31/07/2010

מתכון לפלפלים כבושים

פלפלים כבושים- פלפל כבוש
פתחתי את הבוקר עם קייט בוש."רגעים של הנאה" היא עשתה לי כפי שאני אוהבת .בזמן שהיא שרה בקול שטפתי את הפלפלים שבכיור.שפע של פלפלים אדומים וצהובים שנרכשו אך אתמול
מתכון כבושים זריז וקל הכנה לפלפלים שמוכנים כבר ביום הכבישה עשויים בטוב טעם.אופן ההכנה קצת שונה מרגיל.הפלפלים אינם עוברים קלייה .אין צורך לקלוף אותם והרכב תחמיץ הכבישה לטעמי משובח
תהליך הכבישה פשוט: מערבבים את רצועות הפלפלים עם שמן ,פרוסות שום ועשבי תיבול מפרובאנס ומניחים להם לספוג קצת טעם בעורם הצבעוני והבשרני


מרתיחים את נוזלי הכבישה המורכבים גם מיין לבן ,חומץ יין לבן,מלח וסוכר. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומבשלים דקות ספורות הכל יחד עד שהפלפלים חצי רכים רק 'אל דנטה'. את הפלפלים שמים בצינצנות ומעל שופכים את התחמיץ החם
וזה מוכן. רישמו מתכון שיכול להוות גם מתנה ארוזה בצינצנת נאה וללוות כל מנה

פלפלים כבושים
הכמות: 3 צינצנות בגודל בינוני
:המרכיבים
שמונה מאות גרם פלפלים אדומים= 4 יחידות
שמונה מאות גרם פלפלים צהובים= 4 יחידות
שישים מ"ל מים
שתי כפות שמן זית
כפית גרגירי פלפל שחור חריף שלם
שלוש כפיות תערובת תבלין מפרובאנס,עדיף מיובאת
שש שיני שום קלופות,פרוסות
ארבע מאות מ"ל חומץ יין לבן
שלוש מאות מ"ל מים
מאתיים וחמישים מ"ל יין לבן חצי ייבש או אחר לטעמכם אבל לא יין מתוק
עשרים גרם מלח גס =כ- 3.5 כפיות
חצי כוס סוכר לבן=100 גרם
שני גרם אבקת מלח לימון ,ככפית מהאבקה הלבנה הזאת-לרכישה בשקיות במח' התבלינים בכל מרכול

:אופן ההכנה
.לרחוץ את הפלפלים ולחצות כל אחד.להוציא את הגרעינים ואת ראש הפלפל. לפרוס לרצועות
בקערה גדולה לערבב את המים עם השמן,הפלפל השחור (השלם) ועשבי התיבול.לערבב ולהוסיף את השום
.להוסיף את רצועות הפלפלים ולערבב (עם היד זה קל). להניח למחצית השעה
.לצקת לסיר גדול (מאוד) את נוזלי הכבישה: חומץ, מים,יין לבן,מלח וסוכר. לערבב ולהביא לרתיחה
להוסיף את רצועות הפלפלים המתובלות . להביא לרתיחה ולבשל (ללא מכסה) כ 5 עד 7 דקות או עד שהפלפלים חצי רכים ,'אל דנטה' ולא יותר
למלא את הצינצנות (מזכוכית ועמידות בחום) ברצועות הפלפלים. להוסיף את מלח הלימון לנוזלי הכבישה ולערבב
.לצקת לכל צינצנת מנוזלי הכבישה. לצנן ולשמור במקרר

[אגב, אני מקוה שאתם לא תמצאו פלפל בודד (היום זה היה אחד אדום) מונח על מתקן ייבוש הכלים ,רגע לפני הכנסת הצינצנות הכבושות למקרר

No comments:

Post a Comment

Thank you ! תודה לכם !