עוגיות קורבידס נוסח יוון - Kourabiedes
עוגיות וניל ואגוזים בצורת סהרונים גדולים. ביוון וטורקיה נהוג לאכול את הסהרונים בימות חג. העוגיות עדינות וטעימות (נהגו בהן בזהירות פן תשברנה). רצוי לאחסן אותן בצנצנות בעלות פתח רחב במיוחד. הבצק נוח מאוד לעיבוד (לעבד אותו קצרות יחסית) קל להכנה, הטעם כמו מקונדיטוריה טובה- אצלכם בבית
~~עוגיות קורבידס נוסח יוון - Kourabiedes~~~
הכמות :כ- 45 עוגיות גדולות
:החומרים
מאתיים וחמישים גרם חמאה רכה
מאה ועשרה גרם אבקת סוכר מנופה (2/3 כוס) + אבקת סוכר נוספת לאיבוק העוגיות
כפית תמצית וניל
חלמון מביצה גדולה
שלוש מאות גרם קמח רגיל מנופה עם חצי כפית אבקת אפיה
תשעים גרם אגוזים קצוצים דק מאוד
:אופן ההכנה
לחמם את התנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
בקערת המיקסר (או קערה ידנית) לטרוף את החמאה עד שהיא רכה מאוד וקרמית. להוסיף אבקת סוכר, וניל וחלמון ולטרוף היטב
לקפל פנימה (להמשיך לטרוף עם המיקסר) את הקמח המנופה ומעורב עם אבקת האפייה. להוסיף את האגוזים ולערבב לבצק
:עיצוב ואפייה
ליטול מהבצק כמות של כפות מדידה ולגלגל לכדורים
.כל כדור לרדד לגליל קטן ועבה (מאוד) באורך 5 ס"מ. ליצור מהגליל צורת סהרון
להניח את הסהרונים על נייר אפייה במרחקים (הם תופחים מאוד). (בתבנית תנור סטנדרטית יכנסו 20 עוגיות)
לאפות את העוגיות בחום 160 מעלות כ- 15 דקות או מעט יותר עד שהן מתחילות להזהיב. (חשוב- לצנן את התבנית בין כל סבב אפייה)
להעביר את העוגיות החמות בעדינות לרשת צינון. (ניתן כעת לטפטף על כל עוגיה טיפה של מי פריחת תפוזים לא חובה)
לאחר דקה/שתיים של צינון לטבול כל עוגיה בנפרד באבקת סוכר מנופה משני הצדדים
.לצנן את העוגיות לחלוטין. (ניתן לאבק שוב באבקת סוכר לאחר צינון מוחלט- אני וויתרתי
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים
No comments:
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !