30/12/2013

ריבת מנדרינה ולימון

מנדרינה : לימון : ריבה

אתמול ערכתי קניות בסופר הקרוב. המקום נהדר, בזכות המנדרינות הנהדרות (הנמכרות כקלמנטינות) ותפוחי עץ הגרני סמיט הנפלאים בעלי מדבקה מאיי שם (חמוץ-מתוק-וקשה לנגיסה) שאני חייבת ואוהבת לאכול אחד ביום .. וגם, הבחורצ'יק ש'מסדר' את הירקות, גם מנקה את המקום (עם המכונה הרועשת שמותירה פסים) ומכבה לנו את האור ברבע לפני, הסגירה. יעילות , זה שם המשחק שם
.אז קניתי 2 קילו וקצת מנדרינות שנמכרו כקלמנטינות ב-17 ש"ח סה"כ

 
 
על כל מנדרינה ששקלה כ- 200 גרם (!) יש מדבקה. לא ברור עדיין אם הפרי מקומי או מיובא ,על המדבקה הכיתוב 
JAFFA - 3030 - suntina
המנדרינות נפלאות- גדולות, מתקלפות בקלות, כמעט ללא גלעינים ,הפלחים גדולים ומלאי עסיס וטעמן מופלא
.אז מלבד לנשנש אותן כאן, החלטתי להכין מהן ריבה שתשמר את הטעם הטוב הזה גם לימים רחוקים
 

הריבה קלה מאוד להכנה. ומכילה בעיקר את המנדרינות (פלחים ומעט מהקליפה הכתומה) מעט לימונים, סוכר ומים
אין כאן הכנה מוקדמת או מספר שלבים. הריבה מבושלת בסיר גדול (6 או 8 ליטר) זמן ממושך קצת יותר (מעל שעה) מריבה ממוצעת והיא טעימה מאוד
?איך מכינים

27/12/2013

ממרח חומוס עם שקדים ויוגורט +סלרי אפוי

חומוס : שקדים: יוגורט : סלרי

ממרח חומוס בעל טעם מעניין שבתוכו גם שקדים ויוגורט, מתובל במעט כמון וולימון. טעם החומוס דומיננטי, העדר הטחינה ותוספת השקדים-יוגורט מעדנת את טעם הממרח שהוא מעט גס במרקמו
!ראשי שרשי סלרי אפויים בתנור
שני מעדנים בכלום עבודה. מומלץ לאכול אותם (יחד או לחוד) כשהם טריים וחמימים בסמוך להכנתם. אך הסלרי האפוי, קר מהמקרר גם כן טעים, בדקתי


ממרח חומוס ,חמאת שקדים ויוגורט
:לפני שמתחילים
חומוס - אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מוכן - מקופסא או גרגירי חומוס קפוא ומופשר. לטעמי , אין כחומוס שהושרה ובושל טרי בבית
.מבשלים את החומוס? השרו בהרבה מים 250 גרם גרגירי חומוס לפחות ללילה. למחרת בשלו במי ברז טריים עד לריכוך
חמאת שקדים- ניתן להשתמש בחמאת שקדים מוכנה. אני ממליצה ליטול חופן גדול של שקדים - לא מולבנים ולטחון אותם במעבד מזון עד קבלת 'חמאה' - ממרח סמיך. הכמות הנחוצה כאן: 1/4 עד 1/3 כוס חמאת שקדים

22/12/2013

**לחמניות נוסח פילדלפיה - Philadelphia Sticky Buns

סטיקי, סטיקי באנס
Philadelphia Sticky Buns- McCall's Magazine,April 1981 
ריחניות, שזופות ומתוקות הן - לחמניות הסטיקי (דביקות) באנס נוסח פילדלפיה. לאכול אותן לצד ספל הקפה, לארוחת הבוקר או לכל שעה שנחוץ פינוק קטן ליד ומיד. המתכון הותיק הזה (צולם על ידי עוד בשנת 2007) מעולם לא הועלה לבלוג בעברית. המתכון המקורי אמריקאי לגמרי, פורסם במגזין האמריקאי 'מקול'ס' שפסק לצאת לאור כבר לפני כמה עשרות שנים. וכאן נותרו בקלסר, גזירי מתכונים טעימים אחד אחד, מאותו המגזין האהוב
חודש אפריל 1981 עמודים 179-180 היה מלא בהן: צילום עמוד שלם של לחמניות הסטיקי באנס. למגזין מקול'ס היתה בזמנו סדרת כתבות מוצלחת שנקראה 'בית ספר לבישול' וכללה מתכוני בישול ואפייה עם הוראות וצילומי הכנה שלב אחר שלב מפורטים. המתכון ללחמניות נוסח פילדלפיה, היה בינהם. הלחמניות קלות להכנה-מכינים בצק שמרים משובח, מתפיחים, מרדדים ומורחים אותו במלית עשירה, מגלגלים ופורסים לפרוסות. את הפרוסות מניחים בתבנית קטנה שנמרחה בחמאה, סוכר זהוב וחצאי אגוזים. מתפיחים שוב. בתום האפייה, הופכים את התבנית ומתקבלות לחמניות זהובות, יפיפיות עם ריח משגע שתחתיתן רכה, משובצת במתיקות הסוכר שנמס ואגוז או אגוזים בכל לחמניה. הנה הצילום הישן ,צולם בזמנו במצלמת פוקט קטנה

צולם במצלמת הפוקט שלנו - שנת 2007
לחמניות נוסח פילדלפיה - Philadelphia Sticky Buns
הכמות: 12 לחמניות
:לבצק השמרים

20/12/2013

*עוגת שוקולד ה - 200 : אין כמותה The Best Chocolate Cake

עוגת שוקולד ה- 200

הערב חגיגי במיוחד אכלנו מעוגת השוקולד. העוגה כה מוצלחת וטעימה, שהוחלט להקדיש לה פוסט נפרד. השתמשתי בשוקולד 70% מוצקי קקאו מעורב עם שוקולד בלגי 86% מוצקי קקאו. ריבת חמוציות ממותקת קלות ציפתה את פני העוגה הטריה
איכות השוקולד תורמת רבות לטעם העוגה - הטעם מרוכז, שוקולדי ומשובח. אפשר יהיה לכבד מהעוגה סועדים רבים כי תספיק פרוסה קטנה: קינוח קטן ומושלם
העוגה קלה מאוד להכנה, מערבבים את כל המרכיבים בקערה אחת. לעוגה ותק רב במשפחתנו ואינה ילידת הארץ. העוגה נקראת 'עוגת שוקולד ה- 200' מכיוון שזהו משקל מרבית המרכיבים. גם קל לזכור את המתכון, בע"פ
וכן, החבר'ה כאן אמרו שהעוגה יפיפיה ונתנו לי טיפ : כדאי היה לסדר את קוביות השוקולד הממולא סביב שולי העוגה, גם את התותים ..באופן זה כל אחד יקבל קוביית שוקולד אחת ותות שדה. מתברר.. שיש שזכו בזה או מזה, ובנדיבות
עוגת שוקולד ה -200
עוגת שוקולד שוקולדית ללא תוספת קמח

19/12/2013

**~~~~~~מרק אפונה וסלרי - מתכון מהיר וטעים~~~~~~~

מרק אפונה ושורש סלרי- מחמם ומהיר הכנה

מפינת המתכון הקצר: מרק קל הכנה, קרמי, ללא תוספת שמנת, טעים מאוד. רוצו להכין

 
?איך מכינים
כ- 3-4 מנות
.בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים מעט שמן זית או חמאה .מזהיבים בצל בינוני קצוץ דק
מוסיפים לסיר 2 ראשי שורש סלרי - קלופים וחתוכים לקוביות או קצוצים ,כל ראש סלרי לפני קילוף ישקול כ-200 גרם, משקל נטו 300-350 גרם

18/12/2013

* מאסטר שף : משימת בלוגרים : עוגת המרנג ,קצפת ופירות יער

מאסטר שף: משימת בלוגרים : עוגת המרנג, קצפת ופירות יער
 השבוע לקחתי חלק בפרוייקט משימת בלוגרים לקראת עליית העונה הרביעית של התוכנית מאסטר שף. העונה החדשה והחגיגית תעלה ב'קשת' בתאריך ה- 1 לינואר 2014. לצורך ביצוע המשימה עמדו לרשותי 150 שקלים לקניות ב"מגה בעיר", ואכן ניצלתי אותם. לאחר התלבטות וסיעור מוחות מעניין כאן בבית, החלטתי כיאה, להכין עוגה גבוהה, חגיגית, מקורית ומיוחדת במינה. בעוגה, זכתה אתמול אימי היקרה לכבוד יום הולדתה הקרוב. שילוב מפתה של שכבות מרנג בהיר, פריך ומתוק, קצפת (מבושמת בקליפת קלמנטינה !) פירות יער ותותים אדומים הוא שילוב מנצח, מרשים ואהוב על כולם. ובעצם, כמה כייף לשלב שתי חגיגות יחדיו: פתיחת עונת שידורים של תוכנית טלוויזיה אהובה עם שמחה משפחתית
 
:והמתכון שלי
עוגת מרנג, קצפת ופירות יער
 
 
 
עוגת מרנג,קצפת ופירות יער
העוגה מורכבת משלוש שכבות מרנג שבינהם קצפת ופירות יער או תותי שדה
קוטר העוגה : 20 ס"מ
הכמות : 8-12 מנות הגשה

:מרכיבים

חדש מהאריזה : עמוד פייסבוק לבלוג .בואו בהמוניכם, יהיה טעים

!לאחר כ-1000 פוסטים בבלוג, הגיע הזמן לפתוח דף פייסבוק.. קוראים יקרים, כולכם מוזמנים !  וכן, בבקשה תעבירו את זה הלאה
It's never too late ! :)
.וכן, אשמח לשמור איתכם על קשר אישי :כאן בבלוג,בפייסבוק, בטוויטר, בפינטרסט,במייל ... ויותר מכל ,בחיים שמחוץ לרשת
!טעימה מהעוגה (עם מתכון) + הפתעה נוספת, היום אחר הצהריים: בואו: יהיה מעניין
כניסה

16/12/2013

*אפליקצייה לבשלנים - UNIQLO RECIPE


?במידה ונערבב מוזיקה,מזון, סטייל, אופנה,6 שפים (אמריקאיים)ו-  24 מתכונים מקוריים, נו - מה נקבל
:אפליקצייה חינמית חדשה המשלבת בין אופנה לאוכל
Uniqlo cooking app

.באפליקצייה מוזיקה מקורית, 'קולות' רקע של בישול וגם טיימר
.המתכונים , משלבים מרכיבים מצויים וטכניקות בישול לא מסובכות לבישול 'מנות שף' בבית
.כל שף לובש סט בגדים שצבעיו תואמים את המנה או המנות שהכין


מקור
:פרטים

15/12/2013

*~~~~לפתן חבושים, דבש ,וניל ואניס~~~~~~~

חבושים: דבש : וניל : אניס
 
.מפינת המתכון המהיר : לפתן חבושים מבושם. פשוט מעדן
 
 

:לפתן חבושים ככה מכינים
רוחצים כקילו חבושים, לערך 3 חבושים גדולים. קולפים את החבושים וחותכים לחתיכות סביב ליבתם. שמים בסיר בינוני
:מוסיפים לסיר
 שליש עד חצי כוס סוכר לבן = 70 עד 100 גרם סוכר
רבע כוס דבש נוזלי
חצי מקל וניל חצוי לאורכו, לרוקן את תוכנו עם כפית על החבושים
שני כוכבי אניס
קורט מלח
שתי כוסות מים
.מביאים הכל לרתיחה עדינה על להבה בינונית, בוחשים להמסת הסוכר
מנמיכים מעט את הלהבה הבינונית. מכסים את הסיר ומבשלים לריכוך החבושים והפיכתם לורדרדים, 35-45 דקות
.מרחיקים את כוכבי האניס. מגישים חם או קר

מוש בן ארי: אנשום

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
assets Creative Commons License