מתכון לניוקי - בקלי קלות
קילו תפוחי אדמה, 1 ביצה, מלח-כחצי כפית, כוס ורבע עד כוס וחצי קמח לבן רגיל= 170-210 גרם קמח
החלטתי להכין היום ניוקי . אצלנו ניוקי רכים ומפנקים מהווים תמיד תוספת טעימה ואהובה ושידוך טוב לכל מנה עיקרית, היום זה היה דג סלמון עשיר רוטב ונהדר של אמא
הפעם הכנת הניוקי היתה מהירה הרבה יותר מתמיד, והתוצאה גם לדעתי מוצלחת. אכן נהנתי מכל רגע בהכנת הניוקי
במכוון לא ייצרתי ניוקי 'דוגמנים' עם מזלג וגם לא גילגלתי אותם בקרש העץ המיוחד.המלצות וטיפים להכנת ניוקי בקלי קלות
הפעם הכנת הניוקי היתה מהירה הרבה יותר מתמיד, והתוצאה גם לדעתי מוצלחת. אכן נהנתי מכל רגע בהכנת הניוקי
במכוון לא ייצרתי ניוקי 'דוגמנים' עם מזלג וגם לא גילגלתי אותם בקרש העץ המיוחד.המלצות וטיפים להכנת ניוקי בקלי קלות
לאפות את תפוחי האדמה ולא לבשל אותם.
לרחוץ את התפודים עם מים וסבון וליבש אותם. לאפות בתנור/בטוסטר אובן עד שהם רכים. אצלי :40-45 דקות בחום 200 מעלות (בטוסטר אובן)
יתרון באפייה: התפודים האפויים יתקבלו יבשים, יתקלפו בקלות רבה ולא תזדקקו לתוספת רבה של קמח להכנת בצק הניוקי. כוס וקצת קמח (כוס ורבע עד כוס וחצי= 170-210 גרם קמח לערך) לקילו תפודים היא טובה ליצירת ניוקי רכים
--
למעוך את התפודים עם מועך תפודים טוב
למה: תפוחי אדמה מעוכים היטב וללא גושים, יניבו ניוקי חלקים ואחידים.
--
רידוד הבצק על משטח סיליקון
לחלק את בצק הניוקי למספר חלקים. כל חלק, רבע או שמינית בצק לגלגל לגליל דק. אם תגלגלו על משטח סיליקון, כמעט לא תזדקקו לתוספת קמח. אצלי: משטח סיליקון קטן יליד צרפת אבל כל משטח סיליקון אחר יעשה יופי את העבודה
בסבבים יש לבשל את הניוקי הקטנים בסיר עם מי מלח רותחים עד שהם צפים ועוד טיפה
לרחוץ את התפודים עם מים וסבון וליבש אותם. לאפות בתנור/בטוסטר אובן עד שהם רכים. אצלי :40-45 דקות בחום 200 מעלות (בטוסטר אובן)
יתרון באפייה: התפודים האפויים יתקבלו יבשים, יתקלפו בקלות רבה ולא תזדקקו לתוספת רבה של קמח להכנת בצק הניוקי. כוס וקצת קמח (כוס ורבע עד כוס וחצי= 170-210 גרם קמח לערך) לקילו תפודים היא טובה ליצירת ניוקי רכים
--
למעוך את התפודים עם מועך תפודים טוב
למה: תפוחי אדמה מעוכים היטב וללא גושים, יניבו ניוקי חלקים ואחידים.
--
רידוד הבצק על משטח סיליקון
לחלק את בצק הניוקי למספר חלקים. כל חלק, רבע או שמינית בצק לגלגל לגליל דק. אם תגלגלו על משטח סיליקון, כמעט לא תזדקקו לתוספת קמח. אצלי: משטח סיליקון קטן יליד צרפת אבל כל משטח סיליקון אחר יעשה יופי את העבודה
בסבבים יש לבשל את הניוקי הקטנים בסיר עם מי מלח רותחים עד שהם צפים ועוד טיפה
אביב בגינת החלון
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !