08/03/2013

*ממרחים להמונים: חומוס צבעוני וחמאת אנשובי

ממרח חומוס, פלפל אדום קלוי וכוסברה
הבוקר נולד כאן ממרח חומוס חדש- סמיך, משביע וצבעוני- מנוקד באדום וירוק. המלאכה היתה קלה- שמרתי בפריזר שקית חומוס מושרה. החומוס הושרה לפני כשבוע ליממה, חלקו בושל כבר באותו היום וחלקו הנוסף סונן ממי ההשרייה והוקפא בשקית הקפאה. העברתי את תכולת השקית לסיר, כיסיתי במים ובישלתי עד לריכוך. זריז ויעיל
בטוסטר קליתי מספר חצאי פלפלים אדומים, טובלים בשמן זית ומלח אטלנטי. הפיינשמקר רכש אתמול צרור כוסברה טריה ויפה במיוחד, יתר חומרי הגלם נמצאים תמיד במטבח
.היו נדיבים מאוד או פחות עם עלי הכוסברה (הסירו גבעולים) ולפי טעמכם האישי
אין צורך לטחון את המרכיבים עם מי בישול החומוס אך במידה וחסרים נוזלים, הוסיפו עוד כף שמן זית/מיץ לימון
.זה ממרח סמיך, פחות 'מטבל' חומוס ויכול לשמש כמנת תוספת לארוחה קלה וכייפית
.הממרח טעים ביומיים הראשונים לאחר הכנתו*
.ממרח החומוס צבעוני, משביע וטעים. הכינו את הממרח במעבד מזון והשאירו אותו במרקם מעט גס
 ?איך מכינים

07/03/2013

* לחמניות נפלאות עם מרכיב סודי

:שמונה לחמניות ענק עם מרכיב (1,2) סודי
ערמת הרעיונות הטעימים והחדשים עולה ותופחת לה מיום ליום. היצירה החדשה בשיאה כעת, אולי בזכות האביב הקרב או גם מסיבות טובות נוספות. מה יש כאן ? - רשימות קניות, חומרי גלם חדשים, רשימות לחומרים שנגמרו מהר מדי והכי חשוב הוא השיש החדש שלי במטבח
 על השיש השמאלי לצד הכיור- פינת העבודה האהובה שלי נערמו קצת יותר מדי דברים. בחלוף הימים  'שטח העבודה' הלך והצטמצם. החלטתי לארגן הכל מחדש: במגירות, בארונות או למסור את מה שלא נחוץ כאן. הפלא ופלא, התפנה לי משטח שיש שלם !. לרדד בצק מבלי להיתקל במשהו..על השיש שלי התגלגלו אתמול לחמניות חדשות, עם שני מרכיבים סודיים
צמד המילים 'מתכון סודי' או 'מרכיב סודי' מעוררים לפעמים גיחוך מסויים. ולמה ?-כי אין כבר סודות. הכול כבר נעשה לפני, הכול כבר פורסם או תורגם או שוכתב . אך זהו גימיק מושך עין לא רע, סוג של מקדם  מכירות, 'צ'ופר'. אבל בלחמניות שלנו יש באמת מרכיב סודי, ולא אחד- אלא שניים
הלחמניות הללו קלות להכנה וטעימות באופן בלתי רגיל. המתכון יניב שמונה לחמניות ענק רכות מבחוץ וגם מבפנים

06/03/2013

**~~~~~מאפה פרובינציאלי - עגבניות,בצל,זיתים ופרמזן~~~~

מאפה פרובינציאלי - עגבניות, בצל, זיתים ופרמזן
הוא בוחן את התבנית הגדולה, רגע לפני שהוא חותך לו 'פס' נוסף מהמאפה הטרי והחם הוא מספר לי כמה עולה מאפה ירקות על בצק פריך בבתי מאפה במרכז (הרבה!) וכמה המאפה הזה שלי טעים לו. כשאכל את החתיכה האחרונה של המאפה, שאל מתי אני מכינה שוב. המאפה מוצלח, יכול להוות בסיס לארוחת ערב או תוספת למנה עיקרית בצהריים. חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים ולאכול את המאפה בעודו חם או מחומם היטב. המאפה עובר הקפאה מצויין- חיתכו למנות והניחו בשקית הקפאה, בין כל מנה נייר שימו נייר מפריד. המאפה שלנו הפרובינציאלי דורש 'קצת' עבודה, ואל תבכו לי בזמן קילוף וחיתוך הבצל, כי יש כאן הרבה בצל וזה כל כך טעים. אתם לא תשכחו את הביס הזה- מהמאפה האדמדמם עם הבצק הפריך והחמאתי והמלית העשירה מהבצל, עגבניות רגילות, עגבניות שרי, זיתים שחורים או זיתי קלמטה יווניים, וגבינת פרמזן נמסה מעל, זה פשוט מופלא. רשמו מתכון ורוצו להכין
צולם בנייד. סליחה על איכות הצילום
מאפה פרובינציאלי - עגבניות,בצל,זיתים ופרמזן
:החומרים לבצק
שלוש מאות וארבעים גרם קמח לבן רגיל
קורט מלח
מאה ושבעים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מים קרים לאיחוד הבצק
:החומרים למלית
ארבע כפות שמן זית
שבע מאות גרם בצל, קלוף ופרוס
שתי שיני שום קצוצות
שלוש עגבניות בגודל בינוני, קלופות (לחלוט קצרות), קצוצות
מלח אטלנטי או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
מאתיים גרם עגבניות שרי, פרוסות או את הקטנות לחצות לשניים
חופן זיתים שחורים או זיתי קלמטה, קצוצים
שישים גרם גבינת פרמזן (מיובאת) מגוררת
-
תבנית מלבנית בגודל 38 על 28 ס"מ
:אופן ההכנה

*להכין : ג'ינג'ר אייל ביתי - מוגז עדין

משקה ג'ינג'ר אייל ביתי
השווקים מלאים כעת בשורש ג'ינג'ר טרי ויפה. זה הזמן לרכוש כמות, לקלוף ולהקפיא וגם- להכין משקה ג'ינג'ר אייל ביתי
מעט מרכיבים, צינצנת אחת גדולה (שמתאימה גם לכבישת ירקות) וסבלנות- זה מה שנחוץ. מתכון קל הכנה וטעים
המשקה המוכן בכוס תכולה- מוגז עדין ,מרענן וטעים
ג'ינג'ר אייל ביתי
. המשקה בעל מתיקות עדינה, טעים יותר כ- 5 ימים לאחר הכנתו ובכלל, מהווה הפתעה כייפית ומוגזת
ככה תכינו
:מרכיבים
ארבעים ושתיים = 42 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורד במגרדת
מאה ושמונים גרם סוכר לבן
שבע וחצי כוסות מים = 1800 מ"ל
שמינית כפית מדידה שמרים יבשים
שתי כפות מיץ לימון סחוט טרי

:ההכנה
.בקלחת קטנה יש לבשל רק עד להמסת הסוכר: ג'ינג'ר,סוכר וחצי כוס מכמות המים
.להסיר מהלהבה, לכסות ולצנן כשעה
להעביר את הסירופ דרך מסננת. לצנן מעט את הסירופ. את הג'ינג'ר ה'מסוכר' מומלץ לאכול..הוא טעים
.לצקת את הסירופ המסונן לצינצנת הגדולה
. להוסיף לצינצנת את השמרים, מיץ לימון ו- 7 כוסות מים. לערבב היטב
.לכסות את הצינצנת עם מכסה ולהניח בחוץ, על השיש במטבח, לא בשמש למשך- 48 שעות
.מספר פעמים ביום יש לפתוח את המכסה.. לשחרר קצת גזים ולסגור שוב
. את המשקה המוכן לאחר היומיים, יש לאחסן במקרר
הג'ינג'ר אייל שלכם יהיה טעים יותר לאחר יומיים- שלושה נוספים במקרר. המשקה יהיה מוגז יותר וטעם השמרים ימוג
. המשקה המוגז יישמר במקרר שבוע- שבועיים
-
אגב, הכרתם כבר את 'מר חומוס והחברים'? - פרוייקט מלא הומור של אמן טורקי החי בניו יורק: כאן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

03/03/2013

*~~~~~~~~~הכינו: משקה שוקולד חם~~~~~~~~

משקה שוקולד חם
..לעת ליל התחשק לנו פינוק חם ומתוק. אזי נגשתי למטבח להכין
.והפעם מפינת המתכון המהיר: משקה שוקולד חם
.אבקת המשקה מורכבת משלושה מרכיבים: שוקולד קצוץ, מעט סוכר וקינמון טחון
.יש לערבב ולבשל את החלב עם אבקת השוקולד עד לקבלת משקה שוקולד חם וטעים
.חשוב לבשל את המשקה על להבה נמוכה. המנעו מרתיחה ממושכת
.בתום הבישול ניתן להוסיף לסיר מעט תמצית וניל איכותית, לא חובה
.המתכון קל הכנה, מפתיע וטעים מאוד. גשו להכין

:המלצות לפני שנגשים להכין
.השתמשו במרכיבים איכותיים בלבד
.הכפילו כמויות
.מסרו את אבקת השוקולד כמתנה מהמטבח ארוזה בצינצנת יפה

משקה שוקולד חם
?איך מכינים

02/03/2013

* להכין בבית: :קטשופ פיקנטי בסגנון מקסיקני

קטשופ פיקנטי בסגנון מקסיקני
? בתום הבישול לא האמנתי שאקבל בכלל קטשופ . מי חלם על קטשופ חלק , אדום וטעים
לשמחתי הרבה, ניסוי הקטשופ הפיקנטי הצליח בגדול ! על מנת לבדוק את מידת החריפות, טעמתי כפית מהרוטב המרוסק לפני הבישול. הרוטב הורדרד כלל עגבניות, פלפל צי'לי טרי ובצל. שרף מאוד, מצאתי עצמי רוקדת במטבח.. ע"מ למצא מה יעצור לי את ה'שריפה' על השפתיים. שטיפה במים וקיווי עסיסי עזרו , סוף כל סוף 
התקלה השנייה , התגלתה בדמות שימוש בעגבניות לא מתאימות. השתמשתי בחצי קילו עגבניות טריות על אשכול. העגבניות לא היו בשלות מספיק וגם לאחר חליטה, היה קשה לקלף מהן את הקליפה הדקה. בנוסף, העגבניות היו מלאות גרעינים
   

:טיפים
.מכמות של כחצי קילו עגבניות תתקבל צינצנת קטנה של קטשופ פיקנטי
.מומלץ להכפיל כמויות
.חשוב להשתמש בעגבניות אדומות, טעימות ובשלות מאוד. רצוי ללא הרבה גרעינים
:לחלופין, ניתן להשתמש בעגבניות קצוצות מקופסת שימורים איטלקית- למשל של היצרן
MUTTI
.הקטשופ טוב לאכילה מיידית וגם יישמר במקרר שבועות ספורים בלבד

בצילום:קערית מימין- הרוטב לפני הבישול. קערית למעלה- הרוטב לפני הסינון. קערית שקופה למטה: הקטשופ המוכן
קטשופ פיקנטי
?איך מכינים
.שוטפים היטב חצי קילו עגבניות, מרחיקים עוקצים
.בעזרת סכין חדה עושים חתך בצורת איקס בתחתית כל עגבניה
.מניחים את העגבניות בקערה חסינת חום. יוצקים מעל מים רותחים. מניחים ל 1-3 דקות
.מסננים את העגבניות וקולפים בזהירות מהקליפה הדקה. קוצצים גס
.בקערת מעבד מזון שמים את העגבניות הקצוצות, בצל קטן קצוץ גס, כ- 3 שיני שום קצוצות גס
.מעבדים הכל לקבלת תערובת חלקה
.שוטפים פלפל צ'ילי אחד. חוצים את הפלפל לאורכו ובעזרת כפית מרחיקים את הגרעינים. קוצצים גס
.מוסיפים את הפלפל לקערת מעבד המזון וטוחנים הכל יחד
.מעבירים את רסק הירקות לסיר. מוסיפים מלח (אטלנטי) לטעם ומביאים לרתיחה
.מבשלים את הקטשופ על הלהבה הנמוכה ביותר ללא מכסה כחצי שעה. חשוב לערבב תכופות
.הרוטב המוכן צבעו יהיה אדום עמוק והוא יסמיך מעט
.במידה ובקטשופ יש גרעינים רבים של עגבניה, העבירו אותו דרך מסננת צפופה
.בכל מקרה, מומלץ לסנן את הקטשופ
. העבירו את הקטשופ המוכן לצינצנת ואחסנו במקרר
.הערה: חריפות הרוטב המבושל פחותה מזו של הרוטב לפני הבישול


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

28/02/2013

*עריסה 'לייט' לא חריפה, במיוחד ..לעצלנים שבחבורה

~עריסה~הריסה- מתכון זריז לא חריף רק =לעצלנים
חיבור של פלפלי שושקה ופלפלי צ'ילי הוא טעים, אדום, יפה וגם רב שימושי, רשמו מתכון זריז, גם לארוז בצינצנת יפה ולמסור מתנה


 
רוטב/ממרח פלפלי שושקה ופלפלי צ'ילי
 אופים 250 גרם פלפלי שושקה חצוים לאורכם ושלמים או פלפלים אדומים ברבעים או תערובת של שושקות ופלפלים אדומים.. בתנור חם-כ- 200 מעלות עד שמוכן. לפני האפייה יש לזרות שמ"ז ומלח אטלנטי בנדיבות. לשמור את שמן הזית שבתבנית , להרחיק גרעינים

לטחון את הפלפלים הקלויים במעבד מזון יחד עם כ- 4 פלפלי צ'ילי קטנים יחסית טריים, לא חובה להרחיק גרעינים


בזמן הטחינה להוסיף- ככף מיץ לימון סחוט טרי, מלח אטלנטי נוסף וקצת שמן זית-הנותר בתבנית האפייה. הכמות תספיק לצינצנת קטנה. החריפות מתונה

25/02/2013

צפו: 2 סרטוני וידאו שאסור לפספס

What if wild animals ate fast food

Bubblegum Marilyn Monroe

23/02/2013

* להכין אוזני המן הטעימים ביותר

אוזני המן/כיסנים במלית חמוציות

במיוחד לכבוד פורים יש לנו מתכון חדש ונהדר, אוזני המן או כיסנים במלית חמוציות. אוזני ההמן והכיסנים יתאימו לכל ימות השנה, הם פריכים, דקיקים ונמסים בפה. הכנתי מראש שלוש מליות: כולן דורשות בישול וקירור לשם הסמכה. אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר. שמירת המליות הטעימות.. באחריותכם. מלית החמוציות התגלתה כמתאימה ביותר למלוי בצק זה. כל היתר.. יתאימו יותר למריחה על עוגה/לחם או לאכילה עם כפית. זהירות, זה ממכר. מלית החמוציות, סמיכה במידה ולא נזלה לא מאוזני ההמן ולא מהכיסנים. קארד הלימון נחמד במלית, ריבת החלב הנפלאה נזלה כמעט כולה על נייר האפייה, מזל שהכנתי דוגמיות אחדות ממנה
 

 הבצק שלנו הוא בצק בסיסי שאינו מכיל תוספת סוכר או חומרי התפחה ויתאים ליצירת אוזני המן וגם כיסנים. המלית מפתיעה- קלה להכנה,אדומה, סמיכה (וללא תוספים לא טבעיים כחלק מהמליות הקנויות) ותשמש אותכם למאפים נוספים אחרים כ- מלית לפאי, מאפה שמרים, עוגת גבינה ורעויונות נוספים
:הערות לפני שמתחילים

18/02/2013

*טראפלס : הנוסחא (הכבר) לא סודית

טראפלס שוקולד: הנוסחא הלא סודית

:מרכיבים וגיוונים
.טראפלס משובחים יוכנו מחומרי גלם איכותיים וללא פשרות
שוקולד - בלגי, שמנת - מתוקה, קוניאק של הנסי
 השתמשתי במטבעות שוקולד בלגי של פרויבל, אתם יכולים להשתמש בכל שוקולד איכותי שתבחרו- רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו. במידה והשוקולד בטבלית גדולה, שברו אותו לחתיכות גסות בעזרת סכין חדה
שמנת מתוקה- השתמשו בשמנת מתוקה (לא חייב עמידה) בעלת 32 או 38 אחוזי שומן
קוניאק- השתמשתי בקוניאק משובח של הנסי, אתם יכולים להמירו בקוניאק איכותי אחר או להוסיף רום אמיתי במקום או תמצית וניל (כפית). אפשר כמובן להמיר בליקר אהוב וע"פ המצאי בבית
לטראפלס בטעם מוקה - הוסיפו לשמנת כף אבקת אספרסו, המירו את כף הקוניאק בכף רום
!הטראפלס משובחים ויפים להגשה כמתנה מהמטבח שלכם


:טראפלס - הנוסחא
הכמות: 20-24 יחידות
:החומרים
שלוש מאות וארבעים גרם שוקולד מריר במטבעות או שוקולד קצוץ גס
שלושת רבעי כוס מדידה = 180 מ"ל שמנת מתוקה 32 או 38 אחוזי שומן
כף מדידה קוניאק משובח
-
רבע כוס מדידה אבקת קקאו משובחת
:כלים
קלחת, קערה בינונית חסינת חום, מטרף או מרית, נייר אפייה או נייר שעווה, נפה קטנה, משטח עבודה, ידיים אוהבות
:אופן ההכנה
.לצקת את השמנת המתוקה לקלחת ולהביא לרתיחה, להסיר מהלהבה
.למלא קערה חסינת חום במטבעות/חתיכות השוקולד
.לצקת את השמנת מתוקה על השוקולד
לערבב היטב בעזרת מטרף ידני או מרית עד להמסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת אחידה ומבריקה
.להוסיף ולערבב לקערה את הקוניאק
.לצנן את התערובת במקרר קרוב ל- 3 שעות
הערה: ניתן לשמור את תערובת הטראפלס ימים ספורים במקרר. להוציא כ- 10-15 דקות מהקירור לפני גלגול לכדורים
.להניח נייר אפייה פרוס על משטח העבודה
.ליטול כמות של כף תערובת ולהניח על נייר האפייה, להמשיך באופן זה עם כל הכמות
.לנפות אבקת קקאו על שטח קטן על משטח עבודה או נייר גדול או פשוט לקערית
.לנפות אבקת קקאו גם על שתי הידיים
.ליטול כמות של טרפלס לגלגל לכדור
.כן, זה קצת מלכלך את הידיים.. לא נורא, התוצאה מפצה על הקצת בלאגן
.לגלגל את כדור הטראפלס בהרבה אבקת קקאו עד שמכוסה לגמרי מכל צדדיו
.להמשיך לגלגל את כל הטראפלים, לנפות אבקת קקאו על הידיים לפי הצורך
.להעביר את הטראפלס לעטרות נייר קטנות ויפות או לקופסא יפה. לאחסן במקרר
:חומרי הגלם


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
assets Creative Commons License