14/12/2013

*לין רוסטו קספר מגישה שתי מנות קלות הכנה

:בסרטון הוידאו הקצר מדגימה לין רוסטו קספר הכנת שתי מנות פתיח קלות להכנה ומעוררות תיאבון
חטיפי גבינת מוצרלה: רוכשים גליל גבינת מוצרלה, תולשים ממנו חתיכות קטנות ומניחים בקערה. יוצקים מעל שמנת מתוקה ומשרים לריכוך
לין אומרת שהשריית חתיכות המוצרלה בשמנת המתוקה תורמות לריכוכה ותוספת טעם מתקתק. אפשר להשרות יום לפני ההגשה
טובלים כל חתיכת מוצרלה רכה בפפריקה מתוקה או בפיסטוקים קצוצים או בבצל ירוק קצוץ. תוקעים קיסם בכל חתיכת גבינה. מניחים בצלחת הגשה
עלי עולש 'ממולאים' - מניחים עלי עולש (לרכישה בעונה בסופרים במגשי פלסטיק במחלקת הירקות) על צלחת הגשה
בחלק מהעלים אפשר לשים חתיכת גבינת מוצרלה מצופה , או להכין ריבת תאנים- מתכון למטה כאן ולהניח כפית מהריבה על כל עלה



:הרכב ריבת התאנים
שש עד 7 תאנים יבשות
חצי כוס יין אדום
שמן זית
בצל סגול בינוני או גדול
מלח
פלפל שחור גרוס טרי , שמינית כפית פלפל אדום חריף גרוס
 חצי כוס חומץ יין אדום או חומץ תפוחים
שתיים עד 3 כפות סוכר חום
 מתכונים מלאים ,מקור ופרטים

*גזר ואפונה ברוטב קארי : מנת תוספת קלה להכנה

גזר : אפונה : רוטב קארי
 
ההשראה למנה הזו מגיעה ממסעדה בג'מייקה. היא מוגשת במסעדת 'שוגר מיל' השוכנת במונטגו ביי ג'מייקה. המנה טעימה מחממת ומוכנה בזמן קצר
המנה מכילה אפונה וגזר ברוטב קארי עשיר טעם. במסעדה מכינים את תבשיל הקארי עם גזרים עגלגלים מזן טומבלינה שהוא מתוק יותר. השתמשתי בגזר ארוך רגיל וטרי. את אפונת הגינה האנגלית הטרייה המרתי באפונה מקומית קפואה שהופשרה. אפשר להשתמש באפונה קפואה רגילה או זו 'העדינה' שהיא קטנה יותר. הפחתתי במעט מכמות הנוזלים ושניתי גם את יחס התבלינים, במסעדה מגישים את המנה עם כפית שלמה פלפל שחור גרוס טרי
עם חוזק התיבול אפשר לשחק ולחזק עוד יותר את הטעמים על פי הטעם האישי. יופי של מנה. מומלץ להגיש עם אורז לבן או פסטה

 
אפונה וגזר ברוטב קארי
:מרכיבים
שתי כוסות = 300 גרם אפונה קפואה, להפשיר כחצי שעה לפני ההכנה
ארבע מאות וחמישים (450) גרם גזר,קלוף וחתוך למקלונים או קוביות
ארבע כפות שמן קנולה
מלח אטלנטי או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
כף אבקת קארי
רבע עד חצי כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית כמון טחון
חצי כוס ציר ירקות או מים
חצי כוס חלב קוקוס - מומלץ להשתמש בזה הנמכר בקרטוניות, הוא מכיל פחות תוספים והוא טעים יותר
חצי כפית סוכר זהוב

:אופן ההכנה

13/12/2013

*ג'ולי משחקת עם אוכל julie's kitchen

julie's kitchen
.ג'ולי אוהבת דברים יפים, טעימים, ליצור, ללמוד, והיא צנועה, יפיפיה וגם קצת ביישנית
.ג'ולי החלה לפרסם באיסטגרם קולז'ים של אוכל שנעשו מתוצרת עונתית של שוקי איכריים ושכנים 
מקור: הפינטרסט של ג'ולי
זה התפתח לפרוייקט מתמשך שכלל לימוד עיצוב של צמחים, תיאוריה של צבעים ואהבה טהורה למזון באשר הוא. ג'ולי אוהבת לשחק עם אוכל (ורואים את זה) ואסירת תודה שיש לה קהל לכל זה, וכן, תודה ג'ולי, גם אנוכי בינהם
 
מקור: הפינטרסט של ג'ולי
מרבית התוצרת מגיעה משוק האיכרים של סנטה מוניקה או מגינתה העירונית של ג'יני. הצילומים נעשים על ידי ג'ולי עם מצלמת קנון או מצלמת האייפון, באור טבעי ובמטבחה הפרטי. ג'ולי חייתה במקומות שונים בעולם, ביקרה ותבקר ברבים ונוספים. היא אוהבת לאכול כל דבר.. לפחות פעמיים
:וזה מה שהיא כותבת ב'אודות עצמה' באתרה
For years I worked with numbers. Now I work with words. Right brain left brain ping pong is what I call this".
.פשוט נהדרת
 
 
 
 
 
 

12/12/2013

*חידושים והמצאות : פודיני מדפיס אוכל אמיתי וספר בישול מצוייר

Foodini פודיני 
האם טכנולוגיה חדישה תדפיס אוכל במקום שנבשל אותו ? האם רובוט יחליף שף במסעדה ? - התשובה ברורה, אך הגימיק משתכלל מיום ליום. קחו הצצה למדפסת המזון הראשונה, העושה קסמים ומכינה אוכל תוך דקות

Print your own food
.מדפסת תלת מימד חדישה הנקראת 'פודני' מאפשרת ל'הדפיס' פיצות,פסטות,שוקולד ועוגות
:המדפסת משלבת טכנולוגיה, מזון , אומנות ועיצוב

*צפו: קרבונרה בגירסא אישית - השף אדוארד קים, שיקגו

:אדוארד קים הוא השף של מסעדת מוט סט. (סטריט) השוכנת בשיקגו. המוטו שלו בבישול הוא
"We try to make everything as complicated as possible"
 
אינסטגרם

:היום יצא לאור מגזין חורף 2013 בגרסתו המקוונת
Heart Home magazine

11/12/2013

*ישר מהיקב: סופלה בטטה אישי

..בטטה : שמנת מתוקה : יום כתום רגע לפני בא הסופה..היא כבר כאן
 
יקב קנדל ג'קסון ידע כנראה למי לשלוח את המתכון הזה, לאשה אחת שאוהבת לשחק גם במטבח. בצמוד לרשימת מרכיבים באורך בינוני וסביר, צורפו גם שתי המלצות שתייה ליינות היקב כמובן. את היינות שלהם טרם טעמתי אך את סופלה הבטטה המענג, הכנתי וגם טעמתי וזה קרה השבוע
 
 
 המתכון של היקב מתאים בכמותו כמעט לגדוד, חלקתי אותו לחצי
ההמלצה היתה על הכנת מאפה גדול בכלי אחד של סופלה. החלטתי לאפות ולהגיש את הסופלה בכלים אישיים. קבלתי 7 מאפים שנאפו ברמקינים יפים להגשה בתכולה של 150 מ"ל כל אחד
 
 
החבר'ה שם המליצו על תוספת של עלי מרווה. אני זייפתי הפעם ושמתי עלי טימין. את הפלפל הלבן החלפתי בפלפל שחור גרוס. שמתי פחות מלח
:הכנת הסופלה האישי באמת קלה להכנה

10/12/2013

**נחתה ישירות מיוון - עוגת תפוזים מיוחדת במינה: Fanouropita

תפוזים : צימוקים : קינמון ועוד כמה דברים טובים

עוגת תפוזים נוסח יוון, טעימה, ריחנית וקלה להכנה. כל שצריך זה שתי קערות וערבוב קצר של המרכיבים וישר לתנור. אין צורך ב'הכינותי מראש' וסביר שאת מרבית המרכיבים יש לכם כבר בבית. העוגה היוונית הזו אינה מכילה ביצים גם לא מוצרי חלב. עוגה עשירה במיץ תפוזים (2 כוסות!) ויש בה פלוס נוסף: שמן (שמן זית !- לא להיבהל) המחליף שומן מוצק. מומלץ להשתמש בשמן זית לא ארומטי וללא שום מידה של חריפות או תוספי טעם. מתבלים את העוגה תבלינים ארומטים ומחממים - קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט טחון. העוגה המושלמת בצלחת ליד התה שלכם. קרררר בחוץ, חם בבית
.אני מכורה לעוגה הזו המשתבחת במטבח (לא במקרר) מיום ליום

למעלה: מולסה, מסמרי ציפורן ותפוז אחד חתיך במיוחד
עוגת התפוזים לחה, רכה, בטעם קרמלי, מבוסמת ומשובצת בצימוקים כהים (או בהירים) ואגוזי מלך קצוצים או שקדים
חלק מגירסאות העוגה היוונית כוללות גם תוספת יין. הוספת ביצים או מוצרי חלב אינה נכללת אף פעם. הערה לרגישים (כמוני): תוספת הסודה לשתייה כחומר התפחה אינה משאירה שום טעם לוואי, באחריות
.הערה נוספת: דבש נוזלי (מכל סוג) במקום מולסה יניב עוגה בהירה קצת יותר
.את ריחה הטוב של העוגה תריחו כבר לאחר כמחצית מזמן האפייה
טעמה של העוגה משביח יותר ביום למחרת. שמרו את העוגה מכוסה בשקית במטבח. פרסו ממנה פרוסות נדיבות
 


 עוגת תפוזים יוונית
Fanouropita
:מרכיבים
חצי ליטר מיץ תפוזים= 500 מ"ל מיץ =2 כוסות מיץ, מתפוזים טריים סחוטים או מתרכיז (100-120 גרם תרכיז קפוא לדלל במים עד קבלת 500 מ"ל) תפוזים טהור-מדולל במים ע"פ הוראות היצרן
מאתים וחמישים (250) מ"ל שמן זית לא ארומטי, אני השתמשתי בבקבוק קטן (250 מ"ל) של שמן זית מבוסם בלימון 
כוס ושליש עד כוס וחצי כוס סוכר לבן = 270-300 גרם, גם כוס ורבע (250 גרם)סוכר יספיקו לטעמי (במקור 300-350 גרם)
חצי כוס (מדידה) מולסה כהה או דבש נוזלי
חמש מאות (500) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
רבע עד חצי כפית ציפורן טחונה, במקור-חצי כפית
כפית קינמון טחון ,במקור - חצי כף
קורט אגוז מוסקט טחון- לא חובה
מאה שמונים (180) גרם צימוקים כהים או בהירים - לחלוט ולייבש
..שמונים (80) גרם אגוזי מלך קצוצים או שקדים (מולבנים) פרוסים דק וקצוצים- שמתי הפעם 40 גרם
אופציונלי ותוספת שלי: מעט זסט/גרידת תפוז
-
.תבנית אפייה עגולה 28 ס"מ. רצוי תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ
-
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות
לשמן ולקמח תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ. במידה והתבנית קפיצית יש לשים על תחתיתה נייר אפייה לשמן רק את הדפנות
:בקערה אחת גדולה לערבב
.מיץ תפוזים, שמן זית וסוכר. לטרוף במטרפה ידנית
.להוסיף וערבב לקערה את המולסה
:בקערה שניה לערבב
.קמח, אבקת סודה לשתיה
.להוסיף תערובת הקמח לקערה עם מרכיבים רטובים. לערבב עד שהקמח נבלע לגמרי
.להוסיף לקערה את התבלינים: ציפורן,קינמון ומוסקט, לערבב היטב
.להוסיף לקערה צימוקים ,אגוזים, וגרידת/זסט תפוז, לערבב קצרות
.לצקת את תערובת העוגה לתבנית וליישר
.לאפות את העוגה 45-55 דקות בתנור החם עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש והעוגה זהובה/שחומה וריחנית
.מומלץ לשמור בשקית גדולה (יחד עם תבנית האפייה ולאכול למחרת)

09/12/2013

*עגבניות ירוקות כבושות עם פלפל חריף

עגבניות : ירוקות : כבושות

יש לי חולשה גדולה לירקות כבושים. מלבד הכייף וקלות ההכנה, הטעם נהדר וזה בריא ואהוב על כולם. כבשתי עגבניות ירוקות עם פלפלים ירוקים חריפים ושום. המתנתי ימים אחדים, עבר שבוע והנה איזה יופי, זה מוכן
כבישת העגבניות נעשית בתמיסת מי מלח ותמשך בין שבוע לשבועיים גם בהתאם למזג האוויר. רכשתי עגבניות ירוקות ממש (בחרתי מבין הר העגבניות האדומות בסופר). לא מומלץ להמתין בין מועד רכישת העגבניות לבין כבישתן מכיוון שלעגבניות יש נטייה להאדים די מהר ואנו רוצים אותן ירוקות לגמרי

הן לא גדלו על אותו השיח
את צינצנת העגבניות הנחתי במדף תחתון בארון המטבח החשוך. בדקתי כמעט מדי יום. לאחר כיומיים התסיסה החלה. כשבוע אחרי, צבען של העגבניות והפלפלים השתנה. טעמתי, זה מוכן. העברתי למקרר. הנה מדגם מהתוצאה, העגבניות מעט פריכות, מידת החריפות מועטה, כמות המלח מדוייקת, הטעם מצויין. הפלפלים התרככו מעט מידת החריפות לטעמי מועטה. בשיני השום אפשר לנגוס או להוסיף לסלט
 
 
עגבניות ירוקות כבושות עם פלפל ירוק חריף ושום
הכמות: 1 צינצנת גדולה. אפשר להכפיל כמויות ולהכין 2 צינצנות
:מרכיבים
שבע מאות גרם עגבניות ירוקות בגודל אחיד, רצוי עגבניות קטנות יחסית, לא עגבניות שרי
מאתיים עד שלוש מאות גרם פלפלים ירוקים חריפים
ראש שום בינוני/קטן שלם, לקלוף את כל השיניים
כליטר מים
שמינית כוס מלח אטלנטי או מלח גס= 2 כפות מדידה = 30 גרם מלח
--
צינצנת גדולה בתכולה של 2 ליטר
:אופן ההכנה
.לחלוט את צינצנת הכבישה במים רותחים ולייבשה
לחמם את ליטר המים בסיר עד שהם חמימים בלבד (40 מעלות). להמיס בתוכם את המלח הגס. לצנן על השיש לטמפרטורת החדר
.לחתוך את העגבניות לרבעים
לסדר בצינצנת את רבעי העגבניות לסרוגין עם הפלפלים הירוקים ושיני השום. ניתן לחצות את שיני השום לאורכן
לצקת מעל הירקות את תמיסת מי המלח. התמיסה חייבת לכסות את כל הירק. במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף מעט מים
לסגור את הצינצנת ולהניחה במקום חשוך למשך 7-14 ימים. מומלץ לבדוק מדי יום/יומיים ולוודא שהירקות מכוסים בנוזלי הכבישה. במידה ולא, בעזרת כף, השקיעו את הירק בנוזלים
.כשהעגבניות והפלפלים מוכנים, לשמור במקרר
.הערה: הימנעו מכבישה לזמן ממושך מדי ,שמרו על נוזלי כבישה צלולים

הפלפלים החריפים לפני ואחרי כבישתם

05/12/2013

צפו: לחם עגבניות מיובשות : Mint n Berry וגם ספר בישול של סוכר,קינמון,אהבה

:לפרגן זה כייף ! במיוחד למשהו משובח העשוי בטוב טעם שכזה 
:לחם עגבניות מיובשות ותבלינים, המתכון בבלוג של לירון
mint n berry מהבלוג

!כאן בלוגרית נוספת הוציעה ספר בישול והשמחה רבה
ג'ני בעלת הבלוג דובר הגרמנית : סוכר, קינמון ואהבה

*כריך לארוחת הבוקר ובן פיפר הצלם

לכבוש בסערה : גם כרוב לבן

המטבח מלא אותם, צינצנות הכבושים הביתיים. לאחרונה אני מוצאת עצמי נהנת יותר מאי פעם מהכנת כרוב כבוש. אשה כובשת ממש
קל להכין כרוב לבן או סגול כבוש וגם העגבניות הכבושות, אוטוטו מוכנות. הכרוב מוכן לאכילה תוך ימים ספורים, בתלות במזג האויר, ויישמר היטב במקרר. כאן בצילום -דוגמא לארוחה קלה שלי, הבוקר. כריך 'מושקע' הכולל שפע ירקות פרוסים, חביתת ירק, נקניקים מהמעדניה וגם כרוב כבוש מהמקרר הביתי
הלחם בסנדוויץ' שלי הוא הלחם שהוכן כאן אתמול. לא יהיה מתכון ללחם מכיוון שהוא דורש יממה שלמה של 'התעסקות' ומצריך לטעמי מקצה שיפורים מסויים, בכל מקרה, הלחם טעים. הבצק היה בעל אחוזי רטיבות גבוהים ולא היה קל לעבודה. הרבה משטחים וכלים כאן היו דביקים, בלאגן במטבח שנוקה וצוחצח חיש קל.. נגיד
!היה טעים  
assets Creative Commons License