20/09/2013

Morning of the World *

Morning of the World by Gunther Gheeraert
 
 
:הסרטון צולם בבאלי על ידי האמן הצרפתי
Gunther Gheeraert
אתר הצלם: לינק
דף הפייסבוק של גונטר : לינק

19/09/2013

*להכין בבית: פופקורן בקרמל

פופקורן בקרמלניתן להכפיל כמויות
 המרכיבים:
1/4 כוס גרעיני פופקורן
2 כפות שמן צמחי - לא שמן זית

לרוטב הקרמל:
כף אחת מולסה
חצי כוס סוכר זהוב דמררה

50 גרם חמאה מלוחה
1/8 כוס סירופ תירס בהיר
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
 ההכנה:


*להכין בבית : קצטה - רוטב קרמל מקסיקני Cajeta

רוטב קרמל - קצטה
Cajeta
.קצטה הוא רוטב קרמל כהה מאוד הנוצר על ידי בישול איטי של חלב פרה או חלב עיזים ממותק
הרוטב נפוץ במקסיקו בעיקר וברחבי דרום אמריקה, טעים מעל גלידה משובחת או כרוטב למגוון קינוחים, קרמים ועוגות. המרכיב החשוב ביותר במתכון הוא סבלנות. שימו עין וקורט נדיב של אהבה על הרוטב שלכם והוא יתקבל מושלם. הרוטב מסמיך עם הקירור
מתכון מבוסס על ספר הגלידות של מולי מון נייטצל. אודות רוטב הקצטה בויקיפדיה : כאן 
 
 
 
רוטב קצטה מקסיקני
Cajeta
הכמות : ככוס ורבע רוטב, ניתן להכפיל כמויות

מרכיבים:
 2 כוסות חלב פרה או חלב עיזים
200 גרם = כוס סוכר לבן
שמינית כוס דבש נוזלי
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח

 
ההכנה

15/09/2013

*משקה יוגורט, דבש וזעפרן- לערבב ולשתות

משקה יוגורט,דבש וזעפרן
שתי מנות או מנה אחת גדולה
מחממים 60 מ"ל מים (רבע כוס) עם מעט חוטי זעפרן. מכבים את הלהבה ומניחים ל- 5 דקות.
מוסיפים לקלחת 2-3 כפות דבש או יותר לטעם, מערבבים להמסה.
מוסיפים כוס וחצי יוגורט לבן וסמיך= 375 מ"ל. השתמשו ביוגורט יווני או יוגורט לבן אחר. אני משתמשת קבוע ביוגורט פרוביוטי 3%. דללו בשתיים עד שלוש כפות= 30 מ"ל חלב קר (במידה והיוגורט סמיך מאוד יש לדלל עם חלב נוסף).
מצננים שעה במקרר או רבע שעה בפריזר.
מוזגים ומגישים.


13/09/2013

*להכין בבית משקה חלב שקדים ותמרים

משקה חלב שקדים, תמרים, אבוקדו ודבש
Moroccan Assir Al Avoca
ראיתי השבוע סרטון המדגים הכנת משקה שקדים מרוקאי אותנטי, דיגדג לי להכין. חומרי הגלם המרכיבים את המשקה הזה, בעיקר שקדים בתוספת של תמרים, אבוקדו (קטן) מעט דבש ותמצית וניל. המשקה מרווה, מזין וטעים מאוד. האבוקדו לא מורגש.. אך הוא כן מסמיך מעט את המשקה. הנה חומרי הגלם
משקה האנרגיה הזה יתאים גם לשבירת צום יום כיפור, במידה ואתם מהצמים ובעצם בכל עת שאתם רוצים לרוות צמאונכם במשקה טבעי ומיוחד

ההכנה פשוטה: משרים שקדים טבעיים עם קליפתם החומה במים למשך 4-8 שעות. אפשר להניח את השקדים המושרים על השיש במטבח או להשרותם בצינצנת במקרר. ההשרייה מרככת מעט את השקדים. לאחר מכן מסננים את השקדים מהמים. וטוחנים אותם בבלנדר עם מי ברז טריים. הטחינה תרסק את השקדים ותצבע את המים בלבן. באופן זה קבלנו חלב שקדים. יוצקים את התערובת של השקדים והמים לתוך מסננת שכוסתה בבד דק או מגבת נייר עבה ומסננים את כל הנוזלים. חשוב למעוך בעזרת כף את חתיכות השקדים הקטנות על מנת שנקבל כמה שיותר חלב שקדים. כמות חלב השקדים שתתקבל היא כשתי כוסות. אנו נשתמש בכל הכמות להכנת המשקה שלנו
ראו את הנוזל הלבן שבקערה הנראה כחלב. את השקדים המרוסקים אפשר לשמור במקרר ולאכול אותם עם מעט דבש


לאחר מכן יוצקים את חלב השקדים לבלנדר. חשוב לשטוף קודם את הבלנדר במעט מים על מנת שלא ישארו בו חתיכות קטנות של שקדים
מוסיפים לבלנדר אבוקדו קטן קלוף וחתוך גס, 12 תמרים מזן מג'הול - להרחיק קודם גלעינים, כף עד 2 כפות דבש נוזלי, וכפית תמצית וניל
מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת משקה סמיך ואחיד. בתחילת העירבול המשקה יהיה עדיין דליל, משמע שלא כל התמרים נטחנו עד דק. תנו לבלנדר לעבוד עוד זמן מועט וזה כבר מוכן
.חיוני לשתות בעוד המשקה טרי. אפשר לשתות עם קשי שתייה. אפשרי להגיש בתוספת קוביות קרח


:הכמויות
כוס וחצי שקדים טבעיים- לא שקדים מולבנים, משקל השקדים =150  גרם
שניים עשר תמרים מזן מג'הול, לגלען
אבוקדו קטן ובשל קלוף וקצוץ גס- משקל האבוקדו לפני קילוף = 100 גרם
כף עד 2 כפות דבש נוזלי
כפית תמצית וניל
:ההכנה
.משרים את השקדים בשלוש כוסות מי ברז למשך 4 שעות או לכל הלילה
.מסננים את השקדים מהמים ושמים אותם בבלנדר
.מוסיפים לבלנדר 3 כוסות מים וטוחנים היטב
.מסננים את חלב השקדים לתוך מסננת מרופדת במגבת נייר עבה (ח"פ) או בד דק
.יוצקים את חלב השקדים המסונן לבלנדר
.מוסיפים: תמרים, אבוקדו, דבש לטעם ותמצית וניל
.טוחנים את כל המרכיבים
.מוזגים לכוסות ומגישים




-הנה מתכון נוסף שישבור את הצום או יהווה חתיכת אנרגיה -  עוגיית בריאות משיבולת שועל וקמח מלא
עוגיות שיבולת שועל וצימוקים כהים
הכמות: 25 עוגיות
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להמס 80 גרם חמאה, לצנן מעט
.להוסיף לחמאה המומסת ביצה גדולה וטרוף היטב
:בקערה גדולה לערבב
מאה ושישים (או 170 גרם) גרם סוכר דמררה זהוב
מאתיים גרם שיבולת שועל לבישול
מאה וחמישה עשר גרם קמח מלא, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
מאה וחמישים גרם צימוקים כהים- לחלוט ולייבש קודם לכן
.לצקת את תערובת חמאה וביצה למרכז קערת החומרים היבשים
.להוסיף כפית תמצית וניל ושתי כפות מים
.לערבב הכול לתערובת דביקה
.ניתן להוסיף מעט מים במידה והתערובת יבשה מדי
.בעזרת כף ליטול כמות , לכדרר לכדור להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה
.ליצור באופן זה את כל העוגיות
.לשטח מעט את העוגיות
.לאפות כ- 18 דקות בתנור החם
.לצנן על רשת

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

11/09/2013

**רוצו להכין: מאפה פירות יער מופלא

עוגת פירות יער משובחת

.....היא גם יפה וגם
בעודי מרווה צמאוני (לצלם חומרי הגלם והעוגה מכל הכיוונים ..קצת עבודה) בעסיס פירות היער.. אני יודעת שעוגה כזו לא טעמנו אף פעם
והיום, עוגת שמרים מבצק קל להכנה ומשובח .במלית יש הרבה (כמחצית הקילו) פירות יער עזי צבע וטעם. ומעל הכול - פסי בצק שתי וערב יפים, שזופים ובוהקים
...ואו וניתן הפעם לתמונות לדבר לפני הכול
....עוגה יפה גם טעימה
 
 
 
 
העוגה נאפית בתבנית שטוחה ומתיקותה עדינה. הטעם,בעודה חמימה, כמו סופגניה תפוחה גדושה בפירות אדמדמים ועסיסיים ועם הרבה ..אבקת סוכר מלמעלה
את העוגה אפשרי להכין מכל סוג של פרי יער. אפשר מסוג פרי אחד אך יפה לשלב מספר סוגים ומספר צבעים. השתמשו בפירות יער טריים או קפואים ומופשרים. השתמשתי במרבית התכולה של שני מארזי פירות יער קפואים. כל מארז במשקל 300 גרם. הפירות נמכרים במקפיאי המרכולים לצד מארזי גלידות. על מארז הפירות שלי כתוב  "מאמא מרי" (זו לא פרסומת) - יבוא פולני
הפירות הקפואים בעוגה שלי: פטל אדום ודמדמניות שחורות היו ללא פחת, נקיים ומוכנים לשימוש וגם נהדרים לאכילה. הודמדמניות שמרו יותר על צורתם השלמה לאחר הפשרה והאפייה, הפטל האדום נמס בחלקו לתוך הבצק, דבר שהותיר בצק אדמדם, לח בחלקו ומופלא בטעם (הגדילו את התמונות). הפירות הופשרו מעל שעה על השיש, בקערה ולאחר מכן במסננת. בהמשך סוננו מנוזלים והיו עסיסיים וטעימים (שתו את המיץ האדום הניגר). אל תפשירו את הפירות יותר מדי זמן. מתברר שמשלוח פירות היער מפולין היה טרי ומשובח
.הצעת הגשה: מנת עוגה לצד קצפת ממותקת קלות


מאפה פירות יער מופלא
:המרכיבים לבצק

10/09/2013

*ירקות ביין מרלו

ירקות ביין מרלו או ביין אדום יבש - מנת תוספת טעימה
 
 
גזר וסלק ביין מרלו
מרכיבים

05/09/2013

**~~~~חלות - מתכון נהדר~~~~

חלות נפלאות
Challah Bread
השבוע פרסם אתר פוד 52 כתבה על החלות של ג'ואן נתן. החלה הקלועה המצולמת של ג'ואן נתן, היתה יפיפיה. הייתי חייבת לרוץ ולהכינה
שיניתי מעט את הוראות ההכנה, במקום להכין שתי חלות גדולות הקלועות מ- 6 חבלי בצק כל אחד, הכנתי 4 חלות צרות יותר מ- 3 חבלי בצק כל אחת. החלות קלות מאוד להכנה וטעמן מצויין. בנוסף, הן נותרות רכות גם לאחר מספר שעות, טרם פריסתן 
ארבע חלות טריות מצולמות לעת ערב - צולם בנייד

המתכון בסיסי ומוצלח ומכיל מינימום ביצים, קמח רגיל ומעט סוכר המקנה לחלות צבע שזוף ומתיקות עדינה. את הבצק ניתן להכין בקלות במיקסר או ללוש אותו ידנית בקערה גדולה. החלות יתאימו לכל מאכל מלוח או מתוק. פנקו את החלות שלכם בשפע שומשום או גרגרי פרג שלם. הנה המתכון המקורי של ג'ואן נתן


חלות
Joan Nathan's Chosen Challah
הכמות: 4 חלות

04/09/2013

**שנה טובה

!שנה טובה קוראים יקרים 
 
שנה עשירה בטעמים חדשים 


שנת בריאות ויצירה 
 

צולם היום בשוק 4.9.2013

01/09/2013

**להכין בבית מתנה מהמטבח- חומץ בלסמי ודבש

מתנה מהמטבח : חומץ בלסמי מצומצם עם דבש
.סמיך, כהה, חמוץ- מתוק וטעים מאוד: רוטב מחומץ בלסמי מצומצם עם דבש
.זו דרך נוספת ל'שדרג' חומץ בלסמי באיכות פחותה ולהגיש מתנה מקורית מהמטבח הפרטי
?איך מכינים
.על כל כף מדידה דבש נוזלי שמים 2 כפות מדידה חומץ בלסמי
.הרוטב שלי הוכן מ- 5 כפות דבש נוזלי ו- 10 כפות חומץ בלסמי
כן, מותר להשתמש הפעם בחומץ בלסמי 'זול' הנמכר במרכולים. חשוב שהחומץ שאתם רוכשים לא יכיל צבעי מאכל ומינימום תוספים
השתמשו בדבש נוזלי ולא דבש סמיך. מרחו את כף המדידה בטיפונת שמן צמחי (לא שמן זית) כך שהדבש יחליק מכף המדידה
:בישול
.יוצקים את הדבש והחומץ לסיר או קלחת (רצוי עם תחתית עבה) , בוחשים להמסת הדבש בחומץ
.מביאים לרתיחה איטית על להבה קטנה ונמוכה
ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה על להבה קטנה ונמוכה עד שתערובת החומץ והדבש מצומצמת אך לא סמיכה מדי
?מתי להסיר מהלהבה
.ערבו את הרוטב עם כף עץ, כשהרוטב יכסה את הכף כבו את הלהבה
במידה ובשלתם את הרוטב יותר מדי והא סמיך מאוד, לא נורא. זה קרה לי (צילום למטה) אפשר להציל את הרוטב
.הוסיפו לרוטב מעט מים חמים, בחשו והחזירו לסיר לרתיחה קצרה
 .הרוטב ישמר בצינצנת במקרר ויתאים למגוון סוגי קינוחים וגם על גלידה


:הרוטב הסמיך מדי מהפעם הקודמת 


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
assets Creative Commons License