: עוגת גבינה ופירות יער :
אנו משפחה של חובבי גבינות מכל הסוגים, הרכות, הקשות, מיושנות. חיבה מיוחדת יש לנו לעוגות גבינה, ובכלל לשפע מוצרי חלב. אני זוללת יוגורטים, רק יוגורט לבן חמצמץ, ללא תוספת פרי או גרנולה. 2 יוגורטים ביום רצוי שיהיו בנוסח הבלקן. היוגורט נוסך בי הרגשה טובה גם באמצע יום העבודה. אנרגיה חיובית ובעצם גם בריאהמבין עוגות הגבינה האהובות על המשפחה, בחרתי עבורכם בעוגת גבינה מיוחדת. הוראות ההכנה מעט ארוכות, אך לאחר קריאה ראשונית יתגלו כפשוטות. מומלץ להצטייד מראש ברשימת המרכיבים שאינם מצויים במקרר
?איזו עוגת גבינה היא זו
זו עוגת שכבות של טורט טעים, מלית גבינה מתקתקה ופירות יער. תמונת העוגה מעט ישנה אבל זו עוגה נפלאה ומרשימה ביותר
?איזו עוגת גבינה היא זו
זו עוגת שכבות של טורט טעים, מלית גבינה מתקתקה ופירות יער. תמונת העוגה מעט ישנה אבל זו עוגה נפלאה ומרשימה ביותר
עוגת גבינהלבצק:
כוס קמח לבן רגיל מנופה= 140 גרם
כפית אבקת אפיה מנופה
חצי כפית מלח
שש ביצים גדולות
כוס סוכר לבן = 200 גרם
חצי כפית תמצית וניל אמיתית
לסירופ:
זסטים או גרידה משני לימונים בגודל בינוני
מיץ משני לימונים = 1/3 עד 1/2 כוס מיץ
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם סוכר
שלושת רבעי כוס מים = 170 גרם
שלוש כפות ליקר גרנד מרנייה (ליקר תפוז) או 3 כפות מיץ תפוזים
--
מלית:
ארבע מאות וחמישים גרם גבינת מסקרפונה
שתי כפות זסט או גרידה של תפוז
כוס שמנת מתוקה= 250 מ"ל
חצי כוס אבקת סוכר
כקילו פרי אדום כמו תותים/פירות יער לבחירה
--
הכנת הבצק:
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180
להכין תבנית אחת או 2 תבניות בגודל 22 ס"מ.
בקערית קטנה לערבב: קמח, אבקת אפיה ומלח. לשמור בצד
בקערת מיקסר לטרוף במהירות גבוהה: ביצים וסוכר. להמשיך לטרוף במשך 5 דקות.
ידנית לקפל שליש מכמות תערובת הקמח לתוך תערובת הביצים. בעדינות לקפל פנימה את יתרת תערובת הקמח
לחלק את תערובת העוגה בין 2 התבניות הזהות או לצקת מחצית תערובת לתבנית אחת ולאפות, ואת המחצית השניה לאפות בסבב השני
זמן האפיה יהיה כ- 20 דקות לכל תבנית או עד שכל עוגה זהובה וקפיצית למגע.
את העוגות האפויות לצנן היטב על רשת.
במידה והעוגות נאפו על נייר אפייה (מומלץ) יש לקלף את הנייר מהעוגות הפושרות.
--
להכנת הסירופ:
לערבב יחד כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן. להביא לרתיחה לערבב עד שהסוכר נמס, כשהסירופ צלול להסיר מהאש, לצנן לטמפרטורת החדר
להכנת המלית:
לשים את גבינת המסקרפונה בקערה, לבחוש פנימה זסטים (או קליפה מגוררת) של תפוז. להוסיף את השמנת מתוקה, שליש בכל פעם. לבחוש לאחר כל הוספה. לערבב פנימה אבקת סוכר
--
הרכבת העוגה
עוגה אחת מהשתיים (תחתית אחת) להעביר לצלחת הגשה או כלי הגשה במידות דומות לעוגה
לצקת על התחתית בהדרגה 1/2 כוס מהסירופ המוכן. להניח לספיגה לדקות ספורות
על תחתית הבצק לסדר שכבה נאה של פירות יער חתוכים
למרוח מעל מחצית ממלית הגבינה, ליישר יפה
להניח מעל את תחתית הבצק האפויה השניה. להדק קלות
לצקת על התחתית השניה את יתרת הסירופ
למרוח על העוגה את יתרת מלית הגבינה
לקשט בתותים חתוכים/ פירות יער
לצנן את העוגה במקרר לפחות שעה לפני ההגשה
BakingCircle.com מבוסס על
כוס קמח לבן רגיל מנופה= 140 גרם
כפית אבקת אפיה מנופה
חצי כפית מלח
שש ביצים גדולות
כוס סוכר לבן = 200 גרם
חצי כפית תמצית וניל אמיתית
לסירופ:
זסטים או גרידה משני לימונים בגודל בינוני
מיץ משני לימונים = 1/3 עד 1/2 כוס מיץ
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם סוכר
שלושת רבעי כוס מים = 170 גרם
שלוש כפות ליקר גרנד מרנייה (ליקר תפוז) או 3 כפות מיץ תפוזים
--
מלית:
ארבע מאות וחמישים גרם גבינת מסקרפונה
שתי כפות זסט או גרידה של תפוז
כוס שמנת מתוקה= 250 מ"ל
חצי כוס אבקת סוכר
כקילו פרי אדום כמו תותים/פירות יער לבחירה
--
הכנת הבצק:
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180
להכין תבנית אחת או 2 תבניות בגודל 22 ס"מ.
בקערית קטנה לערבב: קמח, אבקת אפיה ומלח. לשמור בצד
בקערת מיקסר לטרוף במהירות גבוהה: ביצים וסוכר. להמשיך לטרוף במשך 5 דקות.
ידנית לקפל שליש מכמות תערובת הקמח לתוך תערובת הביצים. בעדינות לקפל פנימה את יתרת תערובת הקמח
לחלק את תערובת העוגה בין 2 התבניות הזהות או לצקת מחצית תערובת לתבנית אחת ולאפות, ואת המחצית השניה לאפות בסבב השני
זמן האפיה יהיה כ- 20 דקות לכל תבנית או עד שכל עוגה זהובה וקפיצית למגע.
את העוגות האפויות לצנן היטב על רשת.
במידה והעוגות נאפו על נייר אפייה (מומלץ) יש לקלף את הנייר מהעוגות הפושרות.
--
להכנת הסירופ:
לערבב יחד כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן. להביא לרתיחה לערבב עד שהסוכר נמס, כשהסירופ צלול להסיר מהאש, לצנן לטמפרטורת החדר
להכנת המלית:
לשים את גבינת המסקרפונה בקערה, לבחוש פנימה זסטים (או קליפה מגוררת) של תפוז. להוסיף את השמנת מתוקה, שליש בכל פעם. לבחוש לאחר כל הוספה. לערבב פנימה אבקת סוכר
--
הרכבת העוגה
עוגה אחת מהשתיים (תחתית אחת) להעביר לצלחת הגשה או כלי הגשה במידות דומות לעוגה
לצקת על התחתית בהדרגה 1/2 כוס מהסירופ המוכן. להניח לספיגה לדקות ספורות
על תחתית הבצק לסדר שכבה נאה של פירות יער חתוכים
למרוח מעל מחצית ממלית הגבינה, ליישר יפה
להניח מעל את תחתית הבצק האפויה השניה. להדק קלות
לצקת על התחתית השניה את יתרת הסירופ
למרוח על העוגה את יתרת מלית הגבינה
לקשט בתותים חתוכים/ פירות יער
לצנן את העוגה במקרר לפחות שעה לפני ההגשה
BakingCircle.com מבוסס על
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !