.העדכון שהתקבל מהאיגוד עוד טרם ההפצה שאין ספק שהקוראים שלהם יאהבו את המתכון הזה... זה יהפוך להיט

מתברר שחומרים טובים, כח רצון, התמדה והרבה אהבה יחד עם כנפיים קטנות (במיוחד בימים אלו) מגיעים ויגיעו רחוק



AddThis Social Bookmark Button חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

31/10/2010

*הצלמת פני דה לוס סנטוס

פני דה לוס סנטוס היא צלמת אמריקאית עטורת פרסים. פני היא צלמת מזון, טיולים ונופים ומצלמת עבור הנשיונל ג'יאוגרפיק, הניוזוויק, הטיים, מגזין סוואר ועוד רבים וטובים. לפני יש אתר וגם בלוג העוסק בצילום מזון
:כהגדרתה הבלוג עוסק ב
discovering the world of food one photograph at a time
.מוצא משפחתה של פני דה לוס סנטוס הוא על גבול טקסס מכסיקו והיא מתגוררת עד היום בטקסס
בלוג הצילום של פני נולד בחודש ינואר 2009 וכולל מסעות מזון ותיעודי מנות וארוחות סביב העולם
.הצילומים מרהיבים, מעוררי תאבון וגובלים ברובם בפודפורנו

:מקור
הבלוג של פני כולל המלצות על בלוגי צילום ומזון מהטובים ביותר. ההמלצות שלה מוכיחות פעם נוספת 'לא כל מה שפופולרי ומדובר..' הוא אכן משובח וגם 'עודף סטייליניג' הוא מאולץ ואיך לא : אנשים אוכלים מצטלמים נהדר ..פשטות ואוטנטיות הם חגיגה לעין ולחיך, באמת לא צריך יותר
הרקע השחור והכתיב האפור בבלוג מקשים מעט על הקריאה, אבל היי.. באנו בשביל התמונות ..ובשביל

מקור
 http://pennydelossantos.wordpress.com/2010/08/18/on-assignment-with-the-mothership-of-italian-cooking-lidia-bastianich

האתר של דה לוס סנטוס : כאן :הבלוג של פני דה לוס סנטוס : כאן

30/10/2010

שמונה קינוחים מושחתים. הלכה הדיאטה

!אנו לא בדיאטה ומשתוקקים לקינוחים מתוקים ומושחתים

: אם גם אתם ככה : חובבי מתוקים מענגים -הכתבה הבאה היא הממתק הבא שלכם

כנסו וקראו את הכתבה המתוקה onlife : כאן


AddThis Social Bookmark Button חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
assets Creative Commons License