24/01/2013

ט"ו בשבט הגיע ! - עוגיות פירות יבשים ואגוזים: מתכון חדש

:עוגה לט"ו בשבט
נכון שקניתם, קיבלתם , היה לכם בבית .. מלאי של שקדים, אגוזים, תמרים,תאנים,צימוקים .. ולא ידעתם מה לעשות עם כל השפע הזה? תודו. הנה , ברגע - מצאתי לכם פתרון. עוגה חדשה לט"ו בשבט שתעשה שימוש בכל הדברים הטובים וישאר גם משהו לנשנש בצד

?מה בעוגה החדשה
בצק פריך בתחתית. בצק טעים שמערבבים ידנית ואינו מצריך קירור. מעל הבצק שפע פירות יבשים ומיני אגוזים. יופי של עוגה במתיקות עדינה .אצלנו, אהבו אותה כולם


עוגה לט"ו בשבט
:החומרים לבצק

20/01/2013

*הכינו: הביסקוטי הכי טעימים+ לחמניות שוקולד

...התחשק לי ביסקוטי , אז הלכתי להכין 
נייג'לה מציינת את שידוע לכל- האיטלקים נוהגים לטבול את הביסקוטי שלהם ביין וין סנטו, אך היא אוהבת לטבול אותם ביין פורט דווקא. ובכלל, בהכנת ביסקוטי אין טריקים , מלבד הקפדה על אופן ההכנה והאפייה הכפולה בתנור. לחובבי נייג'לה מבינכם ,כן, גם אני ! ידוע מזה כבר על הספר החדש שלה (שיצא לאור ב 2012) העוסק באוכל איטלקי. מתכון הביסקוטי אומץ משם עם שינויים קלים - כהחלפת החמוציות בצימוקים בהירים וקיצור זמני האפייה, רק במעט. קבלנו יופי של ביסקוטי
הכנו עד היום ובדקו המוני סוגים של עוגיות ביסקוטי ואנו נוטים לאהוב את אלו קצת יותר. אין בביסקוטי האלו שומן מוצק או שמן ,כל המרכיבים מעורבים ידנית בקערה אחת וההכנה זריזה יחסית וכייפית. הביסקוטי פריכים ויפים גם הודות לתכולת הפיסטוקים ויישמרו לכם בצינצנת.. עד שיגמרו
.קחו בחשבון שהכמות המצויינת אינה גדולה ותתאים לתבנית אפייה אחת גדולה
.נייג'לה חותכת את הביסקוטי עבים יותר ומקבלת 15 יחידות. אצלי התקבלו 20

 
ביסקוטי חמוציות ופיסטוקים
הכמות: 15-20 יחידות
:החומרים
ביצה גדולה
שבעים וחמישה גרם סוכר לבן
זסט מתפוז או 2 כפיות זסט
מאה עשרים וחמישה גרם קמח רגיל+ מעט קמח נוסף לקימוח הבצק
חצי כפית אבקת אפייה מנופה
גרידה מאגוז מוסקט טרי
שבעים וחמישה גרם פיסטוקים קלופים , שלמים
חמישים גרם חמוציות יבשות או צימוקים
-
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה בינונית (לא חייבים להפעיל מיקסר) לטרוף עם מטרף ידני את הביצה והסוכר
.לטרוף משך דקות אחדות עד שהתערובת בהירה
.להוסיף את זסט התפוז. שמתי זסט מתפוז שלם, זה טעים.ניג'לה שמה 2 כפיות
.לקפל לקערה בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה והמוסקט
.לערבב לקערה פיסטוקים וחמוציות/צימוקים
:תקבלו בצק דביק, זה בסדר. כעת גשו וקמחו היטב את הידיים
.קחו את הבצק שבקערה, וצרו ממנו (בידיים) מלבן
.הניחו על נייר האפייה ומתחו את הבצק לאורך 25 ס"מ
.תקבלו כיכר לא גדולה, הקפידו שתהיה ברוחב 5 ס"מ
.אפו את הכיכר 20-25 דקות בתנור החם
.הכיכר המוכנה תהיה בצבע זהוב עמוק
.הניחו את הכיכר האפויה על רשת וצננו לפחות 5 דקות
.בעזרת סכין גדולה (או סכין לפריסת לחם) פרסו את הכיכר לפרוסות בעובי 1 ס"מ או פחות
.החזירו את הביסקוטי לתבנית על נייר האפייה כשהן מונחות על צידן
בצילום- הביסקוטי לאחר פריסתם ולפני האפייה הנוספת

.אפו את הביסקוטי בתנור החם בחום בינוני עוד 8-10 דקות
.מומלץ להפוך את הביסקוטי לאחר 4-5 דקות אפייה
.צננו את היסקוטי על רשת ואחסנו בצינצנת
:וזהו ספרה החדש של נייג'לה
---

15/01/2013

~~~*כרובית אפויה בקקאו - מתכון להיט~~~

 !חדש מהמטבח : כרובית אפויה בקקאו- זה פריך וזה טעים מאוד  


כרובית אפויה בקקאו
 ?איך מכינים
מניחים על נייר אפייה (לא משומן) בתבנית גדולה ובשכבה אחת כרובית בינונית קטנה שטופה ומפורקת לפרחים
.[הכרובית בצילום היתה במשקל 600 גרם לפני ניקוי]
.מנטפים מעל פרחי הכרובית שמן זית
.מפזרים מעל מלח אטלנטי /מלח גס
.מפזרים מעל פרחי הכרובית חצי כף עד כף אבקת קקאו (משובח) - דרך נפה של אבקת סוכר
.אופים בחום 200 מעלות 30 דקות
.אוכלים חם
:הנה הכרובית לפני האפייה

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

12/01/2013

**עוגת שיש בננה שוקולד עם שמן וקמח מלא

עוגת שיש בננה שוקולד עם שמן וקמח מלא
-קערה אחת, מרכיבים זמינים, פחות סוכר, פחות שומן ויופי של עוגה. חלקו למשפחה, לחברים -פרוסת עוגה וגם מתכון
-אמא ,אני מעלה את המתכון בזריזות, לבקשתך (:
עוגת שיש בננה שוקולד
:החומרים
 שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל = 105 גרם
שישים גרם שוקולד מריר 60% , מומס
(שתי בננות גדולות בשלות וקלופות  (משקל 2 הבננות כולל הקליפה =400 גרם
שני שליש כוס סוכר דמררה זהוב או סוכר לבן באותה הכמות
 רבע כוס שמן קנולה = 60 מ"ל
שתי ביצים גדולות
 שלושת רבעי כוס קמח מלא
כפית וחצי אבקת אפייה מנופה
חצי כפית סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח 'שולחני' דק
חצי כוס (100 מ"ל) יוגורט בלקני או יוגורט אחר
כפית תמצית וניל
 
תבנית כיכר בגודל 28 ס"מ על 11 ס"מ- לשמן את התבנית ולקמח היטב. לנער משאריות קמח
:אופן ההכנה

09/01/2013

*בואו נכין -לחמניות סטיקי באנס שוקולד

סטיקי באנס שוקולד
נכון, הלחמניות שלנו רכות וטעימות בדיוק כפי שהן נראות ולא פחות. אלו לחמניות ממשפחת הסטיקי באנס. הסטיקי = הדביק הזה טעים ! .לחמניות בסגנון אמריקאי המיוחד בהן הוא האפייה בתוך רוטב מתוק ואגוזי. הרטבים ללחמניות בסגנון הסטיקי באנס עשויים בדרך כלל מתערובת של חמאה, סוכר (על כל צבעיו) וסירופ תירס. על הרוטב בתבנית מפזרים חצאי אגוזי פקאן או אגוזי מלך. בתום האפייה הופכים את הלחמניות . צידן התחתון עשיר ברוטב ואגוזים. יאמי
 החלטתי לגוון מתכון ותיק ומוצלח. הלחמניות נאפו על רוטב בטעם טופי שוקולד. הרוטב החם טעים לאכילה ככה ... עם הצינון הרוטב מעט יתקשה (מהרו לטעום בעודו חמים). את המתכון התיישבתי לכתוב רק לאחר מסע ליקוקים וטעימות. בסופה והקור שבחוץ, לחמניה חמימה ומתוקה היא בהחלט משהו מנחם ומחמם
.שמונה עשר לחמניות תקבלו, טעימות ויפות אחת אחת
 
:טיפים
להכנת הבצק השתמשו במים חמים בחום של 40 מעלות. טבלו את האצבע במים, במידה וזה חם-נעים ולא פושר זה יתאים
פזרו את השמרים היבשים על המים ונערו מעט. לאחר המסתם לתוך המים, ערבבו עם כפית.אין צורך להתפיחם
.חמאה הולנדית תשפר את טעם המאפה אך חמאה רגילה תתאים גם כן
.הבצק רך מאוד. במידה והבצק דביק מעט, הוסיפו בהדרגה כף עד 3 כפות קמח נוספות

18/12/2012

**פרוסות בטטה, אגוזים,פרמזן וטימין- מתכון להיט

!חדש מהמטבח: פרוסות בטטה, אגוזי מלך, גבינת פרמזן וטימין- רוצו להכין

בצילום: פרוסות הבטטה לפני האפייה
פרוסות בטטה,אגוזים,פרמזן וטימין
?איך מכינים
שוטפים היטב (במים וסבון) בטטה אחת בינונית במשקל של כ- 400 גרם, לא קולפים אך מקרצפים מה שנחוץ
קוטמים ולא שומרים קצוות (שפיצים קטנים משני הצדדים). חותכים את הבטטה ל- 8 פרוסות בעובי כ 1 ס"מ
.מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית אפיה משומנת בשמן זית (על נייר אפייה/כסף הפוך) בשכבה אחת
.מורחים כל פרוסת בטטה בנדיבות בשמן זית
:בקערה מערבבים
שבעים עד 80 גרם אגוזי מלך קלויים מעט קצוצים גס עם סכין
שתי כפות גבינת פרמזן (יבוא איטלקי) מגוררת
כף עלי טימין טרי
פלפל שחור גרוס טרי ומלח אטלנטי לטעם
שלוש כפות שמן זית
-
.שמים מהתערובת על כל פרוסת בטטה
.מקשטים במעט עלי טימין טרי
.אופים בתנור (180-200 מעלות) או בטוסטר חם עד שהפרוסות רכות
.בטוסטר בחום 180 מעלות יספיקו כ- 20 דקות אפייה אבל.. האגוזים ישחימו מעט
.בתנור יש לאפות כ 30-40 דקות
.להגיש את הבטטה חמה לצד יוגורט יווני או שמנת חמוצה

13/12/2012

פינוקים חדשים לפודיס

 !פינוקים חדשים לפודיס מתפרסמים בכל יום מחדש . ואני אומרת.. :-) קחו רעיונות ,אלתרו והכינו בעצמכם בבית 
סוכריות קרמל (גם על מקל) עם מלח ורוד  *
מקור

:הממתק מכיל

12/12/2012

* משקה בננה יוגורט ותמרים

:היום ה 12.12.12 יש לנו 2 מתכונים מתקתקים וקלי הכנה
.משקה בננה תמרים ויוגורט ומוס דובדבנים
המשקה סמיך, מתוק בזכות התמרים והבננה. ניתן לתבלו במעט מוסקט טרי מגורר (מהאגוז) או מעט קינמון לטעם
.הכמות תספיק לכוס גדולה ליחיד או שתי מנות קטנות יותר ומספקות בהחלט לשניים
.הכינו את המשקה סמוך להגשתו במערבל מזון קטן או בבלנדר
.השתמשו בתמרים מזן מג'הול רכים ולא יבשים מאוד או תמרים מזן אחר
.את המשקה ניתן לשתות עם קשית או לאכול עם כפית
.למשקה 'חלק' יותר הסירו מעט מקליפת התמרים, אך זה לא חובה
.המשקה טעים מאוד ובצבע צהבהב יפה יותר מבתמונה שצולמה בתנאי תאורה לא אופימליים


משקה בננה יוגורט ותמרים

09/12/2012

* לביבות תפוחי עץ

לביבות מתפוחי עץ
קראו להם לביבות, לטקס, פנקייק.. בכל שם וגודל הן טעימות, מוכנות בדקות ספורות בלבד מחומרים זמינים בכל בית. רשמו מתכון ללביבות שיתאימו גם לחג החנוכה ולכל ארוחה, ותודה לנייג'לה על רעיון הלביבות - היא מוסיפה ללביבות גם קינמון, ממתיקה אותן עם כמות נוספת של סוכר ומטגנת בקצת יותר שמן


לביבות תפוחי עץ
:בקערה אחת טורפים
ביצה גדולה
שליש כוס יוגורט לבן
שליש כוס חלב

:בקערה שנייה מערבבים
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתיה
 כף וחצי עד 2 כפות סוכר לבן

07/12/2012

*ממתק שוקולד חמוציות ואגוזים - מתכון חדש

ממתק שוקולד בשתי שכבות עם חמוציות ואגוזים

ממתק קל להכנה, מעט כלים, מעט מרכיבים טובים וללא צורך באפייה. הכינו את הממתק שעות לפני הגשתו או מסירתו מתנה מכיוון שנחוץ זמן להתמצקות השוקולד. השתמשו במרכיבים האיכותיים (ולאו דווקא היקרים) שתוכלו למצא 
 
assets Creative Commons License