14/11/2013

*עשר דקות מסג' לכרוב סגול: צפו- כך כובשים כרוב סגול

כרוב סגול כבוש
 
הניסיון האחרון שלי השנה, בהכנת כרוב סגול כבוש, כשל. היום למדתי ואני יודעת את הסיבה. קיצצתי את הכרוב דק מאוד, נעזרתי במעבד המזון שלי (נחוץ לחתוך אותו גס בסכין). מתברר, שהחיתוך היה דק מדי והניב כרוב סגול כבוש (הכבישה התרחשה מהר מדי) רך ולא כפי שהוא אמור להיות
:הנה הכרוב החתוך דק שלי ולפני הערבוב/לישה עם המלח

 
וכך נראה הכרוב שלי לאחר הכבישה המהירה מדי: רך, רך.. רך


היום יצא לאור סרטון מצויין בו מדגימה לאורה מתכון טבעוני ,קל ובריא להכנת כרוב סגול כבוש. שימו לב לאופן חיתוך הכרוב
לאורה משתמשת גם בסלק מגורד, גרגירי ערער, ומלח. אל תוותרו על מסג' ידני משך כ-10 דקות לכרוב הסגול שלכם יחד עם מלח
: מרכיבים להכנת כרוב סגול כבוש על פי הסרטון

* חוברת מתכוני חג וסתיו (אנגלית) יפיפיה

:היום פורסמה חוברת מתכונים (באנגלית) הנקראת
SUGAR & SPICE
החוברת, 98 עמודי צבע, מעוצבת וכוללת שפע מתכונים מתוקים שיתאימו לסתיו, לחורף הקרוב וגם לחג החנוכה. השוקולד, חמאת הבוטנים, התפוחים, בצקי השמרים, העוגיות והדונאטס מככבים כאן. לצד המתוקים תמצאו מגוון קטן של מנות עיקריות, פסטה, מרקים וסלטים. החוברת חינמית וניתן לדפדף בה און ליין (כנראה ללא הגבלת זמן) וגם להגדיל כל מתכון ולשלוח אותו להדפסה
מה בחוברת
רולדת אגוזים הונגרית
דונאטס דלעת בציפוי נוטלה
גרנולה קקאו, אגוזי לוז עם דובדנים חמוצים
גרנולה ג'ינג'ר ברד
סינמון רולס גדולים ויפים
וופלות מבצק שמרים שיש להכין לילה לפני
עוגת אפרסמון ואגוזי מלך
פאי שוקולד פאדג' טבעוני
:פאי תפוחי עץ


:וגם
עוגת בננות עם קרם כולל רכיב ייחודי
עוגת שוקולד גבינה יפנית
עוגיות 'טביעת אצבע' ללא גלוטן
בלונדיס בקישוט חמאת בוטנים
טארט דלעת עם קוקוס וקרמל
ארטיקים מענבים סגולים ולימון בצבע משגע
קאפקייקס מייפל קינמון
תפוחים בקרמל
מעדן אגנוג
גזר ואורז פרא
מרק פטריות
ספגטי גם עם קייל
שקדים קלויים עם רוזמרין- מתכון פופולרי לאחרונה
....ועוד  
 
 
לחצו כאן לדפדוף/הדפסה מהחוברת
:מבית
 

*כך תכינו משקה שוקולדי Cioccolata Calda

ככה מכינים שוקולטה קלדה - מאיטליה באהבה
 המתכון המפורט לצד הסרטון ביו טיוב כאן
מרכיבים ל- 4 מנות
כוס שמנת מתוקה
כוס חלב
שתי כפות קורנפלור
שתי כפות סוכר
חצי מקל וניל חצוי לאורכו
מאה ושבעים גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
קורט מלח

:מוזיקה
Lontano da te" by Fred Buscaglione
--
.הנה רשימת הפאסטרי שף הטובים בעולם

13/11/2013

*עוגות גבינה אישיות עם פטל

עוגות גבינה אישיות עם פטל אדום
 העוגות האפויות עדיין חמות. מומלץ לשים כמות גדולה יותר מהפטל. חשוב לשחרר את העוגות רק כשהן קרות, למניעת פירוק/התפוררות
*
עוגות גבינה אישיות קלות להכנה. לעוגות תחתית המורכבת מעוגיות מוכנות טחונות, שקדים טבעיים טחונים ומעט חמאה. המלית מורכבת בעיקר מגבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, ביצים ווניל. מעל הגבינה פטל טרי או קפוא. זמן האפייה קצר והטעם מעודן
 
 
:הנה צילומים משלבי ההכנה

09/11/2013

*הפחזניות עם המרכיב הסודי

פחזניות קצפת - שוקולד - לאגר
 
השפית האמריקאית (ברוקלין, ניו יורק) מישל רגוסיס, מספרת שההשראה למנת הקינוח שלה נולדה משילוב קינוח ובירה האהובים עליה - פחזניות ובירת הלאגר הבוסטונית: סמואל אדמס
בירת לאגר תתאים למגוון מנות קינוח, במיוחד אלו המכילות שוקולד. יופי של משחק טעמים, שילוב מרירות ומתיקות מרומזת הן בפחזניה, במלית הקצפת המבושמת בוניל וגם בזיגוג השוקולד. כן, יש כאן שימוש משולש בבירת לאגר: לבצק הפחזנית, למלית ולציפוי השוקולד. אך אל דאגה, לא יהיה צורך בבקבוק או פחית בירה שלמה, כך שיוותר לכם, בעיקר לחובבי בירת הלאגר גם לגימונת
 
בצילום: פחזניות לפני האפייה
השפית מישל רגוסיס, בת ה- 44 , גדלה למשפחה ממוצא איטלקי- יווני בה אוכל היה ונשאר חלק נכבד מחיי היום יום. בצעירותה בזמן לימודיה בקולג' התאהבה במטבח ובלייף סטייל הבוסטוני (ניו אינגלנד) והחליטה שעשיית אוכל הוא יעודה העיקרי והמהנה בחיים
[הנה דף הפייסבוק של השפית]
 
 
מישל מנהלת את הבר מסעדת מאכלי הים בשם 'הפנינה' [אתר המסעדה] הממוקמת ברוקלנד שבמדינת מיין. התפריט מגוון וכולל מגוון 

08/11/2013

מתכון לפופקורן בצ'ילי ודבש

חדש: פופקורן מתובל בפפריקה ,צ'ילי, דבש וחמאה

חטיף טעים וקל להכנה : פופקורן מתובל בפפריקה, צ'ילי ודבש
.טעים חם מהווק וגם קר

? איך מכינים
.מומלץ להכין את הפופקורן בווק גדול . בזמן הטיגון חשוב לכסות את הווק במכסה/ברשת מתכת שמעליה נייר כסף
הכמות: 6 כוסות פופקורן מתובל
בקערית מערבבים : 1/2 כפית מלח דק + 1 כפית אבקת צ'ילי + 1/2 כפית פפריקה מתוקה
.מחממים ווק גדול

*חממו את הסירים : מרק גזר-ג'ינג'ר

מרק גזר : ג'ינג'ר
.מרק גזר קרמי, ללא טיפת שמנת, בתוספת בצל, ג'ינג'ר, קארי ודברים טעימים נוספים, תענוג
המרק טעים מאוד : חם, פושר וגם צונן . המרק הוכתר כאן היום כמרק הגזר הטעים ביותר  
גם ריחו של המרק המתבשל , נהדר
מרק גזר וג'ינג'ר

הכמות: 6 קערות מרק או 10-12 כוסות מרק
:מרכיבים
חצי כפית אבקת קארי
חצי כפית זרעוני חרדל צהוב- לרכישה בכל מרכול או מחנות תבלינים
ארבע כפות שמן זית או שמן אחר
חתיכת ג'ינג'ר טרי קלוף (באורך כ 5 ס"מ) קצוץ דק
בצל גדול מאוד ,קלוף וקצוץ דק או 2 בצלים בגדול בינוני
כ 700-800 גרם גזר ,קלוף ופרוס דק
מעט זסט מלימון או זסט מליים
חמש וחצי כוסות ציר מרק או מי ברז = 1320 מ"ל
מלח אטלנטי או מלח רגיל
פלפל שחור גרוס טרי
 
:לקישוט המרק
מעט שמן זית
יוגורט לבן
עלי בזיליקום או עלי נענע קצוצים
 
:אופן ההכנה
.טוחנים לאבקה את זרעוני החרדל - בעזרת עלי ומכתש או מעבירים מעליהם מערוך כבד
.בסיר על להבה בינונית, מחממים את השמן
.להוסיף לסיר את אבקת הקרי וזרעוני החרדל. בוחשים דקה
.להוסיף לסיר את הג'ינגר'הקצוץ, לערבב ולבשל דקה נוספת
.להוסיף לסיר את הבצל, הגזר ומעט זסט ליים/לימון
.לתבל בנדיבות במלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי
.לערבב ולבשל עד לריכוך חלקי של הירקות
.להוסיף לסיר את הנוזלים ולערבב. להביא לרתיחה
.להנמיך ללהבה בינונית נמוכה ולבשל את המרק (אין צורך במכסה) 20-25 דקות עד לריכוך הגזר
.לטחון את המרק מיד או לאחר צינון קל (נוח לטחון בעזרת בלנדר מוט) למרק קרמי. לתקן תיבול

:הצעת הגשה
.להגיש את המרק בכוסות נאות
.המרק טעים מאוד חם או פושר וגם צונן מהמקרר
.לקשט בזילוף שמן זית איכותי, פלפל שחור גרוס, מעט יוגורט, עלי נענע/בזיליקום קצוצים
:גיוון טעם

07/11/2013

*נועז: גזר אפוי עם פולי קפה

גזר : קפה
 
 מתקתק, קצת מעושן ומעניין בפה: גזר אפוי על מצע של פולי קפה קלויים. שן שום גדולה כתושה, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי וכף שמן זית השלימו את חגיגת הטעמים והריח. אין צורך להתאמץ, רק לשבת ולנוח עד שזה מוכן. סלאו פוד.
לאחרונה התקבלה אצלי דגימה מהספר :
Cooking Slow: recipes for slowing down and cooking more 
מחבר הספר: Andrew Schloss
אנדרו המחבר הוא מסעדן, הוציא לאור כבר 12 ספרי בישול (!) כותב מאמרים גם בסן פרנסיסקו כרוניקל, בון אפטיט, הוושינגטון פוסט, שיקגו טרביון, פמלי סירקל ועוד רבים וטובים. שימש כנשיא בית ספר למסעדנות בפילדלפיה.
אינני רוכשת כל ספר בישול חדש היוצא לאור. זה בלתי אפשרי. 'דגימות' מתכונים מספרי בישול מעניינות ולעיתים מובילות לרכישת הספר. מי יודע , אולי גם הפעם. ההנאה שבאיטיות. גם וגם
רשימת מרכיבים : גם כחצי הקילו גזר, השתמשתי בכל הגזרים המצולמים
את פולי הקפה הכהים והחמימים כיסו הגזרים הכתומים. שניהם נאפו באיטיות יחדיו בתנור בחום נמוך מאוד, עם מעט שום כתוש, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס וטיפות שמן זית כתית טהור
לאחר כשעה של אפייה איטית התפשט במטבח ריח טוב. ריח קצת מעושן, קצת מתקתק. ריח מסקרן. הצצתי על השעון ובדקתי את הגזר ככל שיכולתי. לאחר בקירוב 3 שעות הוא היה מוכן לאכילה
אין במתכון הזה בישול מוקדם,  אך קחו בחשבון זמן (3 שעות לערך בתלות בגודל הגזר) לאפייה האיטית.
 
 
  גזר : וקפה
מנה מקורית בסגנון הסלאו פוד, ממטבח ה'בישול האיטי'. מנת הגזר הזו מוגשת באשרם האוכל של דניאל פטרסון בסן פרנסיסקו

06/11/2013

*עוגת מלכים ספרדית רוסקה־דה־רייס

רוסקה־דה־רייס
המקום מאפיית אל פולקלור  שבסן אנטוניו, טקסס. מאפייה משפחתית הקיימת כמאה שנים. המתכונים עוברים מדור לדור ומקורם באל סלוודור. חומרי הגלם מיובאים דרך קבע ממקסיקו. המאפייה מייצרת גם דונטס לצד קאפקייקס ובצקים שונים. עיקר התמחותם הוא עוגת המלכים הספרדית המסורתית : רוסקה־דה־רייס לחגיגות יום המלכים. המאפה המיוחד נמכר (300-400 יחידות ביום) בשני גדלים : טבעת קטנה או גדולה. המאפה ממולא ומקושט באופן צבעוני.  ראו כמה יפה ומרשים המאפה המוכן הנארז בקופסא גדולה. הסרטון עלה לרשת היום
[מתכון לדוגמא [1], [2
 

05/11/2013

**It's Pancake Time - פנקייק מפלפלים אדומים

פנקייק כתום עם פלפל אדום

כמה מפתיע וטעים להוסיף פלפל אדום קלוי לתוך תערובת פנקייק. בתוספת חלב, ביצים, מעט קמח וגם זיתים שחורים נקבל פנקייק נהדר
.פנקייק הפלפלים הקלויים כתמתם וטעים לאכילה גם ללא כל תוספת. הכל כבר כלול
 
 
.הכנת הפנקייקים קלה וכייפית במיוחד
?איך מכינים
בתנור/בטוסטר אובן קולים חצאי פלפלים אדומים עד שהם מתרככים. הפעם קליתי את הפלפלים בטוסטר אובן בחום בינוני גבוה כ- 20 דקות
קולפים את הפלפלים מקליפתם הדקה, חותכים (עם היד) לרצועות או חתיכות גדולות ושמים לתוך מיכל של מעבד מזון
assets Creative Commons License