26/10/2013

* דיאן וטוד, צמד הבלוגרים הוציא לאור ספר בישול

:קדימון לספר בישול חדש
Bountiful: recipes inspired by our garden
:חיברו את הספר זוג הבלוגרים בעלי בלוג האוכל המצויין
Diane Cu , Todd Porter
http://whiteonricecouple.com
מקור הצילום

 
 

 
פרטים אודות הספר : כאן

*עוגת קרם שניט בקלי קלות

קרם שניט לעצלנים
.ולמה קרםשניט לעצלנים ?.. מכיוון שיש כאן שימוש בעלי קרם שניט מוכנים ויש לנו פחות עבודה
עוגה אהובה נהדרת גם כמתנה. להכין ולאכול בעודה טרייה, רצוי לאכול ביום ההכנה/למחרת
 ?איך מכינים
 במידה ואינכם מכינים/אופים את בצק העלים בעצמכם, רכשו עלים לקרם שניט מיבוא איטלקי בלבד. אלו עלי בצק עלים אפויים ואיכותיים הנתונים במארז פלסטיק דק ושקוף. משקל מארז קטן המכיל שלושה עלי בצק עלים אפויים שווה ל 300 מאות גרם
.את עוגת הקרם שניט המוכנה יש לשמור במקרר ואפשר ארוז באותו מארז פלסטיק
הכינו קרם וניל (אמיתי). מרחו קרם על העלה הראשון. כסו בעלה השני והדקו מעט. מרחו על העלה השני את יתרת הקרם. כסו בעלה שלישי. בזקו אבקת סוכר בנדיבות. קל לטחון סוכר לאבקה במטחנת תבלינים קטנה
להגשה: הוציאו את הקרם שניט ממארז הפלסטיק. חצו במרכז לשני חלקים. כל חלק פרסו למלבנים יפים. קל לעשות זאת בעזרת סכין שף גדולה וחדה
.פריכות העלים נשמרת היטב בעקר ביום הכנת העוגה
קרם וניל
שלושה חלמונים מביצים גדולות
חצי ליטר חלב
מאה גרם סוכר לבן = חצי כוס
שישים גרם קמח לבן
קורט מלח
כפית תמצית או משחת וניל
קובייה קטנה של חמאה
 
:ההכנה
.בסיר קטן (2 ליטר) או קלחת, לבחוש את החלמונים, סוכר והקמח
.להוסיף מעט מהחלב ולטרוף לקבלת קרם חלק
.להוסיף קורט מלח, וניל ויתרת החלב
.כעת יש לבשל את הקרם על להבה בינונית נמוכה בבחישה מתמדת עד לרתיחת הקרם והסמכתו
.להסיר מהלהבה
.להוסיף ככף חמאה ולערבב להמסתה
.למרוח מחצית הקרם על העלה האפוי הראשון. לכסות בעלה השני
.למרוח יתרת הקרם על העלה שני. לכסות בעלה שלישי, להדק
. לבזוק מעל העלה השלישי ובנדיבות אבקת סוכר מנופה

בצילום :עלי הקרם שניט והעוגה המוכנה עוד לפני יישור הקרם

? כעת אתם לבטח תוהים מה לעשות עם 3 החלבונים שנותרו
 .הנה פתרון מצויין : הכינו 3/4 כמות מעוגיות המרנג הללו. בעזרת שק זילוף זלפו עוגיות(נשיקות) קטנות שימלאו תבנית אפייה גדולה
.אפו עד שהעוגיות מוכנות, פחות זמן מבמתכון המקורי מכיוון שאלו עוגיות קטנות יותר
כשהעוגיות צוננות לגמרי, מירחו מעט ריבה על עוגיה אחת. אני השתמשתי בריבת דובדבנים כהים (שוויצרית). מעל הריבה הזליפו קצפת והדביקו בעוגיה נוספת
.מיכל שמנת מתוקה אחת ממותקת בעדינות הספיק לכל כמות העוגיות שבתבנית
.אצלנו זה היה להיט (יום ההולדת של יונתן הקטן) -הנה ההוכחה


 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

*צפו: Faces of Turkey : אוכל ואנשים בטורקיה

Faces of Turkey
 
Faces of Turkey from The Perennial Plate on Vimeo.

:יוצר ועורך הסרטון
Daniel Klein
האתר של דניאל קליין
הטוויטר של דניאל קליין

לצפייה בסרטון בפורמט גדול

25/10/2013

מנה שהיא ארוחה: מאפה טונה,כרישה,תירס ופסטה

מאפה טונה, פסטה וירקות

אפשר לזלול הישר מהתבנית , או לחלק למנות ולאכול בעוד המאפה חם. מאפה/קסרול עשיר, צבעוני ומשמח. המאפה מכיל פסטה צבעונית , אפשר גם להשתמש בפסטה רגילה , כרישות,  בצל ירוק, טונה משובחת, תירס,טימין, חלב, פירורי פנקו וקצת פרמזן. המאפה משביע ומרהיב , הגישו אותו לצד סלט ירק טרי ויש לכם ארוחה 


פסטה בטעם גזר ועגבניה לפני הבישול
  :הערות לפני שמתחילים
.המאפה דורש הערכות- בישול הפסטה ובישול קצר של כל המרכיבים . מומלץ להכין מראש את כל המרכיבים
.המרכיבים עוברים בישול קצר ולאחר מכן אפייה בכלי המיועד לקסרול או כלי קרמי מוארך או מסוג פיירקס.כלי שניתן לאפות ולהגיש בו יחדיו
פסטה : השתמשו בכל סוג/יצרן של פסטה קצרה /מיני פסטה שאתם אוהבים. אני השתמשתי הפעם בפסטה שאני מאוד אוהבת : פסטה הנקראת :פיקוליני. פסטה מסדרת הפתיתים של ברילה: מיני פיפה רגטה סמולינה מחיטת דורום. הפסטה מכילה גם רסק עגבניות ומחית גזר, מכאן צבעה הכתום. זמן הבישול קצר- 5 דקות


טונה: השתמשו בכל סוג של שימורי טונה שאתם אוהבים. טונה במים או בשמן , רצוי ללא תוספי תיבול או טעם. אני השתמשתי בשלושה מארזי טונה 'ריו מרה' איטלקיים. יש לסנן את הטונה מהשמן או מהמים לפני הוספתה למאפה. כמו כן רצוי לפורר אותה במלזג או ביד לחתיכות קטנות
תירס: רכשו קופסא של שימורי תירס. רצוי קופסא קטנה של גרגירי תירס (תירס לא ממותק, לא דיאט וללא תוספי טעם) או רכשו קופסא גדולה יותר ושקלו 160 גרם תירס. המשקל לאחר סינון מנוזלים
.פירורים: השתמשו בפירורי פנקו לא מתובלים , הנמכרים בכל מרכול או בפירורי לחם יבשים. הפירורים יכולים להיות מכל סוג לחם אהוב
.גבינה: ניתן להמיר את גבינת הפרמזן המגוררת בגבינת גאודה
.אין במאפה ביצים וגם לא חסר . לטעמנו אין צורך בתיבול נוסף

בצילום: פסטה,תירס, טונה, חלב ופירורי פנקו

המאפה המוכן

מאפה טונה,פסטה וירקות
:מרכיבים
שלושת רבעי כוס מיני פסטה/פסטה קצרה ,לא מבושלת
כף שמן רגיל, קנולה למשל
שלושה בצלים ירוקים, נקיים ופרוסים דק
שתי כרישות בגודל בינוני, פרוסות דק - משקל 2 הכרישות = 250 גרם
שלוש קופסאות טונה משובחת (משקל כל מארז 160 גרם ברוטו, משקל לאחר סינון =120 גרם) כלומר צריך 360 גרם טונה מסונת
מאה ושישים גרם  גרגירי תירס , זהו המשקל לאחר סינון מנוזלים
מעט עלי טימין טרי, ככף לערך
כף קורנפלור
כוס וחצי חלב = 360 מ"ל
חצי כוס פירורי פנקו או פירורי לחם יבשים
שתי כפות גבינת פרמזן מגוררת
-
תבנית אפיה אובלית או מלבנית בתכולה של 6 כוסות או במידות :  27 ס"מ על 20 ס"מ לערך
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן. לסנן ממי הבישול
.לחמם את השמן במחבת גדולה
.להוסיף למחבת את פרוסות הכרישה והבצל הירוק הפרוס. לבחוש מדי פעם ולבשל להזהבה
.להוסיף את הטונה,התירס וטימין . לבשל כ- 5 דקות. לבחוש מדי פעם
.בקערה בינונית לערבב את החלב והקורנפלור, עד שהקורנפלור נמס
.בהדרגה , להוסיף למחבת את החלב. לבחוש ולערבב עד לרתיחה והסמכה  כ- 3 דקות
.להוסיף למחבת את הפסטה המבושלת, לחמם קצרות
.לצקת את כל תכולת המחבת לתוך תבנית האפייה המשומנת
.בקערית לערבב את פירורי הפנקו עם הגבינה המגוררת. לפזר על פני המאפה 
.לאפות בתנור החם 20-25 דקות עד שפני המאפה מזהיבים היטב
.לאכול חם


 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

23/10/2013

חממו את הסירים: מרק כרובית וחומוס

מרק כרובית וחומוס
מרק מפנק, קרמי, סמיך ומזין. ההכנה פשוטה - מתבלים כרובית מפורקת לפרחים וגרגירי חומוס מבושל בכמון, מלח , פלפל ושמן זית. אופים זמן קצר בתנור. בסיר מזהיבים קוביות תפוח אדמה גדול .מבשלים קצרות לריכוך. מוסיפים לסיר המרק את פרחי הכרובית הזהובים יחד עם החומוס. מחממים וטוחנים הכול. יפה להגיש את המרק מקושט בפרחי כרובית והחומוס (שימו קצת בצד) ענפי טימין ושמן זית
:עציץ הטימין שלנו התעייף.. לכן רכשתי צרור טימין טרי וריחני. להסניף ריחו וגם להוסיפו למרק שלנו, הנה הוא


בצילום : פרחי כרובית והחומוס לפני ואחרי האפייה הקצרה



:הערות

22/10/2013

*~~~~תערובת לפנקייק שיבולת שועל - נוסחא מנצחת~~~~~

תערובת (1) לפנקייק משיבולת שועל וקמח מלא - נוסחא מנצחת
תארו לעצמכם שמתחשק לכם פנקייק, שבת בבוקר. אמצע שבוע קצת סגרירי. שלישי פעמיים כי טוב ולכם היה יום עמוס מדי בעבודה וגם בבית, המטלות רק החלו
 
תערובת הפנקייק המוכנה לפני ערבובה עם הביצה והנוזלים
.אולי אתם רוצים להעניק מתנה מהמטבח הפרטי, מתנה מיוחדת במינה..מפנקת 
 
רבע כוס מדידה עבור כל פנקייק
 תארו לעצמכם שמתחשק לכם פינוק שלא ינגן הרבה על המצפון. ושבאמת לא הייתם מתנגדים לערבב משהו בקערה אבל שיהיה זריז, כן
 היום יש רעיון מוצלח במיוחד עבורכם (ותודה לסוזן מילר וסוזן רייד על הרעיון להכנת תערובת הפנקייק). עדכנתי את המתכון שהן הציעו לטעמנו האישי . הרעיון גאוני: בוחשים מספר מרכיבים יבשים המהווים את בסיס תערובת הפנקייק ומאחסנים במקרר או בפריזר
כשמתחשק לאכול פנקייק, נוטלים כמות מדודה מהתערובת היבשה. מוסיפים נוזלים וביצה, מערבבים ומניחים לכמה דקות
.מטגנים פנקייקים חיש קל וזה כייף וגם וטעים

* הקונדיטור כריסטוף אדם מכין עוגות בבה או רום מיוחדות Baba au Rhum by Christoph Adam

Baba au Rhum by Christoph Adam
עוגות בבה או רום הנאפות ומוגשות בצינצנות קטנות ואישיות. לטעמי אלו עוגות הבבה היפות ביותר שנראו כאן לאחרונה
.השף קונדיטור כריסטוף אדם מכין גירסא אישית של העוגה הקלאסית
.כמה נחמד להכין ולהגיש עוגה עם קריצה מתוקה
: ההרכב
בצק שמרים עשיר ומשובח
סירופ רום
קצפת
 

* BIKE FOR BREAD לחמים על אופניים

BIKE FOR BREAD

.הובלת הלחמים על האופניים, הישר מבית המאפה, צולם בקהיר
.כאן הסרטון בפורמט גדול
 

20/10/2013

**~~~~עוגיות שוקולד (טבעוניות) ושמן קוקוס בקלי קלות~~~~~

עוגיות שוקולד עם שמן קוקוס
אתמול בדרך מקרה, הגעתי לבלוג אוכל חדש לי. בעלת הבלוג צולמה כשהיא מכינה עוגיות עם שמן קוקוס וגם שוקולד. ברגע שהיא נטלה מתערובת העוגיות, לפני האפייה ונישנשה קצת.. גם אני רציתי. יש לה בלוג אוכל טבעוני ולמעשה העוגיות הללו הינן טבעוניות. במטבחי ערכתי בהן שינויים קלים. מתברר שהעוגיות הללו טעימות גם לפני אפייתן, טעמתי. הגליק הנוסף (ויש כמה) עם העוגיות הללו הוא שמכינים אותן בקלות ובקערה אחת, ידנית ולא נחוץ דבר מלבד מזלג
בנוסף, העוגיות אינן מכילות ביצים, במקום שומן מוצק הן מכילות שמן קוקוס. ראו, זו התוצאה
 
 
בעלת הבלוג השתמשה בחלב קוקוס במקום בחלב רגיל. וגם בשוקולד צ'יפס במקום שוקולד 70% שאני השתמשתי. בנוסף, היא הוסיפה לעוגיות רוזמרין קצוץ
ראו אותה בסרטון כאן, מכינה את העוגיות ומיד לאחר מכן, קראו והכינו את הגירסא שלי או שלה. את השוקולד ניתן לקצוץ ידנית או בעזרת מעבד מזון. התקבלה תבנית מלאה (לערך 20 עוגיות) עוגיות שמנמנות, במירקם חצי רך, חצי קשה וטעים 
 
 
עוגיות שוקולד
:המרכיבים
חצי כוס שמן קוקוס = 70 גרם, השמן יהיה במצב חצי מוצק דומה לחמאה רכה, לא נוזלי
רבע כוס סוכר לבן= 50 גרם
רבע עד שליש כוס סוכר זהוב דמררה
רבע כוס= 60 מ"ל חלב שקדים (טהור) או חלב רגיל
כפית עד 2 כפיות תמצית וניל
כוס ושליש קמח לבן רגיל - כ  190גרם קמח
רבע עד 1/2 כפית מלח דק
חצי כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
חצי כוס שוקולד צ'יפס או שברי שוקולד מריר איכותי
--
אפשר להוסיף לבצק גם 2 כפות עלי רוזמרין קצוץ דק
--
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
כלים: קערה בינונית ומזלג
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה ובעזרת מזלג, מערבבים את שמן הקוקוס (שיראה כמו קרם לבן ורך) עם הרוזמרין הקצוץ
.להוסיף לקערה את שני סוגי הסוכר, לערבב היטב בעזרת המזלג
.להוסיף ולערבב לקערה את חלב השקדים או חלב הפרה
.להוסיף את תמצית הוניל
לערבב לקערה מחצית מכמות הקמח (לנפותו לתוך הקערה), את המלח ואבקת הסודה לשתיה. לערבב הכול בעזרת המזלג
.להוסיף לקערה את יתרת הקמח ולערבב. להוסיף שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס
ליטול מהבצק כמות לכל עוגיה. לכדרר לכדור, לשטח מעט ולהניח על תבנית האפייה. ליצור באופן זה את כל העוגיות
.לאפות את העוגיות בתנור החם משך 10-12 דקות או עד שהן מוכנות
.לצנן דקות אחדות (3-5 דקות) בתוך התבנית, להעביר לרשת ולצנן לגמרי
.לשמור את העוגיות בצינצנת נאה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

19/10/2013

** בראוניז- נוסחא מנצחת

בשבועות האחרונים אני מוקפת באנשי שוקולד. קטנים כגדולים, והאמינו הם נחמדים ותמיד מבקשים עוד. מקבלים הם את הבראוניז ליום ההולדת או משנעים אותם לבסיס. בראוניז הבית המוכנים ברגע ושווים כל ביס. טעם הבראוניז מושפע מסוג ואיכות השוקולד ומידה מדוייקת של משך האפייה
 
הבראוניז הטעימים ביותר

מאה גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו או שוקולד בטעמים כגון- תפוז או שוקולד בטעם פירות יער, או שוקולד עם מלח אטלנטי או שוקולד עם צ'ילי
מאה עד 120 גרם חמאה
מאה ושמונים עד 200 גרם סוכר לבן = כוס סוכר
  חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח דק
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
מאה גרם קמח לבן רגיל = 2/3 כוס קמח
-

בקלחת ממיסים את השוקולד והחמאה. מצננים מעט.
בקערה בינונית מערבבים סוכר, מלח, אבקת אפיה וביצים.
מוסיפים את תערובת השוקולד חמאה לקערה ומערבבים

.מוסיפים תמצית או משחת וניל
 מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות.
יוצקים את התערובת לתבנית ריבועית משומנת/על נייר אפייה בגודל 20 ס"מ.
אופים בחום בינוני 180 מעלות כ- 25 דקות.
 אחרי צינון קל לחתוך ל- 16 ריבועים שווים

.אפשר לנטף על התערובת לפני האפייה מעט פירות יער קפואים, יאמי ביותר 
 
צילום: אילן נחום
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
assets Creative Commons License