07/12/2012

*מרק קרם תפוחי אדמה ושום קלוי

מרק קרם תפוחי אדמה ושום קלוי
מרק מהיר הכנה, בהיר, קרמי טעים ומזין. אל תוותרו על תוספת הטימין הטרי גם לבישול המרק וגם לקישוט כל מנה

מרק קרם תפוחי אדמה ושום קלוי
:החומרים
שניים וחצי ראשי שום, להפריד את השיניים- לא לקלוף. משקל שיני השום = 140 גרם
שתי כפות שמן זית
שני בצלים גדולים= 300 גרם, קלופים וקצוצים
כף עלי טימין טרי + מעט עלים לקישוט המרק המוכן
קילו תפוחי אדמה רצוי אדומי קליפה, קלופים וקצוצים גס
ליטר ורבע מרק צח או מים
מלח אטלנטי לטעם - ככפית
שלושת רבעי הכוס שמנת לבישול 10-15% שומן

06/12/2012

*לביבות בטטה

לביבות בטטה
!כמה פשוט, ככה טעים. שתי דקות עבודה והטעם מעולה  


לביבות בטטה
?איך מכינים 
הכמות: כ- 10 לביבות
קולפים ומגרדים במגרדת גסה - בטטה גדולה במשקל כ- 450 גרם
במידה ומשקל הבטטה פחות מ 450 גרם , הוסיפו תפוח אדמה קטן וקלוף. הלביבות שבתמונה מכילות בטטה גדולה ותפוח אדמה קטן

03/12/2012

*רוטב קרמל מלוח - מתכון חדש

קרמל. קרמל
? האם כבר חשבתם במה לטבול את הסופגניות השנה
האם חיפשתם רוטב לנטף על גלידה, להכין משקה קרמלי, לאכול עם כפית ?..למרוח על עוגה, לטבול תפוח, לקשט כל קינוח. אין צורך לחפש סיבות נוספות על מנת להכין את רוטב הקרמל הטעים הזה
! אזהרה .. ! רוטב הקרמל הזה קל להכנה וממכר ביותר, באחריות  

הכייף הגדול הוא שהרוטב אינו מצריך שום מיומנות מיוחדת בבישול סוכר לקרמל. גם אין צורך במד-חום והרוטב מצליח תמיד במידה ונצמדים להוראות ההכנה
.בצילומים: רוטב הקרמל טרי. הרוטב מסמיך עם הקירור

?איך מכינים

01/12/2012

*חדשות עיצוב - כן,אוכלים את זה Eat me

:כסא עשוי מלחם, עט לעיס, נרות שוקולד, סכום מבצק ועוד - 7 רעיונות של להשתמש ולזרוק ולאכול
Molten Lava Chocolate Candle נרות שוקולד
:יוצר
Stéphane Bureaux

.יצירת עוגת שוקולד עם 'לבה' חמה ונוזלית על ידי הדלקת 'נר' שוקולד


מנורה אכילה - Bite Me Desk Lamp
:יוצר
Victor Vetterlein
.המוצר מגיע בארבעה טעמים טבעיים: תפוז, דובדבן,אוכמניות ותפוח
זה נראה כפלסטיק אך עשוי גליצרין ירקות ואגר אגר. לדברי המעצב כשנמאס לכם מהאהיל, פרקו את אביזר התאורה, חתכו ואכלו או הניחו כדשן בגינה. יש להשרות את המוצר כשעה במים לפני האכילה
תמונות נוספות גם על הצלחת ומקור התמונה : כאן


Edible electronics 'מכשירי חשמל עשויים לחם '
: יוצרת ישראלית מבצלאל- ניצן דבי
Nitsan Debbi
.שילוב של אפייה ואלקטרוניקה יצרו שעונים, מכשירי רדיו ואביזרי תאורה


מקור הצילום ותמונות נוספות: כאן
The Baked Table כלי אוכל אכילים
:יוצר ספרדי
Andere Monjo

סכו"ם, צלחות, קערות, מפות בדמוי בדי טקסטיל וכלי הגשה נוספים העשויים מקמח, מים וזרעונים קטנים

מקור הצילום ,צילומים נוספים ופרטים: כאן

30/11/2012

*הלחם של אמא שלי - חם מהתנור

הלחם של אמא שלי
אמא, מזל שיש איתי מצלמה!. שתינו עומדות במטבח המואר של אמא, אני שולפת את המצלמה ומתקתקת כמה תמונות של הלחם של אמא שיצא ברגע זה מהתנור. מאוחר יותר אני מבקשת מתכון על מנת להפיץ את הלחם הטעים הזה לעולם. אמא מנדבת מתכון. "וודאי, פרסמי" היא אומרת לי. רשמו מתכון לשלוש כיכרות 'לחם בריאות' קל הכנה וטעים. באחריות

למעלה : 3 כיכרות הלחם שנאפו היום על ידי אמא, דקות ספורות לאחר שיצאו מהתנור. כמה טעימים וחתיכים הם
לחם של אמא שלי
הכמות: שלוש כיכרות לחם גדולות
:החומרים
קילו קמח מיוחד לבן מיחד לאפיית לחם או קמח לבן רגיל
חצי קילו קמח מלא
שתי כוסות מדידה של שיבולת שועל - אפשר דקה- מהירת הכנה
כף סוכר לבן
שלוש וחצי כפות מדידה שמרים יבשים
כף עד כף וחצי מלח שולחני דק
שתיים עד 4 כפות שמן רגיל- קנולה למשל
חמש עד 6 כוסות מים פושרים

24/11/2012

~~~~הריסה/עריסה/אריסה להמונים -הכינו את הפלפלים~~~~~

הריסה/אריסה/עריסה
.אני מגישה לו לטעימה כפית סחוג ירוק וכפית הריסה טרייה. "איזה מהם חריף לך יותר??" אני שואלת
"..הוא מביט בי בתמיהה. "כפית שלמה ?"  "לא.. רק טעימה מהכפית
.מרחרח הוא את שני הרטבים, הסחוג בעל עוקצנות נעימה, לא חריף מדי
!ההריסה טעימה וחריפה אש. "תני לה לעמוד כמה ימים בשמן במקרר..". כמובן שלאחר מכן נחגוג עליה

מאה וחמישים גרם פלפל צ''ילי יבש
ההריסה (נקראת גם אריסה) מכילה בעיקר פלפלים חריפים בתוספות שום, שמן זית ותיבול. הרוטב נפוץ בגירסאות כאלו ודומות בעיקר אצל יוצאי מרוקו, טוניס ואלג'יריה. טעים לתבל בהריסה כל מאכל הדורש פקנטיות - גם כריך, גבינה, פלאפל ועוף בגריל

*~~~~הריסה/עריסה/אריסה להמונים -הכינו את הפלפלים~~~~~

הריסה/אריסה/עריסה
.אני מגישה לו לטעימה כפית סחוג ירוק וכפית הריסה טרייה. "איזה מהם חריף לך יותר??" אני שואלת
"..הוא מביט בי בתמיהה. "כפית שלמה ?"  "לא.. רק טעימה מהכפית
.מרחרח הוא את שני הרטבים, הסחוג בעל עוקצנות נעימה, לא חריף מדי
!ההריסה טעימה וחריפה אש. "תני לה לעמוד כמה ימים בשמן במקרר..". כמובן שלאחר מכן נחגוג עליה
מאה וחמישים גרם פלפל צ''ילי יבש
ההריסה (נקראת גם אריסה) מכילה בעיקר פלפלים חריפים בתוספות שום, שמן זית ותיבול. הרוטב נפוץ בגירסאות כאלו ודומות בעיקר אצל יוצאי מרוקו, טוניס ואלג'יריה. טעים לתבל בהריסה כל מאכל הדורש פקנטיות - גם כריך, גבינה, פלאפל ועוף בגריל

23/11/2012

*צפו: משקאות החורף של ג'יימי אוליבר

:משקאות החורף של ג'יימי אוליבר
How To:Jamie's Perfect Winter Smoothie
.הסרטון הופץ היום לראשונה והוא עשיר ברעיונות טעימים למשקאות בריאות
:הרעיונות
טחינת כל המרכיבים למשקה בבלנדר גדול וחזק
הוספת בננות למשקה לשם המתקה, קרמיות וטעם
הוספת מרכיב העל - ג'ינג'ר טרי
הקפאת מגוון פירות טריים בשקיות הקפאה ולאחר מכן טחינתם למשקאות
הוספת דבש להמתקה
הוספת יוגורט לפירות
הוספת מעט חלב לדילול המשקה
הקפאת פירות קיץ לשימוש מאוחר יותר כבסיס למשקאות יוגורט
במידה והסרטון איננו נפתח צפו בו כאן

*כלי אוכל חושניים Tableware as Sensorial Stimuli

כלי אוכל חושניים
Tableware as Sensorial Stimuli
הפרויקט הבא (שנה 2012) מוכיח עד כמה ניתן למתוח את ההגדרה מהצלחת לכפית ולפה על ידי העשרת חווית האכילה עם כלי אוכל חושניים
:טעם המזון שקרב לשפתינו ונאכל מלוא פה נמדד בחמישה אלמנטים
.טמפרטורה, צבע, טקסטורה, משקל וצורה
.כלי האוכל המעוצבים מוסיפים לאוכל מימד נוסף של חושניות
כלי האוכל הם בעלי צורה שונה, טקסטורה אחרת בחלקה מחוספסת ובצבעים מיוחדים. הכלים בעיקר כפיות וכפות אכילה עשויים מגוון חומרים כפלדה, כסף וגם פלסטיק
.הכלים עוצבו באופן כזה שהם יכולים גם להגביר את תאבון האכילה
:ומדברי המעצבת , ציטוט מהאתר
"The tools I created make us focus on each bite, feel the enriched textures or enhanced chewing sounds between bites," she told Dezeen. "If we can stretch the borders of what tableware can do, the eating experience can be enriched
:אתר


להמשך קריאה ומקור הצילומים (כולל כלי אוכל חושניים נוספים) לחצו כאן




*צפו: לעמוד (יפה) בתור לקופה

. ..אז באיזה תור כדאי לעמוד?, מתברר שלא תמיד משתלם להחליף את התור שוב ושוב



:יוצרי הסרט
Laboratoire Ferdinand Lutz
:אתר היוצרים
ferdinand lutz
רעיונות נוספים של היוצרים : כאן
assets Creative Commons License