11/03/2010

*March 11 על תנור אפייה ופלפל שושקה כבוש

זה פוסט עם מתכון וגם הנאה פשוטה שלי,ממש מהיום. ליצור משהו חדש בתנור אפייה זו הנאה גדולה ומספקת. יושבת אני מכרסמת טוסט חצי שרוף כפי שאני אוהבת, חם ממהתנור המתוקן ולוגמת כוסית (קטנה) מהקמפרי האדום אדום
.אני ממששת, יד ימיני במקום. אוו יה
.כמה מהנים הרגעים הפשוטים הללו
לגלות בעל מקצוע הגון שיתקן לך את תנור האפייה (יד ימיני) ובכלום כסף. לא זוכרת כמה פעמים הודתי היום לאיש הזה
קצת לפני חג הפורים בעודי אופה עוגיות לקחת לצבא לחייל שלי אני שמה לב שהעוגיות לא מוכנות בזמן. ממתי הופכים עוגיות שוקולד צ'יפס על מנת שייאפו היטב?. החיילים אכלו ואמרו שטעים ולא נודע לקירבם תלאות העוגיות. מזל שהטוסטר אפה עבורם את העוגה היטב בזריזות
קרוב מאוד לחג פורים הוכנו בצקים משובחים. כבר תוכנן במה למלא אותם. והתנור ..לא מתחמם כמעט. לא אכלנו אוזני המן ..וכל הבצקים הוכנסו להקפאה עמוקה
?מה עושים
שיחה עם טכנאי תנורים העלתה את האפשרות שאנו נבדוק בעצמנו ידנית את גופי החימום של התנור ונאבחן את הבעיה- מי בעצם עובד מבין גופי החימום. זה קרה אבל לא מיד. בסוף השבוע אובחן התנור בדרך פשוטה עם פיסת מגבת נייר לחה. המסקנה : גוף החימום התחתון בדלונג'י שלי לא עובד לחלוטין
הטכנאי שהגיע הבוקר הגיע בזמן, פיניתי לו את המטבח סביב התנור והוא החל בעבודת הפירוק
זמן קצר לאחר מכן הוא שלף את גוף החימום התקול - בתמונה


גוף החימום שאיבד זה מכבר את צורתו המקורית היה שבור ובחלק מסויים מפורר ממש. הטכנאי לא ראה כזה לפני כן.. והודה שהתנור עבד אצלי קשה ..(לא פלא שהקצרים בבית אחת ל.. נבעו מהבעייה הזאת). הטכנאי יצא מחזיק בידו את גוף החימום המפורק כמסוכם בדרכו להביא לתנור שלי תואם חדש."האיטלקי שלך בנוי טוב, לא כמו שמייצרים היום.." שווה לתקן אותו..."
זמן קצר לאחר מכן הוא סיים את עבודת התיקון קיבל תשלום כפי שסוכם במדוייק מראש, תשלום נמוך=גוף חימום חדש+עבודה
לפני שיצא ועל מנת לוודא שהתנור עובד כשורה ביקש שאביא פרוסת לחם ושימי בתנור .. זה הטוסט שאכלתי לאחר שהלך
.על הדרך קיבלתי לבקשתי המלצה על בעל מקצוע מסוג אחר. כמה שאני בעד בעלי מקצוע הגונים ומקצועיים
עכשיו אפשר לחזור לשיגרה.. המשך טעים וחם מהתנור יהיה אני מקווה בקרוב הבעיה כעת מרב תכנונים עם מי מתחילים קודם
שושקה אוהבת שמן זית, מיץ לימון וגם דבש

? איך הכנתי

כל פלפל שושקה נחצה לאורכו והונח על נייר אפייה. מעל בזקתי שמן זית ומלח אטלנטי
הפלפלים נאפו בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ- 30 דקות
:בקערה עירבבתי
שמן זית, פרוסות שום, מיץ מלימון, חומץ טרגון, פלפל צ'ילי כתוש, עוד מעט מלח אטלנטי ומעט דבש בנגיעות תפוז (זה שם המוצר של היצרן
הוספתי לקערה את הפלפלים בעודם חמימים כפי שהם (לא קלופים ועם העוקצים) ערבבתי קלות
. מרבית הפלפלים עם התחמיץ אוכסנו במקרר
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

1 comment:

Anonymous said...

אהבתי את המתכון...
תודה
שונט

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !