07/09/2012

**סהרונים ממולאים קוקוס קלוי ותפוז- מתכון זוכה

בימים שאני מתלבטת כיצד לעצב או לצלם עוגה חדשה, הוא, הטועם הראשי שלי בא לי לעזר. "עוגה יפה וטובה היא כמו אישה יפה, אינה זקוקה לתפאורה, עיצוב או כסות מיוחדים.. רק לתאורה מחמיאה".  גם הפעם, דווקא ביום עמוס יותר בעבודה החלטתי לצלם את העוגה החדשה בתבנית כפי שהיא. עוגה טובה בתבנית בשיא הפשטות. חבל שריחות אינם עוברים למרחוק או דרך המסך
 המתכון הזה ותיק מאוד וחביב משפחתנו. מי היה מאמין, שלפני כמחצית המאה לערך חילקו פרסים בשווי אלפי דולרים על מתכון אחד בודד.. בשנות השישים, עת היינו ילדים נערכה תחרות אפייה גדולה ביבשת הגדולה, אמריקה. התחרות היתה חלק ממסע קידום מכירות של מוצרי אפייה, כקמח של חברת 'פילסבורי', שקיקי שמרים יבשים של חברת ה'כוכב האדום', שוקולד של 'נסטלה', אגוזי מלך של חברת 'דיימונד', חמאה של יצרן מקומי הנמכרת עד היום, ונטיפי שוקולד צ'יפס גם בטעם קרמל. התחרות נפתחה בזמנו לכל אשה תושבת אמריקה בהתנייה שתיצור מאפה שיכיל אחד או יותר מהמרכיבים שצויינו. פרס ראשון בסה"כ 25,000 דולר (!) ניתן לגברת בשם ג'ניס בויקין. העיתונות מאז (השמורה עימי) מספרת שג'ניס התרגשה במעמד קבלת הפרס והחליטה לבזבז את כל הכסף...במקביל, העוגה שלה התפרסמה בחוצות תבל וכללה מלית אפרסקים וגבינת שמנת עשירה על תחתית פאי. הצלחתי לשים ידי על המתכון הזוכה ברובו (חלק קטן של דף המרכיבים אבד עם השנים). היום החלטתי לאפות בפעם המי יודע כמה את מתכונה של הזוכה במקום השני והמכובד הגברת שירלי הוריג': סהרונים (מבצק שמרים עשיר) ממולאים בקוקוס קלוי וגרידת תפוז בציפוי קרם תפוזים, חמאה ושמנת. הסהרונים האפויים מקושטים בקוקוס הקלוי גם כן. המתכון מצטיין בבצק רך, כייפי לעיבוד ובמלית לא שגרתית. הקרם התפוזי משלים את החגיגה

04/09/2012

*עוגת השזיפים הטובה מכולן

..עוגות מוצלחות ואהובות מכינים שוב ושוב ושוב
.ואצלנו במטבח: עוגת השזיפים הטובה מכולן מהספר "אהרוני פותח שולחן" עמוד 258-259
.העוגה ביתית, בטעם וניחוח סתווי (כן, מרגישים כבר באוויר) והתקבלה הפעם טעימה במיוחד
בצילום: חצאי השזיפים המגולענים מעורבים ברום סנט ג'מס רויאל אמברה (בפעם הקודמת בברנדי) וסוכר

:עוגת השזיפים רגע לפני כניסתה לתנור


עוגת השזיפים הטובה מכולן
:החומרים
שניים עשר שזיפים אדומים גדולים ויפים,חצויים לאורכם ומגולענים
שתי כפות סוכר
שתי כפות ברנדי
-
שלוש ביצים
כוס ושלושת רבעי הכוס (350 גרם) סוכר לבן
מאתיים גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון גדול
שלוש מאות וחמישים גרם קמח לבן תופח - שמתי קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה
-
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
חמאה וסוכר לתבנית
:אופן ההכנה
.מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי. משהים חצי שעה
.מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
.שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט
.מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה
.מוסיפים את השמנת, מיץ וקליפת הלימון, ורק לבסוף, לערבול קצר ביותר, את הקמח
.משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר
.יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר
.אופים כ- 50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

העוגה עדיין לא מאובקת עם אבקת סוכר


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

02/09/2012

עוגיות (השוקולד) של יונתן

הפעם, סלחו לי קוראי היקרים, אין לי צילום של העוגיות. הילד אכל את כולן. לא, לא בבת אחת כמובן. ובלי כיבודים, כן ? מהיום בעצם מאתמול, שונה שמן של העוגיות הללו בישראל (במשפחה שלנו) ל'עוגיות השוקולד של יונתן'. במגזין האוכל של הבי בי סי קוראים לעוגיות הללו עוגיות וינטאג' והן פשוטות כל כך להכנה, גם לילדים

בצילום למעלה: השוקולד בטעם תפוז שנכנס כולו לעוגיות
נ' הקוראת הנאמנה שלי, מדפיסה כל מתכון עוגיות מהבלוג וכותבת שכבר יש לה ב'אוסף' מעל מאה מתכונים! הנה לך יקירתי  אחד נוסף, זה לא מיועד רק לילדים. החלפתי את סוג וכמות השוקולד המומלץ במתכון המקורי והשתמשתי בשוקולד שאני אוהבת במיוחד:שוקולד מריר תפוז 70% של חברת לינדט השוויצרית. את השוקולד קצצתי לקוביות קטנות בעזרת סכין גדולה
.הכמות המומלצת היא 200 גרם ,אבל בחפיסה השניה.. המותחלת נמצאו רק 170 גרם, הילד לא התלונן, גם אנו לא
:קחו מתכון לעוגיות מפינת הגאון

* עוגיות (השוקולד) של יונתן

הפעם, סלחו לי קוראי היקרים, אין לי צילום של העוגיות. הילד אכל את כולן. לא, לא בבת אחת כמובן. ובלי כיבודים, כן ? מהיום בעצם מאתמול, שונה שמן של העוגיות הללו בישראל (במשפחה שלנו) ל'עוגיות השוקולד של יונתן'. במגזין האוכל של הבי בי סי קוראים לעוגיות הללו עוגיות וינטאג' והן פשוטות כל כך להכנה, גם לילדים

בצילום למעלה: השוקולד בטעם תפוז שנכנס כולו לעוגיות
נ' הקוראת הנאמנה שלי, מדפיסה כל מתכון עוגיות מהבלוג וכותבת שכבר יש לה ב'אוסף' מעל מאה מתכונים! הנה לך יקירתי  אחד נוסף, זה לא מיועד רק לילדים. החלפתי את סוג וכמות השוקולד המומלץ במתכון המקורי והשתמשתי בשוקולד שאני אוהבת במיוחד:שוקולד מריר תפוז 70% של חברת לינדט השוויצרית. את השוקולד קצצתי לקוביות קטנות בעזרת סכין גדולה
.הכמות המומלצת היא 200 גרם ,אבל בחפיסה השניה.. המותחלת נמצאו רק 170 גרם, הילד לא התלונן, גם אנו לא
:קחו מתכון לעוגיות מפינת הגאון

30/08/2012

** ממולאים בנוסח יווני - מתכון מיוחד

ממולאים : פלפלים ועגבניות
:פלפלים ועגבניות ממולאים באורז ודברים טובים
החבר'ה שלי רמזו לאחרונה שכדאי לפרסם כאן קצת 'אוכל' ממש.. מלבד עוגות, עוגיות , לחמים ומנות קינוח. באדיבותם הרבה נתנו לי כמה אתגרים ..השבוע מומש אחד מהם- טעים במיוחד: פלפלים ועגבניות ממולאים באורז בנוסח יווני. בכלל, אימא'שלו טוענת כל הזמן שבמידה והמילוי של הממולאים טעים ככה (..ואפשר לאכול אותו ישר מהמחבת או הסיר) אזי הממולאים יהיו טעימים. ואני ? ניסיתי (ניקיתי את המחבת..) אזי אני גם מאמינה
רקחתי מגוון טעמים שמילאו פלפלים ירוקים ועגבניות בשלות. מנה צמחונית אפויה בתנור שתתאים לארוחת הצהריים וגם לאורחים לסוף השבוע. מומלץ לקרא את המתכון המלא טרם ההכנה, כולל הטיפים. בפעם השנייה שתכינו, מובטח לכם, זה ילך בקלי קלות ומהר הרבה יותר ! בכל מקרה, אני בטוחה שתרגישו אלופים כבר בהגשה הראשונה

:טיפים לפני שמתחילים
בחרו עגבניות בגודל אחיד, בינוני - אדומות ובשלות אבל לא רכות מדי בכדי שישמרו על צורתן לאחר האפייה
.בחרו בפלפלים ירוקים כהים, אחידים בגודלם, לא גדולים מדי
.יפה להותיר את עוקצי הפלפלים והעגבניות
.עוד לפני מילוי הירק, חיתכו 'מכסה' לכל פלפל ועגבניה והחזירו את המכסה לירק.. לשם התאמה אישית
.באופן זה יקל לכם לרוקן את תוכן העגבניות
.ניתן להחליף את הצימוקים הכהים בצימוקים בהירים
.המלית עשירה וכל כך טעימה !- אל תשנו דבר
במידה והצימוקים גדולים מאוד, קצצו אותם. החליטה הקצרה במים רותחים מנקה אותם אך תורמת לעסיסיותם במלית
.במידה ואינכם אוהבים קינמון, השמיטו. הוסיפו תיבול אחר אהוב או וותרו
.חיתכו מעט וישרו את בסיסי הירקות על מנת שיוכלו לעמוד 'ישר' בתוך התבנית
השתמשתי באורז 'פרסי', אתם יכולים להחליפו בסוג אורז אחר לבחירתכם,שנו את כמות הנוזלים בהתאמה
.האורז במלית יהיה עשוי היטב אבל לא רך מדי לפני מילוי הירקות
.המלית המבושלת צריכה להיות יבשה יותר ובתום הבישול תכיל פחות נוזלים
.מלית האורז תספיק לקילו וחצי ירק לערך. את הפלפלים יש למלא ביותר מלית בגלל גודלם
.מנת הגשה מומלצת לסועד: 3 יחידות ירק בגודל בינוני
.ניתן להגדיל את כמות שמן הזית לשלושת רבעי הכוס
סה"כ כמות הירק בתבנית שלי = 14 יחידות לא גדולות מאוד, אפשרי להכפיל כמויות ולאפות בתבנית גדולה יותר
.זמן אפייה משוער הוא קרוב לשעה וישתנה בהתאם לגודל וסוג הירק שלכם
.קשטו את המנה המוכנה בפטרוזיליה טרייה וקצוצה, המוסיפה טעם ויופי
.את הממולאים מומלץ לאכול חם מהתנור או פושרים
.הממולאים טובים מאוד גם יום למחרת - מחוממים הטב בתנור/בטוסטר אובן
.יתרת הממולאים שלא אכלתם תשמר במקרר ימים אחדים
!המתכון נחל אצלנו להצלחה גדולה ! - רוצו להכין


ממולאים בנוסח יווני
:החומרים
שמונה פלפלים ירוקים כהים
שש עגבניות
משקל הירק הכולל = קילו וחצי לערך
מאה גרם צנוברים, שטופים וקלויים במחבת יבשה
מאה גרם שקדים שלמים -לא מולבנים, קלויים, קצוצים דק מאוד במעבד מזון
בצל בינוני לבן קלוף וקצוץ דק
כחצי כוס שמן זית כתית טהור= 125 מ"ל
מאה גרם אורז פרסי שטוף ומסונן
מאה עשרים גרם צימוקים כהים, לחלוט וליבש
שן שום גדולה קצוצה או שתיים קטנות
כפית קינמון טחון
כוס מיץ עגבניות = 250 מ"ל, השתמשתי בכוס מהרוטב הזה מופשר, היה בפריזר בשקית הקפאה
חופן עלי נענע קצוצים
מלח לטעם - לערך כפית מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
מעט סוכר לבן
חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
-
מחבת גדולה
-
.תבנית אפיה בגודל 20 על 30 ס"מ לערך (או קטנה יותר) בעלת דפנות גבוהות יחסית
:אופן ההכנה
.לחתוך מעט את בסיסי הפלפלים והעגבניות
.לחתוך את החלק העליון (לא עבה מדי) בכל פלפל ובכל עגבניה על מנת ליצור 'מכסה' לירק
.מהפלפלים להסיר עם היד את כל הגרעינים
בעזרת כפית 'תפוחן' להוציא את תוכן העגבניות. את תוכנן לקצוץ דק ולשים בקערה קטנה יחד עם נוזלי העגבניה
:הכנת מלית האורז
במחבת גדולה לטגן את הבצל ב- 3 כפות שמן זית (מתוך כמות שמן הזית הכוללת)  לבחוש משך כ4 דקות
.הבצל ישאר זהוב
.להוסיף למחבת את האורז ולבחוש היטב
.להוסיף למחבת: צימוקים, שום קצוץ, קינמון טחון , צנוברים ושקדים. לערבב הכל
.להוסיף את תוכנן של העגבניות, לערבב
.להוסיף את מיץ העגבניות ומי ברז - לערך כוס מים לכיסוי המלית בנוזלים
.לבשל כ12-15 דקות. ללא מכסה, לבחוש מדי פעם
.בסיום הבישול להוסיף למחבת את עלי הנענע הקצוצים (עלים בלבד) לערבב, להסיר מהלהבה
.לתבל במלח לטעם ופלפל שחור גרוס טרי
.לשמן מעט את תחתית תבנית האפייה בשמן זית
.לסדר בתבנית את הפלפלים והעגבניות
.לפזר מעט סוכר על דפנות כל פלפל וכל עגבניה
.בעזרת כף למלא כל ירק במלית. בכמות של 2-3 כפות מלית ובהתאם לגודל הירקות
.לסגור את הירקות עם מיכסהן
.לצקת משמן הזית הנותר על כל פלפל וכל עגבניה
.לאפות את הממולאים בתנור החם למשך כשעה או עד שהם רכים ומוכנים
.מומלץ להוציא את התבנית לפחות פעם במהלך האפייה ,בעזרת כף לנטף על הירקות מהנוזלים שבתבנית
.להגיש חם או פושר
בצילום למעלה : לארוז ולשנע.. לכל מי שאתם אוהבים
.הערה מאוחרת : החבר'ה שלי טוענים שהפלפלים טעימים אף יותר מהעגבניות כי.. יש הרבה מילוי


בצילום למעלה : המנה שלי
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

29/08/2012

*~~~עוגת הדבש הטובה בעולם~~~~

דבש . דבש
השבוע נמצאו בחנות כלים חד פעמיים תבניות מיני יפות וצבעוניות עשויות קרטון. התלהבתי מצורתן וצבען של התבניות ורכשתי מספר יחידות. בבית מדדתי: אורך התבנית 18 ס"מ ורוחבה 7 ס"מ. עלות כל תבנית 80 א"ג.  תכולת כל תבנית 500 מ"ל. אין צורך לשמן את התבניות לפני האפייה והעוגה הצוננת מחליקה מהתבנית בקלות. הכנתי את עוגת הדבש הקבועה, חילקתי את תערובת העוגה ל-3 התבניות המיני. זמן האפייה התקצר ל-45 דקות. בתבנית כיכר אחת אפו עשר דקות נוספות. בהמשך הפוסט מתכון לעוגת הדבש הטובה והקלה להכנה (הכול מתערבב בקערה אחת). הגישו עוגות מיני דבש כמתנה לראש השנה/לחגים, עיטפו כל עוגה בתבנית בנייר צלופן וקשרו סרט יפה. שהשנה תהיה רק דבש 

.לאפייה אחידה וטובה, מומלץ להניח את תבניות הקרטון על משטח אפיה (תבנית ללא שוליים) עבה 
:הכנת עוגות מיני דבש
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות

26/08/2012

*ביסקוויטים : הבטטה כבר בפנים

ביסקוויטים : הבטטה כבר בפנים
אחרי הביסקוויט השלישי או הרביעי (מי סופר?.) עצרתי. יש גבול לכמה אפשר 'רק לטעום'. הביסקוויטים הללו ממכרים, באחריות. את הרעיון הבסיסי אימצתי מגיליון ישן של מגזין 'מזון ויין' האמריקאי. המתכון עובד והותאם על ידי לטעם המשפחה. בסקוויטים שדומים ללחמניות קטנות, בתוספת מחית בטטה אפויה כמה שהכתום הזה יפה וטעים. הבצק נעים ונוח לרידוד וצבעו כתמתם בהיר (כמעט וצילמתי לכם את הבצק). מעבדים את הבצק בזריזות במעבד מזון או במיקסר. מרדדים אותו עבה יחסית על משטח עבודה מקומח היטב (רצוי משטח סיליקון), קורצים עיגולים או חותכים לריבועים/מקלונים קצרים ואופים בחום גבוה דקות ספורות. בתום האפייה, כל שנחוץ זה ..מעט חמאה. אפשר לחצות כל ביסקוויט ולשים בפנים קוביית חמאה. נסו את זה בבית
.הביסקוויטים פריכים ובצבע תפוזי. אכלו אותם כחטיפים חמים, לארוחת הערב או לצד תבשיל בשרי חם
.לרגישים לטעם אבקת הסודה לשתייה (גם אנו): המתכון מכיל כמות קטנה שכמעט אינה מורגשת
! יש לכם אורחים? הכפילו כמויות- זה נחטף


.טיפים : נפו את אבקות ההתפחה יחד עם הקמח, ניתן להחליף את היוגורט בריוויון
ביסקוויטים עם בטטה
:החומרים
הכמות: כ- 20 ביסקוויטים
בטטה אחת קטנה במשקל של כ 220 גרם- משקל המחית האפויה = 130 גרם= 3/4 כוס מדידה
מאתיים ארבעים וחמישה גרם קמח לבן רגיל
כף סוכר זהוב - דמררה
שתיים וחצי כפיות אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח דק
מאה גרם חמאה קרה, חתוכה לחתיכות קטנות
שליש כוס יוגורט קר
 
מעבד מזון או מיקסר או קערה גדולה לערבוב הבצק

25/08/2012

**עוגיות ביסקוצ'וס - להתאהב בהן

חם וטרי מהתנור : עוגיות ביסקוצ'וס
עד שלא תכינו ביסקוצ'וס לא תדעו עד כמה העוגיות הללו קלות להכנה וגם טעימות ! מוצאן של העוגיות מיהדות ספרד. העוגיות מכילות מרכיבים ספורים בלבד-שמן ולא חמאה, ביצים, סוכר-מתיקותן עדינה, קמח, אבקת אפייה ומעט חומרי טעם. צורתן הטבעתית יפיפיה. ניתן לתבל את בצק העוגיות בקינמון ומי פריחת הדרים. תיבלתי בתמצית וניל. אל תשכחו לפזר על העוגיות שומשום או אגוזים קצוצים דק ואפו אותן היטב בכדי שיהיו מעט יבשות. מתאים לקפה ..מתכון של לגזור ולשמור וגם לחלק למשפחה ולחברים

:הערות
יוצאי טורקיה ויוון נוהגים לפזר על הביסקוצ'וס שומשום. אני השתמשתי לצד שומשום רגיל גם בשומשום שחור
ניתן ליצור עוגיות עבות וקטנות יותר, פשוט גלגלו את הבצק לגלילים באורך של כ- 10 ס"מ וסגרו לטבעת קטנה

23/08/2012

~~~~סלט פלפלים ועגבניות נוסח טוניס~~~~

הסלט שלנו היום הוא מהמטבח הטוניסאי: סלט פלפלים אדומים ועגבניות. הגירסאות לסלט מגוונות, הן ביחס המרכיבים וגם בתיבול. אצלנו זה שבוע של סלטי פלפלים .. סלט נוסף של פלפל אדום  הוכן (איטלקי) ושונה לגמרי. הסלט הטוניסאי קל וכייפי להכנה. איך מכינים ? - אופים את הירקות בתנור, קולפים אותם בקלות מקליפתם הדקה וחותכים לקוביות קטנות. בקערה מתבלים את הפלפלים והעגבניות במיץ לימון סחוט טרי, שמן זית, מלח ופלפל
.זהו ! הסלט מוכן
מומלץ להכפיל את כמויות הסלט. הסלט נשמר היטב ימים אחדים במקרר. בקיץ ניתן להגישו קר כסלט מרענן כמנת פתיח או כתוספת


.לטעמנו, כדאי להקפיד על משקל זהה של הפלפלים האדומים והעגבניות
מומלץ לבחור בפלפלים ועגבניות יפים (לא גדולים במיוחד) בגודל הדומה אחד לשני על מנת שאפייתם תהיה אחידה
לגיוון :אפו באותה התבנית מספר שיני שום שלמות בקליפתם. בתום האפיה הוסיפו את תוכנן הרך לסלט


סלט פלפלים ועגבניות נוסח טוניס
?איך מכינים
.מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה - 220 מעלות
.על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה/נייר כסף הפוך (אין צורך לשמן) מניחים פלפלים ועגבניות נקיים ושלמים
.בצילומים: הכנתי מחצי קילו פלפלים וחצי קילו עגבניות
אופים את הירק במשך כמחצית השעה. יש להפוך את הפלפלים והעגבניות (זהירות! זה חם) פעם אחת במהלך האפיה
.אפו את הירקות בתבנית עד שהפלפלים ישחימו מעט ויתרככו
הוציאו את התבנית מהתנור. העבירו את כל הירקות למסננת גדולה וכסו - אפשרי בנייר הכסף שאפיתם עליו את הירקות. להניח למשך כ- 20 דקות, זה יקל על מלאכת הקילוף
.לקלוף את הפלפלים מקליפתם הדקה. להרחיק גרעינים. לחתוך לקוביות קטנות
לקלוף את העגבניות מקליפתם הדקה. להרחיק את העוקץ ומעט מהגרעינים ולחתוך לקוביות קטנות. להוסיף לקערת הפלפלים
.להניח את קוביות הירק על מסננת ,לסנן מעודף נוזלים
.להעביר את הפלפלים והעגבניות לקערה
.לסחוט מיץ לימון ולהוסיף לקערה. הוספתי מיץ מחצי לימון ענק
.לתבל במלח אטלנטי או מלח גס/רגיל ופלפל שחור גרוס טרי לטעם
.להוסיף שמן זית. לערבב הכול
.מומלץ להניח את הסלט בקרור למשך שעות ספורות (2-3) לפני ההגשה
........
--
:קחו הצצה ל"ירושלים" הספר החדש של הצמד הנפלא
Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi talk about their 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

*~~~~סלט פלפלים ועגבניות נוסח טוניס~~~~

הסלט שלנו היום הוא מהמטבח הטוניסאי: סלט פלפלים אדומים ועגבניות. הגירסאות לסלט מגוונות, הן ביחס המרכיבים וגם בתיבול. אצלנו זה שבוע של סלטי פלפלים .. סלט נוסף של פלפל אדום  הוכן (איטלקי) ושונה לגמרי. הסלט הטוניסאי קל וכייפי להכנה. איך מכינים ? - אופים את הירקות בתנור, קולפים אותם בקלות מקליפתם הדקה וחותכים לקוביות קטנות. בקערה מתבלים את הפלפלים והעגבניות במיץ לימון סחוט טרי, שמן זית, מלח ופלפל
.זהו ! הסלט מוכן
מומלץ להכפיל את כמויות הסלט. הסלט נשמר היטב ימים אחדים במקרר. בקיץ ניתן להגישו קר כסלט מרענן כמנת פתיח או כתוספת


.לטעמנו, כדאי להקפיד על משקל זהה של הפלפלים האדומים והעגבניות
מומלץ לבחור בפלפלים ועגבניות יפים (לא גדולים במיוחד) בגודל הדומה אחד לשני על מנת שאפייתם תהיה אחידה
לגיוון :אפו באותה התבנית מספר שיני שום שלמות בקליפתם. בתום האפיה הוסיפו את תוכנן הרך לסלט


סלט פלפלים ועגבניות נוסח טוניס
?איך מכינים
.מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה - 220 מעלות
.על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה/נייר כסף הפוך (אין צורך לשמן) מניחים פלפלים ועגבניות נקיים ושלמים
.בצילומים: הכנתי מחצי קילו פלפלים וחצי קילו עגבניות
אופים את הירק במשך כמחצית השעה. יש להפוך את הפלפלים והעגבניות (זהירות! זה חם) פעם אחת במהלך האפיה
.אפו את הירקות בתבנית עד שהפלפלים ישחימו מעט ויתרככו
הוציאו את התבנית מהתנור. העבירו את כל הירקות למסננת גדולה וכסו - אפשרי בנייר הכסף שאפיתם עליו את הירקות. להניח למשך כ- 20 דקות, זה יקל על מלאכת הקילוף
.לקלוף את הפלפלים מקליפתם הדקה. להרחיק גרעינים. לחתוך לקוביות קטנות
לקלוף את העגבניות מקליפתם הדקה. להרחיק את העוקץ ומעט מהגרעינים ולחתוך לקוביות קטנות. להוסיף לקערת הפלפלים
.להניח את קוביות הירק על מסננת ,לסנן מעודף נוזלים
.להעביר את הפלפלים והעגבניות לקערה
.לסחוט מיץ לימון ולהוסיף לקערה. הוספתי מיץ מחצי לימון ענק
.לתבל במלח אטלנטי או מלח גס/רגיל ופלפל שחור גרוס טרי לטעם
.להוסיף שמן זית. לערבב הכול
.מומלץ להניח את הסלט בקרור למשך שעות ספורות (2-3) לפני ההגשה
........
--
:קחו הצצה ל"ירושלים" הספר החדש של הצמד הנפלא
Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi talk about their new cookbook - Jerusalem
--------


NOWNESS.com presents: Ottolenghi: Love is the Right Word
--



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
assets Creative Commons License