החבר'ה הגרגרנים שלי בקשו שאפרסם לכם כבר את המתכון למרק הפטריות הנהדר שלי. רגע לפני, נכנסתי למטבח והכנתי אותו פעם נוספת לקבלת מרק פטריות מושלם ועבורכם, גם קל הכנה
.וכרגיל, כל מנה טובה מתחילה מחומרי גלם משובחים
בביקור בסופר הגדול פגשתי צמד פטריות שמפניון חומות, טריות ויפות. לפי המדבקה היו אמורות להיות בייבי, אך הבייבי הפעם היו שמנמנות וגדולות וגם נמכרו במחיר מבצע נהדר
!אז קניתי
בבית הפטריות נוקו ונפרסו ובושלו בסיר עם חמאה ובצל קצוץ. הנה כך נראה סיר המרק המתבשל
והנה המתכון
מרק פטריות
בסיר בינוני על להבה בינונית להמיס 60 גרם חמאה.
להוסיף בצל בינוני קצוץ ושתי סלסלות פטריות נקיות ופרוסות (כ 500 גרם סה"כ). אגב, הפעם שמתי פטריות חומות.
לערבב ולטגן לריכוך 10-11 דקות.
בקערה בינונית לערבב - 9 כפות מדידה שטוחות קמח לבן + כפית וחצי מלח דק + פלפל שחור גרוס לטעם + 3/4 ליטר מים. לבחוש שלא יהיו גושים, להוסיף בבחישה לסיר.
כעת, נוסיף לסיר 3/4 ליטר מים נוספים.
לבחוש את המרק ולהביא לרתיחה.
לבשל בבחישה 2-3 דקות עד להסמכה.
להנמיך מעט את הלהבה, לערבב לסיר כוס וחצי = מיכל וחצי שמנת נוזלית (לא שמנת חמוצה) 9 או 10% שומן =375 מ"ל.
לבשל ברתיחה עדינה ולערבב מידי פעם במשך כ 15 דקות.
להגיש את המרק חם.
הערות וגיוונים:
ניתן להשתמש בכל סוג פטריות שתרצו.
את המים אפשר להמיר במרק צח.
שמנת, מדובר במיכל קרטון קטן (שמנת עמידה) בתכולה של 250 מ"ל. נשתמש במיכל כזה ועוד חצי מיכל. לא ניסיתי שמנת לבישול, כן נראה שיתאים
המרק מסמיך (נקרש) בקירור וחוזר להיות קרמי בחימום.
המרק עובר מצויין הקפאה.
ניתן להגיש את המרק עם שקדי מרק או קרוטונים.
כתבה מעניינת מהגרדיאן הבריטי קישור houseplants to make you happier at home
.מקווה שאתם בקו הבריאות, מחזיקים מעמד, שומרים על עצמכם, על המשפחה והסביבה
עבר קצת זמן.. והנה שבתי לכאן. ימים עמוסים בעבודה, החיים עצמם, יצירה ועוד ועוד. בנוסף, בחודשים האחרונים מערכת הבלוגר עברה שידרוג רציני הנוגע גם להפעלת הבלוג. אז זו הפעם הראשונה שאני כותבת לכם מהמערכת החדשה ומיחשוב חתיך. מוזמנים לכתוב לי במידה ואתם נתקלים ב'באג' או כל בעיה
בקרוב, וכמיטב המסורת תהיה לנו הגרלה חדשה פתוחה לכולם עם ספר בישול יפה, עב דפים וטעים להפליא. על ההגרלה תפורסם רשומה נפרדת, המתינו בבקשה עוד קצת בסבלנות
סירטוני וידאו והפעם : חווה אנגלית קטנה ויפה ואקלייר שוקולד
:פריטים שסרגתי לאחרונה
רוצים ללמוד לסרוג (קרושה) וצריכים עזרה? אני בדעה שכל אחד יכול ! . כתבו לי ואסייע לכם ליצור בעצמכם פריטים מקוריים, יפים ומוקפדים. הנה הקקטוס והסיגלית החדשים
עציצי סיגליות וקקטוס על קומות
קקטוס עגול גדול עם פרח כתום
שבלול ענק, אורכו כחצי מטר
ג'ירפת צעצוע גדולה
תימסר לעומרי המתוק
ינשוף לתלייה על הקיר
ומפינת המתכון
אין כעת צילום של עוגת עקיצת דבורה הנפלאה הזו שאני מכינה לנו. העוגה מומלצת וזה אכן ורק זה המתכון הקלאסי. מודה, הפעם יש כאן קצת עבודה, ששווה כל ביס
שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים או פי 3 הכמות שמרים טריים
שתי כפות סוכר לבן
קורט מלח דק
:החומרים לציפוי
שישים גרם חמאה
כף דבש
תשעים גרם אבקת סוכר
חמישים עד 90 גרם שקדים מולבנים פרוסים דק
:חומרים למלית
חצי ליטר חלב
שלושה חלמונים מביצים גדולות
תשעים גרם סוכר
חמישים גרם קמח = כשליש כוס מדידה
כפית תמצית וניל אמיתית
--
תבנית עגולה 25 או 26 ס"מ
:הכנת העוגה
:הכנת בצק השמרים
.את השמרים להתסיס קודם בחלב ובכפית מהסוכר ל 10 דקות
לקערת הקמח (ללישה ידנית או במיקסר) להוסיף את השמרים התוססים, החמאה עם החלב החם
.להוסיף לקערה את יתר מרכיבי הבצק
ללוש את הבצק מספר דקות, ליצור מהבצק כדור, להעביר לקערה ולכסות. להתפיח עד שכפול בנפח - שעה עד שעה וחצי
לשטח את הבצק התפוח לתוך תבנית אפייה עגולה ומשומנת בקוטר 25 או 26 ס"מ
:הכנת הציפוי
בקלחת קטנה ועל להבה נמוכה לחמם את החמאה והדבש עד שנמס. לבחוש פנימה סוכר ושקדים. להסיר מהלהבה
.בעזרת כפית לזלף את ציפוי הדבש שיכסה את כל הבצק בתבנית
.להתפיח את העוגה במשך מחצית השעה
:אפייה
לחמם תנור אפייה לחום גבוה- 200 מעלות
לאפות את העוגה במשך 25 דקות או עד שהיא בצבע זהוב עמוק. במידה והעוגה משחימה מהר מדי יש להנמיך את חום התנור ל- 190 מעלות ולהמשיך באפייה
:בזמן שהעוגה נאפית להכין את מלית קרם הווניל
.בסיר/קלחת קטנה (2 ליטר) להביא את החלב לרתיחה. להסיר מהלהבה
.בקערה בינונית לטרוף היטב את החלמונים והסוכר. להוסיף את הקמח ולבחוש היטב
להוסיף לקערה מעט מהחלב הרותח ולבחוש היטב. לצקת את יתרת החלב לתערובת החלמונים ולבחוש היטב. להחזיר את התערובת לסיר, להביא לרתיחה בבחישה מתמדת. להרתיח בבחישה משך דקה
להסיר את הקרם מהלהבה ולהוסיף וניל (למהדרים הוסיפו כף קירש) לבחוש ולצנן, לא במקרר
:להגשה
לחצות את העוגה האפויה לשתי שכבות. למרוח את השכבה התחתונה בקרם הצונן, לכסות מעל בשכבת הבצק הנותרת. לפרוס למנות ולהגיש
אביגיל יוצרת בובות עם "אופי". הבובות שלה מקוריות, מורכבות (ומאובזרות) ולבטח לא תראו כאלו בשום מקום אחר
באמנות מורכבת וייחודית אביגיל יוצרת את הבובות שלה (אחת מכל דגם) שלב אחר שלב, והיי- הבובות של אביגיל מלאות ברגש וגורמות למתבונן לחייך ולהתפלא, איך הדבר הנפלא הזה נברא ומניין הכל החל. ורגע אחד פרטי - גם אני סורגת פריטים רבים וגם בובות יפות (פעם למדו סריגה בבית הספר היסודי, אז מאז!) נחשפתי לבובות של אביגיל ברשת בקבוצות הסריגה
גולשים מגלים חיבה לבובות שלה, בתגובות כשהיא מפרסמת לעולם בובה (או בוב..) חדשים. אביגיל גם תוכל להדריך אותכם ביצירת בובות משלכם, מומלץ להצטייד בדמיון פרוע, סבלנות וכמובן חוטים ומסרגה :הנה מה שסיפרה לי אביגיל רבין
עו''ד שרגא. צילום: אביגיל רבין
?איך הכל התחיל
הסריגה אצלי היא משהו די ישן. התחלתי לסרוג אי שם בשנות בי''ס. בתיכון כבר סרגתי יותר ברצינות והילקוט תמיד היה מצויד בזוג מסרגות גדולות, פקעות צמר, וסנדוויץ
את השיעורים העברתי בסריגת סוודרים. המצאתי את הדוגמאות לבד. לא דברים מסובכים אבל עם צבעוניות נחמדה. בובות לא היו בתכנון, בעצם לא נראה לי שראיתי בכלל בובות סרוגות. אחרי בי''ס היו אולי אי אלו סריגות קטנות אבל בגדול די הפסקתי עם התחביב
.לפני 3 שנים החלטתי לחזור לסרוג והפעם במסרגה אחת. סרגתי לי צעיף ארוך וצבעוני. יצא יפה אבל מדי ארוך
הסתכלתי בו ופתאום עלה לי רעיון לסרוג נחש. ואז גם חשבתי לעשות אותו מגניב, להוסיף לו ראסטות וכובע ולקרוא לו 'בוב' על שם בוב מארלי
אז נכנסתי ליוטיוב וראיתי איך סורגים בסיס של סלסלה מחוטי טריקו (הרי לנחש גם צריך להיות בסיס עגול כמו של כיפה) ויצאתי לדרך. זה לקח הרבה זמן כי הוא מאוד ארוך אבל נהניתי מכל רגע. והתוצאה מילאה אותי שמחה אין סופית
.וזהו . התאהבתי בעניין
.ואז התחלתי להתעניין בבובות סרוגות שהיו נראות לי כמעט בלתי אפשריות לביצוע
אחרי בוב ניסיתי לסרוג בובה קטנה. יש לי תמונה שלה שאני שומרת אצלי במחבוא. רק להזכיר לעצמי מאיפה התחלתי, היא יצאה נוראית. כמו תפוח אדמה עם ידיים ורגליים שנתקע בקקטוס קוצני במיוחד
החלטתי לקחת שיעור אחד בסריגת בובות. בשיעור למדתי איך לסרוג בובת ארנבת קטנה ופשוטה, סרגתי ויצא נחמד. ואז סרגתי עוד בובה על אותו בסיס אבל שונה ואחריה כבר התחלתי להתפרע ולהמציא הכל לבד
!לא תוכלו לאכול אותה בשלמותה .. גם לא לבד בחושך כי היא ענקית
מדובר בעוגיית ענקבקוטר 22 ס"מ (!), במתיקות מתונה, גבוהה כזו, חצי רכה, עוגתית .מערבבים בקערה אחת את כל המרכיבים ואופים כ 20 דקות, זה הכול .זה מזכיר עוגה אבל בטעם של עוגייה
.אין צורך הפעם להשתמש במיקסר, הערבוב הידני קל ביותר לאחר המתנה קצרה, נפרוס מהעוגייה הענקית משולשים, 8 או 16, נניח כל משולש בצלחת קטנה ומעל כדור גלידת וניל. קינוח מושלם ואהוב על כולם :ב 2 מילים !רוצו להכין
~~~עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית~~
ל 8-16 מנות
חומרים: 90 גרם חמאה טובה מומסת, פושרת 1 כוס מדידה סוכר חום כהה = 140 גרם כפית תמצית וניל איכותית, אפשר לשים קצת יותר 1 ביצה גדולה כוס ורבע קמח לבן רגיל, מנופה = 175 גרם 1/4 כפית מלח דק 1/2 כפית אבקת אפייה, מנופה 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה 2/3 כוס שוקולד צ'יפס איכותיים (רצוי 60%) = 100 גרם - תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ - לשמן היטב תחתית ודפנות בחמאה מומסת
חריף לי קהילת פייסבוק (ציבורית) לחובבי פלפלים חריפים: ייעוץ ושיתוף בזני פלפלים, טיפים להנבטה, גידול וטיפוח, עונת שתילה מומלצת, זרעי פלפל היכן רוכשים/עם מי מחליפים וכמובן שיש גם מתכונים, חריפים אש. הנההקהילה
הליקר שבצילום הוכן (לא השנה) על ידי אמא שלי. היום היא מוסרת שקל להכין והליקר טעים מאוד. הצבע האדמדם מתקבל מציפת הפרי. השתמשו בשזיפי שגיב סגלגלים שימכרו בארץ בשבועות הקרובים :מרכיבים לליקר של אמא קילו שזיפי שגיב חצויים/ברבעים- משקל לאחר גלעון
חצי ליטר (500 מ"ל) וודקה או שנאפס
שלוש מאות (300) גרם סוכר לבן --
.לערבב הכול בצינצנת גדולה
.לאחר 4-5 שבועות לסנן מהשזיפים. השזיפים השיכורים טעימים לאכילה
.להעביר את הליקר לבקבוק .יפה להגשה כמתנה מהמטבח שלכם
כוס וחצי פרי יער קפוא = 160 גרם, להפשיר לגמרי או למחצה
:אופן ההכנה
.לשים את הגבינה, החלב המרוכז והשמנת המתוקה בקערה גדולה
.לטרוף דקות אחדות בעזרת מקצף ידני או בקערת מיקסר עד שהכל מעורב היטב
.להעביר למיכל או מגשי הקפאה ולהקפיא עד שמוצק 2-4 שעות
את פירות היער לערבל במעבד מזון/בבלנדר לקבלת רוטב נוזלי. אפשר לשמור מספר פירות יער שלמים ולא טחונים לקישוט המנה המוכנה .להוציא את הגלידה המוצקה ולהעביר לקערה גדולה. להוסיף את רוטב פירות היער. לערבל ידנית או בעזרת מקצף ידני .להעביר למיכל המיועד גלידה או מיכל פלסטי ולאחסן בפריזר עד שהגלידה קפואה, עדיף למשך הלילה .להגשה: להוציא את הגלידה 5-10 דקות לפני האכילה ולחלק למנות
2.
פרוזן יוגורט לימון
:החומרים
.חמישה מיכלי יוגורט המכילים כל אחד 200 גרם (סה"כ קילו יוגורט) .משקל היוגורט לאחר סינון כ 500 גרם
שלושת רבעי הכוס = מאה ושמונים מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
מאה ושמונים גרם סוכר לבן = כוס פחות כף לערך
רבע כוס סירופ תירס בהיר = 60 מ"ל
מעט גרידת/זסט לימון טרי
כפית תמצית וניל טובה/משחת וניל
:אופן ההכנה
.לרוקן את תוכן מכלי היוגורט לתוך חיתול בד ולקשור במהודק. להניח בתוך מסננת המונחת בקערה
.להניח לכשעתיים במקרר
.[לשקול את היוגורט המסונן, ולהשתמש ב-500 גרם בלבד]
-
.בקערה בינונית לערבב את כל יתר המרכיבים (מלבד היוגורט) - חשוב שהסוכר יימס לגמרי
.להוסיף לקערה 500 גרם מהיוגורט המסונן ולערבב היטב
.במידה ויש ברשותכם מכונת גלידה, צקו את התערובת למיכל המכונה ופעלו כעת ע"פ הוראות היצרן
במידה ואין לכם מכונת גלידה צקו את התערובת לתבנית/כלי שטוח, יישרו והקפיאו במקפיא למשך כשעתיים/שעתיים ורבע
שברו את הפרוזן יוגורט לחתיכות גדולות בעזרת כף והעבירו למיכל של מעבד מזון. עבדו קצרות לקבלת קרם חלק
.החזירו למיכל, יישרו והקפיאו לייצוב לשעה או יותר .חזרו על הפעולה הזו של עיבוד במעבד מזון והקפאה פעמיים נוספות
.העבירו את הפרוזן יוגורט למיכל עמיד בהקפאה. הקפיאו למשך כל הלילה
~~~~~~עוגיות קוקוס שיבולת שועל ~~~~~ הדובי שנסרג מזמן שומר היטב על העוגיות שנאפו רק אתמול. עוגיות פריכות וטעימות, אמא חובבת אותם במיוחד. יוצרים כדורי בצק, מניחים במרחקים בתבנית גדולה, העוגיות מתפשטות בזמן האפייה. ערבבתי את העוגיות שלי בקערה עם מזלג/כף, אין צורך להפעיל מיקסר. העוגיות במתיקות עדינה . כול העוגיות יאפו בדקות ובשני סבבים
עוגיות קוקוס שיבולת שועל
ל- 30 עוגיות חצי כוס קמח לבן רגיל, מנופה חצי כפית אבקת אפיה, מנופה חצי כפית מלח דק רבע כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה 70 גרם חמאה, רכה 140 גרם סוכר לבן = כ 3/4 כוס פחות כף 1 ביצה כפית תמצית וניל טובה כוס ורבע שיבולת שועל דקה להכנה מהירה (מהקופסה)= 120 גרם חצי כוס קוקוס = 40 גרם - תבנית שטוחה וגדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה. - לחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה 190 מעלות. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, מלח וסודה לשתייה. בקערה בינונית נפרדת להקרים את החמאה והסוכר. להוסיף לקערה את הביצה, לערבב. להוסיף לקערה ולבחוש אחרי כל תוספת- את תערובת הקמח, וניל, שיבולת שועל ולבסוף את הקוקוס. בידיים לחות ליצור בכמות של ככף 30 כדורים שווים בגודלם. לסדר 15 עוגיות בתבנית במרחקים. לאפות את העוגיות במרכז התנור החם עד שהעוגיות מזהיבות היטב כ 13 דקות. להעביר לרשת לצינון. לאפות את מחצית השנייה של העוגיות באותו האופן. לאחסן בצנצנת אטומה.
.למרוח את התערובת על התחתית והדפנות של תבנית האפייה
.לפזר מעל את האגוזים הקצוצים
:עיצוב ואפייה
לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 40 ס"מ על 30 ס"מ
.למרוח על הבצק את 50 גרם החמאה, לפזר מעל את הסוכר החום
.לפזר על הסוכר את הצימוקים והקינמון
.לגלגל את הבצק מהצד הארוך ולהדק קצוות
.לחתוך את הבצק ל- 12 פרוסות שוות
.להניח את הפרוסות בתבנית האפייה המוכנה
לכסות את התבנית ולהתפיח שעה עד שעה וחצי או עד שהלחמניות מכפילות יפה את נפחן
.לקראת סיום התפיחה לחמם תנור אפייה לחום בינוני-גבוה 190 מעלות
.לאפות את הלחמניות 25-30 דקות או עד שהן מזהיבות היטב
.להשאיר את הלחמניות בתבנית כ 2 דקות, להוציא ולהגישן חמות
המלצה על מוצר חדש של חברת מעדני יחיעם .קבלנו לטעימה מוצר חדש של חברת מעדני יחיעם - פסטרמה בתיבול שווארמה הפסטרמה מסדרת הנקניקים הפרוסים (יש מגוון רחב נוסף) נמכרת במארז 300 גרם, עשויה מחזה הודו עם תיבול תערובת תבלינים בטעם שווארמה. על המארז מצוין שהפסטרמה מכילה 18% חלבון ו- 3% שומן. ניתן להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המובחרות במחיר מומלץ של כ 23.90-26.90 .לטעמנו, המוצר מוצלח. הפסטרמה פרוסה דק (אך לא מידי), התיבול עדין והפרוסות תשתלבנה במגוון כריכים .ואני, נשנשתי כמות רבה מהפסטרמה.. עוד לפני שבחבר'ה שלי הגיעו