~~!מקלוני לחם רכים, זה ממכר~~
אני סופרת כמה מקלונים נותרו. היו כמעט 30 וכעת נראה שסלסלת הלחם מונה פחות. חכו לי ! אני חייבת לצלם את מקלוני הלחם לפני שהם נעלמים
מקלוני לחם מעט רכים וטעימים עד מאוד. אפשר לקרא להם גם אצבעות לחם ללא השום. מסוג מקלוני הלחם הנמכרים בפיצריות ורשתות מזון מהיר כשלצידן מטבל או רוטב טעים. זה לא גריסיני שהוא מקלון דקיק ועמיד. המתכון הזה הוא מהקלים להכנה גם למי שלא הכין בצק שמרים מימיו
המקלונים עשויים מבצק שמרים פשוט וטעים. לתוך הבצק יש להוסיף עשבי תיבול יבש לפי הטעם או המצאי בבית. את הבצק מערבבים במשך דקה אחת בלבד (!) ומעבירים אותו לתבנית אפייה גדולה. משטחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות בשמן זית איכותי בלבד, וזה טוב לידיים גם כן
בעזרת חותכן פיצה מסמנים (חותכים אבל לא ממש לעומק) מקלונים שתי וערב ומניחים להתפחה למשך שעה. אופים את הבצק כפי שהוא לפרק זמן קצר. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. בעזרת אותה גלגלת לפיצה חותכים את המקלונים ומחזירים אותם לתבנית האפיה (כמו ביסקוטי) לאפיה קצרה נוספת. חמש דקות אפיה נוספת יניבו מקלונים רכים, חמש דקות אפייה נוספות ייבשו אותם מעט וקל יהיה לטבול אותם בכל מטבל או לנשנש ככה. את מקלוני הלחם מומלץ להגיש חמים מהתנור או פושרים. את הנותרים מומלץ לשמור בשקית הקפאה במקפיא
מקלוני לחם רכים
:המרכיבים
כוס וחצי מים חמימים = 340 מ"ל
שלוש כפות שמן זית
כפית ורבע מלח דק
שלוש כוסות קמח לבן= 420 גרם
כף שמרים יבשים = 11 גרם
שתיים עד 4 כפיות תבלין יבש לבחירה (תבלין לפיצה, תבלין איטלקי או הרב דה פרובאנס)
--
מעט עשבי תיבול יבשים לזריה + מעט שמן זית נוסף לשימון הבצק
הכמות: 30- 36 מקלונים עבים
-
:אופן ההכנה
.לרפד תבנית אפיה גדולה של תנור סטנדרטי בנייר אפייה
בקערת מיקסר עם וו לישה או קערה לערבוב ידנית לערבב את כל מרכיבי הבצק במשך דקה אחת בלבד
הבצק יהיה רך מאוד ואחיד
להעביר את הבצק לתבנית האפייה. בעזרת שתי ידיים משומנות היטב (שמן זית) לשטח את הבצק למלבן בגודל של 45 על 32 ס"מ לערך, קרוב לשולי התבנית
בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה או סכין לסמן פסים לאורך הבצק בעובי של כ- 2 ס"מ. לחצות את הבצק לרוחבו (כל מקלון נחתך כעת לשני מקלונים קצרים יותר)
.להניח להתפחה במשך שעה
:אפייה
לחמם תנור לחום של 190 מעלות. לנטף מעט שמן זית על הבצק התפוח ולפזר למעלה מעט עשבי תיבול יבשים לפי הטעם
לאפות את הבצק בתנור החם במשך כ- 25 דקות או עד שהוא זהוב -חום. (בדקות האחרונות של האפיה ניתן לשלב את תוכנית הטורבו ע"מ להחיש את האפיה ואת קבלת הצבע השזוף למקלונים)
.להוציא את התבנית מהתנור ולצננה מעט
בעזרת גלגלת הפיצה או סכין יש לחתוך את המקלונים לפני הסימונים. להחזיר לתבנית האפייה כשכל מקלון מונח על צידו, הצד החתוך כלפי מעלה
לאפות את המקלונים במשך 5-10 דקות נוספות (בחום 190 מעלות) לפי דרגת הפריכות הרצויה
להגיש חם/פושר. המקלונים יישמרו היטב בהקפאה למשך מספר שבועות
בעזרת חותכן פיצה מסמנים (חותכים אבל לא ממש לעומק) מקלונים שתי וערב ומניחים להתפחה למשך שעה. אופים את הבצק כפי שהוא לפרק זמן קצר. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. בעזרת אותה גלגלת לפיצה חותכים את המקלונים ומחזירים אותם לתבנית האפיה (כמו ביסקוטי) לאפיה קצרה נוספת. חמש דקות אפיה נוספת יניבו מקלונים רכים, חמש דקות אפייה נוספות ייבשו אותם מעט וקל יהיה לטבול אותם בכל מטבל או לנשנש ככה. את מקלוני הלחם מומלץ להגיש חמים מהתנור או פושרים. את הנותרים מומלץ לשמור בשקית הקפאה במקפיא
מקלוני לחם רכים
:המרכיבים
כוס וחצי מים חמימים = 340 מ"ל
שלוש כפות שמן זית
כפית ורבע מלח דק
שלוש כוסות קמח לבן= 420 גרם
כף שמרים יבשים = 11 גרם
שתיים עד 4 כפיות תבלין יבש לבחירה (תבלין לפיצה, תבלין איטלקי או הרב דה פרובאנס)
--
מעט עשבי תיבול יבשים לזריה + מעט שמן זית נוסף לשימון הבצק
הכמות: 30- 36 מקלונים עבים
-
:אופן ההכנה
.לרפד תבנית אפיה גדולה של תנור סטנדרטי בנייר אפייה
בקערת מיקסר עם וו לישה או קערה לערבוב ידנית לערבב את כל מרכיבי הבצק במשך דקה אחת בלבד
הבצק יהיה רך מאוד ואחיד
להעביר את הבצק לתבנית האפייה. בעזרת שתי ידיים משומנות היטב (שמן זית) לשטח את הבצק למלבן בגודל של 45 על 32 ס"מ לערך, קרוב לשולי התבנית
בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה או סכין לסמן פסים לאורך הבצק בעובי של כ- 2 ס"מ. לחצות את הבצק לרוחבו (כל מקלון נחתך כעת לשני מקלונים קצרים יותר)
.להניח להתפחה במשך שעה
:אפייה
לחמם תנור לחום של 190 מעלות. לנטף מעט שמן זית על הבצק התפוח ולפזר למעלה מעט עשבי תיבול יבשים לפי הטעם
לאפות את הבצק בתנור החם במשך כ- 25 דקות או עד שהוא זהוב -חום. (בדקות האחרונות של האפיה ניתן לשלב את תוכנית הטורבו ע"מ להחיש את האפיה ואת קבלת הצבע השזוף למקלונים)
.להוציא את התבנית מהתנור ולצננה מעט
בעזרת גלגלת הפיצה או סכין יש לחתוך את המקלונים לפני הסימונים. להחזיר לתבנית האפייה כשכל מקלון מונח על צידו, הצד החתוך כלפי מעלה
לאפות את המקלונים במשך 5-10 דקות נוספות (בחום 190 מעלות) לפי דרגת הפריכות הרצויה
להגיש חם/פושר. המקלונים יישמרו היטב בהקפאה למשך מספר שבועות
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים
2 comments:
הלחמניות יצאו ממש טעימות ורכות..
שמתי רק 300מ"ל מים ועדיין יצא לי בצק נורא דביק שקשה נורא לעבודה..
יכול להיות שיש בלבול בכמויות?
הי
מעבירים את הבצק בעזרת ידיים משומנות לתבנית כי הוא אכן רך ודביק מעט. כל קמח סופג כמות שונה של נוזלים וטוב שהוספת אותם בהדרגה. שמחה שיצא לבסוף טעים
גם אם לא היה נוח בתחילה
Post a Comment
Thank you ! תודה לכם !