18/09/2008

** September II 2008 ~~ עוגיות במתנה~~

חטיף באונטי - מתכון ביתי
וגם עוגיות במתנה

Chocolate and coconut חטיף באונטי שוקולד וקוקוס- המתכון
עוגיות - במתנה
.כמה שכייף לי להכין מתנות
הרעיונות שנרקמים תוך כדי, היצירה, השתדלות שיצא מאוד מוצלח, המחשבה על מקבל המתנה, בחירת האריזה, סרטי הקישוט, המילים שנכתבות באופן אישי. כמה ההתרגשות בלתת
--
הרעיון במתנה הזו, היא לתת למי שעסוק מדי או לא אוהב לאפות (בחרו את המתאים) אך לאכול דווקא כן, להפתיע את כל מי שתרצו בצנצנת נאה עם תערובת יבשה להכנת עוגיות אצלו/אצלה בבית, לצרף פתק קטן עם הוראות הכנה פשוטות, לחתום בברכה או נשיקות ולמסור עכשיו
התערובת בצינצנת תהיה עמידה שבועות במקום מוצל, כדאי לשמור במקרר ותהיה זמינה לכל עת
לפני הכנת העוגיות יש לערבב בנפרד חמאה, ביצה ווניל, להוסיף את תוכן הצינצנת בבת אחת והופ ! -יש תערובת עוגיות, רק להדליק את התנור ולאפות. נכון שקל?
צינצנת בינונית, אבל מוארכת בתכולה של קצת פחות מליטר תספיק כצינצנת ריבה גדולה


?ככה תכינו את תערובת העוגיות
ממלאים את הצינצנת בחומרים אחד אחרי השני, בשכבות לפי הסדר


חמש שמיניות הכוס = 90 גרם קמח רגיל
חצי כוס שיבולת שועל דקה לבישול
ושוב: חצי כוס קמח רגיל= 70 גרם
חצי כפית סודה לשתיה -לנפות אותה לתוך הצינצנת
כחצי כפית מלח דק
שליש כוס סוכר חום כהה
שליש כוס סוכר לבן = 65 גרם
חצי כוס חמוציות יבשות
חצי כוס שוקולד צ'יפס לבן
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס או שבורים ביד


זהו זה. אל תנערו. אל תערבבו.  סגרו את הצינצנת והוסיפו פתק בזה הלשון
(23 )
עוגיות מתנה

הוראות הכנה

חממו תנור אפייה לחום בינוני - 180 מעלות
בקערה בינונית טרפו 120 גרם חמאה רכה +1 ביצה גדולה +כפית תמצית וניל
להוסיף לתערובת הרכה את כל תכולת הצינצנת, בחשו עם כף רגילה או כף עץ, לקבלת תערובת אחידה
נטפו בכפות או גלגלו כדורים ישירות על נייר האפייה בתבנית במרחקים אחד מהשני
אפו 10-14 דקות בתנור החם או עד שהעוגיות מזהיבות
צננו את העוגיות על רשת ואחסנו בכלי אטום
זהו, יש מתנה 
כמה שכייף להכין מתנה למישהו שאתם אוהבים












ועוד עוגיות מתנה טעימות, זו עוגיה גדולה יחסית, לא קשה מידיי, נגמרת דיי מהר

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס לבן
הכמות: 22-24 עוגיות גדולות
החומרים
תשעים (90) גרם קמח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כפית מלח
רבע כפית קינמון
מאה חמאה רכה
שליש כוס סוכר לבן
שליש כוס סוכר חום כהה
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
כוס וחצי שיבולת שועל מהירה לבישול
כ-150 גרם שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום של 190 מעלות
.בקערה לערבב: קמח, סודה לשתיה (מנופה), מלח וקינמון
.בקערה נפרדת לטרוף חמאה, סוכרים, ביצה ווניל
.בהדרגה להוסיף את תערובת הקמח
.להוסיף שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס
.לנטף את העיסה בכפות על נייר אפייה בתבנית הגודלה של התנור
.לשמור על מרחקים בין כל עוגיה
.לאפות 10-12 דקות, עד שמזהיב היטב ומוכן
.לצנן 2 דקות בתבנית לפני העברה לצינון על רשת
.לאחסן בכלי אטום
הערה
.העוגיות חצי קשות-רכות
.אפיתי בשני סבבים באותה התבנית או בשתי תבניות תנור גדולות
 
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

2 comments:

שירן said...

רק כדי לוודא שהבנתי את תערובת העוגיות: בעצם צריך לשים 160 גרם קמח, נכון?

יש סיבה שחילקת ל90 גרם ו70 גרם? בשביל היופי בצנצנת?

Chanita Harel חני הראל said...

זו הכמות, נכון.
אכן ,בשביל היופי של סידור השכבות

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !