24/11/2013

*זמן הלאטקעס: לאטקעס תפוחי אדמה טעימים במיוחד

לאטקעס:זה הזמן לאכול לאטקעס מתפוחי אדמה
נכון שלאטקעס תפוחי אדמה חמים , עם (הרבה) קצוות 'שזופים' ושמנת חמוצה ליד ...זה טעים מאוד ?
בסוף השבוע התקבל במייל (מאתר חו"ל גדול) מתכון ל'לאטקעס המפורסמים' (כך היה כתוב) של אדם ומקסין.
 הסתקרנתי, חיש קל שינסתי מותניים וניגשתי לבדוק אצלנו במטבח, הכצעקתה ?...
את המתכון נידב אדם רפופורט (האיש של מקסין) ואני הכנתי ממנו מחצית הכמות ,מעט שיניתי כהרגלי הטוב.
אל תספרו לאף אחד מי חיסל את הנגלה הראשונה שיצאה מהמחבת.

לאטקעס הללו אכן מעולים. מומלץ לאכול חם מהמחבת 


מרכיבים עיקריים
 הלאטקעס הללו טעימים יותר מהצילום שכאן למטה. זה לא רק שהשכן הקשיש והטוב מהקומה התחתונה הלך, גם אור השמש הלך איתו .זה זמני ,אני יודעת .הצילום לא משובח כפי שהלאטקעס מאוד.

 כך מכינים את הלאטקעס:
על פומפייה גסה
(או במעבד מזון) מגררים 750 גרם תפוחי אדמה, קלופים ובצל אחד בינוני (או קטן). מניחים את התערובת על נייר סופג/מגבת נייר גדולה בתוך קערה בינונית. סוחטים היטב את כל הנוזלים. את הנוזלים , שופכים 


בקערה מערבבים: 
ביצה אחת גדולה 
חצי כפית מלח דק, פלפל שחור גרוס טרי
כפית אבקת אפייה מנופה
כף עד שתי כפות פירורי לחם יבשים = לטחון לפירורים פרוסת לחם קטנה
.מערבבים את תערובת הביצה + תערובת התפודים- בצל  המגורדים
נוטלים כמות של כף נדיבה מהתערובת, יוצרים ביד לביבה גדולה
מחממים במחבת גדולה שמן - אני השתמשתי בשמן זית מעורב בשמן קנולה 
מטגנים משני הצדדים - 2-3 דקות מכל צד להזהבה טובה. אגב, אדם מטגן בשמאלץ וגם שם 3.5 כפיות מלח (!) לכמות כפולה של לאטקעס.. (האיש בטח מאוהב יותר ממני).
מגישים חם עם/בלי  שמנת חמוצה. 

 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

**סלט - ארוחה: סלט פתיתים עשיר, צבעוני משמח וטעים, מאוד

סלט פתיתים צבעוני וחם
סלט צבעוני, עשיר, משמח ,מזין, בריא וקל הכנה. סלט – ארוחה שהוא גם  צמחוני

 

סלט פתיתים צבעוני וחם

ותודה לאמא שלי על סיעור המוחות , על התמיכה, הפרגון האין  סופי וכמובן על הרעיון לסלט הטעים והאהוב הזה. אני התחלתי עם פלפלים קלויים צבעוניים ופתיתים .. ואת המשכת מכאן הלאה.. אגב, סלט פתיתים נוסף ושונה לגמרי, פרי שיתוף פעולה זה, יפורסם בקרוב מאוד
[אפשרי להשמיט את הדלעת] .
הכמות: 4 מנות

מרכיבים:

חצי חבילת פתיתים = 250 גרם , למשל פתיתים אפויים קוסקוס "אסם" – להכין על פי הוראות יצרן

400 מ"ל מים רותחים לבישול הפתיתים

3 פלפלים גדולים = 1 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב, 1 פלפל  ירוק כהה

1 אבוקדו בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

מיני דלעת פרוסה לפרוסות בינוניות או חתיכת דלעת (150-200 גרם ) קלופה , חתוכה לקוביות בגודל בינוני

חופן גדול ברוקולי – תפרחת בלבד, לחלוט/לבשל קצרות במים (שהירק יישאר פריך)  לסנן, להפריד/לחתוך לפרחים קטנים

1 בטטה בינונית, קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי בינוני

* עוגה טבעונית עם מרכיב סודי ומרק גזר

מרק היום: מרק גזר עם חלב קוקוס,מתכון קל הכנה
.בסיר בינוני ממיסים 3 כפות שמן קוקוס
.מוסיפים כקילו קוביות גזר + בצל לבן קטן פרוס דק
.מבשלים בסיר מכוסה כ- 15 דקות. בוחשים מדי פעם
.מתבלים במלח (אטנלטי) ופלפל שחור גרוס טרי
.מוסיפים לסיר 850-900 מ"ל מרק עוף זך או מים + כ 350 מ"ל חלב קוקוס. להביא לרתיחה
.מבשלים בסיר מכוסה  20-30 , עד לריכוך הגזר
.טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט למרק קרמי וחלק
.מגישים חם עם (מעט יוגורט) ומיץ לימון או ליים סחוט טרי

 
:המלצה

20/11/2013

*טארטלטים גבינה ודובדבנים

גבינה : דובדבנים : שוקולד
אופים את הבסיס בלבד בתבניות טארטלטים אישיות. כשהבסיס מתקרר, ממלאים במלית הגבינה, מסדרים מעל דובדבנים, מזגגים בריבה ומגישים. את בצק הטארטלטים מומלץ להכין במעבד מזון, 2 דקות והוא מוכן. זיגוג הריבה מעל הדובדבנים מקנה להם ברק ומכהה מעט צבעם. מומלץ לאכול את הטארטלטים באותו היום או למחרת, הבצק עשוי להתרכך
ותודה לפיינשמקר שאהב ושימש דוגמן הידיים שלי

 
טארטלטים גבינה ודובדבנים
הכמות: 6 יחידות בקוטר 10 ס"מ
מומלץ להגיש חצי טארטלט לסועד, הם ממש גדולים
:מרכיבים לבצק
מאה גרם שקדים מולבנים ,טחונים- קל לטחון במעבד מזון או לרכוש שקדים כבר טחונים
מאה שלושים גרם קמח לבן, מנופה
שלושים גרם אבקת סוכר, מנופה
תשעים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
כף מים קרים
 
:מרכיבים למלית הגבינה
ארבע מאות גרם גבינת שמנת מקומית או מיובאת לפחות 30% שומן
כ 6 כפות שמנת לבישול (15%) או שמנת מתוקה לא מוקצפת
כ 2-4 כפות אבקת סוכר , או יותר לטעם
מעט גרידת לימון
כפית תמצית וניל
 
:לציפוי
צינצנת גדולה דובדבנים מגולענים - על הצינצנת כתוב 720 מ"ל - משקל לאחר סינון קרוב ל- 340-400 גרם , מיבוא הונגרי/בולגרי
מומלץ לרכוש צינצנת דובדבנים חמוצים/מתוקים ללא חרצנים בסירופ קל
 
:לזיגוג
כפות אחדות ריבת פירות אדומה חלקה ללא חתיכות פרי
 
שש תבניות מתכת לטארטלטים בקוטר כ - 10 ס"מ
רצוי תבניות דקורטיביות עם דפנות מסולסלות
 
:אופן ההכנה

19/11/2013

*מרק קרמי מדלעת ו(שורש) סלרי

מרק קרמי מדלעת ו(שורש) סלרי
הקופאי החביב בסופר הביט בשפע הירקות על המסוע ושאל שוב אם אני רוצה לעשות כרטיס חבר.. "זה יוזיל לך, ותכסי את עלות הכרטיס עם ההנחה שכבר תקבלי".. תגידי, המשיך -"מה את הולכת להכין משורשי הסלרי הללו ?.. מרק ? " - "כן, מרק עם דלעת.."  השבתי לו. "היום, אנשים קונים הרבה מהמוכן .. לא מכינים בבית" הוסיף בהשתוממות
ראשי שורש הסלרי הפיצו ריח כה טוב וצבעו ידיי בחום אדמדם. היתה בם אדמה רבה וקצת פחות שורש. כן, בחורף השורשים גדולים הרבה יותר. הדלעת היתה כתומה ויפה במיוחד ונחתכה לקוביות אחידות. הוספתי לסיר המרק גם: בצל, שום, טימין, שמן קוקוס, דבש, קרם קוקוס, מלח אטלנטי, פלפל שחור - תענוג של קרם מרק.


מרק דלעת ושורש סלרי
הכמות:4-6 מנות הגשה
:המרכיבים
שלוש כפות שמן זית
שלוש שיני שום קלופות וקצוצות
בצל גדול קלוף , חתוך לקוביות קטנות
שש מאות גרם דלעת נקייה וחתוכה לקוביות קטנות
מאתיים גרם שורש סלרי = משקל השורש הנקי, לחתוך לקוביות קטנות
תשע מאות מ"ל ציר מרק או מים
שמונה עד 10 ענפי טימין טרי
כפית עד 2 שמן קוקוס,מוצק או נוזלי
כפית עד 1.5 כפיות דבש נוזלי
כרבע כוס קרם קוקוס = 60 מ"ל- מומלץ לרכוש קרם קוקוס בקרטון קטן -הוא טעים יותר ומכיל פחות תוספים כמו בקופסת שימורים
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
:להגשה
גרעיני דלעת קלופים וקלויים
-
סיר בינוני בתכולה של 4 ליטר
-
:אופן ההכנה

18/11/2013

*משקה מחמם ומיוחד : Noon Chai - תה בחלב ותבלינים

נון צ'אי - תה בחלב ותבלינים

 .(נון צ'אי - תה בחלב , קצת מלוח, מעט מתוק, מתובל הרבה,  שנהוג לשתות בקשמיר ופקיסטן (נון, פירושו: מלוח
.התה מבושל עם תבלינים טובים ולאחר מכן מעורב בחלב. להגיש חם עם פיסטוקים או שקדים קצוצים


הסרטון והמתכון לצידו התפרסמו ב 17.11.2013 בערוץ היו טיוב. צפיתי, הסתקרנתי, נגשתי מיד למטבח להכין. התה מחמם ובעל ארומה וריח יחודיים. השתמשתי בעלי תה יסמין מיובאים וקבלתי תה ורדרד ממש. אל תשתמשו בשקיות תה אלא בתה הנמכר בתפזורת. אציין כאן את הכמויות המדוייקות כפי שהובאו- לטעמי כדאי להפחית מכמות הסודה לשתייה. אפשר להמתיק בכפית/שתיים נוספות של סוכר. הכמות תספיק ל- 4 מנות
.נותר תה ? שמרו במקרר. למחרת הביאו לרתיחה קצרה והגישו חם


NOON CHAI
משקה נון צ'אי- תה מתובל בחלב
הכמות: 4 מנות

:מרכיבים
שלוש כוסות מים

כף עלי תה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה , או פחות

רבע כפית מלח דק
שמונה תרמילי הל, לכתוש אותם עם פטיש עץ או מערוך
מקל קינמון או מעט אבקת קינמון
כוכב אניס
שתי כוסות חלב = 480 מ"ל
כף סוכר לבן

:לקישוט
פיסטוקים או שקדים טבעיים קצוצים דק
:ההכנה
.בקלחת לההביא את המים לרתיחה. להנמיך את הלהבה
.להוסיף את עלי התה, סודה לשתייה, מלח והתבלינים. לבשל ברתיחה עדינה 20 דקות
.להוסיף את החלב והסוכר, להגביר את הלהבה
.להמשיך לבשל על להבה בינונית גבוה בבחישה עד נקודת הרתיחה
.להעביר דרך מסננת. למזוג לכוסות/קערות

.לקשט בפיסטוקים/שקדים ולהגיש חם
:הערה: ההמלצה היא להשתמש בתה הנקרא
wuyi oolong tea leaves


למצולמים למעלה אין קשר למתכון - צולמו הלילה בנייד
 --------

17/11/2013

*לילי ונילי- האופה מלונדון

לילי ונילי (לילי ג'ונס) - מעצבת ואופת העוגות מלונדון
 
Lily Vanilli

 לילי ג'ונס מוכרת את העוגות שלה בחנותה הלונדונית תחת המותג 'לילי ונילי' החל משנת 2009. לילי הפכה בזמן קצר מאוד לאופת העוגות הסלבית ביותר בלונדון. עוגות לאירועים מיוחדים, חתונות, ימי הולדת ומפגשים טעימים. היא נהנת מהעבודה ולדבריה העוגה צריכה להיות יפה וטעימה באותה המידה

16/11/2013

*פרוייקט מיחזור הפלסטיק של דייב הקנס

פרוייקט מיחזור הפלסטיק של דייב הקנס - הולנד


:דייב הקנס, בוגר לימודי עיצוב בהולנד אומר
My goal is simple: "try to make the world better by making things".
 
הסרטונים של דייב מדגימים כיצד עובד פרוייקט מיחזור הפלסטיק שלו, מקסים ביותר. לדברי דייב כיום רק כ- 10% מהפלסטיק ממוחזר. בסרטונים -תחילתו של פרוייקט, החל מאיסוף מארזי הפלסטיק, הפעלת מכונות המיחזור ועד המוצרים המוגמרים- צבעוניים, מעוצבים בפשטות, שונים, אולי גם פרקטיים. דייב חפץ לשתף את העולם בפרוייקטים מקומיים דומים ולעשות מערמות הפלסטיק/זבל מוצרים שימושיים ויפים. כדבריו
.מטרתו פשוטה, והיא לעשות את העולם טוב יותר על ידי יצירה
[בעבר כתבתי על העטים האכילים של דייב]



חלק 1 
Precious Plastic - Explained

15/11/2013

רק באמריקה? - שוק איכרים וירטואלי עם משלוח עד הבית

חדש (גם) בניו יורק :  שוק איכרים וירטואלי עם סחורה מקומית וטרייה שתגיע עד דלת הבית

"Good Eggs"
.גוד אגס ('ביצים טובות') הוא אתר מכירות מזון שמשווק סחורה מקומית משווקי איכרים עד דלת בית המזמין 
.ניתן להזמין באתר: ירקות, פירות, מוצרי חלב וביצים, בשר ופירות ים, מאפים, חטיפים וארוחות, מזון לתינוקות ועוד
.ואני שואלת- יזמים , מתי יהיה =כזה בישראל ? מבטיחה להשתמש בשירות כזה אם וכאשר יוקם
.בעבר , פניתי למשווקים מקומיים העושים משלוחי ירק בעיקר משדותיהם עד הבית. לצערי, תחומי המשלוח שלהם היו מוגבלים ביותר

גוד אגס הוא שרות און ליין הפועל בניו יורק החל מחודש פברואר 2013. השרות מאפשר להזמין פריטי מזון - גולמיים או מוכנים משווקי איכרים מקומיים דרך אתר האינטרנט של החברה. המשלוח יגיע עד הבית
.הקונה יכול לבחור פריט מזון מבין העשרות המפורטים באתר על פי סוג, למשל -בשר, חלבי, מאפים או על פי שוק איכרים מסויים


*עוגה לשבת : עוגת לינצר אוסטרית אמיתית

עוגה לשבת : עוגת לינצר אוסטרית. אמיתית

עוגת הלינצר : זו אחת מהגירסאות לעוגה הקלאסית הנקראת על שם העיר לינץ שבאוסטריה בחלק מהגירסאות עוגת הלינצר נאפית כעוגת טורט (לא גבוה) עגולה, ממולאת בשכבת ריבה אדומה ומעל פסי בצק דקיקים ישנן גם עוגיות לינצר יפות, כעוגיות ממולאות ריבה אדומה,ללא פסי הבצק. הפעם ,יש לנו גירסה של עוגת לינצר בתבנית מלבנית גדולה. סוג של חיתוכיות לינצר. אני אופה את העוגה הזו שנים רבות בתבנית האמייל הלבנה שהיתה של סבתי ותמיד תקרא כאן "התבנית של סבתא". לשמחתי, כל מאפה היוצא מאותה תבנית תמיד מוצלח
 
העוגה לפני האפייה
המשותף לכל גירסאות הלינצר: בצק פריך עשיר המכיל אגוזים/שקדים טחונים, חלמון/חלמונים וחמאה
מלית עוגת הלינצר תהיה תמיד ריבה / קונפיטורה אדומה מתותי שדה או פרי/פירות יער אדומים. השתמשתי הפעם בריבת חמוציות תוצרת שוודיה

.המאפה מקושט תמיד בפסי בצק יפים המונחים מעל הריבה האדומה שתי וערב

מובא כאן תרגום שלי מגרמנית לגירסת חיתוכיות לינצר. המתכון לקוח מחוברת בורדה ישנה מאוד. להערכתי החוברת משנות ה- 70 אצלי נותר גזיר המתכון בלבד. זוהי עוגת הילדות שלנו שאימי נהגה לאפות בקביעות. המתכון עבר עריכה והתאמה רבה כנדרש
אמא, משלוחה מהעוגה.. בקרוב אצלך
:מצאתי את המתכון הישן, הנה הוא
 
 
 בצילום: מריחת ריבת החמוציות

עוגת לינצר

Linzer Schnitten
הכמות : 24-18 יחידות בתלות בגודל הרצוי
לבצק
assets Creative Commons License