~~טיפים לאפיה חסכונית טעימה ובריאה~~
במאמר שהתפרסם בחודש נובמבר 2008, בגארדיאן הבריטי, כותב דן ליפרד גדול האופים בעולם בשנים האחרונות על טיפים לאפייה טובה וחסכונית
דן פנה לאופים מרחבי העולם, וביקש מהם לנדב טיפים שיעזרו לכל קורא לקבל תוצאות מוצלחות יותר וגם לחסוך קצת כסף
הטיפים המוזכרים הם חלק מהמאמר במגזין, והם סובבי עולם
אופים מארה"ב, קנדה, צרפת, בריטניה, אוסטרליה, ניו זלינד, שבדיה, נורווגיה, דנמרק
ליקטתי וערכתי מספר טיפים לשימושכם:
ניתן להחליף שליש מכמות השומן המוצק בעיסת עוגה בחושה/מאפינס בשמן
דבר שימנע מהמאפה להתייבש מהר
--
ג'ים לאשי ממציא הלחם ללא לישה מציע
מדדו ושקלו במדוייק את חומרי האפייה, כך תקבלו תוצאות מדוייקות וטובות יותר
אל תתפתו לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה
משאריות לחם/חלה ניתן להכין מאפים נהדרים
--
רוז לוי בירנבאום מייעצת להגיש את המאפה שהכנתם יחד עם כלי/תבנית האפיה וגם לצרף את המתכון המלא, זו תהיה מתנה מושלמת
במידת האפשר מומלץ להוציא את העוגה האפויה מתבנית האפיה לנקות את הכלי ולהחזיר את המאפה
כל שנותר זה לארוז יפה וזו אכן מתנה מושלמת
--
טרם אתם ניגשים להכין מתכון שפורסם ברשת, מומלץ לקרא חוות דעת על המתכון מכמה שיותר אופים
ואם יש גם תמונות שצורפו, בחנו אותם היטב לפני שאתם ניגשים להכין
--
פשטות גם באפיה
בחרו מתכון פשוט המכיל מספר רכיבים מועט יותר, כך תהיה לכם פחות עבודה
לדוגמא: הכינו עוגת תבלינים עשירה והגישו לצידה גלידה, זה ברוב המקרים טעים ומרשים אף יותר מעוגה עטורת שכבות. רוצים פינוק נוסף: סירופ קרמל על העוגה/הגלידה
--
חומרי גלם
שיקלו קנייה מרוכזת או בכמות גדולה יותר, למשל בשוקולד, במקום לרכוש חפיסות 100 גרם בודדות
רכשו מארזי מתנה כשמזדמן לכם, קופסאות יפות בכל מיני גדלים וחומרים. זה תמיד ישדרג את המאפה שתתנו כשי
--
לחם טוב דורש זמן הכנה, זמן ומנוחה זה הסוד. תנו לבצק הלחם לתפוח באופן טבעי ללא זרזים של מים חמים או סביבה חמה מידיי
אריך קייזר מגדולי האופים מצרפת מייעץ להפחית את כמות השמרים למינימום וכן להרבות בהתפחות, נסו ותקבלו לחמים/מאפי שמרים מוצלחים
--
עשו שימוש בפריזר, למשל הקפיאו חלבונים לשימוש עתידי, הקפיאו שאריות בצק פריך לתחתיות קישים אישיים לארוחה זריזה
--
אפו עם פירות/ירקות בעונתם
--
השתמשו בתנור בתבונה, אפו מספר מאפים אחד אחרי השני ונצלו את המרכיבים בצורה אופטימלית
לדוגמא: הכינו מאפים שיכללו חלמונים וגם מאפה אחר המכיל חלבונים, באותו היום, אחד אחרי השני בתנור החם במילא
--
תכננו מראש את מה שברצונכם לאפות
דאגו שכל הרכיבים הטריים יהיו בהישג יד ומוכנים לאפיה
קראו את כל המתכון מההתחלה ועד הסוף
--
החליפו את כל כמות הקמח במאפה בשקדים טחונים לקבלת מאפה עשיר וגם נטול גלוטן
--
אישית, אני משתמשת בשוטף במרבית הטיפים הללו. האמינו, זה עובדהמאמר המלא של דן ליפארד
במאמר שהתפרסם בחודש נובמבר 2008, בגארדיאן הבריטי, כותב דן ליפרד גדול האופים בעולם בשנים האחרונות על טיפים לאפייה טובה וחסכונית
דן פנה לאופים מרחבי העולם, וביקש מהם לנדב טיפים שיעזרו לכל קורא לקבל תוצאות מוצלחות יותר וגם לחסוך קצת כסף
הטיפים המוזכרים הם חלק מהמאמר במגזין, והם סובבי עולם
אופים מארה"ב, קנדה, צרפת, בריטניה, אוסטרליה, ניו זלינד, שבדיה, נורווגיה, דנמרק
ליקטתי וערכתי מספר טיפים לשימושכם:
ניתן להחליף שליש מכמות השומן המוצק בעיסת עוגה בחושה/מאפינס בשמן
דבר שימנע מהמאפה להתייבש מהר
--
ג'ים לאשי ממציא הלחם ללא לישה מציע
מדדו ושקלו במדוייק את חומרי האפייה, כך תקבלו תוצאות מדוייקות וטובות יותר
אל תתפתו לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה
משאריות לחם/חלה ניתן להכין מאפים נהדרים
--
רוז לוי בירנבאום מייעצת להגיש את המאפה שהכנתם יחד עם כלי/תבנית האפיה וגם לצרף את המתכון המלא, זו תהיה מתנה מושלמת
במידת האפשר מומלץ להוציא את העוגה האפויה מתבנית האפיה לנקות את הכלי ולהחזיר את המאפה
כל שנותר זה לארוז יפה וזו אכן מתנה מושלמת
--
טרם אתם ניגשים להכין מתכון שפורסם ברשת, מומלץ לקרא חוות דעת על המתכון מכמה שיותר אופים
ואם יש גם תמונות שצורפו, בחנו אותם היטב לפני שאתם ניגשים להכין
--
פשטות גם באפיה
בחרו מתכון פשוט המכיל מספר רכיבים מועט יותר, כך תהיה לכם פחות עבודה
לדוגמא: הכינו עוגת תבלינים עשירה והגישו לצידה גלידה, זה ברוב המקרים טעים ומרשים אף יותר מעוגה עטורת שכבות. רוצים פינוק נוסף: סירופ קרמל על העוגה/הגלידה
--
חומרי גלם
שיקלו קנייה מרוכזת או בכמות גדולה יותר, למשל בשוקולד, במקום לרכוש חפיסות 100 גרם בודדות
רכשו מארזי מתנה כשמזדמן לכם, קופסאות יפות בכל מיני גדלים וחומרים. זה תמיד ישדרג את המאפה שתתנו כשי
--
לחם טוב דורש זמן הכנה, זמן ומנוחה זה הסוד. תנו לבצק הלחם לתפוח באופן טבעי ללא זרזים של מים חמים או סביבה חמה מידיי
אריך קייזר מגדולי האופים מצרפת מייעץ להפחית את כמות השמרים למינימום וכן להרבות בהתפחות, נסו ותקבלו לחמים/מאפי שמרים מוצלחים
--
עשו שימוש בפריזר, למשל הקפיאו חלבונים לשימוש עתידי, הקפיאו שאריות בצק פריך לתחתיות קישים אישיים לארוחה זריזה
--
אפו עם פירות/ירקות בעונתם
--
השתמשו בתנור בתבונה, אפו מספר מאפים אחד אחרי השני ונצלו את המרכיבים בצורה אופטימלית
לדוגמא: הכינו מאפים שיכללו חלמונים וגם מאפה אחר המכיל חלבונים, באותו היום, אחד אחרי השני בתנור החם במילא
--
תכננו מראש את מה שברצונכם לאפות
דאגו שכל הרכיבים הטריים יהיו בהישג יד ומוכנים לאפיה
קראו את כל המתכון מההתחלה ועד הסוף
--
החליפו את כל כמות הקמח במאפה בשקדים טחונים לקבלת מאפה עשיר וגם נטול גלוטן
--
אישית, אני משתמשת בשוטף במרבית הטיפים הללו. האמינו, זה עובדהמאמר המלא של דן ליפארד
בתמונה:עוגת השושנים הנפלאה שהכינה אימי היקרה
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !