26/03/2013

*להכין קינוח גבינה ותותים

חדש: קינוח גבינה ותותים
כן, אני יודעת שחלקכם נחים כעת, לאחר ארוחת ליל הסדר המסורתית, מפגש משפחתי מחבק ונעים..או בשלהי צוהרי החג ..אצלנו היה טעים ונעים הערב. כולל מנת הקינוח הזו. קינוח מהיר הכנה, אדום לבן, טעים להפליא ויפה להגשה. הקינוח חלבי ומורכב מגבינה, שמנת מתוקה, מעט סוכר, ג'לטין לייצוב ותותים. המירקם קליל, כמו של מוס והמתיקות עדינה. "מוצלח מאוד" אמרו החבר'ה שלי, אחד אחד
.הערה: את הקינוח ניתן להכין בכלי הגשה אחד גדול או בכוסות הגשה אישיות. הכמות תספיק ל 7-8 איש
ליצירת 'עוגות גבינה' אישיות: פזרו בתחתית וכשכבות בין מלית הגבינה פירורי עוגיות/תערובת אגוזים וכדומה
קרם גבינה ותות שדה
?כיצד מכינים

24/03/2013

*קינוח של הרגע האחרון: קרם אספרסו

מנת קינוח קלה להכנה, תתאים גם להגשה לחג הפסח ולכל ימות השנה. מתיקות עדינה. השתמשו בחומרי גלם איכותיים
קרם אספרסו
ל-14 מנות הגשה = כלים בתכולה 60 מ"ל
?איך מכינים
בקלחת יש לבשל בבחישה 10 כפות מדידה סוכר לבן וקורט מלח עד לקרמול וקבלת נוזל בצבע זהוב חום- בהיר
.להוסיף לקלחת 250מ"ל אספרסו (לא המשקה הקר). להביא לרתיחה ולבשל כ- 5 דקות
.להעביר לקערה ולקרר, לא במקרר
.להוסיף לקערה 250 גרם גבינת מסקרפונה. לערבב עם מקצף ידני לקרם חלק לגמרי
.לקפל לקערה  250 מ"ל שמנת מתוקה שהוקצפה היטב בנפרד
.לצקת לכלי הגשה ולצנן
:הצעת הגשה
שמתי בתחתית כל כלי הגשה חתיכה מעוגיית השוקולד אגוזים [מתכון] קישטתי מעל במעט קצפת ושברי עוגיות
אפשרי להכין את קרם האספרסו יום-יומיים מראש או להכין ולאכול באותו היום.צר לי ..על התמונה הלא מסוגננת הפעם

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

23/03/2013

*עוגיות שוקולד אגוזים

עוגיות שוקולד אגוזים (גם) לפסח
ל-16 עוגיות
.מקציפים 2 חלבונים מביצים גדולות בטמפרטורת החדר +  1/8 כפית אבקת קרם אוף טרטר עד לקבלת קצף רך
.מוסיפים לקערה בהדרגה חצי כפית תמצית וניל +50 גרם סוכר לבן (=רבע כוס). מקציפים לקצף מוצק
מקפלים לקערה ידנית 70 גרם אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים דק וגם
.מאה שבעים שוקולד 60% מומס פושר
.בעזרת 2 כפיות מנטפים עוגיות (חשוב לרווח בין העוגיות) על נייר אפייה
.תבנית אחת גדולה של התנור תספיק לכל העוגיות
.אופים בתנור מחומם מראש בחום בינוני- 180 מעלות 12-13 דקות
.הניחו לעוגיות דקה או שתיים לפני שיחרורן מנייר האפייה
 
  חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

20/03/2013

*ביפן -תערוכה של עוגיות אומנותיות

:כן ! זו עוגיה
 צפיתי בתדהמה ביצירות האומנות של ריסה האמנית היפנית. ריסה יוצרת אומנות מופלאה עשויה עוגיות פריכות וזיגוג מתוק וצבעוני
לפני הכל, אזכור כמובטח : הגרלת תבניות הסיליקון ליצירת כפיות שוקולד הסתיימה. שתי זוכות יקרות עלו בהגרלה: צופית והדס. הודעה נשלחה לכן וגם התבניות בדרכן בדואר, תהנו ! הגרלות נוספות, בהמשך. תודות לכל המשתתפים
:שם האמנית
Risa Hirai


ריסה, בוגרת אוניברסיטת האומנות תמה בטוקיו, יוצרת מודלים מיניאטורים של מזון וגם עצי בונסאי וגנים זעירים כולם מעוגיות אכילות
במקום צבעים ומברשת כמצופה מבוגרת אומנות שהתמחתה בציורי שמן, ריסה משתמשת בקמח, סוכר, חמאה ושמן וכמובן , בתנור צמוד וחם מאוד

מרכיבים המצויים בכל בית משמשים בסיס ליצירות האומנות של ריסה. ריסה מדגישה שבכוונתה שאנשים יחוו את עבודותיה במספר חושים:  חוש הראייה, הריח וכמובן חוש הטעם. היצירות אכילות, אבל ביננו, חבל לתת בזה ביס
?..מי יכול לעמוד בפני ריחה של עוגיה אפויה וטרייה
.ריסה הציגה את העוגיות בתערוכה הראשונה שלה בגלריה בטוקיו
:שם התערוכה

17/03/2013

* ~~~~הכינו מרק קרמי משורש סלרי~~~~

מרק קרמי משורש סלרי
חמישה שקלים כל הראש .. עונה לשאלתי עובד מחלקת הירקות בסופר הגדול שליד החניון, כשקרבתי, מחזיקה את הראש הענק בידי המלאות. האמת? התקשתי לבחור, הראשים היו טריים ויפים כולם. התרשמתי עד מאוד מראש הסלרי הזה, והריח.. היה כל כך טוב
אז לקחתי אותו הביתה.. אך הייתי חייבת תמונה אחת לפני שנוקה, קולף, ונחתך אצלי לקוביות בהירות וכמובן נכנס למרק

המרק הקרמי הזה קל להכנה מאין כמוהו. אין בו טיפת שמנת או חמאה (אינכם חייבים לגלות לסועדים, כן?) והוא מורכב משורש סלרי, תפוח אדמה, מעט בצל וחצי תפוח עץ ירוק. טעם שורש הסלרי דומיננטי ועדין . הטועם הראשון הביט לסיר ושאל למה לא הכנתי מנה מכופלת, צודק האיש
.צאו לרכוש ראש סלרי יפה, בשובכם.. יהיה כאן מתכון מפורט למרק הטעים הזה
הגרלת תבנית לכפיות שוקולד : עדכון יום ראשון
תודות לכל המשתתפים בהגרלה. היזונים נהדרים שלחתם לנו ! כמובטח -יש זוכים, נכון יותר זוכות !- פרטים בקרוב
לחצו על התמונה להגדלתה
מרק קרם סלרי
הכמות- 4 מנות הגשה

14/03/2013

*לחמניות עם אשכולית אדומה - הפתעה חדשה וטעימה

לחמניות עם אשכולית אדומה
 
האם הכנתם כבר פעם מאפה שמרים שבתוכו אשכולית אדומה ..?האם הוספתם מיץ מאשכולית אדומה לתוך בצק שמרים?..האם גררתם זסט או גרידת מקליפה של אשכולית אדומה ללחמניית השמרים שלכם
.הלכתי לבדוק את זה בשבילכם וגם עבורי.. הפוסט הזה מוכיח עד כמה זה מוצלח וטעים
.הרעיון אומץ ועובד מהכתבת ליסה פיין מנהלת הבלוג ומוציאה לאור של ספר הבישול הטקסני
 

ליסה מוסיפה למתכון גם קינמון ווניל ואני רציתי להרגיש את טעמה הטהור של אשכולית אדומה. בנוסף, ליסה מצפה את הלחמניות שלה בכמות גדולה יותר של ציפוי.מצאתי שהלחמניות טעימות גם ללא ציפוי ואפשרי לצפות רק את חלקן
.בציפו הסוכר-חמאה ואשכולית. הציפוי ורדרד וטעים.. בפני עצמו


לחמניות רכות במיוחד ממולאות בחמאה, סוכר וגרידה מקליפת אשכולית אדומה. מעל הלחמניות ולבחירתכם נמרח ציפוי ורדרד ויפה. את בצק הלחמניות קל להכין במיקסר עם וו הלישה או ידנית. הבצק רך במיוחד בזמן העיבוד והלישה כמו גם המאפה המוכן. במקור כמות הקמח לא היתה רשומה בדיוק, לכן שקלתי למען נדע כולנו
יחד עם זה שמאפה מאשכולית אדומה הוא עונתי, ניתן למצא פתרון להכנתו בכל השנה: הקפיאו מיץ אשכולית אדומה וזסט או החליפו במיץ וגרידה מתפוז

הלחמניות נאפות בתבנית מלבנית לא גדולה במיוחד. במהלך התפיחה והאפייה, הן נצמדות אחת לשנייה. הלחמניות הן למעשה עוגות שמרים לא מתוקות מדי שילוו את ספל הקפה שלכם בבוקר ובכל עת. הלחמניה תשאר רכה מאוד וטריה שעות אחדות לאחר האפייה - הקפידו לארוז אותה בשעות אלו בניילון. נותרו לחמניות ? הקפיאו אותן
.הערה: למתכון כולו תספיק מחצית אשכולית אדומה גדולה ויפה, בחרו אחת שקליפתה אדומה יותר


לחמניות עם אשכולית אדומה
הכמות: 12 לחמניות

11/03/2013

*כמו במאפייה טובה: לחמניות שיפון וצימוקים כהים

 לחמניות שיפון וצימוקים כהים
קמח שיפון מלא, צימוקים כהים וסירופ מייפל, בלחמניה כהה ויפיפיה. אכלו עם גבינות טובות ורכות, חמאה או וגם ריבה- ממש כמו במאפייה קטנה, אצלכם בבית


לחמניות שיפון וצימוקים כהים
הכמות: 8 לחמניות מוארכות קטנות יחסית
:החומרים
מאתיים וחמישים מ"ל מים חמימים
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.5 כפיות מדידה
כפית מלח דק
שלוש מאות גרם קמח לבן מיוחד ללחם
מאה גרם קמח שיפון מלא
כף שמן רגיל לבחירתכם - לא שמן זית
כף וחצי סירופ מייפל או כף דבש נוזלי
חמישים גרם צימוקים כהים, לחתוך לשניים צימוקים גדולים
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפפיה
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר לערבב להמסה מים והשמרים
.להוסיף לקערה מלח ושני סוגי הקמחים, ללוש לבצק רך
.ללוש את הבצק דקות ספורות במיקסר בעזרת וו הלישה או ידנית על משטח רידוד
.להוסיף לבצק שבקערת המיקסר את יתר החומרים
.ללוש את הבצק דקות אחדות. במידה והבצק דביק יש להוסיף מעט קמח - ככף לערך
.להתפיח את כדור הבצק בקערה מכוסה להכפלת הנפח, כשעה
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה מאוד :  240 מעלות
.ללוש מעט את הבצק התפוח ולחלקו ל- 8 חלקים שוים
.לגלגל כל חלק ללחמניה קטנה מוארכת, ליצור קצוות מחודדים. החלק הרחב של הלחמניה = 4 ס"מ
.להניח את הלחמניות בתבנית האפייה במרחקים. לכסות ולהתפיח להכפלת הנפח, כשעה
.לטבול סכין חדה במים קרים ולחרוץ 3 חריצים (אלכסוניים מעט עמוקים)  בכל לחמניה
.ניתן לאבק כל לחמניה במעט קמח
.לאפות את הלחמניות בתנור החם 12-13 דקות

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

10/03/2013

*ריבועי שוקולד-חמאת בוטנים ובייגלה

ריבועי שוקולד-חמאת בוטנים ובייגלה
!עשר דקות אפייה בלבד  
.מתכון שבין עוגיה לממתק. הריבועיות יתחבבו יותר על אוהבי השילוב שוקולד-חמאת בוטנים


:תחתית הבצק מוצלחת,טעימה וקלת הכנה. את הבייגלה לתחתית טחנו לאבקה במעבד מזון
לאחר שהכנתי וכפי שהומלץ וצולם במתכון המקורי- יש להשתמש במקלות בייגלה דקיקים ומומלחים ותודה :) גם לטל
בסיס הריבועיות אפוי דקות ספורות ומצונן לחלוטין. המלית נמרחת על הבסיס ומשוגרת למקפיא לזמן קצר יחסית
.את הריבועיות שמרו בפריזר או במקרר. בחוץ (מלבד בחורף) המלית תהיה רכה, לשיקולכם

המלית הרכה לפני ההקפאה
ריבועי שוקולד-חמאת בוטנים ובייגלה
הכמות: 40 יחידות
:לתחתית

09/03/2013

טארט ירק וגבינות - חגיגה של צבעים וטעמים

טארט ירק וגבינות

פרחי כרובית יפים חברו לפרחי ברוקולי ירוקים כשלחגיגה הצטרפו בצק משובח(עגבניות שרי) וכמובן גבינות טובות. מה קבלנו ?-  טארט ירק וגבינה, נמס בפה - לאכול חם או גם קר
.זה דליקטס" - כמה כייף לשמוע מהטועם אנין הטעם, סוף ציטוט"

:הערות לפני שמתחילים
דאגו לחמאה רכה עבור הבצק, רכה אך לא נוזלית, הוציאו את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה
.הבצק מהיר הכנה, מומלץ וקל להכינו במעבד מזון אך אפשרי להכינו גם ידנית- זה יארך זמן נוסף
הבצק מצריך קירור של לפחות מחצית השעה והוא נוח מאין כמותו לרידוד ויתאים גם לטארטים/קישים נוספים
.ניתן להכין את הבצק יממה מראש ולשמור במקרר, זה יקצר את זמן ההכנה למחרת
.הירק ניתן לבישול קצר 'אל דנטה' -בנפרד או ביחד


בשלו את הירק קצרות - 'אל דנטה': מלאו סיר במים רותחים, הוסיפו את הירק הקצוץ. הרתיחו דקות ספורות על מנת להשאיר את הירק מעט פריך. הוציאו בעזרת כף מסננת. צננו בחוץ עד לשימוש
.משקל הירקות המצויין - ללא פחת ולאחר החיתוך
.חיתכו את הכרובית והברוקולי לחתיכות בגודל נגיסה או בגודל דומה לעגבניית שרי בינונית
.גבינות- רכשו את הגבינות הטובות יותר שתמצאו, הן יעשו לכם מאפה טעים יותר


עגבניות שרי- יתאימו כאן עגבניות שרי קטנטנות, קטנות מאלו שצילמתי, עגבניות קטנות יכסו שטח טארט גדול יותר
את הגבינות רכשתי במחלקת הגבינות שבסופר הקרוב. גבינת הדניש מיובאת, הצ'דר מיצור מקומי. רכשתי כמות במשקל. גבינת הדניש רכה ופיקנטית, גבינת הצ'דר נוחה לגירור בעזרת פומפיה עבה
כרובית: נרכשה במארז ניילון (במקרה) מתוצרת "אושיק"- שדות חקלאות-שדה נחום. הכרובית היתה טרייה ויפיפיה. צל"ש למי שמגיע. (לא פרסומת). את הטארט הגישו חם או בטמפרטורת החדר. לטעמי, משולש נדיב וחם, טעים יותר


בצילום- הטארט המוכן, חם עדיין
-טארט ירק וגבינות
:החומרים לבצק
מאה עשרים וחמישה גרם חמאה רכה
מאה עשרים וחמישה גרם גבינה לבנה יבשה- גבינת 'טוב טעם' למשל
מאה עשרים וחמישה גרם קמח לבן מיוחד ללחם
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה
קורט מלח דק
:החומרים למלית
מאתיים גרם פרחי ברוקולי, ללא גבעולים, חתוכים קטן
מאתיים גרם פרחי כרובית, ללא גבעולים, חתוכים קטן
כף שמן זית
בצל בינוני, קצוץ
מאה גרם עגבניות שרי, חצויות
שבעים וחמישה גרם גבינת דניש בלו, לפורר בידיים לפירורים גדולים
שבעים וחמישה גרם גבינת צ'דר, מגוררת
פלפל שחור גרוס טרי לטעם
-
תבנית לטארט או קיש בקוטר 25 או 26 ס"מ- לשמן היטב תחתית ודפנות
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערת מעבד מזון ערבבו היטב חמאה וגבינה
.בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, אבקת האפיה והמלח
.הוסיפו את תערובת הקמח לקערת החמאה-גבינה
.עבדו קצרות לקבלת בצק אחיד
.אחסנו את הבצק בקירור לפחות למשך 30 דקות
:הכנת המלית-עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום 200 מעלות
.בסיר גדול עם מים רותחים לבשל את פרחי הכרובית והברוקולי הקצוצים, אל דנטה
.לסנן את הירק ולצנן, בחוץ
.במחבת לטגן את הבצל בכף השמן עד לריכוך והזהבה. לצנן על השיש
.להוציא את הבצק מהקירור. לשטח מעט את כדור הבצק
לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול הגדול קצת יותר מתחתית התבנית, ע"מ שיספיק ליצירת שוליים נמוכים
להעביר את הבצק לתבנית. להדק לתחתית ולדפנות. ליצור שוליים דקורטיביים- זה לא חובה אבל זה יפה
.לפזר על הבצק את הבצל
.לסדר מעל את פרחי הכרובית והברוקולי
.לסדר מעל את חצאי עגבניות השרי כשצידן החתוך כלפי מעלה
.לפזר מעל את הגבינות
.לתבל בפלפל שחור גרוס
.לאפות בתנור החם 23-25 דקות או עד שהטארט זהוב היטב ומוכן

הפרח היפה של אמא-  צולם היום בנייד
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

*טארט ירק וגבינות - חגיגה של צבעים וטעמים

טארט ירק וגבינות

פרחי כרובית יפים חברו לפרחי ברוקולי ירוקים כשלחגיגה הצטרפו בצק משובח(עגבניות שרי) וכמובן גבינות טובות. מה קבלנו ?-  טארט ירק וגבינה, נמס בפה - לאכול חם או גם קר
.זה דליקטס" - כמה כייף לשמוע מהטועם אנין הטעם, סוף ציטוט"

:הערות לפני שמתחילים
דאגו לחמאה רכה עבור הבצק, רכה אך לא נוזלית, הוציאו את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה
.הבצק מהיר הכנה, מומלץ וקל להכינו במעבד מזון אך אפשרי להכינו גם ידנית- זה יארך זמן נוסף
הבצק מצריך קירור של לפחות מחצית השעה והוא נוח מאין כמותו לרידוד ויתאים גם לטארטים/קישים נוספים
.ניתן להכין את הבצק יממה מראש ולשמור במקרר, זה יקצר את זמן ההכנה למחרת
.הירק ניתן לבישול קצר 'אל דנטה' -בנפרד או ביחד


בשלו את הירק קצרות - 'אל דנטה': מלאו סיר במים רותחים, הוסיפו את הירק הקצוץ. הרתיחו דקות ספורות על מנת להשאיר את הירק מעט פריך. הוציאו בעזרת כף מסננת. צננו בחוץ עד לשימוש
.משקל הירקות המצויין - ללא פחת ולאחר החיתוך
.חיתכו את הכרובית והברוקולי לחתיכות בגודל נגיסה או בגודל דומה לעגבניית שרי בינונית
.גבינות- רכשו את הגבינות הטובות יותר שתמצאו, הן יעשו לכם מאפה טעים יותר


עגבניות שרי- יתאימו כאן עגבניות שרי קטנטנות, קטנות מאלו שצילמתי, עגבניות קטנות יכסו שטח טארט גדול יותר
את הגבינות רכשתי במחלקת הגבינות שבסופר הקרוב. גבינת הדניש מיובאת, הצ'דר מיצור מקומי. רכשתי כמות במשקל. גבינת הדניש רכה ופיקנטית, גבינת הצ'דר נוחה לגירור בעזרת פומפיה עבה
כרובית: נרכשה במארז ניילון (במקרה) מתוצרת "אושיק"- שדות חקלאות-שדה נחום. הכרובית היתה טרייה ויפיפיה. צל"ש למי שמגיע. (לא פרסומת). את הטארט הגישו חם או בטמפרטורת החדר. לטעמי, משולש נדיב וחם, טעים יותר

בצילום- הטארט המוכן, חם עדיין
-טארט ירק וגבינות
:החומרים לבצק
מאה עשרים וחמישה גרם חמאה רכה
מאה עשרים וחמישה גרם גבינה לבנה יבשה- גבינת 'טוב טעם' למשל
מאה עשרים וחמישה גרם קמח לבן מיוחד ללחם
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה
קורט מלח דק
:החומרים למלית
מאתיים גרם פרחי ברוקולי, ללא גבעולים, חתוכים קטן
מאתיים גרם פרחי כרובית, ללא גבעולים, חתוכים קטן
כף שמן זית
בצל בינוני, קצוץ
מאה גרם עגבניות שרי, חצויות
שבעים וחמישה גרם גבינת דניש בלו, לפורר בידיים לפירורים גדולים
שבעים וחמישה גרם גבינת צ'דר, מגוררת
פלפל שחור גרוס טרי לטעם
-
תבנית לטארט או קיש בקוטר 25 או 26 ס"מ- לשמן היטב תחתית ודפנות
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערת מעבד מזון ערבבו היטב חמאה וגבינה
.בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, אבקת האפיה והמלח
.הוסיפו את תערובת הקמח לקערת החמאה-גבינה
.עבדו קצרות לקבלת בצק אחיד
.אחסנו את הבצק בקירור לפחות למשך 30 דקות
:הכנת המלית-עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום 200 מעלות
.בסיר גדול עם מים רותחים לבשל את פרחי הכרובית והברוקולי הקצוצים, אל דנטה
.לסנן את הירק ולצנן, בחוץ
.במחבת לטגן את הבצל בכף השמן עד לריכוך והזהבה. לצנן על השיש
.להוציא את הבצק מהקירור. לשטח מעט את כדור הבצק
לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול הגדול קצת יותר מתחתית התבנית, ע"מ שיספיק ליצירת שוליים נמוכים
להעביר את הבצק לתבנית. להדק לתחתית ולדפנות. ליצור שוליים דקורטיביים- זה לא חובה אבל זה יפה
.לפזר על הבצק את הבצל
.לסדר מעל את פרחי הכרובית והברוקולי
.לסדר מעל את חצאי עגבניות השרי כשצידן החתוך כלפי מעלה
.לפזר מעל את הגבינות
.לתבל בפלפל שחור גרוס
.לאפות בתנור החם 23-25 דקות או עד שהטארט זהוב היטב ומוכן
הפרח היפה של אמא-  צולם היום בנייד
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
assets Creative Commons License