11/02/2012

* ממטבח הניסויים: צ'יפס אפוי מטבעות תפוחי עץ

כנראה של'סיפור הקצר' בפוסט הקודם אודות אשת הרופא.. שאכלה שני תפוחים (אבל זה לא עזר לה) היתה איזו השפעה.הערב מצאתי עצמי במטבח עומדת ומשחקת עם שני תפוחים. הרעיון היה ליצור צ'יפס מתפוחי עץ, על ידי שימוש בתפוחים, מעט חמאה, סוכר וקינמון. הניסוי הצליח בגדול !קיבלתי ערימה של טבעות תפוחי עץ פריכות וטעימות. הפריכות מושלמת וניתן ממש לשבור אותם לחתיכות
! למה זה טוב ? לנישנוש כחטיף טבעי או לקישוט מנות אחרונות. זה מעולה מאוד

 
? מה צריך
כמות של כשני תפוחים תספיק לתבנית אחת גדולה של התנור. ניתן להכפיל כמויות. יש להכין את הצ'יפס לפחות שעתיים לפני הנישנוש
.תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
.שניים עד שלושה תפוחי עץ. לרחוץ, לייבש. לא לקלוף. תפוחים אדמדמים יהיו טעימים יותר
מתי מרגישים ניחוח תפוחים ? - רבע שעה לאחר הכנסתם לתנור האפייה
מעט חמאה מומסת - כחמישה עשר גרם
מעט סוכר לבן - ככפית וחצי עד 2 כפיות
קורט קינמון
מברשת להברשת החמאה על טבעות התפוחים- עדיף מברשת שיער ולא פלסטיק או סיליקון
 ?איך מכינים צ'יפס תפוחי עץ
.מחממים תנור אפייה לחום נמוך מאוד - 100 מעלות
.בעזרת תפוחן מגלעינים את התפוחים
ביד אחת אוחזים את התפוח. כשחלקו התחתון (ללא המקל..) כלפי מעלה. ביד השנייה אוחזים את התפוחן. תוקעים אותו במרכז התפוח ומתחילים לסובבו פנימה עד שהוא יוצא מצידו השני של התפוח. יחד איתו תצא ביחידה אחת החלק המגולען. קבלתם תפוח ללא גלעינים
כעת יש לפרוס את התפוחים דק מאוד. ניתן לעשות זאת בעזרת סכין (או מנדולינה). מניחים את הטבעות על נייר האפייה. את הטבעות הקטנות שבצידי התפוח מומלץ לאכול ולא לאפות. הן לא תתיבשנה היטב, אלא יותר מדי
בצילום :טבעות התפוחים לפני האפייה ועוד טרם הוברשו בחמאה וסוכר
בעזרת מברשת מברישים כל טבעת תפוח בחמאה מומסת. לבזוק מעל מעט סוכר לבן. אפשרי לפזר מעט קינמון- הקינמון לא חובה
לשים את תבנית האפייה בתנור ולאפות שעתיים בחום נמוך של 100 מעלות. אין צורך להפוך את הטבעות במהלך האפייה. לכבות את התנור ולהשאיר בתוכו את הצ'יפסים עוד כרבע שעה או קצת יותר עד שהם פריכים
.לזלול. הצ'יפס הוא לשימוש כמעט מיידי
בצילום: ערימה של צ'יפסים
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

2 comments:

Katy said...

איך היית מציעה להכין את זה ללא חמאה? [מטעמי המנעות ממוצרי חלב]

Chanita Harel חני הראל said...

יתכן שהברשת טבעות התפוחים במים וזרייה של מעט סוכר גם תהיה טובה, לא ניסיתי. אפשרי להכין תבנית אחת ולנסות להבריש חלק במים, חלק במעט שמן צמחי וחלק ללא מריחה כלל, מוזמנת לספר על תוצאות

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !