15/10/2013

**יום הלחם העולמי 2013: לחמניות פרעצל רכות

? חגיגות יום הלחם העולמי לשנת 2013 מתחילות עוד רגע , מצטרפים 

World Bread Day 2013 - 8th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!

.יום הלחם העולמי נחגג מדי שנה בתאריך ה 16 לאוקטובר
.בחגיגת הלחמים משתתפים כותבים ובלוגרים מרחבי העולם, לשמחתי גם אני
האירוע הנפלא הזה מאגד את הבסיסי והמורכב של כל אדם: לחמים, לחמניות, מאפי שמרים מתוקים ומלוחים מרחבי הגלובס. למעשה זהו 'ספר הלחמים' הטוב ביותר הנמצא זמין לכל אחד ואחת ברשת ובכל עת
 לחמניות הפרעצל החצי רכות הללו קלות להכנה, יפיפיות ויש להן צבע וטעם משגעים. לטעמנו לחמניה טובה צריכה תוספת של חרדל משובח, מלח גס וכוס בירה ליד
.נסו את הלחמניות הללו עוד היום

 


 לחמניות פרעצל רכות
הכמות: 6 יחידות
:החומרים
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 490 גרם קמח
ארבע כפות סוכר זהוב או 4 כפות סוכר חום כהה
כפית מלח דק
כף מדידה שמרים יבשים = 11 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים בגרגירים
כוס מים חמימים = 240 מ"ל
:- להברשת הלחמניות

10/10/2013

*Paper Memories - סרטון הסטופ מושן היפה ביותר

Paper Memories
.סרטון הסטופ מושן עטור הפרסים הזה הוכן מכ- 4,000 תמונות סטילס. יצירת מופת בת 7.5 דקות
:תיאו, האמן מברצלונה אחראי על הכתיבה, הצילום והעריכה וכל היצירה, לבד מהמוסיקה
Theo Patzu
.כאן הסרטון בפורמט גדול
 

 
:דף היוצר וסרטונים נוספים שלו 
 Theo Patzu
--
צפו באתר הצילום של אלן בנסון - שפע צילום אוכל משובח 
--

*איש הקפה מלונדון - Mikey Sorbello

:ככה פותחים את היום: מיקי סורבלו מלונדון מתאר בסרטון השלוש הדקות את אהבתו הרבה לקפה
.כאן הסרטון בפורמט גדול
 

08/10/2013

*צ'יפס תפוחי אדמה- מתכון חדש

צ'יפס תפוחי אדמה
 
 
 
צ'יפס תפוחי אדמה
איך מכינים ?
אופים תפוחי אדמה רחוצים, יבשים ובקליפתם עד לריכוך. אפיתי בטוסטר אובן 3 תפודים בגודל בינוני. האפייה בחום בינוני 180 מעלות.
מצננים במקרר (אפשרי לשמור במקרר עד 4 ימים).
חוצים כל תפוד וחותכים לפרוסות דקות יחסית לאורך .

מטגנים בסבבים בשמן בגובה כ- 5 ס"מ עד להזהבה טובה. אני טיגנתי בשמן קנולה במחבת עמוקה וקטנה יחסית.
.הופכים לפחות פעם, פעמיים את הצי'פס בזמן הטיגון
. זמן הטיגון קצר יחסית
מוציאים בכף מחוררת על נייר סופג/נייר מגבת.
מפזרים מיד ובנדיבות מלח אטלנטי.
התוצאה טעימה: צ'יפסים רכים מבפנים ופריכים מבחוץ.
* הרעיון המוצלח - מאתר טסטינג טייבל .
וככה לפני הטיגון:

 
מתי כספי - ברית עולם
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

07/10/2013

* משקה (סמוטי) בטטה וחלב שקדים It's Smoothie time

משקה (סמוטי) בטטה וחלב שקדים, מפתיע , טעים כל כך
!כותרת משנה (בחרו) : אל תקרא לי בטטה ! / (איזה) יום כתום היום
It's Smoothie time!
לפני זמן ראיתי צילום יפה של משקה כתמתם, מסקרן מאוד, סוג של 'משקה סמוטי' אמריקאי. הרכב המשקה, בטטה ושקדים טבעיים. ובכלל, המשקאות מסוג זה 'עשו עלייה' ומצטיינים בהרכבי פירות, ירקות + נוזלים כגון מים או יוגורט/חלב/חלב שקדים/סויה/קוקוס. לעיתים תמצאו משקאות המכילים שפע ירקות ופירות, או רק אחדים מהם, לעיתים הצירופים פנטסטיים. מסוג משקאות נותני אנרגיה טובה שכייף וקל להכין ולשתות. את המשקאות יוצרים על ידי טחינת פרי/ירק +נוזלים בבלנדר חזק או בבלנדר ביתי רגיל. וכמובן, לוגמים אותם מיד. הוראות ההכנה והמרכיבים למשקה הבטטה שראיתי, היו כלליים ("קחו 3 בטטות.."), חלקם היה בכלל אופציונליים...
...עברו להם ימים, שבועות
 

אתמול לעת ערב מצאתי בסופר הקרוב בטטות יפיפיות. הגבר שבחר בסמוך לי לימונים, נעץ בי עיניים חודרות (מדי) כשבחרתי את הבטטות שלי. (כנראה שהצעיף הסגלגל שלי עשה לו את זה). הבטטות היו יפות כל כך, חלקות ואני לא ממש ליטפתי אותן בידיי, ואולי קצת כן
.בחרתי 3 בטטות יפיפיות, סה"כ קילו בטטות לערך
.... כמה כייף! יש לי סיפתח לחומרי הגלם המשובחים להכנת המשקה החדש

06/10/2013

*מותק של עגבניות - חצאי עגבניות אפויות

מותק של עגבניה - חצאי עגבניות אפויות בשמן זית ומלח
למעשה אין כאן מתכון ממש, רק אפיית עגבניות בתנור בשלוש דרגות חום שונות. העגבניות נאפות בשמן זית ומעט מלח בלבד. צורת הכנה זו מניבה חצאי עגבניות מתקתקות וטעימות מאוד. העגבניות נותרות עסיסיות
 
העגבניות לפני האפייה
?איך מכינים
.מחממים תנור אפייה לחום 200 מעלות
בתבנית אפייה מסדרים חצאי עגבניות. חשוב שהעגבניות תהיינה אחידות בגודלן וקטנות יחסית - לא עגבניות מסוג תמר או שרי
.מנטפים מעל העגבניות שמן זית בנדיבות רבה
אצלי בתבנית סודרו 600 גרם עגבניות ומעליהן נטפתי כרבע כוס שמן זית, אפשר להשתמש בכמות גדולה קצת יותר של שמן זית
.בוזקים מעל כל עגבניה מעט מלח - מלח אטלנטי או מלח רגיל
:אפייה
.אופים את העגבניות בתנור בחום 200 מעלות 30 דקות
.מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות
.מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות ואופים 30 דקות נוספות
.מוציאים מתהתנור וזוללים או שומרים במקרר ימים אחדים


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

05/10/2013

*פרוסות בצל כבוש (מהיר) עם פלפל חריף, לימון ונענע

פרוסות בצל סגול כבוש
בסדרת השאלות 5 (או יותר) דברים שלא ידעתם אודותיי, אני בטוחה שהיה לי מה לספר לכם. בטוח  שאת מרבית הרגלי האכילה שלי אינני שומרת בסוד. כחובבת שפע פירות וירקות טריים, חשוב לי לשים דגש גם על אכילת מרכיבי 'על' טבעיים ובריאים. למשל ? (רשימה חלקית)- שמן זית, שום, לימון, אבקת כורכום במגוון צורות הכנה (בייחוד מעורב עם שמן זית ופלפל שחור גרוס), ג'ינג'ר טרי, שפע עגבניות, והרבה הרבה בצל. אני אכלנית של בצל (!). כן, כל סוג הבצל. כבר לא חריף לי
לעיתים קרובות יאכל בצל קטן ושלם ביממה.. אזי לא פלא שאני חובבת משחקי בצל במטבח הפרטי.   היום יש לנו סדרת צילומי שלב-אחר-שלב בהכנת בצל סגול כבוש מהיר. הבצל המוכן פיקנטי ורק טיפונת חריף. האור הרך ונהדר עזר לי לצלם תמונות אהובות. וגם, לאחר כשבוע (סיוט) של זוחל אפור ובלתי רצוי בבית שטופל ... שבתי במרץ למטבח. המתכון הזה דומה ושונה ממתכוני הבצל הכבוש הקיימים כבר בבלוג. ההכנה, מהירה ונעשית בדקות ספורות. גם הבצל הזה טעים יותר ו'מוכן' במקרר רק לאחר שעות ספורות או למחרת היום
 

הבצל מוכן, לאחר כיממה
בצל כבוש מהיר
:רשימת חומרים
שש מאות גרם בצל סגול =  3-5 בצלים
מיץ סחוט טרי מלימון וחצי עסיסיים בינוניים עד גדולים או מיץ משני ליים גדולים
שלוש כפות סוכר לבן או כף נוספת סוכר לבן ע"פ הטעם
רבע עד חצי כפית מלח
פלפל ירוק חריף טרי, להרחיק גרעינים ולפרוס או לקצוץ דק דק
חופן עלי נענע- לא חובה אבל זה יפה וטעים
 

רוחצים את הירקות . קולפים את הבצלים
 
:  נענע טרייה היא חגיגה, הו, הריח. קחו כמה עלים שמתייבשים כאן על נייר סופג
 
:בואו , ניגש להכנת בצל סגול כבוש

*חמישה צלמי מזון נהדרים: חלק א

'חמישה צלמי מזון נהדרים - חלק א
1.
: שם הצלם
Joakim Blockstrom
יליד שוודיה
פעיל בלונדון
:אתר
הכל התחיל במפגש עם צלם האומנות האוסטרי אוטמר טורמן
פעילות משנת 1991
:מצלם גם למגזינים
:הציצו בעבודותיו גם כאן
 
2.
:שם הצלמת
Carol Sachs
ילידת ברזיל
:אתר
http://carolsachs.com/
:דף המזון באתר של קרול
http://carolsachs.com/food
.פעילות משנת 2007. בוגרת קולג' צילום בלונדון
: קרול זקס מצלמת גם למגזינים ואתרים כגון
Wallpaper
Another Magazine
Nowness.com
.בין הקליינטים של קרול ניתן למצא גם את גוצ'י ונוקיה
 
3.
:שם הצלמת
Shini Park
ילידת סאול
:שיני היא מעצבת גרפית וצלמת מוערכת, מנהלת את בלוג האופנה
Park Cube
פעילה בלונדון מאז סיום לימודי האומנות והעיצוב בקולג' של סט.מרטינס. עבודות הצילום שלה משלבות אהבתה למזון ואופנה
:עבודות נוספת באתר
Editer.com
 
4.
:שם הצלמת
Sarka Babicka
:אתר
http://sarkababicka.com/
:דף המזון באתר של סרקה
http://sarkababicka.com/food/
:בלוג
Cook Your Dream
:עבודות פרסום ל
 Cuisinart
 Kallo Foods
:צילום גם למגזינים
 Cereal
Foodie Bugle
Hello!
.עבודותיה של סרקה מצטיינות בשימוש נהדר באור טבעי ומינימליזם משובח
:שם הצלמת

04/10/2013

* ~~~~~~~~סלט שומר טעים וקל הכנה~~~~~~~~~

מפינת המתכון המהיר : סלט שומר
סלט קל להכנה, רק לערבב את כל המרכיבים ולהגיש . סלט בצבעי סתיו שהמרכיב העיקרי בו הוא שומר. הטעם רענן ומיוחד .סלט שכייף להכין ולאכול . הכפילו כמיות ,חיתכו את כל המרכיבים דק דק ותבלו בנדיבות במלח אטלנטי, מיץ לימון סחוט טרי ושמן זית משובח .אל תשכחו להוסיף חופן גדול מגרעיני הדלעת הירקרקים

 
 סלט שומר,סלרי ופרמזן 
כ- 2 מנות הגשה
 בקערה לערבב:

22/09/2013

* להכין בבית רסק תפוחי עץ אפוי

מתכון קצרצר : רסק תפוחי עץ אפוי/מעשה בשישה תפוחים
רוחצים וקולפים קילו תפוחי עץ מסוג גרני סמיט. זה לערך שישה תפוחי עץ
 

חוצים את תפוחי העץ הקלופים. מגלענים וחותכים לרבעים. כל רבע תפוח חותכים לשניים או שלושה חלקים
מזלפים ככף מיץ לימון על התפוחים ומערבבים
 
 
במחבת ממיסים כ- 30 גרם חמאה. מוסיפים את חתיכות התפוחים ומבשלים כ- 5 דקות
בוחשים מדי פעם
assets Creative Commons License