מרק אפונה
ריח דשא טרי וקצוץ מורגש באויר, רעננות נעימה. אני ניגשת לחלון, השכן שבבית ליד מכסח את הדשא. המכסחה שלו ידעה ימים טובים יותר ובקושי רב עושה את העבודה. הגבר הגבוה לבוש בחלקו מטייל עם המכסחה בינות עצי הפרי העמוסים לעייפה, ריטואל חינני וקבוע, רק מרעיש מעט
:אני ניגשת למטבח ומגיעה לשתי מסקנות זריזות
גם גברים בני 50+ יכולים להראות טוב
!הערב נאכל מרק אפונה
המרק הזה קל להכנה, מוכן בתוך דקות ספורות, מרענן ירוק יותר ממרק המוכן מאפונה יבשה. ניתן להגשה בכוסות או קעריות כשהוא חם/פושר. המתכון מעובד ממגזין בריטי צימחוני
מרק אפונה ושום
:החומרים
חצי קילו אפונה קפואה - השתמשתי באפונה עדינה שהיא קטנה מאפונה רגילה
שני ראשי שום שלמים עם הקליפה
שלושים גרם חמאה
כפית שמן זית
חצי ליטר = 500 מ"ל מים או מרק זך
בצל בינוני קצוץ גס
מלח ופלפל שחור גרוס לטעם
:אופן ההכנה
עוטפים את ראשי השום בנייר כסף ואופים בתנור/טוסטר בחום בינוני כ- 40 דקות (או עד שהשום מתרככך). בסיר בינוני מטגנים את הבצל בחמאה ובשמן משך כ- 3 דקות עד שיתרכך
.מוסיפים את האפונה הקפואה, מערבבים מעט. כעת יש להוסיף את הנוזלים ולהביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל 5-7 דקות
.לחתוך את ראשי השום ולסחוט מהם בלחיצה את השום האפוי והרך לתוך סיר המרק הכבוי
.לערבב ולתבל לפי הטעם
.לצנן מעט את המרק ולטחון בבלנדר למחית חלקה. ניתן להגיש עם מעט קרם פרש
.(בתמונה זו גבינה לבנה רזה)
ציור הפרגים: אימא שלי
מרק אפונה ושום
:החומרים
חצי קילו אפונה קפואה - השתמשתי באפונה עדינה שהיא קטנה מאפונה רגילה
שני ראשי שום שלמים עם הקליפה
שלושים גרם חמאה
כפית שמן זית
חצי ליטר = 500 מ"ל מים או מרק זך
בצל בינוני קצוץ גס
מלח ופלפל שחור גרוס לטעם
:אופן ההכנה
עוטפים את ראשי השום בנייר כסף ואופים בתנור/טוסטר בחום בינוני כ- 40 דקות (או עד שהשום מתרככך). בסיר בינוני מטגנים את הבצל בחמאה ובשמן משך כ- 3 דקות עד שיתרכך
.מוסיפים את האפונה הקפואה, מערבבים מעט. כעת יש להוסיף את הנוזלים ולהביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל 5-7 דקות
.לחתוך את ראשי השום ולסחוט מהם בלחיצה את השום האפוי והרך לתוך סיר המרק הכבוי
.לערבב ולתבל לפי הטעם
.לצנן מעט את המרק ולטחון בבלנדר למחית חלקה. ניתן להגיש עם מעט קרם פרש
.(בתמונה זו גבינה לבנה רזה)
ציור הפרגים: אימא שלי
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !