~~ריבת עגבניות - זה מעדן אמיתי~~
אתם שמים סיר לבישול או מכניסים תבנית עם עוגיות לתנור, מעמידים קלחת עם ריבה על הגז, אחרי זמן מסויים שהוא משתנה בין כל תבשיל/מאפה, תחושו בריח הטוב הזה. הריח שקורא לכם למטבח, אם לא הייתם בו, הריח שמרמז שהנה.. הולך לצאת מזה משהו טוב, זה מה שקרה לי עם הריבה הזו, לאחר כעשרים דקות של בישול
--
הערב היתה לי הפתעה. כשסיפרתי כאן שאני מתכוונת להכין ריבה מעגבניות זכיתי להרמות גבה. יחד עם זה תכננתי את הזמן שלי המשולב ביום עבודה והבית, להכנת הריבה האדומה הזו. לא יידעתי למה אני מצפה או מה אקבל. כעת, שאני כבר אחרי תחושת הסיפוק נהדרת, ממלאה ועושה חשק להכין עוד צינצנות ריבה ולחלק לכל אהובי
--הסבר לתהליך הכנת הריבה
לוקחים עגבניות רחוצות, חורצים את תחתיהן בסכין בצורה כזו '+' שמים אותן בקערה ויוצקים מים רותחים עד ממש לכיסוי העגבניות. פחות מדקה לאחר מכן, העגבניות מתקלפות בקלות, הנה כך
--
הערב היתה לי הפתעה. כשסיפרתי כאן שאני מתכוונת להכין ריבה מעגבניות זכיתי להרמות גבה. יחד עם זה תכננתי את הזמן שלי המשולב ביום עבודה והבית, להכנת הריבה האדומה הזו. לא יידעתי למה אני מצפה או מה אקבל. כעת, שאני כבר אחרי תחושת הסיפוק נהדרת, ממלאה ועושה חשק להכין עוד צינצנות ריבה ולחלק לכל אהובי
--הסבר לתהליך הכנת הריבה
לוקחים עגבניות רחוצות, חורצים את תחתיהן בסכין בצורה כזו '+' שמים אותן בקערה ויוצקים מים רותחים עד ממש לכיסוי העגבניות. פחות מדקה לאחר מכן, העגבניות מתקלפות בקלות, הנה כך
קיבלנו עגבניות עירומות מקליפה וחיוורת מעט. בינתיים זה נראה ומריח כמו עגבניה. עדיף להשתמש בעגניות מזן 'תמר'. במידה וזו לא העונה, גם עגבניות קטנות רגילות תתאמנה. לאחר קילוף העגבניות יש לחצותן. במידה והעגבניות גדולות יותר, יש לחלקן לרבעים
כעת, יש להעביר את העגבניות לסיר כבד ולבזוק עליהן סוכר (לסרוגין שכבות עגבניות/סוכר) כך
כעת, יש להעביר את העגבניות לסיר כבד ולבזוק עליהן סוכר (לסרוגין שכבות עגבניות/סוכר) כך
יש להניח את העגבניות בסיר המכוסה למשך הלילה או מינימום שש או שבע שעות, הסוכר יימס, הלימון מוסף לאחר ההשרייה, לפני הבישול. העגבניות תהיינה מוצפות במיצן. הנה כך
בגזה קטנה יש לגלגל מקל קינמון, 3 מסמרי ציפורן וחתיכת זנגויל טרי. את התבלינים לגלגל בגזה ולתלות על דפנות הסיר. התיבול 'יישחה' בריבה ויתבשל בתוכה אבל לא יתתפזר חופשי
לתוך העגבניות יש לערבב כרבע לימון פרוס דק ונטול חרצנים, הוא טעים מאוד בתוך הריבה המוכנה
להביא את הריבה לרתיחה בינונית ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה ברתיחה איטית במשך כ- 40 דקות או עד שהנוזלים הופכים לסירופ מעט סמיך, העגבניות הופכות שקופות מעט, בעלות צבע עמוק
לתוך העגבניות יש לערבב כרבע לימון פרוס דק ונטול חרצנים, הוא טעים מאוד בתוך הריבה המוכנה
להביא את הריבה לרתיחה בינונית ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה ברתיחה איטית במשך כ- 40 דקות או עד שהנוזלים הופכים לסירופ מעט סמיך, העגבניות הופכות שקופות מעט, בעלות צבע עמוק
כך נראת הגזה עדיין לא מגולגלת בתוכה: מקל קינמון, חתיכת זנגויל טרי (מהקפאה) לידו תבלינים מיוחדים לכבישה של מקורמיק, מתוכם הוצאתי 3 מסמרי ציפורן
אפשר ליטול כף מהריבה על צלוחית קטנה ולבדוק את הסמיכות שלה. הריבה כמו כל ריבה מסמיכה עם הקרור. הנה הריבה המוכנה
הריבה המוכנה אינה מזכירה כלל את העגבניות שהיו לנו בתחילה
הריבה עברה היטב את מבחן טעימה
* מתיקות
* סמיכות
* צבע
* טעם
* תיבול
* ריח
כן וגם מקוריות כמובן, הרעיון והמתכון מבוסס על הניו יורק טיימס
הנה הריבה בצינצנת
הריבה עברה היטב את מבחן טעימה
* מתיקות
* סמיכות
* צבע
* טעם
* תיבול
* ריח
כן וגם מקוריות כמובן, הרעיון והמתכון מבוסס על הניו יורק טיימס
הנה הריבה בצינצנת
:כעת , מצטרפת רשימת החומרים עבור צינצנת אחת של ריבה נחוץ
לכל 450 גרם עגבניות כבר קלופות
שלוש מאות ושבעים גרם סוכר לבן
שלושה מסמרי ציפורן
מקל קינמון
חתיכת ג'ינג'ר קלוף באורך של כ- 3 ס"מ
רבע לימון בינוני פרוס דק וללא חרצנים
--הוראות ההכנה מפורטות למעלה. תזכורת זריזה: חליטה, השרייה עם הסוכר, בישול עם הלימון והתבלינים המגולגלים בגזה. לבשל כ- 40 דקות או עד שמוכן
לכל 450 גרם עגבניות כבר קלופות
שלוש מאות ושבעים גרם סוכר לבן
שלושה מסמרי ציפורן
מקל קינמון
חתיכת ג'ינג'ר קלוף באורך של כ- 3 ס"מ
רבע לימון בינוני פרוס דק וללא חרצנים
--הוראות ההכנה מפורטות למעלה. תזכורת זריזה: חליטה, השרייה עם הסוכר, בישול עם הלימון והתבלינים המגולגלים בגזה. לבשל כ- 40 דקות או עד שמוכן
2 comments:
לא הצליח לי בכלל, חבל, אחרי 4 שעות בישול, עדיין הרוטב נשאר מיימי מאוד.
כנראה שאת הלימון היה צריך להוסיף רק כמה דקות לפני הסוף
?צר לי שלא הצליח וחבל לי מאוד. האם הכנת בדיוק לפי ההוראות או שנעשה איזה שינוי
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !