בזמן שסיר החומוס הגדול עמד והתבשל לו לאיטו על הגז (ממרח החומוס יצא מצויין ויש הרבה קופסאות בכלום עבודה) העמדתי לצידו סיר קטן יותר ובו סירופ עשוי סוכר ומים. כשהסירופ רתח הוספתי לו פרוסות משני חבושים. הסיר התבשל לו כשעתיים
והחבושים האדימו להם בינתיים. לאחר סינון, צינון והוספת וודקה התקבלו שני מטעמים
משקה אלכוהולי אדמדם ולא 'חזק' כל כך
המון חבושים ורדרדים ומתוקים לקינוח, יש כאן כבר מישהו שלא מפסיק לטעום, למרות שזה לא ליפתן ..
כמות המשקה המתקבלת היא יחסית קטנה , במידה וזה לטעמכם ניתן להכפיל כמויות
וודקה מחבושים
בסיר (4 ליטר) לערבב כוס סוכר לבן (200 גרם) עם 2 כוסות מים. לבשל ולערבב עד שהסוכר נמס והסירופ רותח
להוסיף לסיר 3/4 קילו חבושים (כ- 2 חבושים). את החבושים אין לקלף רק לחתוך לרבעים, להוציא את הליבה והגרעינים ולפרוס דק
להוסיף מים לכיסוי החבושים (כ- 2.5 כוסות) לבשל על להבה נמוכה כשעתיים + עד שהחבושים והסירופ בצבע אדמדם
לסנן את הסירופ מהפרי ולצננו
לסירופ הצונן להוסיף מיץ מחצי לימון וכ- 200 מ"ל וודקה. (ניתן לשנות את כמות הלימון והוודקה לטעמכם האישי)
לאחסן את המשקה במקרר או במקום חשוך וקריר
להגיש מדולל עם מים/סודה/קוביות קרח
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !