עוגה עם שומשום שחור- הפתעה טעימה
עוגה קטנה בגודלה ,רכה, טעימה וזרויה בשומשום שחור.המתכון המקורי - כאן
:שינויים שערכתי מהמתכון המקורי
.הפחתתי בשליש את כמות הסוכר,העוגה עדיין מספיק מתוקה
.שמתי יוגורט % 4.5 שומן במקום ריוויון
.הוספתי מעט שמן רגיל במקום שמן שומשום
.את השומשום השחור לא קליתי.אפיתי בתבנית עגולה 22 ס"מ , 30-32 דקות
:שינויים שערכתי מהמתכון המקורי
.הפחתתי בשליש את כמות הסוכר,העוגה עדיין מספיק מתוקה
.שמתי יוגורט % 4.5 שומן במקום ריוויון
.הוספתי מעט שמן רגיל במקום שמן שומשום
.את השומשום השחור לא קליתי.אפיתי בתבנית עגולה 22 ס"מ , 30-32 דקות
עוגה עם שומשום שחור
:החומרים
כוס וחצי קמח רגיל
חצי =1/2 כפית סודה לשתיה
רבע =1/4 כפית אבקת אפיה
רבע=1/4 כפית מלח
שתי =2 ביצים גדולות-מס' 1 בטמפ' החדר
שתיים וחצי =2.5 כפיות שמן שומשום או שמן קנולה
כפית תמצית וניל
מאה ועשרים=120 גרם חמאה רכה
שני שליש =2/3 הכוס סוכר לבן
חצי =1/2 כוס ריוויון או יוגורט
רבע =1/4 כוס שומשום שחור
:החומרים
כוס וחצי קמח רגיל
חצי =1/2 כפית סודה לשתיה
רבע =1/4 כפית אבקת אפיה
רבע=1/4 כפית מלח
שתי =2 ביצים גדולות-מס' 1 בטמפ' החדר
שתיים וחצי =2.5 כפיות שמן שומשום או שמן קנולה
כפית תמצית וניל
מאה ועשרים=120 גרם חמאה רכה
שני שליש =2/3 הכוס סוכר לבן
חצי =1/2 כוס ריוויון או יוגורט
רבע =1/4 כוס שומשום שחור
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להכין תבנית עגולה בקוטר 20 או 22 ס"מ, לרפד את התבנית בנייר אפיה
.בקערה בינונית לערבב:קמח, סודה לשתיה,אבקת אפיה ומלח
.בקערית או כוס גדולה לטרוף את הביצים,להוסיף שמן ווניל
בקערת המיקסר לטרוף משך דקות ספורות את החמאה,להוסיף את הסוכר ולהמשיך לטרוף משך דקות ספורות
כעת להוסיף לקערת המיקסר את תערובת הביצה בעדינות בזמן שהמיקסר ממשיך לעבוד
לעצור את פעולת המיקסר ובבחישה ידנית להוסיף שליש מכמות הקמח, לערבב רק עד שנבלע בתערובת
.לערבב פנימה מחצית כמות היוגורט/ריוויון, עד שנבלע בלבד
להמשיך להוסיף את החומרים היבשים והריוויון לסרוגין ,לסיים בקמח ובשומשום השחור
.כל עירבוב יהיה קצר
לצקת את עיסת העוגה לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ ולאפות כ- 30 עד 40 דקות או עד שהעוגה מוכנה
.העוגה המוכנה תהיה זהובה-שזופה וקיסם הננעץ במרכזה יהיה יבש
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להכין תבנית עגולה בקוטר 20 או 22 ס"מ, לרפד את התבנית בנייר אפיה
.בקערה בינונית לערבב:קמח, סודה לשתיה,אבקת אפיה ומלח
.בקערית או כוס גדולה לטרוף את הביצים,להוסיף שמן ווניל
בקערת המיקסר לטרוף משך דקות ספורות את החמאה,להוסיף את הסוכר ולהמשיך לטרוף משך דקות ספורות
כעת להוסיף לקערת המיקסר את תערובת הביצה בעדינות בזמן שהמיקסר ממשיך לעבוד
לעצור את פעולת המיקסר ובבחישה ידנית להוסיף שליש מכמות הקמח, לערבב רק עד שנבלע בתערובת
.לערבב פנימה מחצית כמות היוגורט/ריוויון, עד שנבלע בלבד
להמשיך להוסיף את החומרים היבשים והריוויון לסרוגין ,לסיים בקמח ובשומשום השחור
.כל עירבוב יהיה קצר
לצקת את עיסת העוגה לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ ולאפות כ- 30 עד 40 דקות או עד שהעוגה מוכנה
.העוגה המוכנה תהיה זהובה-שזופה וקיסם הננעץ במרכזה יהיה יבש
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !